Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

αλλα πρεπει να προσεξεις που θα την πας

γιατι αν ειναι μ@μ@κ@ς αυτος θα στην κανει..........

χεστα και αστα!

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

καλησπέρα...

το κατάστημα διαθέτει μια ηλεκτρακουστική Cort με ηλεκτρικά Fishman classic 4

Κι ένα ηλεκτρικό κουπί... :D OSMOND HM-34 με εναν διπλο και 2 μονους.. αμφιβάλλω αν την ξέρει κανείς :)

θα ανεβάσω καμια φωτο σύντομα

παίζω κυρίως ελληνικά ροκ...

απο ξενα μ αρεσει να παίζω τραγούδια με αρπίσματα (Angeldust - temple of the king, tears of the dragon, nothing else matter, house of the rising sun... κλπ)

και λίγα μεταλ οπως τα κλασσικα απο metallica, maiden,

αλλα κυρίως ελληνικά! :) (σπαθια, τρυπες, παπακωνσταν, υπογεια ρευματ, πυξ λαξ, σιδηροπουλ, κατσιμηχ)

ρε παιδες! για να αποκτησει ο ηχος που θα βγαζει μια κιθαρα ''ογκο''

τι εφε θα πρεπει να βαλουμε?

Λοιπόν εδώ είναι η ειδικότητά μου.

Καταρχήν θέλεις όγκο; Βάλε βαριές χορδές πρώτη προϋπόθεση. Με ένα σετ 9άρες δε πά να χτυπιέσαι δεν πρόκειται να βγάλεις όγκο. Εμένα μου άρεσε ένα σετάκι Ernie ball Skinny top Heavy bottom. Οι τρείς κάτω ήταν απο σετ 10άρες και οι τρείς πάνω απο σετ 11άρες. Μιλάμε για πολύ όγκο.

Μετά θέλεις και ενισχυτή καλό. ’λλο να παίζεις στο κουβαδάκι των 10Watt με ένα ηχείο 10' και άλλο στον Marshall 4x100 100watt. Μια ενδιάμεση κατάσταση με 2χ100 ηχεία είναι αρκετά καλή. Επίσης πρόσεξε και τη μάρκα. Π.χ μη περιμένεις ο 2χ100 100watt Fender Twin Reverb να σου βγάλει όγκο. Έχω χρησιμοποιήσει και σε μεγάλες εντάσσεις το μπάσσο χάνεται. Σου προτείνο Marshall η Mesa Boogie. Βέβαια υπάρχουν πολλες μάρκες και πρέπει να τις δοκιμάσεις δυνατά για να εξάγεις ασφαλή συμπεράσματα.

Τα equalizer σου πρέπει να είναι περίπου ώς εξής. Bass = 8-9, Μiddle = 2-3, Treble= 6-8

Τα Treble κανόνισέ τα ανάλογα με τα Treble του μαγνήτη που έχεις Bridge γιατί αυτόν πρέπει να χρησιμοποιείς. Αν χρησιμοποιήσεις τον πάνω θα είναι πολύ μουντός ο ήχος.

Αν έχεις καλό Distortion θα σου πρότεινα ένα πεταλάκι Equalizer για να δίνεις μεγάλο Gain. Όλη η δουλειά είναι η προενίσχυση. Ένα Distortion Pedal χωρίς καλή προενίσχυση δεν κάνει τίποτα. Επίσης οι προενισχυτές των ενισχυτών για μένα προσωπικά δεν επαρκούν σε μεσαίες εντάσεις. Μόνο σε δυνατά δείχνουν τα δόντια τους.

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν οι μαγνήτες. ’ν έχεις Fender με μονούς μαγνήτες ξέχασέ το. Ότι και να κάνεις δε βγάζεις όγκο. ’λλωστε οι Fender είναι για καθαρά και παλιό Rock.

Θέλεις οπωσδήποτε μαγνήτες διπλούς και όσο πιό μεγάλο Output τόσο το καλύτερο γιατί έχεις περισσότερο Gain. ’ς πούμε οι Gibson έχουν μεσαίο Output, οι EMG έχουν απίστευτο output αλλά είναι και Active.

