metal_slug Ιούλιος 15, 2009 Author #21 Ιούλιος 15, 2009 (πως γινεται να σβηστει εντελως ενα msg, ρε παιδια?)
vagos2221416003330 Ιούλιος 15, 2009 #22 Ιούλιος 15, 2009 πραγματικά ρε φίλε...ακόμα και τελείως silent pc...που να φανταστώ ότι έχεις βγάλει και το fan από το τροφοδοτικό γιατί αυτό και αν ακούγεται.... νομίζω πως ένας δίκσος στις 5,200-5,400 rpm που να μην κάνει φασαρία η κεφαλί του δεν θα ακούγεται...Ακόμα και σε απομόνωση να είσαι δεν θα κάνει θόρυβο..το να δώσεις 200-400€ για κάτι που είναι ποιο αθόρυβο αλλά έτσι και αλλιώς ούτε το ένα ούτε το άλλο θα μπορείς να ακούσεις δεν το καταλαβαίνω...Σου έδωσα όμως 2-3 ssd με πολλά gb να διαλέξεις αυτόν που θες...Ανάλογα με την τιμή πάνε και οι επιδόσεις στους δίσκους που σου έδωσα...
mariosalice Ιούλιος 15, 2009 #23 Ιούλιος 15, 2009 Eχω ηδη εναν VelociRaptor αλλα επειδη θελω κατι εντελως αθορυβο λεω να παω σε SSD.Οι σκληροι δισκοι κανουν καποιο θορυβο και δεν μιλαω για τους κραδασμους.Τοσο ο προηγουμενος μου οσο και ο velociraptor τωρα ακουγονται σαν ανεμιστηρακια, αν προσεξετε... Ο SSD ειναι εντελως αθορυβος, σωστα?Βεβαια, οι SSD ειναι αυτη τη στιγμη πανακριβοι. Αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει με τις τιμες. Ειχα δει καποιον 80ρη στα 400€, τωρα ομως βλεπω οτο υπαρχει 80ρης και με 250€, αυτος εδωhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=1000000373&product=1288407Υπαρχει διαφορά αναμεσα στους SSD των 80GΒ?Για δωστε λιγο τα φωτα σας:-)Αν κατάλαβα καλά θέλεις Intel x25-M και ρωτάς αν ο Adata 80GB X25-M SSD By Intel 2.5" που έχει το Πλαίσιο είναι καλός. Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν υπάρχει διαθέσιμος, οπότε δεν υπάρχει θέμα.
Guest Ιούλιος 15, 2009 #24 Ιούλιος 15, 2009 Kαμμια σχεση... Κανεις quote με τα λεγομενα μου και μετα απαντας κατι εντελως ασχετο! Αφου στο ειπανε, ο θορυβος που παραγει ενας SSD είναι ιδιος με τον θορυβο που παραγει ένα φλασακι. jk/ Αν ακους θορυβο τοτε είναι μάλλον τα bits των δεδομένων που χτυπάνε περα δώθε μεσα στα nand και δε μπορεις να κανεις κατι γι αυτό EDIT Να επισημάνω πως τελείως αθόρυβο PC είναι το σβηστό PC.
mariosalice Ιούλιος 15, 2009 #25 Ιούλιος 15, 2009 Για το θόρυβο των Veloci, βάλε τους σε θήκη και δεν θα ξέρεις αν έχεις συνδέσει το ρεύμα.
Reptile64 Ιούλιος 15, 2009 #26 Ιούλιος 15, 2009 Καποιος οπως εγω που εχει εξαφανισει τους αν/ρες και τον εχει διπλα στο κεφαλι του, μπορει να τον ακουσει. Και επειδη θελω απολυτη σιγη, θελω ΚΑΙ αυτον τον θορυβο να τον εξαφανισω.Αν τελικα αυτο ειναι το προβλημα σου παρε SSD δεν κανουν ΚΑΘΟΛΟΥ θορυβο! Με το τροφοδοτικο αληθεια τι εκανες?
