Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

ΤΗΝΧ! Τι ακριβώς είναι το Laminated; H fender αυτή έχει laminated SPRUCE... Από όσο είδα είμαι ανάμεσα στις

1. Fender JG-12CE

2. Takamine EG531SC-12

3. Takamine EG535SC-12

όλες γύρω στα 560 από το Στόλλα (η αγορά θα γίνει απο τοπικό μαγαζί). Τι λέτε;

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Τo Laminated σημαινει πως ειναι πολλα ξυλλα κολλημενα μεταξυ τους και χρησημοποιηται σε φθηνοτερες κιθαρες.Solid ειναι το συμπαγες ξυλο που αν και δεν εχει την ιδια αντοχη με το Laminated,αναπαραγει πολυ καλλιτερο και διαυγη ηχο επειδη παλλεται πιο ελευθερα.

Οτι και αν παρεις να κοιταξεις να εχει οπωσδηποτε Solid top και απο κει και περα αν σε παιρνει και all solid,τοσο το καλλιτερο,αμφιβαλλω ομως αν βρεις all solid ηλεκτροακουστικη στην Ελλαδα σε αυτα τα χρηματα(Ισως ουτε εξω).

Οι Takamine ειναι πολυ καλες κιθαρες,λιγο υπερτιμημενες,αλλα με εξαιρετικα ηλεκτρικα.

Παντως ολες ανεξαιρετως οι high end ακουστικες ειναι all solid.

Μακη θα σου προτεινα να μην βιαστεις και να ακουγες πρωτα μια καλη all solid αφου μαζεψεις καποια χρηματα ακομα την οποια οχι μονο δεν θα βαρεθεις αλλα θα την χαιρεσαι καθε χρονο και πιο πολυ,γιατι οι Solid κιθαρες βελτιωνονται οσο παιζεις.

Επισης η εβενινη ταστιερα ειναι και πιο γρηγορη αλλα παλι παμε σε ακριβοτερες κιθαρες.

:OT:

Συγνώμη παιδιά για το Off-Topic.

Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα καθόλου.

Έχω μια κλασική κιθάρα V.Sanchis, η οποία όμως μιας και είναι η πρώτη μου κιθάρα και μιας και μετράει 12 χρόνια στα χέρια μου έχει πολλά χτυπηματάκια καθώς και ένα ψιλοσπασιματάκι το οποίο όμως προκαλεί έναν τρυγμό όταν παίζω δυνατά...

Αν και πλέον παίζω κιθάρα μόνο όταν θέλω να ηρεμήσω, θα ήθελα να την φτιάξω γιατί με αυτήν την κιθάρα έχω δεθεί συναισθηματικά.

Μήπως ξέρει κάποιος κάποιον καλό μάστορα που να κάνει αυτή τη δουλειά (χωρίς να μας πιάσει και τον κώλο)?

συγκεκριμενα δεν ξερω καποιον μαστορα!

αλλα αν κατεβεις σε καποιο μαγαζι με κιθαρες ρωτα να σου δοσουν

μερικα τηλεφωνα απο μαστορες-τεχνικους!και μετα παρε αυτους και ρωτα για αυτο που

θες να κανεις!και αναλογα με την τιμη επιλεγεις!

θα ρωτησω ενα φιλαρακι και θα σου πω αν ξερει κανεναν τεχνικο.

Προς llias83

Ειχα μια ακουστικη την οποια ειχα παρει 12000δρχ,απο τις φθηνοτερες τοτε(πριν απο 25 χρονια περιπου Yamaha fg340t).Mετα απο καμμια 10ετια ειχε φαγωθει το ξυλο στο πρωτο ταστο και ρωτησα στον ζοζεφ τι μελλει γενεσθαι.Η απαντηση ηταν αγορασε αλλη,γιατι δεν συμφερει η επισκευη μιας φθηνης κιθαρας.

