mariosalice Ιούλιος 17, 2009 #41 Ιούλιος 17, 2009 O δίσκος που βλέπω δεν είναι veloci αλλά ο 150 raptor.Από κάτω βλέπω και ένα μικρούλι δίσκο, που δεν ξέρω τι είναι γιατί δεν φαίνεται αλλά θα μπορούσε να είναι SSD.Ας μη σχολιάσω το πόσο θορυβώδης είναι η λύση που έφτιαξες, κι ας έχεις δύο μόνο ανεμιστήρες.Δεν βλέπω υδρόψυξη, ούτε heatpipes, ούτε κουτί rigid που να μη συντονίζει, από χοντρό στραντζαριστό αλουμίνιο, ούτε αθόρυβο τροφοδοτικό 80+, ούτε αντικραδασμικά ηχομονωτικά κουτιά στους δίσκους, ούτε μεγάλο 130άρη ανεμιστήρα εισαγωγής, ούτε ρύθμιση στροφών ανεμιστήρων ανάλογα με την κατανάλωση.Οι λύσεις που βλέπω είναι για υπολογιστές 10ετίας και δεν μπορεί να δουλέψει σύγχρονος υπολογιστής με αυτές τις λύσεις.
Spyrus Ιούλιος 17, 2009 #42 Ιούλιος 17, 2009 To μόνο που ακούγεται από SSD και αυτό δεν ξέρω αν είναι σε όλους,αλλά τουλάχιστον στον Samsung που έχω, είναι το ίδιο που ακούμε σε κάρταγραφικών, όταν αυτή τρέχει σε χαμηλή ανάλυση π.χ. 3D Mark 2001 se λόγωτων πολλών frames που παράγει.Ηλεκτρονικός θόρυβος, κάτι σαν αυτό που κάνουν τα PSTN modem.Για να τον ακούσεις όμως (σε λάπτοπ είναι) πρέπει να βάλω το αυτί μου όσο πιοκοντά μπορώ. Κοινώς δεν πρόκειται να ακουστεί εύκολα σε desktop.
tristeno1416003162 Ιούλιος 17, 2009 #43 Ιούλιος 17, 2009 Είσαι σίγουρος ότι ήταν ο SSD και όχι τα ηχεία του Laptop ή το ηχειάκι της μητρικής? Αυτά έχουν πάντα κάποιο θόρυβο όταν είναι αναμένος ο υπολογιστής και αλλάζει σε συχνότητα ανάλογα με παρεμβολές (wifi) και φορτίο.
metal_slug Ιούλιος 17, 2009 Author #44 Ιούλιος 17, 2009 O δίσκος που βλέπω δεν είναι veloci αλλά ο 150 raptor.Από κάτω βλέπω και ένα μικρούλι δίσκο, που δεν ξέρω τι είναι γιατί δεν φαίνεται αλλά θα μπορούσε να είναι SSD. Ας μη σχολιάσω το πόσο θορυβώδης είναι η λύση που έφτιαξες, κι ας έχεις δύο μόνο ανεμιστήρες. Δεν βλέπω υδρόψυξη, ούτε heatpipes, ούτε κουτί rigid που να μη συντονίζει, από χοντρό στραντζαριστό αλουμίνιο, ούτε αθόρυβο τροφοδοτικό 80+, ούτε αντικραδασμικά ηχομονωτικά κουτιά στους δίσκους, ούτε μεγάλο 130άρη ανεμιστήρα εισαγωγής, ούτε ρύθμιση στροφών ανεμιστήρων ανάλογα με την κατανάλωση. Οι λύσεις που βλέπω είναι για υπολογιστές 10ετίας και δεν μπορεί να δουλέψει σύγχρονος υπολογιστής με αυτές τις λύσεις. Φιλε ent... Τι να πει κανεις γιαυτο το post σου, που ειναι γεματο ανακριβειες και εμπαθεια. Παμε λοιπον στην αποκατασταση αν και πρεπει να επαναλαβω και παλι καποια πραγματα που δεν(?) τα διαβασες. - Ο δισκος που βλεπεις ειναι ο WD VelociRaptor 150GB. Bρισκεται στην ενσωματομενη 3,5'' ψυκτρα του. Αυτο απο κατω που σου φαινεται σαν