metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #81 Ιούλιος 18, 2009 Ok, ευχαριστω οσους βοηθησαν, ακομα και τον Βαγγο:003:Η αληθεια ειναι, αν με ρωτησετε, οτι κατι δεν μου ακουγεται καλα. Εμενα με ενοχλει πολυ ο velicoraptor, ωστοσο 3 φιλοι λενε οτι ο sata τους ακουγεται ελαχιστα. Μαλλον αυτο θα εχει να κανει με τη διαφορετικη ευαισθησια που εχουμε στο αυτι.
viper1442169065 Αύγουστος 4, 2009 #82 Αύγουστος 4, 2009 Τελικά φίλε Frank πήρες SSD?Και αν ναι πιο μοντέλο?Και το πιο σημαντικό.Σου βγήκε τελικά αθόρυβος?
metal_slug Αύγουστος 4, 2009 Author #83 Αύγουστος 4, 2009 Mπα οχι, δεν πηρα ακομα.Πως βλεπεις το ρυθμο με τον οποιο φτηναινουν? σε πόσο καιρο υπολογιζεις να εχουν κατεβει σε λογικα πλαισια?Να ρωτησω κατι με την ευκαιρια, ενας σκληρος γυριζει συνεχως στα καθορισμενα rpm του ή μόνο οταν διαβαζει/γραφει?
metal_slug Αύγουστος 26, 2009 Author #84 Αύγουστος 26, 2009 Θελω να αγορασω εναν ssd σκληρο δισκο για το λογο οτι ειναι αθορυβος και θελω να απαλλαχτω απο τους θορυβους που κανουν οι σκληροι.Θα ειναι ο μοναδικος σκληρος του desktop συστηματος μου, αρα πρεπει να ειναι 120 ή 128GB.Ποιον μου προτεινετε να αγορασω? Ο πιο φτηνος στο e-shop κανει 219€, να τον παρω ή δεν ειναι καλος αυτος?Καπου ακουσα οτι τo pagefile φθείρει τους SSD, ειναι αληθεια αυτο? Εγω εχω 2Χ2GB, δηλ. 3,25GB για XP, με παιρνει να μην οριζω καθολου pagefile?
sofos1990 Αύγουστος 26, 2009 #85 Αύγουστος 26, 2009 Mε 250Ε πέρνεις Intel, που κατά τα λεγόμενα είναι πιο καλός από τους άλλους..... Βέβαια είναι 80GB, αλλά αξίζει....Στην αρχή θα ζοριστείς αν δεν σου φτάνει ο χώρος, αλλά αργότερα πέρνεις και έναν μηχανικό με μεγάλη χωριτικότητα για τα αρχεία σου.
metal_slug Αύγουστος 26, 2009 Author #86 Αύγουστος 26, 2009 Μηχανικους εχω, μην ανησυχεις γι αυτο. Αλλά σε άλλα pc. Στο pc αυτο θα υπαρχει μόνο ενας ssd για το λογο οπως ειπα, οτι ειναι αθορυβος.Στα 120/128GB δεν υπαρχει κατι καλο? Αυτος που εβαλα δεν ειναι καλος?
pokemon6401442169101 Αύγουστος 27, 2009 #87 Αύγουστος 27, 2009 καλός είναι για τα λεφτά/GB του, απλά υστερεί σε ταχύτητα από ότι θα αγόραζες intel. Αν η ταχύτητα δεν είναι πρόβλημα κτύπα τον.