Επειδη ομως δεν γνωριζω τι κιθαρα εχεις και την ζημια που εχει,το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως καποτε ο ζοζεφ επισκευαζε κιθαρες (ισως ακομα να ασχολειται με το σπορ).

Αν εισαι κατοικος Αθηνων πεταξου να του την δειξεις και παιξε και λιγο με καμια Taylor να σου φτιαξει την μερα.

Μπορεις επισης να κανεις την ερωτηση στο forum του kithara.gr οπου υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνται και επαγγελματικα με την κιθαρα και μαλλον θα γνωριζουν αν και που υπαρχουν φθηνες επισκευες .

Αρχική απάντηση από Ilias83

Συγνώμη παιδιά για το Off-Topic.

Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα καθόλου.

Έχω μια κλασική κιθάρα V.Sanchis, η οποία όμως μιας και είναι η πρώτη μου κιθάρα και μιας και μετράει 12 χρόνια στα χέρια μου έχει πολλά χτυπηματάκια καθώς και ένα ψιλοσπασιματάκι το οποίο όμως προκαλεί έναν τρυγμό όταν παίζω δυνατά...

Αν και πλέον παίζω κιθάρα μόνο όταν θέλω να ηρεμήσω, θα ήθελα να την φτιάξω γιατί με αυτήν την κιθάρα έχω δεθεί συναισθηματικά.

Μήπως ξέρει κάποιος κάποιον καλό μάστορα που να κάνει αυτή τη δουλειά (χωρίς να μας πιάσει και τον κώλο)?

Μιάς και είσαι αθήνα θα σου πώ τους 2 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.

Λοιπόν είναι ο ΚΑΓΜΑΚΗΣ στην Εμμανουήλ Μπενάκη Δεξιά όπως ανεβαίνουμε λίγο πιό πάνω απο την Ακαδημίας.

Είναι και ο Τζίμης στη Χαριλάου Τρικούπη αριστερά όπως ανεβαίνουμε. Πολύ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοι οι 2 θα σου πάρουν κανα 50

Μπορείς να τη πάς στον Νάκα. Ναυαρίνου και Σόλωνος αλλά 50 πάλι

Τέλος στην αντιπροσωπία της ESP στη Ακαδημίας είναι ένας Παππούς που κάνει καλή δουλίτσα και παίρνει 30-35

Αρχική απάντηση από dimitris84

Τo Laminated σημαινει πως ειναι πολλα ξυλλα κολλημενα μεταξυ τους και χρησημοποιηται σε φθηνοτερες κιθαρες.Solid ειναι το συμπαγες ξυλο που αν και δεν εχει την ιδια αντοχη με το Laminated,αναπαραγει πολυ καλλιτερο και διαυγη ηχο επειδη παλλεται πιο ελευθερα.

Οτι και αν παρεις να κοιταξεις να εχει οπωσδηποτε Solid top και απο κει και περα αν σε παιρνει και all solid,τοσο το καλλιτερο,αμφιβαλλω ομως αν βρεις all solid ηλεκτροακουστικη στην Ελλαδα σε αυτα τα χρηματα(Ισως ουτε εξω).

Οι Takamine ειναι πολυ καλες κιθαρες,λιγο υπερτιμημενες,αλλα με εξαιρετικα ηλεκτρικα.

Παντως ολες ανεξαιρετως οι high end ακουστικες ειναι all solid.

Μακη θα σου προτεινα να μην βιαστεις και να ακουγες πρωτα μια καλη all solid αφου μαζεψεις καποια χρηματα ακομα την οποια οχι μονο δεν θα βαρεθεις αλλα θα την χαιρεσαι καθε χρονο και πιο πολυ,γιατι οι Solid κιθαρες βελτιωνονται οσο παιζεις.

Επισης η εβενινη ταστιερα ειναι και πιο γρηγορη αλλα παλι παμε σε ακριβοτερες κιθαρες.

