Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Και ένα Close Up της κιθάρας.

Bobi Roads αν θέλεις Active Μαγνήτες πάρε EMG. Passive θα σου πρότεινα Tom Anderson αλλά είναι πολύ ακριβοί, σχεδόν διπλάσια απο Dimarzio και Seymour Duncan. Απο κεί και πέρα εξαρτάται τι είδος παίζεις...

post-728-1416071699,4796_thumb.jpg

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

μιας και το ανεφεραι ο Chris,

ας πουμε και τι πεταλιερες εχουμε ή τι

εφε χρησημοποιουμε!

εγω χρησημοποιω το zoom 505II guitar

αρκετα καλο για τα λεφτα του!

A και Top 5 Κιθαρίστες.

1)Steve Vai

2)Yngwie Malmsteen

3)Micheal Angelo

4)Joe Satriani

5)Paul Gilbert

Απο ότι είδατε έχω το μικρόβιο του Mod και στις κιθάρες, ήταν που ήταν Custom την Customarisa ακόμα πιο πολύ....ε δεν άντεξα να αφήσω κάτι μαμίσιο...

Αρχική απάντηση από Chris2004

Απο κεί και πέρα εξαρτάται τι είδος παίζεις...

διαβασε στη σελιδα 2 να δεις τι μουσικη παιζω!

παιζεις σε κανενα συγκροτημα!?

Ναι τώρα είδα....μάλλον δεν θα σου αρέσουν οι EMG μιας και είναι μόνο για Metal ή Shredding...το καθαρό παίξιμο το ξεχνάς δηλαδή. Δοκίμασε και τους Tom Anderson είναι κορυφή.

Η Epiphone σου ποιούς μαγνήτες έχει; Τους κλασικούς '59?

Με συγκροτήματα έχω να ασχοληθώ αρκετά χρόνια, μου την είχε δώσει στα νεύρα η κατάσταση με την ασσυνενοησία, άσε πουι χρειαζόμουν 2 κιθάρες για να μπορώ να παίξω αυτά που θέλω. Έπρεπε να έχω τη κιθάρα με χορδές 52-10 για να βγάζω τον όγκο που θέλουν τα Metal κομμάτια αλλά ήθελα και τις 9άρες για να μπορώ να παίζω Satriani κτλ..

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση προς ολους

αυτους που εχουν ψηφισει ''αλλη μαρκα''!

θα μπορουσαν να πουν καμια μαρκα!?

Αρχική απάντηση από Chris2004

Η Epiphone σου ποιούς μαγνήτες έχει; Τους κλασικούς '59?

τους κλασικους εχει!

παντως με ενδιαφερει και ο καθαρος βαθυς

ηχος για blues και οχι μονο!

θελω στον καθαρο-βαθυ ηχο να εχω κατι σαν τα

καθαρα του blackmore! ξερεις τι πρεπει να χρησημοποιησω!?

Ο Blackmore ώς γνωστό χρησιμοποιύσε Fender με μονούς μαγνήτες. Αυτοί σε συνδυασμό με τα υλικά της Fender (Alder σώμα, maple μπράτσο) δίνουν ακριβώς αυτόν τον ήχο τον καθαρό και ψιλό. Δηλαδή με λίγα λόγια ιδανικός για Blues, αλλά με τίποτα για μοντέρνο Rock και Metal.

Απο την άλλη τις Gibson ή Epiphone τη χαρακτηρίζει ο ήχος με πολύ όγκο και σχετικά περισσότερο μπάσο και λιγότερα πρίμα. Επίσης τα ξύλα (Mahogany σώμα, Rosewood ή Ebony μπράτσο) δίνουν και αυτά ένα κάπως πιο μπάσο, πιο ζεστό τόνο.

Οπότε το θεωρό απίθανο να μπορέσεις να πετύχεις αυτόν τον ήχο με την Epiphone, οι Gibson/Epiphone για μένα είναι καθαρά για Hard Rock - Metal έως ένα βαθμό.

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιον μαγνήτη με πολλά πρίμα και λίγα μεσαία-μπασα όπως ο Humbucker from Hell της Dimarzio στο Neck ή τον BluesBucker ο οποίος είναι ένας Humbucker που βγάζει τον τόνο των μονών μαγνητών, αλλά έχει και τα πλεονεκτήματα του Humbucker που δεν κάνει θόρυβο. Πήγαινε www.dimarzio.com, www.seymourduncan.com και www.andersonguitars.com να ρίξεις μια ματιά. Πάντως απο την εμπειρία μου που είχα Humbucker from Hell είναι απίστευτος στο καθαρό παίξιμο.