ssd ειναι η ψυκτρα. Θα επρεπε να το καταλαβεις απ τα καλωδια οτι ειναι μόνο ενας δισκος. - Η λυση που εφτιαξα ειναι πραγματικα "ταφος" εκτος απ τον σκληρο που ολοι εχουμε. - Ο μπροστινος αν/ρας δεν ειναι συνδεδεμενος. Ο πισινος ειναι ο πιο ησυχος της αγορας, ενας scythe slipstream 500rpm(τον βλεπεις εδω) και ειναι απαραιτητος για το καλοκαιρι αν θες να εχεις full load. Το χειμωνα θα βγει. Ετσι τωρα η καρτα δεν παει πανω απο 50οC. - Υδροψυξη δεν μου χρειαζεται γιατι δεν κανω o/c και δεν εχω τρελες απαιτησεις. Εξαλλου, το μοτερακι της υδροψυξης δεν κανει θορυβο? - Oι θηριωδεις ψυκτρες που εχω βαλει στην cpu και την vga ειναι γεματες pipes. Προκειται για την Mugen 2 και την Arctic Cooling Accelero S1. - Το κουτι ειναι ενα εξαιρετικο midi CoolMaster, ολο απο αλουμινιο και με μονωτικο αφρολεξ στα πλευρα, τη βαση και την οροφη. Αρχικα ειχα ενα full tower Chiftec, επισης πολυ καλο, και ειχα παρει το coolmaster για αλλο συστημα, μολις ομως ειδα οτι ειναι τοσο καλό το εβαλα στο βασικο μου συστημα. Πηγαινε εδω και πατα στο pdf link να δεις τα χαρακτηριστικα του. - Συντονισμος δεν υπαρχει. - Το τροφ/κο ειναι ενα που πηρα μετα απο ερευνες εργαστηριου σαν το καλυτερο στα κυβικα του. Επειδη το fan του δεν με ικανοποιησε το αντικατεστησα με ενα αλλο εξαιρετικα αθορυβο, ετσι δεν ακουγεται καθολου. Το εχω μεν ξαναπει προσφατα 2 φορες, εσυ ομως μου λες "ουτε αθορυβο τροφ/κο 80+", οποτε πραγματικα απορω μαζι σου...(τι θα πει 80+?) - Ο δισκος δεν κανει κραδασμους και βρισκεται σε αντικραδασμικα pads, οπως βλεπεις στο link. - Δεν χρειαζεται αν/ρας εισαγωγης. Ο exhaust ειναι υπεραρκετος. - Ποια "ρυθμιση στροφων αν/ρων αναλογα τη καταναλωση" παιδι μου? Αφου δεν υπαρχουν αν/ρες Παλιοτερα ειχα και lcd ποτεσιομετρα, τωρα τα ξεφορτωθηκα. To μόνο που ακούγεται από SSD και αυτό δεν ξέρω αν είναι σε όλους,αλλά τουλάχιστον στον Samsung που έχω, είναι το ίδιο που ακούμε σε κάρτα γραφικών, όταν αυτή τρέχει σε χαμηλή ανάλυση π.χ. 3D Mark 2001 se λόγω των πολλών frames που παράγει. Ηλεκτρονικός θόρυβος, κάτι σαν αυτό που κάνουν τα PSTN modem. Για να τον ακούσεις όμως (σε λάπτοπ είναι) πρέπει να βάλω το αυτί μου όσο πιο κοντά μπορώ. Κοινώς δεν πρόκειται να ακουστεί εύκολα σε desktop. Φιλε Spyrus, η καρτα γραφικων αν δεν εχει αν/ρα δεν ακουγεται. Εαν ομως παιζεις ενα game (για να παραγει frames) ουτως ή αλλως δεν εχει σημασια γιατι θα ασχολησε με το game! Σε idle τι γινεται ειναι το θεμα. Αν σε καταλαβα, μιλας για καποιο βουητο? Βουητο ειναι δυνατον να προερχεται απ το εσωτερικο ενος υπολογιστη ακομα κι αν δεν υπαρχει κανενας αν/ρας.