Τέλος μετράει και το ξύλο. ’ν έχεις Alder body ξέχασέ το. ’ν έχεις Basswood, Ash η Mahogany τότε μπορείς να πετύχεις αρκετό όγκο.

Ελπίζω να βοήθησα.

πολυ καλη επεξηγηση!!!!

μπραβο! βασικα ηχο με ογκο θελω να βγαλω στις Gibson και Epiphone!

τι λες? δεν θα το πετυχω?

Oι Gibson είναι ιδανικές για Όγκο λόγω πρώτον του ξύλου του σώματος (Mahogany), δευτερον τον σταθερό καβαλάρη. Οι μαγνήτες είναι καλοί για όγκο, πολλοί τις προτιμούν αν δείς Metal συγκροτήματα, απλά εγώ ίσως να ήθελα λίγο περισσότερο output.

Απο κιθάρα δηλαδή είσαι πολύ καλά. ’λλαξε και χορδές ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, τουλάχιστον σε 10άρες.

Έτσι θα έχεις μια πολύ καλή βάση, απο εκεί και πέρα μετράνε και όλα τα παραπάνω που σου είπα και κατα ένα μεγάλο ποσοστό ο ενισχυτής και τα εφφέ.

Να ξέρεις όμως αν δεν έχεις σωστή βάση, δηλαδή κιθάρα που να πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές και να φοράει τουλάχιστον 10άρες πάνω ότι και ενισχυτή-εφφέ και να έχεις δε πρόκειται να βγάλεις όγκο.

Δες π.χ με τι χορδές παίζουν οι Metallica, οι Iced Earth, οι Megadeth, οι Slayer και τί ήχο έχουν. Οι περισσότεροι παίζουν με τον συνδυασμό 52-10

Δες και απο την άλλη οι Maiden π.χ που παίζουν με 9άρες χορδές και Fender έχουν πολύ πιο ελαφρύ ήχο.

Τέλος να πώ και δυο λεπτομέρειες που ίσως πολύ παραβλέπουν, μετράει και πολύ η πένα που θα παίξεις, άλλο να τις βαράς με μια 0.5mm και άλλο με μια 1mm. Σαφώς και θέλει σκληρή πένα. Μετράει και το ύψος των χορδών πολύ, καλό είναι ειδικά οι μπάσες να έχουν αρκετό περιθώριο να πάλλονται. 2mm απόσταση απο το 22ο τάστο είναι ένα καλό σημείο αναφοράς.

Χθες ρε γμτ στην πρόβα μου έσπασε η B στην ηλεκτρική και δεν είχα ανταλακτική. Ευτυχώς είχα και την ακουστική... :p Τέσπα επειδή αυτός που μου κάνει μου 'χε πεί οτι η κιθάρα θέλει γενικώς λίγο σουλούπωμα (ρύθμισμα βασικά) και επειδή μου έχει ξανασπάσει η B στο ίδιο σημείο (κοντά στον καβαλάρη, δεν ξέρω αν ήταν μάλιστα και πάνω σε αυτόν) του την έδωσα να την πάει για service. Μου είπε αύριο βράδυ θα την έχω. Το ελπίζω δλδ επειδή την Πέμπτη παίζω και προτιμώ να έχω και τις δυο μαζί μου. Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα αν θα παίζω με την ακουστική ή την ηλεκτρική μιας και θα παίξουμε σχετικά ελαφριά κομμάτια και επίσης τα solo τα παίζει άλλος. Του 'πα αφού θα τη σουλουπώσουνε να αλλάξουν και χορδές. Του 'πα να μου βάλουν elixir 10. Δεν μ'αρέσαν οι 9άρες τελικά...