Alexgk Ιούλιος 16, 2009 #27 Ιούλιος 16, 2009 Δε θέλω να χαλάσω το thread και αν είμαι εκτός, ο mod αν το κάνει νέο thread. Οι SSD είναι SataII. Αν θελήσω να περάσω win xp σε ssd σκληρό θα πρέπει με το f6 και με μία δισκέτα να περάσω τους sata drivers της μητρικής; Αν δε θέλω να ακολουθήσω τη διαδικασία με τη δισκέτα, μπορώ να ορίσω τον ssd σαν ide στο bios; Μετά την εγκατάσταση των xp πως μπορώ να γυρίσω από ide σε sata τον ssd; Επίσης, στους ssd δεν κάνουμε ανασυγκρότηση δίσκων;Ευχαριστώ
metal_slug Ιούλιος 16, 2009 Author #28 Ιούλιος 16, 2009 Λοιπον, πρωτα απ ολα το post #23 ηταν πριν απ'το post#20. Πως εγινε και μετακινηθηκε 3 θεσεις πιο κατω δε μπορω να καταλαβω...(η απαντηση μου φαινεται στο quote του post#24) Αν τελικα αυτο ειναι το προβλημα σου παρε SSD δεν κανουν ΚΑΘΟΛΟΥ θορυβο! Με το τροφοδοτικο αληθεια τι εκανες? Eισαι απολυτα σιγουρος γιαυτο? Απομονωσες ολους τoυς αν/ρες του συστηματος, επικεντρωσες στον ssd και δεν ακουγες τιποτα? (δεν μιλαω για κραδασμους ή βουητα με το case). Οσο για το τροφ/κο θα μπορουσα να παρω ενα fanless αλλα σκεφτηκα να κανω οικονομια... Toυ προσαρμοσα εναν αθορυβο αν/ρα. Μην ανησυχεις, μπορω να διακρινω το θορυβο του. Και ο velociRaptor κανει θορυβο σαν ανεμιστηρακι οταν ειναι idle-περισσοτερο απ αυτον του psu- και ετσι οπως εχω τοποθετημενο το case βρισκεται πολυ κοντα στο κεφαλι μου. πραγματικά ρε φίλε...ακόμα και τελείως silent pc...που να φανταστώ ότι έχεις βγάλει και το fan από το τροφοδοτικό γιατί αυτό και αν ακούγεται.... νομίζω πως ένας δίκσος στις 5,200-5,400 rpm που να μην κάνει φασαρία η κεφαλί του δεν θα ακούγεται...Ακόμα και σε απομόνωση να είσαι δεν θα κάνει θόρυβο..το να δώσεις 200-400€ για κάτι που είναι ποιο αθόρυβο αλλά έτσι και αλλιώς ούτε το ένα ούτε το άλλο θα μπορείς να ακούσεις δεν το καταλαβαίνω... Ρε Βαγγο, oταν διαβαζω τα μυνηματα σου μουρχεται να φουνταρω απ το μπαλκονι...:119: Και ο 5400ρης κανει θορυβο. Δεν μιλαω για το θορυβο που κανει η κεφαλή οταν κουνιεται. Αλλα ετσι κι αλλιως δεν θα επαιρνα ποτέ 5400ρη να σερνομαι... Αφου στο ειπανε, ο θορυβος που παραγει ενας SSD είναι ιδιος με τον θορυβο που παραγει ένα φλασακι.Αν ακους θορυβο τοτε είναι μάλλον τα bits των δεδομένων που χτυπάνε περα δώθε μεσα στα nand και δε μπορεις να κανεις κατι γι αυτό Να επισημάνω πως τελείως αθόρυβο PC είναι το σβηστό PC. Απ τη 1η και τη 3η σου φραση παραγεται αντιφαση. Οταν λες "τα bits των δεδομενων που χτυπανε περα δωρε" εννοεις τη κεφαλη? Εγω μιλαω για εναν σταθερο ηχο που κανουν οι σκληροι και για να τον ακουσεις πρεπει να κλεισεις ολους τους αλλους θορυβους Για το θόρυβο των Veloci, βάλε τους σε θήκη και δεν θα ξέρεις αν έχεις συνδέσει το ρεύμα. Ψυκτρα εννοεις? οι veloci ειναι 2.5'' και μπαινουν σε μια ψυκτρα 3.5'' οπως βλεπεις εδω. Αυτη η θηκη που λες φυσικα δεν μπορει να εξαλειψει το θορυβο εκτος κι αν ειναι ηχητικα μονωμενη
mariosalice Ιούλιος 16, 2009 #29 Ιούλιος 16, 2009 Δεν μας δείχνεις τον αθόρυβο υπολογιστή σου να σε καταλάβουμε?