Dejan Ιούλιος 17, 2009 #45 Ιούλιος 17, 2009 To μόνο που ακούγεται από SSD και αυτό δεν ξέρω αν είναι σε όλους,αλλά τουλάχιστον στον Samsung που έχω, είναι το ίδιο που ακούμε σε κάρταγραφικών, όταν αυτή τρέχει σε χαμηλή ανάλυση π.χ. 3D Mark 2001 se λόγωτων πολλών frames που παράγει.Ηλεκτρονικός θόρυβος, κάτι σαν αυτό που κάνουν τα PSTN modem.Για να τον ακούσεις όμως (σε λάπτοπ είναι) πρέπει να βάλω το αυτί μου όσο πιοκοντά μπορώ. Κοινώς δεν πρόκειται να ακουστεί εύκολα σε desktop.Κάθησα και έβγαλα τον ssd από το laptop και τον έβαλα στο desktop για να δω εάν ακούγεται έστω και απειροελάχιστα! Φυσικά ούτε στο laptop ούτε στο desktop ακουγόταν ο δίσκος. Μέχρι και το αφτί μου έβαλα επάνω... αλλά τίποτα που να ονομάζεται θόρυβος.... Δίσκο έχω ένα 60ρι της OCZ... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320653
metal_slug Ιούλιος 17, 2009 Author #46 Ιούλιος 17, 2009 Ειχες κλεισει ολες τις αλλες πηγες θορυβου?Γιατι τον εβαλες στο desktop, δεν μπορουσε να γινει ο ελεγχος και απο κει που ηταν?
didicola Ιούλιος 17, 2009 #47 Ιούλιος 17, 2009 ισως γιατι θα σφυραγε το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων αντιστοιχα......?
Dejan Ιούλιος 17, 2009 #48 Ιούλιος 17, 2009 Ειχες κλεισει ολες τις αλλες πηγες θορυβου?Γιατι τον εβαλες στο desktop, δεν μπορουσε να γινει ο ελεγχος και απο κει που ηταν?Όχι δεν μπορούσε να γίνει γιατί πως θα έβαζα το αφτί μου πάνω του αφού θα ήταν μέσα στο laptop. Στο desktop έχω υδροψυξη reserator1 + Peltier οπότε κανένας fan πλην του τροφοδοτικού αλλά και πάλι ο δίσκος ήταν έξω από το κουτί πάνω σε ένα σκαμπό για να μπορέσω να ακουμπήσω το αφτί μου επάνω του..... Η εξέταση έδειξε ΟΚ και ο ασθενής χωρίς παθολογικά ευρύματα :066:
tristeno1416003162 Ιούλιος 17, 2009 #49 Ιούλιος 17, 2009 Ο πισινος ειναι ο πιο ησυχος της αγορας, ενας scythe slipstream 500rpm(τον βλεπεις εδω) - Το τροφ/κο ειναι ενα που πηρα μετα απο ερευνες εργαστηριου σαν το καλυτερο στα κυβικα του. Επειδη το fan του δεν με ικανοποιησε το αντικατεστησα με ενα αλλο εξαιρετικα αθορυβο, ετσι δεν ακουγεται καθολου.Σου το έχω πει και εγώ και άλλοι. Και με 10 στροφές να περιστρέφεται ο ανεμιστήρας θα ακούγεται ότι και να κάνεις πόσο μάλλον στις 500!