predator71442169227 Αύγουστος 27, 2009 #88 Αύγουστος 27, 2009 με 64 γιγα κ με αυτη τη μνημη που εχεις οριζεις ανετα page file,k ποσο μαλλον με το 80αρι ο ορισμος του page file για να παιξει σωστα ειναι 3-4 φορες τη μνημη που εχεις η το βαζεις 12000-16000 η 10000(9,5)-13000.τα υπολοιπα ειναι δωρο!!!παντως αν θες ησυχια μπορεις να κοιταξεις κ μηχανικους δισκους, υπαρχουν αρκετοι δισκοι που αν τους βαλεις σε raid πετυχαινεις καλυτεροι ταχυτητα απο μονο ssd κ ειναι κ αθορυβοι + του οτι παιρνεις 2 κ εχεις κ περισσοτερο χωρο απ οτι ενα ssd.κρατανε τιμη ακομα τα ατιμα κ το ασχημο ειναι οτι στα προηγουμενα μοντελα δεν πεφτει η τιμη η φευγουν κατευθειαν απο την αγορα!!
metal_slug Αύγουστος 27, 2009 Author #89 Αύγουστος 27, 2009 Πρωτα απ ολα sorry γιατι επανελαβα ενα θεμα που δεν θυμομουν οτι ειχα ξανακανει:003: καλός είναι για τα λεφτά/GB του, απλά υστερεί σε ταχύτητα από ότι θα αγόραζες intel. Αν η ταχύτητα δεν είναι πρόβλημα κτύπα τον. Βασικα με ενδιαφερει η ησυχια. Αφου μου λες οτι ειναι καλος πες οτι τον πηρα κιολας:003: Κατι λεει για μπαταρια... μηπως ειναι μόνο για laptop? Tωρα για την ταχυτητα, για βοηθησε λιγο να το καταλαβω. Ταχυτητα σημαινει πχ. οτι ανοιγει γρηγοροτερα ενας φακελος? Για πόση διαφορά ταχυτητας μιλαμε εν σχεσει με τους υπολοιπους ακριβοτερους ssd? τρεις φορες λιγοτερο? μιση φορα λιγοτερο? Ο velociraptor που εχω τωρα αναφερει ταχυτητες read/write=4.2ms/4.7ms...Σε τι μεταφραζεται αυτο, πόσο πιο αργος ειναι απ τον ssd που θα παρω? με 64 γιγα κ με αυτη τη μνημη που εχεις οριζεις ανετα page file,k ποσο μαλλον με το 80αρι ο ορισμος του page file για να παιξει σωστα ειναι 3-4 φορες τη μνημη που εχεις η το βαζεις 12000-16000 η 10000(9,5)-13000.τα υπολοιπα ειναι δωρο!!! παντως αν θες ησυχια μπορεις να κοιταξεις κ μηχανικους δισκους, υπαρχουν αρκετοι δισκοι που αν τους βαλεις σε raid πετυχαινεις καλυτεροι ταχυτητα απο μονο ssd κ ειναι κ αθορυβοι + του οτι παιρνεις 2 κ εχεις κ περισσοτερο χωρο απ οτι ενα ssd.κρατανε τιμη ακομα τα ατιμα κ το ασχημο ειναι οτι στα προηγουμενα μοντελα δεν πεφτει η τιμη η φευγουν κατευθειαν απο την αγορα!! Φιλε predator δεν καταλαβα σχεδον τιποτα γιατι τα ειπες μπερδεμενα. Να τα ξεκαθαρισουμε? με 64 γιγα κ με αυτη τη μνημη που εχεις οριζεις ανετα page file,k ποσο μαλλον με το 80αρι Δεν μιλαμε για 64 ή για 80giga. Μιλαμε αποκλειστικα για 120 ή 128giga. Για το pagefile αυτο που λεμε ειναι οχι να το ορισουμε αλλα να το αποφυγουμε(no pagefile), εφοσον ειναi σωστο αυτο που ακουσα, οτι "το pagefile φθειρει τους ssd". ο ορισμος του page file για να παιξει σωστα ειναι 3-4 φορες τη μνημη που εχεις η το βαζεις 12000-16000 η 10000(9,5)-13000. τα υπολοιπα ειναι δωρο!!! Δηλαδη καποιος που εχει ram 8gb θα πρεπει να ορισει 24-32GB το pagefile του? Δε νομιζω οτι εχεις δικιο φιλε μου. Εγω εχω ακουσει οτι αν εχεις ram πανω απο 3gb μπορεις και να μην ορισεις καθολου pagefile(εικονικη μνημη). Τι εννοεις "τα υπολοιπα ειναι δωρο"? ποια υπολοιπα? παντως αν θες ησυχια μπορεις να κοιταξεις κ μηχανικους δισκους, υπαρχουν αρκετοι δισκοι που αν τους βαλεις σε raid πετυχαινεις καλυτεροι ταχυτητα απο μονο ssd κ ειναι κ αθορυβοι + του οτι παιρνεις 2 κ εχεις κ περισσοτερο χωρο απ οτι ενα ssd Πρωτα μιλησες για ησυχια, μετα για ταχυτητα. Δεν μιλαμε για αλλους μηχανικους δισκους γιατι τοτε δεν θα υπαρχει ησυχια. Μόνο ενας ssd θα ειναι στο συστημα, οι μηχανικοι θα ειναι σε αλλα επικοινωνουντα συστηματα.
