Jump to content

Επαναφορά κολλημένων pixel?!?

Seeker

Recommended Posts

Πρίν τα χριστούγεννα είχα πάρει μια 1730S η οποία είχε 3 κολλημένα pixel (ένα διπλό και ένα μόνο του όλα με κόκκινο χρώμα). Πρίν απο λίγο καιρό το διπλό κολλημένο pixel εξαφανίστηκε και στην θέση του τα pixel λειτουργούν κανονικά σε οποιοδήποτε χρώμα background! :D

Είναι φυσιολογικό αυτό? :wassat:

Αρχική απάντηση από yaputzis

Αν εννοείς καμμένων, όχι πρώτη φορά το ακούω αυτό. Μήπως είσαι ο μοναδικός; Τυχερέ!!! :p

Όχι καμμένα, κολλημένα ήταν και συγκεκριμένα στο κόκκινο χρώμα.

Αρχική απάντηση από LordOfRings

δεν γινεται κατι τέτοιο ,,

μηπως ήταν λερωμένη η οθόνη και μετα την καθάρισες ? ?

Όχι, απλά την είχα κλειστή όταν δεν την χρησιμοποιούσα. Σίγουρα πάντως δεν ήταν απο λεκέ.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Είχε αναφερθεί κάπου (νομίζω στα newsgroups του ntua) οτι μετά από ελαφρό τρίψιμο το pixel αναστήθικε

τρίψιμο ? ε τοτε ήταν λεκές..

Αρχική απάντηση από LordArthas

Το εχω διαβασει κι εγω σε αλλα forums, οτι μετα απο ελαφρο «μασαζ» στην περιοχη του προβληματικου pixel, αυτο αναστηθηκε!

αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο, διατηρώ μία επιφύλαξη για την περίπτωση που το μασάζ διενήργησε η κυρία του avatar σου :D

Όταν αναφερόμαστε σε "καμμένο pixel" να γνωρίζουμε ότι στην ουσία μιλάμε για κατεστραμμένο τραντζίστορ ή τραντζίστορ που δυσλειτουργεί.

Κάθε pixel, ακόμη και sub-pixel, αντιστοιχεί σε κάποιο τραντζίστορ που ελέγχει την λειτουργία του.

Τώρα να λειτουργεί το τραντζίστορ και απλά ο κρύσταλλος να μην μπορεί να διεγερθεί....σκεφθείτε το λίγο απλά και ας δώσει ο καθένας την απάντησή του...

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:47]

αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο, διατηρώ μία επιφύλαξη για την περίπτωση που το μασάζ διενήργησε η κυρία του avatar σου :D

Ειμαι σιγουρος οτι και νεκρους θα ανεσταινε! :p

Αρχική απάντηση από LordArthas [Σήμερα, στις 17:42]

Το εχω διαβασει κι εγω σε αλλα forums, οτι μετα απο ελαφρο «μασαζ» στην περιοχη του προβληματικου pixel, αυτο αναστηθηκε!

:):D

στην οθονη του laptop μου, ειχε με το που την πηρα 2 καμενα (κολημενα σε μπλε χρςμα το ενα και κοκκινο το αλλο) πιξελ. Μετα απο 2 μηνες το ενα επανηλθε. Νομιζω οτι γενικα εκτος απο τα καμμενα πιξελ λογο τρανσιστορ που δεν λειτουργει μπορει να υπαρχουν και "κολημενα" στα οποια οι κρυσταλοι εχουν κολησει σε μια διαταξη. Αυτα πιθανοτατα να ξεκολανε μετα απο καταληλο..."μασαζ" ??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.