metal_slug Ιούλιος 17, 2009 Author #50 Ιούλιος 17, 2009 Σου το έχω πει και εγώ και άλλοι. Και με 10 στροφές να περιστρέφεται ο ανεμιστήρας θα ακούγεται ότι και να κάνεις πόσο μάλλον στις 500!Mα δεν υπαρχει προβλημα με αυτον τον αν/ρα. Τοσες φορες το εξηγησα. Το προβλημα ειναι με τον σκληρο που ειναι και κατω απ τ'αυτι μου. Αν ειχες διαβασει ολο το thread δεν θα χρειαζοταν να κανεις αυτο το αχρηστο post για να γραψεις οτι... "μου τοχεις πει κι εσυ και αλλοι". Oσο για τον slipstream αυτον, με 7.5dB ειναι ο ησυχοτερος της αγορας.ισως γιατι θα σφυραγε το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων αντιστοιχα......?Υποτιθεται οτι θα απομονωνε ολους τους υπολοιπους αν/ρες.Όχι δεν μπορούσε να γίνει γιατί πως θα έβαζα το αφτί μου πάνω του αφού θα ήταν μέσα στο laptop. Στο desktop έχω υδροψυξη reserator1 + Peltier οπότε κανένας fan πλην του τροφοδοτικού αλλά και πάλι ο δίσκος ήταν έξω από το κουτί πάνω σε ένα σκαμπό για να μπορέσω να ακουμπήσω το αφτί μου επάνω του..... Η εξέταση έδειξε ΟΚ και ο ασθενής χωρίς παθολογικά ευρύματα :066:Ok, δεν ξερω και πολλα απ τη δομη των laptops.Ωστε ο ασθενης αψoγος, μαλιστα... Για ελεγξε τωρα με τον ιδιο τροπο κι εναν κοινο sata δισκο. Tι ακους?
tristeno1416003162 Ιούλιος 17, 2009 #51 Ιούλιος 17, 2009 Mα δεν υπαρχει προβλημα με αυτον τον αν/ρα. Τοσες φορες το εξηγησα. Το προβλημα ειναι με τον σκληρο που ειναι και κατω απ τ'αυτι μου. Αν ειχες διαβασει ολο το thread δεν θα χρειαζοταν να κανεις αυτο το αχρηστο post για να γραψεις οτι... "μου τοχεις πει κι εσυ και αλλοι". Oσο για τον slipstream αυτον, με 7.5dB ειναι ο ησυχοτερος της αγορας. Οπότε ο SSD με 0db είναι ακόμα πιο ήσυχος από τον θορυβώδη ανεμιστήρα σου. Αυτό δεν θέλεις?
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #53 Ιούλιος 18, 2009 Οπότε ο SSD με 0db είναι ακόμα πιο ήσυχος από τον θορυβώδη ανεμιστήρα σου. Αυτό δεν θέλεις? Χα χα χα, αρχισες και τη χοντρη πλακα τωρα ε Ακου... τον "θορυβωδη αν/ρα μου" !! Αυτο που θελω πρωτου ξοδεψω 250 ειναι να βεβαιωθω οτι ειναι οντως 0dB. Μεχρι τωρα μόνο ενας φιλος (Dejan) ανταποκριθηκε στον ελεγχο και περιμενω τωρα να μου πει τι εκανε με απλο sata. Δεν νομίζω ότι ξέρει τί θέλει. Ρε μαστορα, εχω γραψει με σαφηνεια τοσες και τοσες φορες τι θελω κι εσυ γραφεις "δεν νομίζω ότι ξέρει τί θέλει" ?
EliasKir Ιούλιος 18, 2009 #54 Ιούλιος 18, 2009 Λοιπον, εχεις USB φλασακι? Βαλ'το σε μια θυρα, βαλε διπλα το αυτι σου και ακου. Οσο ακουσεις το φλασακι, αλλο τοσο θα ακους και τον SSD. Ποσο πιο απλα?
metal_slug Ιούλιος 18, 2009 Author #55 Ιούλιος 18, 2009 Ας αφησουμε τα αστειακια φιλε μου. 250€ ειναι πολλα λεφτα. Ασε το usb φλασακι, βαλε εναν ssd και πεσμου.
apotsi Ιούλιος 18, 2009 #56 Ιούλιος 18, 2009 Ρε μαστορα, εχω γραψει με σαφηνεια τοσες και τοσες φορες τι θελω κι εσυ γραφεις "δεν νομίζω ότι ξέρει τί θέλει" ?Αφού σου έχουν απαντήσει ΤΟΣΕΣ φορές εδώ μέσα, το ίδιο ακριβώς πράγμα... Οι SSD ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ !!! Τότε εσύ γιατί συνεχίζεις; Θες να τον πάρεις; Πάρτον. Δεν θες...; Καλή καρδιά...