predator71442169227 Αύγουστος 27, 2009 #90 Αύγουστος 27, 2009 φιλε φρανκ εγω τα εξηγησα πολυ απλα αλλα θα στα κανω ακομα ποιο απλα για να τα καταλαβεις γιατι εχεις καποια κενα κ βαζεις εμποδια στον εαυτο σου.1ον οταν λεω τα υπολοιπα δωρο ενω τα γιγα που θα σου μεινουν ελευθερα αν κ οπως αναφερω ποιο κατω αυτο γινεται σε βαθος χρονου στην ιδια εγκατασταση,εννοειται οτι αμα θες δεν οριζεις page file αλλα το θεμα ειναι οτι αμα θες να εχεις ταχυτητα σε αυτα που κανεις το οριζεις αμα παλι δεν εχεις χωρο δεν βαζεις καν, ειχα εναν ραπτορ 36αρι εννοειται οτι δεν ειχα χωρο κ σερνοταν ασχημα στα βιστα κ στο αλλο pc που εχω εχω ενα 500αρι δισκο κ του εχω ορισει page file κ φωρτονε windows πολυ ποιο γρηγορα απ οτι ο ραπτορ!!!!2ον το page file το οριζεις για να αποκτησεις ταχυτητα στα προγραμματα κ τις εφαρμογες που κανεις καθημερινα κ ειναι κατι το οποιο θα δειξει σε βαθος χρονου στην εγκατασταση του λειτουργικου.3ον που ακουσες εσυ για φθορες που κανει το page file στο ssd?καμια σχεση ισα ισα που πηγαινει ακομα καλυτερα συγκρινε ssd με page file k χωρις page file η ακομα κ σε κανονικους δισκους.4ον ο σωστος ορισμος ειναι αυτος που σου ειπα. εγω εχω κανει raid 0 με 2 re3 250 gb εκαστος εχω 8 γιγα ram k το εχω ορισει 24000-32000 ξερεις τι ταχυτητες πετυχαινω σε αναγνωση με αυτο τον συνδυασμο? 148mb/s k οι δισκοι εχουν το λειτουργικο πανω αλλιως θα μιλαγαμε για 200αρες κ ακομα ποιο πανω.εχω δοκιμασει κ συνδυασμους αλλους οσο ανεβαινα η επεφτα στον ορισμο που εδινα ειχα χειροτερα αποτελεσματα μεχρι κ 120mb/s.5ον αυτο που θα κερδισεις με το ssd σε σχεση με τους μαγνητικους ειναι στο access time πχ με το που μπαινεις στα windows τα gadgetakia που εχεις στο πλαι τα εχει ηδη φορτωσει ενω με τους μαγνητικους περιμενεις τα 8-9 δευτερολεπτα κ μετα τα εχει φορτωσει.παραδειγμα ηταν αυτο κ σε πολλα αλλα βλεπεις διαφορα οχι μονο σε αυτο που σου ανεφερα.ελπιζω να εγινα ποιο κατανοητος αν τελικα επιμεινεις για ssd χτυπα καλυτερα 2 64αρια κ βαλτα σε raid 0 κ θα δεις οτι θα απογειωνεται το συστημα κοιταξε corsair + patriot εχουν πολυ καλες τιμες για τις ταχυτητες που τρεχουν.
