metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #61 Ιούλιος 18, 2009 Παιδια, οσα ειπατε εχουν συζητηθει πολλες φορες στο thread, καντε μια αναγνωση του απ την αρχη. Ειναι πολυ βαρετο να αυτοεπαναλαμβανομαι συνεχως!Quote χρειαζεται μόνο το παρακατω:Οσο για τα ερωτηματα σου , oι ssd δυστηχως δεν κανουν θορυβο! Επισης δεν χρειαζεται να δωσεις 250euro για ssd. Εφοσον το μονο κρητηριο σου ειναι ο θορυβος ολα τα αλλα τα βρισκεις μονος σου νομιζω..Γιατι..."δυστυχως"? ευτυχως θες να πεις.Τι εννοεις "ολα τα αλλα τα βρισκω μόνος μου"? Εχω αναλυσει και δημιουργησει με "επιστημονικο" τροπο ενα αθορυβο συστημα οπως ειδες, αλλα το προβλημα του θορυβου του σκληρου δεν μπορω να το λυσω.
tester21 Ιούλιος 18, 2009 #62 Ιούλιος 18, 2009 φιλε frank, καλησπερα.Προσφατα, προσθεσα στο συστημα μου εναν ssd της transcendhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1300814&Manufacturer=Transcend&category=1000000373&catalog=20 ,τον οποιον συνιστω ανεπιφυλακτα.Επειδη εχω τρομερο κολλημα με τον θορυβο, και θελω το pc να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβο, σε διαβεβαιω οτι, ο εν λογω ssd ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ αθορυβος.Βαζω το αυτι επανω του, δεν ακουγεται τιποτα.Βεβαια και το υπολοιπο συστημα μου ειναι αρκετα αθορυβο, ομως ο ssd δεν προσθεσε το παραμικρο θορυβο.Ειναι σν να μην υπαρχει.Φιλικα, Κωστας
Dejan Ιούλιος 18, 2009 #63 Ιούλιος 18, 2009 Ok, δεν ξερω και πολλα απ τη δομη των laptops.Ωστε ο ασθενης αψoγος, μαλιστα... Για ελεγξε τωρα με τον ιδιο τροπο κι εναν κοινο sata δισκο. Tι ακους?Τον sata όταν τον έχω μέσα στο κουτί δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, εάν κάνω τη προηγούμενη διαδικασία δηλαδή να τον έχω εκτός κουτιού και να ακουμπήσω με το αφτί μου επάνω ακούγονται οι στροφές των των Platter και η κινήσεις της κεφαλής. Αυτός είναι και ο δίσκος: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303884
tristeno1416003162 Ιούλιος 18, 2009 #64 Ιούλιος 18, 2009 Μπορεί να κλειδώσει μάλλον μιας και καταλήξαμε ότι οι μνήμες που περιέχουν οι SSD δεν κάνουν θόρυβο. ΄-)
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #65 Ιούλιος 18, 2009 φιλε frank, καλησπερα.Προσφατα, προσθεσα στο συστημα μου εναν ssd της transcendhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1300814&Manufacturer=Transcend&category=1000000373&catalog=20 ,τον οποιον συνιστω ανεπιφυλακτα.Επειδη εχω τρομερο κολλημα με τον θορυβο, και θελω το pc να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβο, σε διαβεβαιω οτι, ο εν λογω ssd ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ αθορυβος.Βαζω το αυτι επανω του, δεν ακουγεται τιποτα.Βεβαια και το υπολοιπο συστημα μου ειναι αρκετα αθορυβο, ομως ο ssd δεν προσθεσε το παραμικρο θορυβο.Ειναι σν να μην υπαρχει. Φιλικα, Κωστας Μόνο 159?! πολυ φτηνος αλλα 60GB δυστυχως δεν φτανουν. Εφοσον λες οτι κι εσυ εχεις κολλημα με τον θορυβο, μπορεις να μου πεις πόσους αν/ρες εχεις στο συστημα σου? Οι υπολοιποι δισκοι που (θα)εχεις στο συστημα σου, δεν σε ενοχλουν? Τον sata όταν τον έχω μέσα στο κουτί δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, εάν κάνω τη προηγούμενη διαδικασία δηλαδή να τον έχω εκτός κουτιού και να ακουμπήσω με το αφτί μου επάνω ακούγονται οι στροφές των των Platter και η κινήσεις της κεφαλής. Αυτός είναι και ο δίσκος: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303884 Φιλε μου, οπως πολλες φορες ειπα δεν μιλαμε για κινησεις κεφαλής. Αυτες ακουγονται ετσι κι αλλιως. Εκτος απ τις κινησεις της κεφαλης, δηλ. οταν ο δισκος ειναι idle ακους τιποτα? (πρεπει να απομονωσεις ολους τους αλλους αν/ρες και ολους τους ηχους του δωματιου σου) Μπορεί να κλειδώσει μάλλον μιας και καταλήξαμε ότι οι μνήμες που περιέχουν οι SSD δεν κάνουν θόρυβο. ΄-) Σιγα ρε μεγαλε, γιατι τοση σπουδη να κλειδωσει το thread? σε ενοχλει? Ασε να το πω εγω εαν καταληξαμε, γιατι εγω ειμαι ο ενδιαφερομενος. Δεν θυμαμαι να σε ορισα αντιπροσωπο μου
EliasKir Ιούλιος 18, 2009 #66 Ιούλιος 18, 2009 Βασικα ξερεις πως ειναι ενας SSD? Ελπιζω να μην νομιζεις οτι εχει εκεινο το στρογγυλο πραμα που γυρναει και παραγει το βουητο που λες, ετσι?