DennisK Ιούλιος 18, 2009 #57 Ιούλιος 18, 2009 Ας αφησουμε τα αστειακια φιλε μου. 250€ ειναι πολλα λεφτα. Ασε το usb φλασακι, βαλε εναν ssd και πεσμου.Εντελώς φιλικά, γιατί εσφαλμένα νομίζεις οτι κάτι έχουμε μαζί σου, μπορείς να μου πείς τι έχεις διαβάσει για τους ssd? Εξήγησέ μου γιατί περιμένεις οτι κάνουν θόρυβο και απο που νομίζεις οτι θα προέρχεται; Έτσι για να δούμε και πού στηρίζεις το ερώτημά σου.Το οτι 250 ευρώ είναι λεφτά κανείς δεν είπε το αντίθετο . Αλλα δεν σε αναγκάζει κανείς να πάρεις ssd. Επιλογή σου είναι. Ούτε κατάστημα είμαστε να κάνουμε εξηπηρέτηση πελατών.Φορουμ είμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, αλλά σε άτομα που αντιλαμβάνονται ότι λέμε όσοι έχουμε εμπειρία σε αυτό που αποφασίσαμε να πούμε τη γνώμη μας.
vagos2221416003330 Ιούλιος 18, 2009 #58 Ιούλιος 18, 2009 Εντελώς φιλικά, γιατί εσφαλμένα νομίζεις οτι κάτι έχουμε μαζί σου, μπορείς να μου πείς τι έχεις διαβάσει για τους ssd? Εξήγησέ μου γιατί περιμένεις οτι κάνουν θόρυβο και απο που νομίζεις οτι θα προέρχεται; Έτσι για να δούμε και πού στηρίζεις το ερώτημά σου.Το οτι 250 ευρώ είναι λεφτά κανείς δεν είπε το αντίθετο . Αλλα δεν σε αναγκάζει κανείς να πάρεις ssd. Επιλογή σου είναι. Ούτε κατάστημα είμαστε να κάνουμε εξηπηρέτηση πελατών.Φορουμ είμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, αλλά σε άτομα που αντιλαμβάνονται ότι λέμε όσοι έχουμε εμπειρία σε αυτό που αποφασίσαμε να πούμε τη γνώμη μας.πέστα ρε άνθρωπε.πέστα!!!Έχω έναν ssd 32gb και με τόσες φορές που μας λέει όχι κάνει θόρυβο όχι δόκιμασε και τα ρέστα...με έκανε να ψαρώσω και να κάτσω να δοκιμάζω όλη μέρα τον ssd να δώ άμα θα ακούσω τίποτα...Έλεος ποια..Και όπως και στην αρχή έτσι και τώρα μετά από πολλά ''test'' ο ssd ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΌΡΥΒΟ!!!!!!!!!!!
BoNito1442169110 Ιούλιος 18, 2009 #59 Ιούλιος 18, 2009 υπαρχει και το "noise" του εγκεφαλου, που δεν φευγει με τιποτα και δυστηχως δεν γινεται upgrade σε "ssd mode".(φιλικα)*Αυτο κιαν ειναι offtopic θεμα , και το αστειο ειναι οτι το εβγαλες απο μονος σου. (φιλικα)Οσο για τα ερωτηματα σου , oι ssd δυστηχως δεν κανουν θορυβο! Επισης δεν χρειαζεται να δωσεις 250euro για ssd. Εφοσον το μονο κρητηριο σου ειναι ο θορυβος ολα τα αλλα τα βρισκεις μονος σου νομιζω..**Για να μην παρεξηγηθουμε , στην πρωτη προταση εννοω τον θορυβο που νομιζουμε οτι ακουμε οταν υπαρχει απολυτη συγη.
EliasKir Ιούλιος 18, 2009 #60 Ιούλιος 18, 2009 Αυτο δεν ειναι "ssd mode" ειναι "schizo mode". Ρε λες?:101::101::101::101:Και φιλε, εχω SSD και σου τα λεω αυτα. Δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.