Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αυτο ακριβώς είναι το πρόβλημα: Οτι τα Rock κομμάτια που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε είναι 30 χρόνων...

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Χωρίς να είμαι και το πλέων κατάλληλο άτομο η διαφορά θεωρητικά είναι οτι επισήμως το overdrive προέρχεται απο ενισχυτή ο οποίος έχει πολύ δυνατά το volume σε σημείο που αρχίζει ο ήχος και γίνεται παραμορφομένος (εξου και overdrive). Αποτέλεσμα έιναι ενας παχύς ήχος με σχετικά λίγο compression. Το distortion έχει πιο λεπτό, πιο compressed και πιο παραμορφωμένο ήχο. Γενικά νομίζω οτι γίνεται μέσω πεταλιών κυρίως.

Ακριβώς το Overdrive ήταν η πρώτη μορφή παραμόρφωσης το οποίο το πετύχαιναν με πολύ δυνατά το Gain και το Volume, Η δυνατότητα αρχικά υπήρχε μόνο στους λαμπάτους, αλλά τώρα μέσω εφφέ υπάρχει και στους τρανζίστορ.

Το Distortion προέρχεται απο πετάλι - πεταλιέρα κτλ. Η διαφορά δεν είναι ούτε στον όγκο ούτε στο Compression, ίσα ίσα που το Overdrive είναι πιό compressed, η διαφορά είναι ότι έχεις πολύ περισσότερο sustain, πιό γεμάτο ήχο και κυρίως πολύ περισσότερες αρμονικές. Όσον αφορά τον όγκο μπορείς να πετύχεις όσο λεπτό ηχο θές και όσο παχύ, ανάλογα με τις ρυθμίσεις-χορδές-κιθάρα-ενισχυτή-εφφέ. Πολλοί χρησιμοποιούν Overdrive σε συνδυασμό με ένα πετάλι Distortion για το extra Sustain και τις αρμονικές.

Ρε παιδιά τι να κάνω με τα δάχτυλα μου; Σήμερα είχαμε 2 ώρες συνεχόμενες πρόβα στο σχολείο για την αυριανή γιορτή, έπαιζα με την ακουστική (10άρες χορδές) και μετά από κάποια φάση πονούσα με το που άγγιζα τη χορδή! Υπάρχει κανένα "φάρμακο" για την περίπτωσή μου;

Υπάρχει, να μάθεις να πατάς απαλότερα τις χορδές!!!

Ένα παλιό κόλπο είναι να βάλεις τις άκρες σου σε λεμόνι να σκληρύνουν πάλι και να κλείσουν οι πληγές.

Παιζε πιο απαλα!!!!

Και μεις ειχαμε 3-4 ωρες σημερα, και δεν καταλαβα τπτ:p

Ευτυχώς όλα πήγαν ρολόι σήμερα... Τέσπα.

Τι λέτε για το μπάσσο Cort Action4; Ο κολλητός μου θέλει να αρχίσει και σήμερα που πήγαμε μια βόλτα μου λέει μάλλον σ'αυτό καταλήγει...

http://www.cort.co.kr/#

Δεν μπορώ να πώ οτι ξέρω απο μπάσα. Προσωπικά θα έπερνα ένα Fender Precission για αρχή το οποίο είναι σταθερή αξία, κάτι σαν την Stratocaster για τις κιθάρες. 2 άτομα που ξέρω πάντως έχουν Ibanez μπάσα.

Το πρόβλημα είναι οτι έχει περιορισμένο budget. Είδαμε και ένα μεταχειρισμένο Fender Αμερικάνικο στα 400κάτι, ένα SQUIER affinity, ένα Cort C4 στα 490, ένα Ibanez SRX500 αλλά όλα τους ήταν κοντά στα 500 και δεν θέλει να δώσει τόσα πολλά για αρχή γιατί μαζί με τον ενισχυτή θα του βγεί πολύ ψηλά...

πειτε μου ενα site για μουσικα οργανα(το οποιο να εχει ΟΛΕΣ τις μαρκες)

^^^^^^ www.harmony-central.com -> Έχει τα ΠΑΝΤΑ!!!

Πάντως θα πρότεινα στο φίλο σου να πάρει κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές έστω και για αρχή. Ενα μεξικάνικο Fender μπάσσο ίσως να μην είναι τόσο φτηνό οσο κάποια άλλα μοντέλα (γυρω στα 500 Ε πρεπει να είναι), αλλά η αναλογία αξίας προς τιμή έιναι σαφώς καλύτερη απο αρκετά ποιο φτηνά μοντέλα. Τουλάχιστον έτσι είναι με τις κιθάρες τις Fender οπότε λογικά το ίδιο θα ισχύει και με τα μπασσα.

Ο κολλητος μου εχει ενα samick 5χορδο το οποιο ειχε παρει γυρω στα 600 ευρω. Αρκετα καλο.

Εγώ πάντως την έχω στο ράφι την κιθάρα! :hehe:

Δεν είχα που να τη βάλω χθες το βράδυ, το στερεοφωνικό ήταν στο υπόγειο, λέω δε τη βάζω στο ράφι; :hehe:

post-753-1416071802,7964_thumb.jpg

Sunburst Stratocaster! Αυτό είναι... Αν και η δικία μου έχει rosewood ταστιέρα.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Εγώ πάντως την έχω στο ράφι την κιθάρα! :hehe:

Δεν είχα που να τη βάλω χθες το βράδυ, το στερεοφωνικό ήταν στο υπόγειο, λέω δε τη βάζω στο ράφι; :hehe:

παντως δεν ειναι και παρα πολυ καλο να την εχεις ετσι την κιθαρα Μακη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.