metal_slug Αύγουστος 27, 2009 Author #91 Αύγουστος 27, 2009 φιλε φρανκ εγω τα εξηγησα πολυ απλα αλλα θα στα κανω ακομα ποιο απλα για να τα καταλαβεις γιατι εχεις καποια κενα κ βαζεις εμποδια στον εαυτο σου.Οχι φιλε μου δεν τα ειπες απλα αλλα μπερδεμενα. Ξαναδιαβασε τι εγραψες. Ακομα και η στιξη σου ειναι προβληματικη.Εμποδια που βαζω στον εαυτο μου? Απλα εχω τα κενα που ειπες και προσπαθω να τα καλυψω.1ον οταν λεω τα υπολοιπα δωρο ενω τα γιγα που θα σου μεινουν ελευθερα αν κ οπως αναφερω ποιο κατω αυτο γινεται σε βαθος χρονου στην ιδια εγκατασταση,εννοειται οτι αμα θες δεν οριζεις page file αλλα το θεμα ειναι οτι αμα θες να εχεις ταχυτητα σε αυτα που κανεις το οριζεις αμα παλι δεν εχεις χωρο δεν βαζεις καν, ειχα εναν ραπτορ 36αρι εννοειται οτι δεν ειχα χωρο κ σερνοταν ασχημα στα βιστα κ στο αλλο pc που εχω εχω ενα 500αρι δισκο κ του εχω ορισει page file κ φωρτονε windows πολυ ποιο γρηγορα απ οτι ο ραπτορ!!!!Nα αυτο που λεγαμε... οταν γραφεις "ενω" στη πρωτη γραμμη σου, θες να πεις "εννοω", σωστα?Επι του θεματος τωρα, παλι δεν καταλαβα τιποτα. Η ουσια ειναι: Οταν εχω ram 3.25GB με παιρνει να μην ορισω καθολου pagefile? 3ον που ακουσες εσυ για φθορες που κανει το page file στο ssd?καμια σχεση ισα ισα που πηγαινει ακομα καλυτερα......Μου το ειπανε σε 2 forums. Εσυ λοιπον λες οτι δεν ισχυει. Θα ηθελα να ακουσω και αλλους φιλους πανω σε αυτο.4ον ο σωστος ορισμος ειναι αυτος που σου ειπα. εγω εχω κανει raid 0 με 2 re3 250 gb εκαστος εχω 8 γιγα ram k το εχω ορισει 24000-32000 ξερεις τι ταχυτητες πετυχαινω ........Ειπαμε, δεν συζηταω ουτε για raid ουτε για μηχανικους δισκους. Μονο ενας σκληρος θα υπαρχει στο συστημα και αυτος θα ειναι ssd. Μπορεις λοιπον να μου προτεινεις εναν τετοιον καταλληλο? Αυτος που ειπα ειναι καλος? Αυτα που ρωτησα για τις ταχυτητες μπορεις να μου τα απαντησεις? Εν τω μεταξυ ειδα οτι στο e-shop εχουν φερει και αυτον τον ssd, 160GB στα 400Ε. Να τον παρω ή μηπως ειναι μόνο για laptop?