Ρε συ, φυσικά προτιμώ μια καλή κιθάρα αλλά αν περιμένω να μαζέψω τόσα λεφτά δεν θα την πάρω ποτε! (όχι οτι δεν μπορώ να μαζέψω αλλά στο μεταξύ τα τρώω... :p ) Η Takamine που σου λέω (μάλλον η EG531SC-12 απορρίπτεται. Πρέπει να ταν υπογραφικό του Στόλλα το οτι είναι 12χορδη) έχει καπάκι solid spruce. H "γρήγορη" ταστιέρα που λες είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα γιατί στη rosewood της ακουστικής μου είναι πολύ δύσκολες οι αλλαγές. Ειδικά σε σύγκριση με τη Maple της stratocaster. Ο Έβενος πώς λέγεται στα αγγλικά;

Τι λες γι'αυτήν; http://www.stollas.gr/product.asp?intProdID=225 Θα ψάξω τη Δευτέρα εδώ μήπως βρω κάποια απο της δυο αν και δε νομίζω γμτ να έχουν στημένες 12χορδες εδώ... :( Τέσπα, μπορεί να ανέβω Αθήνα αρχές Ιούλη οπότε αν δεν τις βρω εδώ, ε, στην Αθήνα πιθανότατα θα τις βρω, έστι; :D

Υ.Γ.: Έχω Thread και στο kithara.gr αν θες... ;)

Υ.Γ.2: Βλέπω περιοχή έχεις "Κρήτη". Να μαντέψω Ηράκλειο; Αν ναι, για πες μου συμπατριώτη, ποιοί άλλοι φέρνουν Takamine εκτώς τον Κανακάκη και το Γιακατό; Το μουσικόραμα μήπως; :)

Ο Εβενος λεγεται Ebony.Απο την στιγμη που αποφασισες να αγορασεις απο Ελλαδα και δεν θελεις να περιμενεις για κατι καλλιτερο,το καλλιτερο ειναι να κατεβεις Αθηνα και να παιξεις οσες περισσοτερες μπορεις και να παρεις οποια σου αρεσει περισσοτερο.

Σε τελικη αναλυση ο ηχος που αρεσει σε μενα δεν ειναι σιγουρο πως θα αρεσει σε ολους.Παιξε επισης με οποια καναδεζικη βρεις,γιατι εκει φτιαχνουν τις καλλιτερες πιστευω κιθαρες στα λεφτα τους μαζι με τις Yamaha L-series παντα.

Μενω Χανια και δεν εχω ιδεα απο Ηρακλειο.

Αρχική απάντηση από dimitris84

Ειχα μια ακουστικη την οποια ειχα παρει 12000δρχ,απο τις φθηνοτερες τοτε(πριν απο 25 χρονια περιπου Yamaha fg340t).Mετα απο καμμια 10ετια ειχε φαγωθει το ξυλο στο πρωτο ταστο και ρωτησα στον ζοζεφ τι μελλει γενεσθαι.Η απαντηση ηταν αγορασε αλλη,γιατι δεν συμφερει η επισκευη μιας φθηνης κιθαρας.

Εγώ τη συγκεκριμένη την έχω από μικρός οπότε αποκλείεται να την αφήσω έτσι...

Δεν ήταν και από τις πολύ ακριβές (100.000 πριν 12 χρόνια - και ακόμα τόσο κάνει όμως 350)

Βέβαια είναι χειροποίητη, από την Valencia της Ισπανίας, από ένα εργαστήριο ενός Vicente Sanchis που δουλεύει από το 1915 με παραγωγή περίπου 700 κιθάρες το χρόνο. O ίδιος ο Sanchis απ'ότι έχω διαβάσει έχει σταματήσει από το 2000 να ασχολείτε, αλλά το εργαστήριό του συνεχίζει να βγάζει κιθάρες. Η κιθάρα μου τώρα βέβαια μπορεί να μην είναι και από τις πιο ακριβές, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος της...

Το καπάκι είναι μασίφ ερυθρελάτη και το κεφάλι καθώς και το μπράτσο από Μαόνι.

