Jump to content

rampage extreme

tsiaface

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.

Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.

Ευχαριστω πολυ

Καλησπερα παιδια.

Εχω εδω και λιγο καιρο μια rampage extreme με τις Corsair 4GB DDR3 Dominator 1800 και εναν Intel Core 2 Quad Q9550 'Yorkfield' 2.83GHz. Μετα απο πολυ προσπαθεια το τρεχω στα 3.2 το cpu και στα 1450 τις ram. Τωρα μπορω να πω οτι το συστημα μου ειναι πολυ σταθερο οταν ειναι στα windows. Το προβλημα μου ειναι οτι μεχρι να το ανοιξω το pc μου περνει κανενα δεκαλεπτο καθε φορα. Πρεπει να κανω πολλα restarts, κλεινω τροφοδοοτικα κτλ. (στο lcd monitor κολλαει στο check cpu) Για να μην κουραζω αλλο θα ηθελα να μαθω αν κανενας με το ιδιο mobo εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και αν ειναι φυσιολογικο ενω μπουταρω καποια στιγμη και ειμαι σταθερος μεσα στα windows να με κουραζει τοσο πολυ μεχρι να το κανει.

Ευχαριστω πολυ

Είχα το ίδιο πρόβλημα σε o/c του συστήματος της υπογραφής μου. Το έλυσα με την απενεργοποίηση του logo της μητρικής απο το bios.

Καλησπερα παιδια.

Ευχαριστω πολυ

Αν και υπαρχει thread για την rampage extreme οπως σου ειπαν και πιο πανω....

απο αυτα που λες εμενα μου μυριζει σκληρο δισκο

αν τα βαλεις ολα στο auto σου κανει το ιδιο?

πιο bios εχεις?(οχι πως παιζει και τοσο ρολο για τα συμπτωματα που εχεις)

εχεις δοκιμασει με αλλο δισκο?

τι ρευματα δινεις?

εχεις εγκαταστησει περα απο τα βασικα καποιο αλλο hardware?(σε θυρες sata η pci ?)

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω δοκιμασει και αλλους σκληρους αφτην τιν στιγμη ειμαι με raid0 με 2 raptor. Με τα παντα στο auto δεν bootarei. Μετα απο πολλα ανοιξε κλεισε μου αλλαζει τις ρυθμισεις μονο του βαζοντας κατι εξωπραγματικα ρευματα μονο και μονο για να ανοιξει. Θα δοκιμασω και τιν απενεργοποιηση του logo και θα δω.

Οι ρυθμισεις που χρησιμοποιο ειναι:

cpu volt: 1.36

cpu pll: 1.55

cpu ratio: 8.5

fsb: 435

load-line: anabled

fsb terminatin: 1.55

nb voltage: auto

dram volt: 1.81

dram cut: 2n

pci-x: 110 Hz

southbridge 1.1: auto

southbridge 1.5: auto

Nb gtlvref: +60mv

Ευχαριστω πολυ

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω δοκιμασει και αλλους σκληρους αφτην τιν στιγμη ειμαι με raid0 με 2 raptor. Με τα παντα στο auto δεν bootarei. Μετα απο πολλα ανοιξε κλεισε μου αλλαζει τις ρυθμισεις μονο του βαζοντας κατι εξωπραγματικα ρευματα μονο και μονο για να ανοιξει. Θα δοκιμασω και τιν απενεργοποιηση του logo και θα δω.

Οι ρυθμισεις που χρησιμοποιο ειναι:

cpu volt: 1.36

cpu pll: 1.55

cpu ratio: 8.5

fsb: 435

load-line: anabled

fsb terminatin: 1.55

nb voltage: auto

dram volt: 1.81

dram cut: 2n

pci-x: 110 Hz

southbridge 1.1: auto

southbridge 1.5: auto

Nb gtlvref: +60mv

Ευχαριστω πολυ

φιλε μου δεινεις υπερβολικο ρευμα στο fsb termination ξεκινα απο 1,17-1,25 και βγαλε και το auto απο το northbridge και ξεκινα απο 1,50.και το pll αστο 1,51 το λιγοτερο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.