predator71442169227 Αύγουστος 27, 2009 #92 Αύγουστος 27, 2009 λοιπον το εψαξα λιγακι το θεμα κ αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι αποψεις διιστανται γενικα θα σου πω 2 παραδειγματακια κ κανε οτι καταλαβαινεις1)εσυ που εχεις 4 γιγα μνημη(ασχετο ποσο βλεπουν τα windows)πρεπει να βαλεις pagefile γιατι θα σε βοηθησει,εγω που εχω 8 γιγα μνημη δεν το χρειαζομαι ισα ισα που κανει το μηχανημα μου ποιο αργο σε παιχνιδια κτλ2)αν με το ssd δεν βαλεις pagefile υπαρχουν περιπτωσεις κρασαρισματος(μπλε οθονες)παντα βεβαια με τη χρηση που του κανεις.πχ αν το εχεις το μηχανημα για photoshop k τετοιου ειδους εργασιες θα το χρειαστεις γιατι σε βοηθαει σε ταχυτητα κ αποφευγεις τα κρασαρισματα. αν το εχεις για παιχνιδια δεν το χρειαζεσαι(υποθετικα παντα) αλλα το χρειαζεται το συστημα λογω μνημης κ αποφυγης κρασαρισματος.αλλοι παλι λενε οτι για 4 γιγα ραμ δεν χρειαζεται Pagefile αυτο παλι που ειπωνεται ειναι οτι επειδη με το pagefile το ssd θα κανει συνεχεια read k write μειωνεται η ζωη του, λογω κ στο οτι δεν μπορεις να κανεις defrag, επειδη το pagefile δημιουργει fragment files.αλλοι παλι λενε defrag στα ssd αλλα με το σταγονομετρο.υπαρχουν πολλες αποψεις που κυριαρχουν γενικα εγω θα σου προτεινα αυτο το ssd ειναι κορυφαιο για μενα κ δεν εχει καμια σχεση με αυτα που ειχες δει.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320651Υ.Σ :υπαρχει επισης μια περιπτωση που μπορεις να αποφυγεις τους πειραματισμους με το pagefile στο ssd κ αυτο ειναι να παρεις κ εναν μαγνητικο δισκο κ να το ορισεις εκει(βεβαια δεν θες μαγνητικο αλλα στο λεω στην εσχατη ας πουμε αν αντιμετωπισεις προβληματα)
metal_slug Αύγουστος 28, 2009 Author #93 Αύγουστος 28, 2009 Αντι να παρω αυτον τον δισκο, δεν βαζω αλλα 40€ να παρω τον 160ρη που ειπα, που ειναι και Intel?Ως τωρα εχω δοκιμασει μεγαλα χρονικα διαστηματα χωρις pagefile (και παλιοτερα με DDR400 3GB) και μαλλον δεν ειχα προβλημα ή μπλε οθονες.Δεν κανω photoshot, μόνο χρησιμοποιιω καπου-καπου το Windows Movie Maker για επεξσια video.Ωστε στους ssd το defrag φθειρει? Δεν θα κανουμε defrag δηλαδη?Μη μου λες συνεχεια να παρω αλλους μαγνητικους δισκους... εχω:-)Ο σκοπος μου σε αυτο το συστημα ειναι να μηδενισω τον θορυβο του, γιαυτο και στρεφομαι σε ssd.
predator71442169227 Αύγουστος 28, 2009 #94 Αύγουστος 28, 2009 τι συστηματακι θα φτιαξεις η το εχεις ετοιμο κ απλα θα βαλεις το δισκο?ναι στους ssd απαγορευεται το defrag δια ροπαλου.
metal_slug Αύγουστος 29, 2009 Author #95 Αύγουστος 29, 2009 Eτοιμο ειναι βεβαια, επειδη θελω να βαλω ssd δεν σημαινει οτι θα το κανω τωρα.Αν/ρες δεν υπαρχουν και το μόνο που κανει θορυβο ειναι ο σκληρος (VelociRaptor 150GB) oποτε θα τον αντικαταστησω με τον 160ρη που λεω.Ωστε το defrag δεν επιτρεπεται... να κατεβαζεις torrents επιτρεπεται τουλαχιστον?Δηλ. στους ssd δεν γινεται ποτε defrag? και πως ανασυγκροτουνται οι δισκοι? ή μηπως δεν υπαρχει τετοια αναγκη στους ssd?