Φυσικά αν μιλάμε για 50 θα την φτιάξω...

Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 10:15]

Εγώ τη συγκεκριμένη την έχω από μικρός οπότε αποκλείεται να την αφήσω έτσι...

Δεν ήταν και από τις πολύ ακριβές (100.000 πριν 12 χρόνια - και ακόμα τόσο κάνει όμως 350)

Βέβαια είναι χειροποίητη, από την Valencia της Ισπανίας, από ένα εργαστήριο ενός Vicente Sanchis που δουλεύει από το 1915 με παραγωγή περίπου 700 κιθάρες το χρόνο. O ίδιος ο Sanchis απ'ότι έχω διαβάσει έχει σταματήσει από το 2000 να ασχολείτε, αλλά το εργαστήριό του συνεχίζει να βγάζει κιθάρες. Η κιθάρα μου τώρα βέβαια μπορεί να μην είναι και από τις πιο ακριβές, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος της...

Το καπάκι είναι μασίφ ερυθρελάτη και το κεφάλι καθώς και το μπράτσο από Μαόνι.

Φυσικά αν μιλάμε για 50 θα την φτιάξω...

Για 50 ευρω δεν ειναι ουτε να το συζητας.

Οσο για το :αν και απο τις φθηνες σου αρεσει πολυ ο ηχος της,ενας φιλος εχει μια Alhambra την οποια αγορασε γυρω στις 70000δρχ πριν απο 10 χρονια και ειναι εξαιρετικη.

Η ερυθρελατη ειναι παντως απο τα καλλιτερα ξυλα για καπακι κλασικης μαζι με τον κεδρο παντα για τα γουστα μου.

• 3 weeks later...

Γεια σας παίδες. Έχω καιρό να μπώ εδω μέσα αλλά τώρα υπάρχουν εξελίξεις στα περί κιθάρας.

[drum roll] (ταρατατζουμ ταρατατζουμ στα ελληνικά ;) )

Απο την Τρίτη 28 Ιουνίου είμαι κάτοχος της dream κιθάρας μου μιας Gibson Les Paul σε Heritage Cherry Sunburst χρώμα.

Παιδία... ΑΛΛΟ φρούτο! Επειδή είχα μια Epiphone Les Paul είχα αλλάξει τους μαγνήτες έχοντας ακούσει ιστορίες οτι αν αλλάξεις τους μαγνήτες ο ήχος δεν έχει σχεδών καμία διαφορά απο την Gibson και οτι όλα τα λεφτά της Gibson είναι το φινίρισμα. @@ριες... Ο ήχος, το sustain, και το όλο παίξιμο απλά δεν έχει σχέση. Για το φινίρισμα ούτε λόγος να γίνεται, εκεί οι διαφορές είναι χαοτικές. Το πιο κουφό? Η κιθάρα μυρίζει ξύλο! Δεν ξέρω τί μυρίζει το μαόνι ή το σφενδάμι αλλά μυρίζει. Την πήρα και σε σχετικά καλή τιμή (2500 Ευρά).

Αυτά είχα να πώ. Θα ποστάρω φωτογραφίες (όλου του εξοπλισμού) ASAP.

Οι photo που έλεγα:

Ηλεκτρακουστική Applause

[applauseelectricaccoustic5ke.th.jpg

Fender Stratocaster (Μεξικάνικη)

fenderstratocaster9no.th.jpg

Epiphone Les Paul

epiphonelespaul2gy.th.jpg

Gibson Les Paul :inlove:

gibsonlespaul6ko.th.jpg

@No quorter: Ο ενισχυτής τι είναι; Fender 60άρης;

