Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

κι εγώ αριστερόχειρας είμαι και παίζω με κανονική δεξιόχειρη κιθάρα. Και πιστεύω είναι καλύτερα έτσι γιατι το αριστερό χέρι ειναι που κάνει την περισσότερη δουλειά και οσο να ναι γενικά ειναι πιο "δυνατό" σε σχέση με το δεξι

Όταν πρωτόπιασα κιθάρα την έπιασα σαν αριστερόχειρη :D

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Επιτρέψετε μου να διαφωνήσω.

Όχι επειδή είμαι αριστερόχειρας αλλά απο μια άποψη κοινής λογικής. Όταν είσαι πχ δεξιόχειρας, κάποια πράγμτα τα κάνεις με το δεξί χέρι παρόλο που και το αριστερό θα μπορούσε να τα κάνει.

Υπάρχουν φορές που λόγω εξοικείωσης, δεν γίνεται αυτό. Αν σας πούν ότι το Mouse θα αρχίσει να κατασκευάζεται απο μια αριστερόχειρη perspective θα μάθετε να το χειρίζεστε ως αριστερόχειρες? Όταν ξεκίνησα κιθάρα περίπου 10 χρόνια πρίν, όλοι μου λέγανε παίξε ως δεξιόχειρας. Αλλά ότι και να έκανα δεν μπορούσα να βολευτώ παίζοντας έτσι..

Δεν προσπάθησα και υπερβολικα, αλλά αυτό είδα. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη μου κιθάρα την πήρα από ένα φίλο, ο οποίος ήταν αριστερόχειρας αλλά έπαιζε με το δεξί χέρι... Και για κάνα δύο χρονια είχα κιθάρα δεξιόχειρη ηλεκτρική στυλ hendrix. Φυσικά και δεν βόλευε, συμβιβασμός μέχρι να πάρω άλλη.

Βολεύει απο πλευράς εμπορικής να παιξω σαν δεξιόχειρας διότι θα έχω όλη τη γκάμα να διαλέξω. Γιατί πας και λές έχω 800Ε και σου λέει διάλεξε. Ενώ σαν αριστερόχειρας είδα το ανάποδο. Μου λέει έχει αυτές με αυτά τα λεφτά οπότε δές ποιά μπορείς να αγοράσεις.

Είναι λίγοι οι αριστερόχειρες και δεν είναι θέμα μόδας. Απλά όταν σκεφτεστε το θέμα, σκεφτείτε και το εξής. Θα κάνατε κάτι με το αριστερό χέρι επειδή οι περισσότεροι το κάνουν έτσι? Ελπίζω όχι.

Για τα σχόλια των παιδιών,

Πλέον σχεδόν δεν υπάρχουν αριστερόχειρες κιθαρίστες, με την έννοια ότι παίζουν σε κανονική κιθάρα. Τείνουν να εξαφανιστούν, γιατί στην ουσία είναι ανούσιο να παίζει κάποιος με κιθάρα ανάποδη. Όταν ξεκινάς κιθάρα, ούτε το αριστερό ξέρει τι να κάνει ούτε το δεξί.

Δεν είναι ανούσιο γιατι απλά δεν το κάνεις για σκοπό, μιλάμε για βιολογικό θέμα όχι για καποιο γενικό λόγο. Εγώ ακόμα και το χερούλι στο λεωφορείο το πιάνω με το αριστερό όπως έσυ το κάνεις με το δεξί. Γιατί να αλλάξω?

κι εγώ αριστερόχειρας είμαι και παίζω με κανονική δεξιόχειρη κιθάρα. Και πιστεύω είναι καλύτερα έτσι γιατι το αριστερό χέρι ειναι που κάνει την περισσότερη δουλειά και οσο να ναι γενικά ειναι πιο "δυνατό" σε σχέση με το δεξι

Αυτό μου το είπανε στην αρχή αλλά ξέρεις τι είπα εγώ? Αν είναι έτσι ο satriani γιατί δεν παίζει με αριστερόχειρη? Σαν δεξιόχειρας θα μπορούσε ενα γίνει ακόμα καλύτερος... ΛΑΘΟΣ.

Μην σκεφτεσαι έτσι. Το βασικό χέρι πάει στις χορδές. Μια χαρά πάω στην ταστιέρα κι έτσι....Δηλαδή σαν αριστεροπόδαρος να πατάω γκάζι στο αμάξι με το αριστερό?