vagos2221416003330 Ιούλιος 16, 2009 #30 Ιούλιος 16, 2009 καλά εντάξει αδερφέ...έλεος..σου λέμε όλοι οτι ο ssd ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΌΡΥΒΟ!!!!!;Έχεις ακούσει την οθόνη ή το mouse ή το case να κάνει θόρυβο???Σου λέμε ότι είναι σαν flashάκι usb τα οποία δεν κάνουν θόρυβο και συνεχίζεις να λες τα δικά σου..Σου πρότεινα να πάρεις hdd σε low rpm για να μην ακούγονται και το παιδί σου είπε να πάρεις και θήκη να τους βάλεις μέσα...Νομίζεις ότι ένας δίσκος στις 5,400rpm μέσα στην θήκη υπάρχει περίπτωση να ακουστεί??Και μας λες ναι οπότε σου λέμε πάρε έναν ssd που και στο μαξιλάρι σου να τον βάλεις ούτε ακούγετε ούτε τρέμει ούτε τπτ..Ο ssd δεν έχει κεφαλί και αυτό με τον θόρυβο που κάνουν τα bits το παλικάρι το είπε για πλάκα...Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κάνεις τόση φασαρία για το ''silent'' pc σου από την στιγμή που έχεις έστω και 1 fan πάνω...Να φανταστώ ακόμα πως δεν έχεις dvd-rw γιατί από ότι ξέρω και αυτά όταν δουλεύουν κάνουν φασαρία ε?
didicola Ιούλιος 16, 2009 #31 Ιούλιος 16, 2009 πεσ τα ρε βαγγο...δεν τα λετε δεν τα γραφετε.....και τα λεει ο βαγγος
apotsi Ιούλιος 16, 2009 #32 Ιούλιος 16, 2009 Οταν λες "τα bits των δεδομενων που χτυπανε περα δωρε" εννοεις τη κεφαλη? Εγω μιλαω για εναν σταθερο ηχο που κανουν οι σκληροι και για να τον ακουσεις πρεπει να κλεισεις ολους τους αλλους θορυβους ΕΛΕΟΣ παλικάρι... ΛΕΜΕ ... οι SSD δεν έχουν κανένα κινούμενο μέρος. Ούτε μοτέρ, ούτε πλατώ, ούτε κεφαλες... ΤΙΠΟΤΑ !!!Αν κι αυτό δεν το καταλαβαίνεις, τί να πώ.
Alexgk Ιούλιος 16, 2009 #33 Ιούλιος 16, 2009 Όσο θόρυβο κάνει μία usb memory όταν γράφεις σε αυτήν δεδομένα τόσο κάνει και ένας ssd.....
metal_slug Ιούλιος 16, 2009 Author #34 Ιούλιος 16, 2009 Λοιπον παιδια, να ξαναπω οτι οποιος απομονωσει ολους τους αν/ρες του συστηματος του και επικεντρωσει στον ssd, αυτος και μόνο μπορει να απαντησει σοβαρα και υπευθυνα για το αν κανει ή οχι θορυβο ο ssd.Γιατι κι αλλοι φιλοι μου ειχαν πει οτι ο veloci ειναι αθορυβος αλλα δεν ειναι.καλά εντάξει αδερφέ...έλεος..σου λέμε όλοι οτι ο ssd ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΌΡΥΒΟ!!!!!;Έχεις ακούσει την οθόνη ή το mouse ή το case να κάνει θόρυβο???Σου λέμε ότι είναι σαν flashάκι usb τα οποία δεν κάνουν θόρυβο και συνεχίζεις να λες τα δικά σου..Σου πρότεινα να πάρεις hdd σε low rpm για να μην ακούγονται και το παιδί σου είπε να πάρεις και θήκη να τους βάλεις μέσα...Νομίζεις ότι ένας δίσκος στις 5,400rpm μέσα στην θήκη υπάρχει περίπτωση να ακουστεί??Και μας λες ναι οπότε σου λέμε πάρε έναν ssd που και στο μαξιλάρι σου να τον βάλεις ούτε ακούγετε ούτε τρέμει ούτε τπτ..Ο ssd δεν έχει κεφαλί και αυτό με τον θόρυβο που κάνουν τα bits το παλικάρι το είπε για πλάκα...Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κάνεις τόση φασαρία για το ''silent'' pc σου από την στιγμή που έχεις έστω και 1 fan πάνω...Να φανταστώ ακόμα πως δεν έχεις dvd-rw γιατί από ότι ξέρω και αυτά όταν δουλεύουν κάνουν φασαρία ε?Ρε Vaggo δεν ξερω πια τι να πω μαζι σου... τοσες φορες τα ειπαμε αλλα εσυ συμπεριφερεσαι σα να μην εχεις διαβασει ΤΙΠΟΤΑ απ οσα εχω γραψει. Και παλι επαναλαμβανεις πραγματα που ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ τα απαντησα!!! Ελεος δηλαδη, μη γραφεις συνεχεια τον συνομιλητη σου στα παλια σου τα παπουτσια.Το μόνο καινουργιο που ειπες ειναι για το dvd-rw, για να σου λυσω την απορια λοιπον, το dvd κανει θορυβο μόνο οταν δουλευει. Ο δισκος, το χιλιο-ματα-ξαναλεω, κανει θορυβο και idle.