Εγώ εχω αλλάξει τους standard μαγνήτες της Epiphone Les Paul και έχω βάλει μαγνήτες Gibson '57 Classic (neck) και Gibson '57 Classic Plus (bridge). Γενικά είναι low-gain μαγνήτες για blues, classic rock, Jazz, κλπ. Βασικά όχι για Metal. Καμία σχέση φυσικά με τους Epiphone. Αυτούς που θέλω να δοκιμάσω είναι οι Burstbuckers της Gibson. Εχω ακούσει οτι είναι καλοί.

Στην Stratocaster πάλι άλλαξα τους standard που είχε και έβαλα τους Fender - Lace Sensor Gold. Θεωρητικά αυτούς χρησιμοποιούν τώρα στις Stratocaster τους οι Clapton, Blackmore, Buddy Guy. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη απο τους standard και στις δύο περιπτώσεις αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλους καλούς μαγνήτες.

O Blackmore τον τελευταίο καιρό (20 χρόνια περιπου I think) θεωρητικά παίζει με Stratocaster με Gold Lace Sensor. Αλλά άντε τράβα να βρείς τους ενισχυτές και τα εφφέ που χρησιμοποιεί. Απο ενισχυτές κατα διαστήματα εχει παίξει με Vox AC 30 (Deep Purple In Rock), Marshall Plexi Major (200 W) (Deep Purple γενικά και πιθανότατα και Rainbow) και τώρα νομίζω χρησιμοποιεί Engl (Blackmore's Night). Μιλάμε για χοντρά λεφτά και τρελά Watt τα οποία δεν νομίζω οτι έχουν κανένα νόημα σε normal τύπους. Πάντως μου κάνει εντύπωση που μιλάς για τα καθαρά του Blackmore γιατί γενικά δεν παίζει καθαρά με ηλεκτρική, αντίθετα χρησιμοποιεί πολύ overdrive και αρκετό compression. Κάποια κομμάτια που μου έρχονται στο μυαλό για clean είναι τα When a Blind Man Cries (Deep Purple - Machine Head), Catch the Rainbow (Ritchie Blackmore's Rainbow) και κάποια bluesακια που παίζει καθαρά στο Rainbow On Stage.

Τα εφφέ δεν τα συμπαθώ οπότε τα μόνα που έχω είναι το Voodoo Lab Sparkle Drive (Overdrive τυπου Ibanez Tubescreamer) και ένα Vox Clyde McCoy Wah-Wah.

Πάντως γενικά ρε παιδία δεν νομίζω οτι αξίζει να δώσει κανείς λεφτά για super μαγνήτες αν δεν έχει καλό ενισχυτή ώστε να ακούσει την διαφορά.

Έχεις απόλυτο δίκιο No Quarter, σίγουρα ο ενισχυτής παίζει το 40-50% του ήχου και χρειάζεται ένας πολύ καλός για να αποδώσει όλες αυτές τις συχνότητες. Με έναν 15watt με 10΄ Ηχείο δεν πρόκειται να καταλάβεις μεγάλη διαφορά.

Ναι ρε και αυτό το λέω απο προσωπική εμπειρία. Προσωπικά διαφορά στον ήχο κατάλαβα όταν άλλαξα μαγνήτες και έπαιξα στον 40αρι Fender Hot Rod Deluxe (full tube) και σε volumes που οι γείτονες φώναξαν αστυνομία. Στον 30αρι μου τον Marshall 30GFx και σε λογικά volumes (οχι σιγά απλος όχι πολύ δυνατα) μικρή διαφορά καταλαβαίνω οταν αλλάζω κιθάρες και πάω απο Strat σε Les Paul, ποσο μάλλον άμα αλλάζεις μαγνήτες.

Γνώμη μου είναι να κρατήσεις καλύτερα τα 100 με 150 χιλιαρικα (δρχ μιλάω) που θα δώσεις για να πάρεις καλούς μαγνήτες και να επενδύσεις σε έναν καλό (λαμπάτο ας είναι και 15 Watt) ενισχυτή. Εκτός βέβαια αν θέλεις να παίζεις σε σχετικά μεγάλα venues που χρειάζεσαι πολλά Watts. Αν και 20 με 30 watts φτάνουν και για clubακια. Ενδιαφέρουσα επιλογή μου φαίνεται (χωρίς να τον έχω δοκιμάσει) ο Marshall DSL 20 που είναι full tube 20 Watt με 12' ηχείο.

Το καλό με του μαγνήτες βέβαια είναι οτι σου μένουν οπότε και κιθάρα να αλλάξεις μπορείς να πάρεις τους μαγνήτες και να κάνεις αλλαγές. Με την προυπόθεση οτι δεν πάς απο single Coil σε Humbucker και τούμπαλιν.

