tsiaface Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Καλησπερα παιδια.Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούλιος 22, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2009 Υπάρχει ήδη σχετικό thread για τη Rampage Extremehttp://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=43939 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stavros9571442169245 Ιούλιος 23, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2009 Καλησπερα παιδια.Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.Ευχαριστω πολυΕίχα το ίδιο πρόβλημα σε o/c του συστήματος της υπογραφής μου. Το έλυσα με την απενεργοποίηση του logo της μητρικής απο το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zafiropo Ιούλιος 23, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2009 Καλησπερα παιδια.Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.Ευχαριστω πολυΑν και υπαρχει thread για την rampage extreme οπως σου ειπαν και πιο πανω.... απο αυτα που λες εμενα μου μυριζει σκληρο δισκοαν τα βαλεις ολα στο auto σου κανει το ιδιο?πιο bios εχεις?(οχι πως παιζει και τοσο ρολο για τα συμπτωματα που εχεις)εχεις δοκιμασει με αλλο δισκο?τι ρευματα δινεις?εχεις εγκαταστησει περα απο τα βασικα καποιο αλλο hardware?(σε θυρες sata η pci ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiaface Ιούλιος 29, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω δοκιμασει και αλλους σκληρους αφτην τιν στιγμη ειμαι με raid0 με 2 raptor. Με τα παντα στο auto δεν bootarei. Μετα απο πολλα ανοιξε κλεισε μου αλλαζει τις ρυθμισεις μονο του βαζοντας κατι εξωπραγματικα ρευματα μονο και μονο για να ανοιξει. Θα δοκιμασω και τιν απενεργοποιηση του logo και θα δω.Οι ρυθμισεις που χρησιμοποιο ειναι:cpu volt: 1.36cpu pll: 1.55cpu ratio: 8.5fsb: 435load-line: anabled fsb terminatin: 1.55nb voltage: autodram volt: 1.81dram cut: 2npci-x: 110 Hzsouthbridge 1.1: auto southbridge 1.5: autoNb gtlvref: +60mvΕυχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa1442169269 Ιούλιος 29, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Ποιες ακριβως μνημες εχεις;Μηπως αυτες;TW3X4G1800C8DF Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Ιούλιος 29, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω δοκιμασει και αλλους σκληρους αφτην τιν στιγμη ειμαι με raid0 με 2 raptor. Με τα παντα στο auto δεν bootarei. Μετα απο πολλα ανοιξε κλεισε μου αλλαζει τις ρυθμισεις μονο του βαζοντας κατι εξωπραγματικα ρευματα μονο και μονο για να ανοιξει. Θα δοκιμασω και τιν απενεργοποιηση του logo και θα δω.Οι ρυθμισεις που χρησιμοποιο ειναι:cpu volt: 1.36cpu pll: 1.55cpu ratio: 8.5fsb: 435load-line: anabled fsb terminatin: 1.55nb voltage: autodram volt: 1.81dram cut: 2npci-x: 110 Hzsouthbridge 1.1: auto southbridge 1.5: autoNb gtlvref: +60mvΕυχαριστω πολυφιλε μου δεινεις υπερβολικο ρευμα στο fsb termination ξεκινα απο 1,17-1,25 και βγαλε και το auto απο το northbridge και ξεκινα απο 1,50.και το pll αστο 1,51 το λιγοτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiaface Ιούλιος 29, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 TW3X4G1800C8DF ναι αφτην εχω. θα δοκιμασω να τα ριξω και θα σας πω. Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.