Μα έχετε δει ποτέ αριστερόχειρα βιολιά ή ανάποδα πιάνο; Ή μήπως ανάποδα drums?

Αυτοι σαν μουσικοί είναι ακόμα πιο λίγοι. Και στο πιάνο δεν υπάρχει αυτό που λές απλά..ΚΑι τα δύο χέρια είναι ισοδύναμα σε αυτό που κάνουν σαν ρόλο. Στο βιολί υποθέτω δεν κατασκευάζονται καν γιατί είναι κατα μέσο όσο πιο ακριβό όργανο ίσως.

Να προσθέσω πως εμπορικά μου την έχει σπάσει πολλές φορές το θέμα. Αλλά το δέχομαι και ξέρω την όλη τη δυσκολία. Θα μπορούσα να ξεκινήσω με καλύτερη κιθάρα λόγω των 2 κολλητών μου που παίζουν κι αυτοί, και θα είχα πάρει ίσως ήδη κι αλλη η θα την είχα πάρει πιο νωρίς. Και όταν σε σπίτι που παίζουν κιθάρα εγώ δεν μπορώ να την πάρω να παίξω κάνα κομμάτι, ναι μου τη βιδώνει! Αλλά αυτό με έστρεψε πιο πολύ στην αγάπη μου τη Jackson να, τώρα είναι δίπλα και με κοιτάει αραχτή στο stand!:p

Υπάρχει και το aristroxeiras.gr .... Το έχει ξεφτιλίσει το θέμα λίγο (όπου να ναι θα έχει και προφυλακτικά για αριστερόχειρες) αλλα έχει φάση....

Το μόνο μέρος που είδα απο κοντά πολλες αριστερές κιθάρες ήταν στη Αγγλία στο Λονδίνο (Oxford Street, κοντά στο Centre Point για όποιον ξέρει, ρωτήστε για denmark street) που μπήκα και έκανα μια ώρα να βγώ απο κεί... έλιωσα! Και πωλήτρια κοπέλα με την οποία απο την πολλή κουβέντα μόνο για τσάι δεν με κέρασε! Κάποιες εταιρείες δίνουν αρκετά μοντέλα τους για αριστερές αλλά οι μαγαζάτορες εδώ δεν κάνουν τον κόπο.

Ακουστικές να ξέρετε η Takamine βγάζει πολλές αριστερές και η Norman απο Καναδά που έχει πολύ καλές ακουστικές, τις βγάζει όλες. Washburn, Fender ακολουθούν.

Σε ηλεκτρικές η Gibson απογοήτευση βγάζει ελάχιστα. Ibanez το ίδιο (κρίμα), αλλιώς θα έπαιρνα μια μονόξυλη...Η Jackson βγάζει αλλά για λόγο που έιπα πριν θα βρεθούν λίγα εδώ.

• 1 month later...

παιδια τι κιθαρα προτεινετε για ενα αρχαριο (δλδ εμενα) μεχρι 100-120 ευρω αντε και λιγο παραπανω. Ακουστικη παντα

παιδια τι κιθαρα προτεινετε για ενα αρχαριο (δλδ εμενα) μεχρι 100-120 ευρω αντε και λιγο παραπανω. Ακουστικη παντα

φίλος, πολύ λίγα λεφτά για κιθάρα..ότι και να πάρεις δεν θα είναι καλή..

Νταξει ρε και συ ακομα δν ξερω να την πιανω τι να παρω ακριβη? Να την κανω τι? Και αν στην πορεια δεν το εχω να πανε χαμενα τα λεφτα?

Δεν πάει έτσι.

Όλα έχουν ένα κόστος μινιμουμ. Σκέψου σαν να μπήκες σε φόρουμ για αυτοκίνητα και να θές νέο αμάξι με 5000Ε. Δεν είναι ότι δεν θέλω να προτείνω αλλά τι να προτείνω;; Έστω 200Ε τα θές. Με 120 παίρνεις παιδική ή απο αυτές που έχουν κάτι τσιγγάνοι στους δρομους και χοροπηδάνε βγάζοντας ηχους.

Και, ναι, αν στην πορεία δεν το εχεις πανε χαμενα τα λεφτα ή τη δίνεις σε χαμηλη τιμή.

Τουλάχιστον αν πάρεις μια καλή κιθάρα και το έχεις θα συνεχίσεις.

Αν πάρεις θεόφτηνη ακομα κι αν το εχεις..... ούτε που θα σου το δώσει.