Εν τω μεταξύ παρατήρησα οτι επειδή τον τελευταίο καιρό παίζω περισσότερο από οτι πριν τα δάχτυλά μου έχουν σκληρήνει πολύ στην άκρη... Φυσιολογικό δεν είναι αυτό;

Μάκη έτσι πρέπει να γίνεται, να σκληραίνουν τα δάχτυλα μπροστά, τότε χρειάζεται και λιγότερη δύναμη για να πατήσεις με αποτέλεσμα να μπορείς να αυξήσεις τη ταχύτητα. Απλά μιάς και παίζεις πολύ και είπες ότι θα βάλεις 10άρες πρόσεξε μη ζορίσεις πολύ τα δάχτυλα γιατί μπορείς να πάθεις ανεπανόρθωτες ζημιές. Εμένα η τενοντίτιδα με ταλαιπωρεί εδώ και 2 χρόνια και έχει εμποδίσει πολύ τη τεχνική μου. Βλέπεις τα ζόριζα μέχρι που δεν άντεχα τον πόνο.

Μα δεν πρόκειται να τα ζορίσω παραπάνω... Ανέκαθεν με 10άρες έπαιζα και στις δυο. Τις 9άρες τις είχα από την Τετάρτη... Έπειτα είπα οτι παίζω περισσότερο από πριν, όχι πολύ. :p Τώρα πρέπει να παίζω μέχρι κάνα 2ωρο τη μέρα...

μακαρι Μακη και εγω αυριο να πηγαινα σχολειο με τον ενισχυτη και την κιθαρα!

θα ηταν η καλυτερη μου!

:D Το ξέρω! Μόνο που εγώ κουβαλάω κάθε μέρα την κιθάρα στο σχολείο λόγω του οτι παίζω στη χορωδία. Γουστάρω βέβαια να έχω και τον ενισχυτή αλλά είναι λίγο βαβούρα να τα κουβαλάω...

Μπορεί κανέις να μου προτείνει καμιά καλή σκληρή υφασμάτινη θήκη για την ακουστική που να έχει πολλές "τσέπες" κυρίως για καλώδια; Μην κάνει βέβαια και καμιά περιουσία... Την έχω ξεκάνει αυτή που έχω (μια rockbag των 25) και λέω να πάρω κάτι καλό αυτή τη φορά γιατί τρώει πολλά χτυπήματα από 'δω και από 'κει και τη λυπάμαι... Από την άλλη δεν θέλω να πάρω βαλίτσα λόγω τιμής και βάρους...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Μπορεί κανέις να μου προτείνει καμιά καλή σκληρή υφασμάτινη θήκη για την ακουστική που να έχει πολλές "τσέπες" κυρίως για καλώδια; Μην κάνει βέβαια και καμιά περιουσία... Την έχω ξεκάνει αυτή που έχω (μια rockbag των 25) και λέω να πάρω κάτι καλό αυτή τη φορά γιατί τρώει πολλά χτυπήματα από 'δω και από 'κει και τη λυπάμαι... Από την άλλη δεν θέλω να πάρω βαλίτσα λόγω τιμής και βάρους...

δεν ειναι τιποτα! μην σε απασχολει το θεμα της μαρκας!

απλα! θα φυγεις απο το σπιτι σου με το πολυ 40 ευρω και θα πας

σε καποιο καταστημα και θα δεις και θα δοκιμασεις ο ιδιος!

Υπάρχουν Jackson και Jackson, Ξεκινάνε απο 300 και φτάνουν έως και 5000 με πολλά διαφορετικά μοντέλα τα οποία απευθύνονται σε διαφορετικούς κιθαρίστες.

Η σειρά Performer πάντως που είναι η οικονομική, βγαζει αρκετά καλό ήχο για Metal - Hard Rock. Οι περισσότερες είναι μεταλλάδικες να ξέρεις.

Γενικότερα οι κιθάρες τους έχουν αρκετά μοντέρνα σχεδίαση, πλατιά ταστιέρα και επίπεδη απο πίσω, λεπτές και ελαφριές. To tremolo τους δεν είναι και το καλύτερο Floating tremolo μιάς και είναι Jackson αλλά κάνει τη δουλειά του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.