Ρε παιδιά πείτε καμιά φτηνή customιά να κάνω στη Stratocaster μου να έχει έτσι μια προσωπική πινελιά... :D Βασικά σκεφτόμουν να της αλλάξω το pickguard, τα καπάκια των μαγνητών και τους διακόπτες με κάποιους σε παλιομένο άσπρο αλλά είναι λίγο ακριβό το pickguard... Αν άλλαζα θα έβαζα μαζί και ένα διπλό μαγνήτη στον καβαλάρη αλλά ειδικά τότε θα πήγαινε ψηλά. Το άλλο που είδα και της δίνει λίγο πιο βαρύ τόνο είναι τα κλειστά καπάκια σαν αυτά που έχει του no quarter. ;)

Ο ενισχυτής είναι ο Fender Hot Rod Deluxe. Λαμπάτος με solid state rectifier. 1 x 12" ηχείο (Celestion GreenBack μετά απο αλλάγή). 40 Watt είναι αλλά είναι πολύ δυνατός. Το volume το έχω στα 3 απο τα 12 στο καθαρό και στο 2 απο τα 12 στο βρώμικο και πάλι με ακούει όλο το τετράγωνο... Καλός ήχος για blues και classic rock (κυρίως με την stratocaster).

Να και η φώτο:

fenderhotroddeluxeamp7ex.th.jpg

Να και ότι πετάλια έχω

pedals7fl.th.jpg

Το αριστερό είναι ενα VOX Wah-Wah, και το δεξί ένα Overdrive.

Η stratocaster για την ακρίβεια είναι του αδερφού μου. Τα καπάκια στους μαγνήτες δεν είναι απλά διακοσμητικά. Είναι ένας τύπος μαγνήτη που βγάζει η Fender. Προσωπικά πιο πολύ μου αρέσουν οι standard μαγνήτες της stratocaster αλλά αυτοί βγάζουν καταπληκτικό ήχο.

Το ξέρω οτι δεν είναι απλά διακοσμητικά... :p Απλώς φαντάζομαι οτι θα ήταν ωραία. Αλλά το θέμα είναι μπαίνουν; Γιατί δεν είναι flat ο μαγνήτης...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Κάτι άλλο... Πώς τις καθαρίζετε; Ένα καλό υγρό μπορεί να κάνει τη διαφορά;

το εχουμε ξαναπει και παλεωτερα Μακηηηηη!!!

εγω προσωπικα στην αρχη με λιγο βρεγμενο χαρτι(αλλα χαρτι που δεν αφηνει χνουδια)

και μετα με overlay κρεμα που ειναι σε spay!και μετα καλο σκουπισμα με ενα μαλακο

πανακι(που δεν αφηνει χνουδια)!

• 3 weeks later...

ρε παιδες τωρα τελευταια παρατηρησα κατι περιεργο στην epiphone!

σχεδον συνεχεια εβαζα 10αρες χορδες και μερικες φορες 9αρες!

τωρα τις ειχα 10αρες!και παρατηρησα κατι περιεργο!

εγινε πολυ σκληρη στο παιξιμο με 10αρες ενω δεν ηταν!

πιστευω οτι καταλαβαινετε τι εννοω!!!σκληρηνε περιεργα!και πολυ δισκολα τα σηκωματα!

μηπως θελει ενα καλο service και σεταρισμα!?

Μήπως έχεις απλά καιρό να παίξεις? Δεν ξέρω αν γίνεται να σκληρήνει μια κιθάρα έτσι στα καλά καθούμενα...

Αρχική απάντηση από No Quarter

Μήπως έχεις απλά καιρό να παίξεις? Δεν ξέρω αν γίνεται να σκληρήνει μια κιθάρα έτσι στα καλά καθούμενα...

πότε θα ρθεις να παίξουμε ρε άχρηστε υποκιθαρίστα της πλάκας?? :p

(τίποτα να σε μειώσω κι άλλο δε μου ρχεται at the moment, αν σκεφτώ θα επανέλθω:p)

εννοείται τις συγχορδίες τις θέλω είτε στη μορφή Am,C κλπ κλπ ή Do, La- etc.

Μη μου φέρεις τίποτα τετραγωνάκια (tabs) και μου πεις παίξε :p

:D :D :D

ps το άνωθεν είναι SPAM.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.