Καταρχήν, σίγουρα θέλεις μια κιθάρα με καλούς μαγνήτες, αν η κιθάρα είναι μάπα τσάμπα θα πάρεις τους καινούργιους. ’ν λοιπόν έχεις καλό ενισχυτή και καλή κιθάρα και εφφέ και δεν σου κάνει ο ήχος τότε και μόνο να το σκεφτείς για αλλαγή μαγνητών. Τώρα να βάλεις μαγνήτες με 300 σε κιθάρα 200 είναι ψιλομ@λ@κια.

Με τους λαμπάτους και τρανζιστοράτους ενισχυτές δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, επειδή προτιμώ το πολύ καλό Distortion της πεταλιέρας ακόμα και απο Overdrive των Marshall.

O Ενισχυτής κατα τη γνώμη μου πρέπει να έχει 12' ηχεία τουλάχιστον και καλό θα ήταν τουλάχιστον να ειναι 2. Απο εκεί και πέρα πάνω απο 35watt είναι καλά για Clubakia.

Αρχική απάντηση από No Quarter

Κάποια κομμάτια που μου έρχονται στο μυαλό για clean είναι τα When a Blind Man Cries (Deep Purple - Machine Head), Catch the Rainbow (Ritchie Blackmore's Rainbow) και κάποια bluesακια που παίζει καθαρά στο Rainbow On Stage.

.

και εμενα αυτα τα καθαρα ηρθαν στο μυαλο μου και ειπα πως

θελω να βγαλω τετοιο ηχο! σωστη παρατηρηση No Quarter!!!!!

Marshall 100 Watt ?!?!?! :jump: Sorry κιόλας αλλά τι να τα κάνεις τα 100 Watt? Εκτός και αν παίζεις σε στάδια δεν νομίζω οτι έχουν καμία πρακτική αξία (και μεταξύ μας ακόμα και για στάδια ψιλοάχρηστοι είναι). Κάτι βασικό: Για να διπλασιάσεις την ένταση (σε Decibel) χρειάζεσαι 10πλάσια Watt. Δηλαδή για να ακούγεσαι 2 φορές πιο δυνατά απο έναν 20αρι θέλεις ενα 200αρι ενισχυτή. Τα Watt απο μόνα τους δεν σου προσφέρουν καλύτερο ήχο.

Αν θέλεις να βγάλεις ήχο Blackmore τώρα θα έπρεπε να πας σε μια καλή Fender Stratocaster με εναν Marshall SLP 100 (ο επωνομαζόμενος Plexi) με μια 4 χ 12" Marshall Καμπίνα ηχείων Celestion Greenbacks τον οποίο θα έπρεπε να τον έχεις στο τέρμα διότι όντας vintage ενισχυτής δεν έχει gain που σημαίνει οτι θα πρέπει να έχεις το volume στο 10 για να βγάλεις overdrive. Που σημαίνει οτι εκτός και αν παίζεις σε arena δεν θα τον έχεις παραπάνω απο 2 με 3 στο volume που και πάλι θα σε ακούνε όλοι σε απόσταση 1 χιλιομέτρου και αν παίζεις σε κλειστό χωρο ( π.χ. σπιτι σου) πολυ πιθανό να κουφαθείς. Α ο παραπάνω εξοπλισμός θα σου κοστίσει γύρω στα 6 με 7 χιλιάρικα και πάλι θα έχεις κάτι το οποίο θα προσεγγίζει (αρκετά αλλά όχι 100%) αυτόν τον ήχο. By the way αντίστοιχο εξοπλισμό είχε και ο Hendrix (και πολλοί άλλoi εκείνης της περιόδου μπορώ να φανταστώ)

Φθηνή λύση, πάρε μια Μεξικάνικη Stratocaster (150.000 δρχ) ( 3 μονούς μαγνήτες πάντα) βάλε Gold Lace Sensor μαγνήτες (περίπου 100,000 δρχ), και πάρε και έναν Marshall DSL 401 (περίπου 250,000 δρχ) (40 Watt ενα 12" ηχείο). Σύνολο: 500,000 δρχ -> 1500 Euro

Useful Tip: Ο Blackmore πάντα έπαιζε με τους μαγνήτες σε 2 θέσεις στη πενταθέσια Stratocaser. Full up (θεση 5 του switch -> μονο neck μαγνήτης on) Full Down (θεση 1 του switch -> Μόνο bridge μαγνήτης on) και θεωρητικά είχε βγάλει τον μεσαίο μαγνήτη.