Πίστεψε με είχα για πολύ λιγο καιρό ελεεινή κιθάρα και σχεδόν σταμάτησα να παίζω. Θα πονάνε τα χέρια σου άσκοπα. Καρπός κλπ.

Δεν πάει έτσι.

; Έστω 200Ε τα θές. Με 120 παίρνεις παιδική ή απο αυτές που έχουν κάτι τσιγγάνοι στους δρομους και χοροπηδάνε βγάζοντας ηχους.

:hehe::hehe:. Να σου πω αυτο για τους καρπους εχεις δικιο. Επαιξα σε μια φτηνιαρικη κλασσικη και μου πονεσαν τα χερια και μετα επαιξα και σε μια ωραια ηλεκτρικη και ειχε τεραστια διαφορα(βασικα τι επαιξα βαρουσα εκει 3 συγχωρδιες ξερω ολο κι ολο).Τωρα ποια κιθαρα μου προτεινεις απο νακα η απο οπουδηποτε αλλου?

Θα έλεγα να μην πάρεις από Νάκα. Μόνο το όνομα έχει, τίποτα άλλο. Και είναι και πανάκριβες για την ποιότητα τους. Εγώ θα σου πρότεινα καμιά φτηνή Fender ή Stagg. Ηλεκτροακουστική πάρε καλύτερα. :T:

Ναι μια χαρα τιμή ειναι 100-150 Ευρώ για κιθάρα για αρχάριο. Μην παρεις Fender ή μαρκα. Παρε μία οτι να ναι. Αν στα 100 Ευρω βαλεις πληρωσεις και την φιρμα αστα να πανε. Αν εισαι απο Θεσσαλονικη πανε στη Ναυρινου απεναντι απο το Βακουρα, καταστημα Χορδες. Παρε μια Career ή ζήτα να σου κανει ενα πακετακι με αυτη και εναν Rocktron 15W στα 250 Ευρω. Μια χαρα θα εισαι για αρχη.

τον ενισχυτη τι να τον κανω?? δν παω για ηλεκτροακουστικη για απλη ακουστικη.Και ναι θεσσαλονικη μενω.Κανενα αλλο καλο μαγαζι υπαρχει

Αχα, απλη ακουστικη ε ;

Ε τοτε πανε παρε μια κλασσικη πρωτα με 100 Ευρω απο το Ντο Ρε Μι, και αν σου αρεσει η κιθαρα τοτε πας και παιρνεις και ακουστικη που ειναι και πιο ακριβη.

Το να είναι ηλεκτρακουστική δίνει πιο πολύ στο κόστος. Αφού θές φτηνή απλά πάρε σκέτη ακουστική. Και το Χορδές καλό είναι, και δίπλα ο Ζάχος (νομίζω;) καλός είναι εκεί στο υπόγειο. Έχει μπόλικα πράγματα. Αφού θες ακουστικό ήχο και όχι απο ενισχυτή άσε τον ενισχυτή για τώρα. Φυσικά αργά ή γρήγορα αν είσαι ροκάς στην ηλεκτρική θα περάσεις. Αργότερα όμως..

Αυτα τα καταστηματα που μου ειπατε ειναι ολα θεσσαλονικη ε?που ακριβως? Ναι ροκας ειμαι κατα καποιο τροπο αλλα μου αρεσει το classic rock οχι τα πολυ hard.

• 8 months later...

metal και παλι metal..

αααα.και μην ξεχασω..UP THE F*****G IRONS!!:devil:

παντως εγω αρχησα με fender και τωρα παιρνω jackson..και κατι αλλο..καλυτερα ειναι να εχεις ηλεκτρικη παρα κλασικη..με την ηαλεκτρικη μπορεις να παι3εις περισσοτερα πραγματα..

• 2 months later...

ενα thread για το μικρό ποζέρι που όλοι κρύβουμε μεσα μας! δείξτε το αγαπημένο σας όργανο για να το καμαρώσουν και οι άλλοι λαμπίτες! ξεκινάω εγώ με το νεοαποκτηθέν τσεκουράκι μου!

Fender Aerodyne Jazz Made In Japan

http://img29.imageshack.us/i/dsc0988k.jpg/

http://img3.imageshack.us/i/dsc0990x.jpg/

http://img3.imageshack.us/i/dsc0992t.jpg/

http://img5.imageshack.us/i/dsc0994cj.jpg/

dsc0988k.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.