Dejan Ιούλιος 18, 2009 #67 Ιούλιος 18, 2009 Φιλε μου, οπως πολλες φορες ειπα δεν μιλαμε για κινησεις κεφαλής. Αυτες ακουγονται ετσι κι αλλιως. Εκτος απ τις κινησεις της κεφαλης, δηλ. οταν ο δισκος ειναι idle ακους τιποτα? (πρεπει να απομονωσεις ολους τους αλλους αν/ρες και ολους τους ηχους του δωματιου σου)Επαναλαμβάνω, μέσα στο case δεν ακούγεται τίποτα, δεν έχω αν/ρες πλην του τροφοδοτικού. Επειδή το pc δεν κλείνει ποτέ δεν θέλω να ακούγεται όταν κοιμάμαι... οπότε γι αυτό το έχω φτιάξει κατ'αυτό το τρόπο. Ο sata (όχι ο ssd) ακούγεται μόνο εάν τον έχω εκτός κουτιού και με τη προϋπόθεση ότι θα ακουμπάω το αφτί μου επάνω του κάτι που δεν γίνεται με τον ssd.
tester21 Ιούλιος 18, 2009 #68 Ιούλιος 18, 2009 εχω 2 120 της coolermaster, αυτους που ειχε μεσα το STACKER 830.Ειναι αρκετα αθορυβοι.Οι υπολοιποι σκληροι προφανως και ακουγονται, σε σχεση με την απολυτη ησυχια του ssd, αλλα τι να κανουμε ειναι απαραιτητοι!!!
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #69 Ιούλιος 18, 2009 Επαναλαμβάνω, μέσα στο case δεν ακούγεται τίποτα, δεν έχω αν/ρες πλην του τροφοδοτικού. Επειδή το pc δεν κλείνει ποτέ δεν θέλω να ακούγεται όταν κοιμάμαι... οπότε γι αυτό το έχω φτιάξει κατ'αυτό το τρόπο. Ο sata (όχι ο ssd) ακούγεται μόνο εάν τον έχω εκτός κουτιού και με τη προϋπόθεση ότι θα ακουμπάω το αφτί μου επάνω του κάτι που δεν γίνεται με τον ssd.Οταν κοιμασαι εχεις μια Α αποσταση οποτε δεν θα ακους τα πολυ σιγανα. Εγω ομως το εχω σχεδον κολλητα στο αυτι μου (btw, γιατι δεν δημιουργεις ενα κατεβαστηρι και να το βαλεις αλλου?)Ωστε αν/ρα εχεις μόνο του τροφ/κου? Μαλιστα... Οταν βαζεις το αυτι σου στον sata, τι ακριβως ακους-πλην κεφαλης και πιθανων κραδασμων?εχω 2 120 της coolermaster, αυτους που ειχε μεσα το STACKER 830.Ειναι αρκετα αθορυβοι.Οι υπολοιποι σκληροι προφανως και ακουγονται, σε σχεση με την απολυτη ησυχια του ssd, αλλα τι να κανουμε ειναι απαραιτητοι!!!Φιλε Tester, κλεισε τοτε τους 120ρηδες προσωρινα, αποσυνδεσε και τους υπολοιπους σκληρους και πες μου.Οπως καταλαβαινεις, οταν ολα αυτα ειναι συνδεδεμενα δεν γινεται να ακουσεις(αν υπαρχει κατι για να ακουσεις) τον ssd!
tester21 Ιούλιος 18, 2009 #70 Ιούλιος 18, 2009 Ετσι οπως τα λες φιλε μου, το εκανα.Δεν ακουγεται τιποτα!!!Εντυπωσιακο!!