tristeno1416003162 Αύγουστος 29, 2009 #96 Αύγουστος 29, 2009 Δεν είναι ότι καλύτερο για να κατεβάζεις torrents αλλά περιστασιακά δεν υπάρχει πρόβλημα (και η ferrari αν χρειαστεί θα πάει στον χωματόδρομο, αλλά δεν είναι για αυτή την δουλειά και να το κάνεις συνεχώς κάποια στιγμή θα "διαμαρτυρηθεί"). Defrag δεν γίνεται γιατί δεν χρειάζεται. Βελτιστοποιήσεις άλλου είδους γίνονται συνεχώς χωρίς να παρεμβαίνει ο χρήστης.
metal_slug Αύγουστος 29, 2009 Author #97 Αύγουστος 29, 2009 Εrror checking γινεται?Δηλ. οι πανακριβοι ssd ειναι δισκοι με ειδικες αναγκες? Oχι downloads, οχι pagefile και δεν ξερω και τι αλλο?Μηπως δεν ειναι λειτουργικη ιδεα να εχω μόνο εναν ssd στο συστημα μου?
tristeno1416003162 Αύγουστος 29, 2009 #98 Αύγουστος 29, 2009 Όπως σου τα είπα παραπάνω με το παράδειγμα με την ferrari. Οι μαγνητικοί έχουν άλλες ειδικές ανάγκες.
mariosalice Σεπτέμβριος 1, 2009 #99 Σεπτέμβριος 1, 2009 Εrror checking γινεται?Δηλ. οι πανακριβοι ssd ειναι δισκοι με ειδικες αναγκες? Oχι downloads, οχι pagefile και δεν ξερω και τι αλλο?Μηπως δεν ειναι λειτουργικη ιδεα να εχω μόνο εναν ssd στο συστημα μου?Οι SSD είναι δίσκοι με διαφορετικές ειδικές ανάγκες από τους μηχανικούς. Το defrag είναι η κατάλληλη ανασυγκρότηση για τους μηχανικούς δίσκους, και το trim για τους SSD. Πάει κι ανάποδα, το defrag είναι ακατάλληλο για τους SSD και το trim ακατάλληλο για τους μηχανικούς.Ένας μεγάλος postville mlc SSD της Intel, στέκεται άνετα μόνος του και είναι πολύ καλή αγορά, αν δεν έχουμε απαιτήσεις μακροζωίας. Κανείς όμως δεν ξέρει ακόμα πόσο αντέχουν οι mlc flash SSD, γιατί δεν υπάρχει εμπειρία.
pokemon6401442169101 Σεπτέμβριος 14, 2009 #100 Σεπτέμβριος 14, 2009 @Frank και όσοι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν αυτό το καιρό για SSD.Αναμένουμε τον νέο ανανεωμένο controller της Jmicron (JMF612) και οι τιμές θα πέσουν στο μισό σύμφωνα με το dailytech. Υπομονή τα Χριστούγεννα. Το ξέρω ότι ο JMF601 και JMF602 ήταν λίγο χάλια αλλά ο 612 σίγουρα θα είναι το κάτι άλλο, διαφορετικά δεν την βλέπω καλά την Jmicron. Μικρή μεν σαν εταιρία αλλά χάρις αυτή υπάρχουν οικονομικές λύσεις(πολλές εξωτερικές θήκες σκληρών δίσκων με Jmicron είναι).Υ.Γ. Ο πρώτος δίσκος με αυτό το controller είναι της Photofast, G-monster V5j. Τον αναμένουμε.On board Data buffer: SDRAM 256MBRead upto 270 MB/sWrite upto 270 MB/s
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.