Jump to content

Δε μπαίνει στα XP με εξωτερικό σκληρό Seagate 1T

Alexgk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλώς σας βρήκα! Έχω ένα πρόβλημα με το Seagate πήρα πριν λίγες μέρες. Στον έναν υπολογιστή έχω μητρική Asus P4P800 X. Όταν είμαι μέσα στα XP και συνδέω τον εξωτερικό δεν έχω κανένα πρόβλημα και βλέπω τα αρχεία του σκληρού κανονικά. Όταν με συνδεδεμένο τον εξωτερικό κάνω επανεκκίνηση, μετά το χαρακτηριστικό μπιπ του post που κάνει το bios, ο υπολογιστής παγώνει και δε μπαίνω ούτε στα xp αλλά ούτε στο bios (πατάω το delete αλλά τίποτα). Βγάζω το καλώδιο usb, πατάω το κουμπί reset και μπαίνω στα xp. Με λίγα λόγια, με συνδεδεμένο τον εξωτερικό δε μπορώ να μπω στα XP. Έχω επίσης τον Seagate στα 500MB τον οποίο όταν τον συνδέω στον υπολογιστή κάνω και επανεκκίνηση και τα πάντα χωρίς κανένα κόλλημα. Τον Seagate με το 1Τ τον δοκίμασα στον άλλον υπολογιστή στον οποίο έχω τα vista και δεν έχω κανένα πρόβλημα εκεί. Μόνον στον υπολογιστή με τη συγκεκριμένη μητρική και το συγκεκριμένο σκληρό έχω πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω; Προσπάθησα να βάλω την τελευταία έκδοση του bios και μου λέει πως είναι πολύ παλιά!! Μπήκα στο bios μήπως έχει καμία ρύθμιση για να μην κάνει boot από usb συσκευές αλλά δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση. Του έπεσαν του υπολογιστή πολλά τα 1000GB και τα παίζει όταν κάνω επανεκκίνηση με τον εξωτερικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δοκίμασε να κάνεις upgrade το bios στην τελευταία έκδοση. Επίσης, δοκίμασε να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το USB Legacy που είναι σαν ρύθμιση στο bios σου.

Και βλέπουμε...

Σχετικά με το bios. Μπαίνω εδώ κατεβάζω το bios (τα τρία τελευταία έχω δοκιμάσει!) και μου λέει πως είναι πολύ παλιό!! Δεν κάνω κάποιο λάθος στο update του bios. Σχετικά με τη ρύθμιση στο bios για τη usb. Πως γίνεται όταν βάζω το seagate με 500GB αλλά και οποιοδήποτε memory stick να μην κολλάει το pc μετά το post και να κολλάει μόνον στο seagate με το 1ΤΒ; Θα το ψάξω στο bios για τη ρύθμιση USB Legacy. Μπορεί να υπάρχει τέτοια ρύθμιση σε τόσο παλιά μητρική;

Φυσικά και υπάρχει. Δες και στο manual.

Το τελευταίο είναι το 1010.003, απ' ότι φαίνεται. Εσύ ποιο φοράς αυτή τη στιγμή επάνω;

Φίλε μου ξέρεις πόσες φορές το έβαλα και μου έβγαλε το μήνυμα πως το bios αυτό είναι πολύ παλιό, ή βάζεις bios που είναι για άλλη μητρική; Κόντεψα να φάω τις δισκέτες.....

Πιθανώς, να μην αναγνωρίζει το δίσκο σωστά το Bios, επειδή είναι 1ΤΒ. Με ενεργοποιημένο το USB Legacy Support (καμιά φορά και Legacy Devices Support), τον αναγνωρίζει κατά την εκκίνηση σα συσκευή, αλλά μάλλον δε μπορεί να τον δει όλον και σταματάει.

Τσέκαρα τη μητρική και μέσα στη μητρική (την έβλεπα από το Everest ποιο μοντέλο είναι) και είναι η P4P800-X. Πηγαίνω στο site με όλα τα bios. Κατεβάζω την τελευταία έκδοση και το utilitie afudos. Σε μία δισκέτα δημιουργώ από τα xp μία δισκέτα εκκίνησης. Σε μία άλλη δισκέτα βάζω το Afudos και την τελευταία έκδοση του bios. Βάζω τη δισκέτα εκκίνησης για να μπω σε dos. Βάζω τη δισκέτα με το bios και το afudos και γράφω afudos /ip4p800.rom και πατάω enter. Κάνει flash διαβάζει και ένα ακόμη αρχείο και μετά μου λέει πως το bios είναι πολύ παλιό, ή ότι δεν έχω λογισμικό συμβατό με την μητρική. Μα αφού η μητρική μου είναι η P4P800-X :072: Σχετικά με την έκδοση bios για να είμαι ειλικρινής δεν πάγωσα την εικόνα για να δω ποιο είναι.

Πήγα στο Legacy usb. Το έκανα desable και κάνει επανεκκίνηση με το σκληρό επάνω, όμως δε λειτουργεί το ποντίκι που είναι usb!! Το πήγα στο auto και δε δουλεύει τίποτα (το pc παγώνει μετά το post) και το ποντίκι το ίδιο. Στις usb συσκευές βλέπει και το ποντίκι και τον εξωτερικό σκληρό. Θα ψάξω για το bios πως να το κάνω update μέσα από dos γιατί από win το αποφεύγω. Θα κοιτάξω και το asus upadate ξανά μήπως κάτι μου διέφυγε.

Σκέφτηκα μήπως πρέπει να κάνω δύο partitions των 500MB τον εξωτερικό....:102:

Καμία σχέση. Θα πρότεινα να αλλάξεις θύρα USB για το δίσκο, και να δοκιμάσει update μέσα από τα windows. Το utility μπορεί να βρεί αυτόματα το τελευταίο bios.

Καμία σχέση. Θα πρότεινα να αλλάξεις θύρα USB για το δίσκο, και να δοκιμάσει update μέσα από τα windows. Το utility μπορεί να βρεί αυτόματα το τελευταίο bios.

Θα το δοκιμάσω φίλε μου ;)

Μάλλον όταν έκανες την εγκατάσταση, είχες ενεργοποιημένο το Legacy κι έτσι τα Windows εγκατέστησαν οδηγούς για αυτό το ποντίκι... Θα έπρεπε όμως, αφού βρήκαν άλλη συσκευή, να την αναγνωρίσουν και να παίξει.

Μήπως στο BIOS έχεις ενεργοποιημένη κάποια ρύθμιση που δεν επιτρέπει αναβάθμιση; Κάποιες μητρικές την έχουν και μάλιστα προεπιλεγμένη.

Edit: Άκυρο, δεν έχει τέτοια ρύθμιση η μητρική σου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.