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #71 Ιούλιος 18, 2009 Οk, σχεδον πειστηκα Μενει μόνο μια μικρη λεπτομερεια: Αν τα απομονωσεις παλι ολα και συνδεσεις εναν κοινο sata, ακους τιποτα οταν η κεφαλη του δεν γυριζει? Αν ναι, τι ακριβως?
vagos2221416003330 Ιούλιος 18, 2009 #72 Ιούλιος 18, 2009 φίλε tester21 δεν είναι μόνο ο δικός σου ssd που δεν ακούγεται...Όλοι οι ssd δεν ακούγονται...δεν νομίζω πως κανείς εδώ μέσα που postαρε ότι το είπε μόνο και μόνο για να το πεί και χωρίς να τον δοκιμάσει..Έκανα δοκιμές με 5- ssd και δεν άκουσα ποτέ τίποτα..Και άλλα παιδιά πχ ο tester ποιο πρόσφατος λέει το ίδιο και άλλα 2-3 παιδιά το ίδιο πως ο ssd ΔΕΝ κανει θόρυβο!!!!Γιατί επιμένεις δεν καταλαβαίνω..Προσωπικά έχω ξεπατώσει 4-5ssd σε πολύ σκληρά test όπως κούνα τον πέρα δώθε την ώρα που γράφει-διαβάζει..Πέτα τον με δύναμη στο κρεβάτι την ώρα που γράφει...Και πρόσφατα για να σου απαντήσω 100% σίγουρα τον έβαλα έξω από το desktop πάνω στο γραφείο και πάλευα 2 ώρες να δώ άμα θα ακούσω τίποτα ακόμα και με σκληρά bench...Πραγματικά δεν άκουσα τίποτα...Νομίζω λοιπόν πως το συμπέρασμα το βγάλαμε...Ο μόνος λόγος για περισσότερη ανάλυση είναι απλά κουβέντα να γίνεται ή για να μαζέβεις post..Δεν βλέπω άλλο λόγο πλέον...(Φιλικά πάντα)Σε ένα κοινό sata άμα τον προσέξεις τόσο πολύ μπορείς να ακούσεις το μοτεράκι του όταν γυρνάει...Καλά όταν διαβάζει γράφει ακούς κεφαλές και μοτέρ αλλά όταν απλά τον συνδέεις στο ρεύμα χωρίς να βάλεις το sata καλώδιο ώστε να πέρνει εντολές για να κουνίσει τις κεφαλές του ακούς το μοτεράκι από τον δίσκο.(και τον συντονισμό ποιο πολύ..)
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #73 Ιούλιος 18, 2009 Α, τωρα λες (απευθυνομενος σε αλλον) οτι εκανες δοκιμες? Αφου δεν θες "κουβεντα να γινεται" γιατι επιμενεις να ποσταρεις σ αυτο το thread?Σε ένα κοινό sata άμα τον προσέξεις τόσο πολύ μπορείς να ακούσεις το μοτεράκι του όταν γυρνάει...Καλά όταν διαβάζει γράφει ακούς κεφαλές και μοτέρ αλλά όταν απλά τον συνδέεις στο ρεύμα χωρίς να βάλεις το sata καλώδιο ώστε να πέρνει εντολές για να κουνίσει τις κεφαλές του ακούς το μοτεράκι από τον δίσκο.(και τον συντονισμό ποιο πολύ..)Τωρα ειδα που εκανες edit.Δεν χρειαζεται να τον προσεξεις τοοσο πολυ. Απλα να κλεισεις τις αλλες πηγες θορυβου.Δεν μιλαμε για συντονισμο.Προφανως ναι, αυτο το μοτερακι ειναι που παραγει το θορυβο αλλα ελαχιστοι το ακουν γιατι ακουν τους αν/ρες των συστηματων τους. Γιαυτο πολλοι φιλοι λενε "οι velοcιraptors ειναι εντελως αθορυβοι!" ενω δεν ειναι.