Για προδιαγραφές της κιθάρας του Blackmore πήγαινε κοίτα το site της Fender στο μοντελο Ritchie Blackmore Signature Stratocaster.

Γενικές γραμμές (αρκετά γενικές καθώς εξαρτάται ο ήχος απο το για ποιό κομμάτι μιλάμε) για ήχους κιθαριστών:

Ritchie Blackmore: Fender Stratocaster + Marshall Plexi

Jimmy Page: Gibson Les Paul + Marshall Plexi

Jimi Hendrix: Fender Stratocaster + Marshall Plexi

Eric Clapton (Cream): Gibson SG / Les Paul / ES-335 + Marshall Plexi

Eric Clapton (post Cream): Fender Stratocaster + Fender Bassman / Blackface

Rory Gallagher: Fender Stratocaster + Fender Bassman

David Gilmour: Fender Stratocaster + Hiwatt / Fender Bassman / Blackface

Gary Moore: Gibson Les Paul + Marshall (Plexi / JCM 800 ??)

Stevie Ray Vaughn: Fender Stratocaster + Marshall / Fender Bassman

ωραιος!!!

παντως τον μεγαλο ενυσχητη τον θελω γιατι θα κανουμε καποια live

με το συγκροτημα! καταλαβες?

Παίδες μόλις άκουσα τον Lord να παίζει έμεινα:eek:

Έτσι κι εις ανώτερα στελάρα:T: :T: :T: :T: :T:

Δεν κάνουμε έναν διαγωνισμό κιθάρας στο The lab.gr

Να φτιάξω ένα thread με μπουζούκια:p :p :p :p :p

Εγώ θα διαφωνήσω με τον No Quarter, Ο δικός μου ενισχυτής είναι 200άρης και παίζω με αυτόν μέσα στο σπίτι αντί για τον Fenderako τον 30άρη, πρώτα απόλα θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο στα σιγανά που θα παίζεις στο δωμάτιο λόγω των περισσότερων ηχείων.

Κατα τη γνώμη μου θέλεις τουλάχιστον 2 ηχεία.

Μιας όμως και θέλεις να παίξεις Blues απέφυγε τους Marshall. Καλύτερα πήγαινε σε κανέναν Fender Twin Reverb. Πάντα ένας καλός οδηγός είναι ο εξοπλισμός που έχουν τα διάφορα συγκροτήματα.

Marshall είναι για HEAVY πράγματα.

Πάντως να ξέρεις οι περισσότεροι μεγάλοι ενισχυτές πρέπει να ακούγονται δυνατά για να ακουστούν ωραία.

Ρε συ δεν νομίζω οτι τα Watt κάνουν τη διαφορά, μάλλον τα ηχεία είναι. Αν έβαζες μια cabbin 4 x 12" Marshall και σε ενα ενισχυτή της πλάκας θα ακουγόταν πολύ καλύτερα. Τα 200 watt που τα έχεις αξιοποιήσει στο full? Και τι amp έχεις btw? Είναι αλήθεια οτι με τους μεγάλους ενισχυτές αν τους έχεις χαμηλά ακούγονται καλά τα καθαρά αλλά IMHO το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα θα είχες με έναν αδύναμο ενισχυτή σε μεγάλο volume. Για blues και rock παντα. Αν θες πεντακάθαρα clean τότε ίσως να πρέπει να πάρεις κανένα δυνατό ενισχυτή. Αλλά 200 Watts πάλι μου φαίνονται υπερβολή.

Η έννοια blues ήχος είναι πολυ σχετική. Και ο B.B. King blues ειναι και ο Gary Moore blues μπορείς να πείς οτι είναι. Αλλά καμία σχέση ο ήχος. Γενικές γραμμές βρες έναν ήχο που σου αρέσει σε ηχογράφηση και μάθε τι έπαιζε ο συγκεκριμένος τύπος.

Απο τους πιο καλούς blues / rock ήχους που μπορώ να σκεφτώ είναι ο Gallagher στο Irish Tour, που ήταν όλο Fender Stratocaster και Fender Bassman 'Tweed' (40 Watt 4 x 10").

’λλος επικός blues / rock ήχος ήταν και ο Clapton στους John Mayall's Bluesbrakers που έπαιζε με Gibson Les Paul και Marshall 1962 Bluesbraker Combo (30 Watt 2 x 12")

Γενικά πάντως οι Marshall είναι για ποιό hard rock / metal ήχο, ειδικά οι μοντέρνοι. Αλλά εξαρτάται και πάλι απο τη δικιά σου αίσθηση περι blues ήχου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.