EliasKir Ιούλιος 18, 2009 #74 Ιούλιος 18, 2009 φίλε tester21 δεν είναι μόνο ο δικός σου ssd που δεν ακούγεται...Όλοι οι ssd δεν ακούγονται...δεν νομίζω πως κανείς εδώ μέσα που postαρε ότι το είπε μόνο και μόνο για να το πεί και χωρίς να τον δοκιμάσει..Έκανα δοκιμές με 5- ssd και δεν άκουσα ποτέ τίποτα..Και άλλα παιδιά πχ ο tester ποιο πρόσφατος λέει το ίδιο και άλλα 2-3 παιδιά το ίδιο πως ο ssd ΔΕΝ κανει θόρυβο!!!!Γιατί επιμένεις δεν καταλαβαίνω..Προσωπικά έχω ξεπατώσει 4-5ssd σε πολύ σκληρά test όπως κούνα τον πέρα δώθε την ώρα που γράφει-διαβάζει..Πέτα τον με δύναμη στο κρεβάτι την ώρα που γράφει...Και πρόσφατα για να σου απαντήσω 100% σίγουρα τον έβαλα έξω από το desktop πάνω στο γραφείο και πάλευα 2 ώρες να δώ άμα θα ακούσω τίποτα ακόμα και με σκληρά bench...Πραγματικά δεν άκουσα τίποτα...Νομίζω λοιπόν πως το συμπέρασμα το βγάλαμε...Ο μόνος λόγος για περισσότερη ανάλυση είναι απλά κουβέντα να γίνεται ή για να μαζέβεις post..Δεν βλέπω άλλο λόγο πλέον...(Φιλικά πάντα)Σε ένα κοινό sata άμα τον προσέξεις τόσο πολύ μπορείς να ακούσεις το μοτεράκι του όταν γυρνάει...Καλά όταν διαβάζει γράφει ακούς κεφαλές και μοτέρ αλλά όταν απλά τον συνδέεις στο ρεύμα χωρίς να βάλεις το sata καλώδιο ώστε να πέρνει εντολές για να κουνίσει τις κεφαλές του ακούς το μοτεράκι από τον δίσκο.(και τον συντονισμό ποιο πολύ..)Χαχαχα οταν φτασει τα 50 θα δεις μηνυμα στις αγγελιες "Ζητειται SSD"
tester21 Ιούλιος 18, 2009 #75 Ιούλιος 18, 2009 Ενα μικρο 'γουργουρισμα' - φυσημα-ανεπαισθητο, αλλα υπαρκτο, ιδιως αν προερχεται απο 3 σκληρους sata οπως ειναι οι δικοι μου....
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #76 Ιούλιος 18, 2009 Κατσε ρε μεγαλε, τι ανεπαισθητο? Σαν ανεμιστηρακι δεν ειναι? Απ τον 120ρη slipstream που εχω ακουγεται πολυ δυνατοτερα! Και x3? x1 τι γινεται?
tester21 Ιούλιος 18, 2009 #77 Ιούλιος 18, 2009 Για μενα ειναι ανεπαισθητο.Δεν με ενοχλει.Αυτα ρε μεγαλε.Ελπιζω παντως να σε βοηθησα να αποφασισεις!!!Οτι αλο χρειαστεις εδω ειμαστε.Καλο απογευμα.
vagos2221416003330 Ιούλιος 18, 2009 #78 Ιούλιος 18, 2009 φίλε frank σε σένα το λέω πως έκανα δοκιμές γιατί με άγχωσες με το να μην θες να καταλάβεις πως ο ssd δεν κάνει φασαρία και λέω βρε μπας και.......Τελικά όμως δεν κάνει.Όσο για τους sata σου είπα στο προιγούμενο Post ότι κάνουν φασαρία αλλά θέλει λίγη προσπάθεια να τους ακούσεις...Επιπλέον εγώ τους έχω σε θήκες+έχω απόσταση από το case 1μέτρο οπότε δεν ακούω τίποτα..Ο πύργος είναι 1μέτρο από το κρεβάτι μου-μαξιλάρι μου..Και όταν βγάζω off τα fan το βράδυ δεν ακούω τίποτα...Τεσπα σε αυτό που ρώτησες ο ssd δεν κάνει φασαρία...Όσο για το γιατί Postάρω είναι γιατί δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σου...Όταν το λέμε τόσα άτομα τώρα...Έτσι και αλλιώς πάντως ο ssd είναι ποιο αθόρυβος και από τον ποιο αθόρυβο κανονικό δίσκο οπότε αφού θες το ποιο silence πας αναγκαστικά σε κάτι τέτοιο...Εγώ δεν νομίζω πως θα ξαναποστάρω..Δεν έχω να πω κάτι άλλο...Και τις δοκιμές μου τις έκανα και στις είπα οπότε..κάνε ότι θες..Αυτα...
BoNito1442169110 Ιούλιος 18, 2009 #79 Ιούλιος 18, 2009 χχααχχα ρε το μυαλο μου. Καιω εγκεφαλικα κυταρα που διαβασα ολοκληρο το threat.δεν εχει ξαναγινει αυτο! Α και κατι νεο. Ακουγεται οτι οι ssd δεν κανουν θορυβο...http://www.youtube.com/watch?v=sEW6oe8RsiA*θα διαβασει κανενας που ψαχνει ssd και θα μπερδευτει...
Dejan Ιούλιος 18, 2009 #80 Ιούλιος 18, 2009 Ωστε αν/ρα εχεις μόνο του τροφ/κου? Μαλιστα... Οταν βαζεις το αυτι σου στον sata, τι ακριβως ακους-πλην κεφαλης και πιθανων κραδασμων?To μοτέρ αλλά κι αυτό σαν βουητό και μόνο όταν ακουμπω το αφτί μου εκεί. Από το κρεβάτι μου το pc απέχει κοντά στο μέτρο. Κραδασμούς και συντονισμούς προς το παρόν δεν έχει. Ελπίζω να λύθηκαν όλες οι απορίες σου γιατί πιστεύω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα :004:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.