tristeno1416003162 Ιούλιος 16, 2009 #35 Ιούλιος 16, 2009 Φίλε μου, αφού έχεις ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό δεν μπορείς να μιλάς για αθόρυβο σύστημα και στις 100 στροφές να γυρνάει.
vagos2221416003330 Ιούλιος 16, 2009 #36 Ιούλιος 16, 2009 Φίλε μου, αφού έχεις ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό δεν μπορείς να μιλάς για αθόρυβο σύστημα και στις 100 στροφές να γυρνάει. +1!!!!!!!!και μάλλον εσύ γράφεις όλους εμάς που σου λέμε πως οκ ναι ο veloci κάνει θόρυβο άμα τον βάλεις πάνω στο αυτί σου..Ο ssd όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ!!!!!!Είμαστε τόσα άτομα που λέμε πως ο ssd δεν κάνει θόρυβο!!!Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια...άμα διαβάσει με προσοχή όλα τα Post μου θα σου λυθεί ότι και να σου έρθει στο νου..Περισσότερη ανάλυση απλά δεν πέρνει αυτό το θέμα..Το κάναμε κόσκινο..Σου είπαμε δεν υπάρχει τίποτα ποιο αθόρυβο από έναν ssd...Τουλάχιστον άμα βρεις εσύ να μας το πεις..Οπότε πάρε εκεί έναν ssd ανάλογα με τα χρήματα τις επιδόσεις και το χώρο που θες και τέλος...Έχει έναν σε προσφορά το e-shop στο crazy sun/s ... είναι κουτί για σένα που θες χώρο αλλά δεν θα κάτσεις να τον ξεπατώσεις σε επιδόσεις και σε low σχετικά price...Δεν νομίζω πως θες κάτι άλλο...Νομίζω πως άμα διαβάσεις προσεκτικά και όχι αέρα όλα τα Post μου δεν θα έχεις κάτι να ρωτήσεις...΄΄Οσο για το αθόρυβο σύστημα σου αφού το τρελένεις τόσο πολύ το ζήτημα..Έχω να σου πω πως φέτος στην αρχή της χρονιάς είχα κάνει μία σύνθεση με έναν C2D 8400+ True Black (χωρίς fan) +Αsus P5K + 2x1Gb Kingstone 800Mhz +8600GT silent (χωρίς fan) + PSU 400και κάτι watt silent (χωρίς fan) + case full atx με εσωτερική μόνωση γιατί ήθελα και γώ να δώ πως είναι το silent pc...και έβαλα μέσα έναν hdd seagate 5400rpm ο οποίος μπήκε σε θήκη που μονώθηκε ξεχωριστά από το υπόλοιπο case...Ξέρεις τι μου την έσπασε????Ότι όταν έγραφε ο δίσκος έκανε φασαρία η mobo εκεί που έχει ένα λαμπάκι και ανάβει....+όταν έκλεινε ή άναβε το pc που ακουγόταν ένα τσούφ και το μπιπ τις mobo...Πάντως νομίζω και πως το e-shop έχει εργαλεία για να κάνεις μόνωση στο case και να μην ακούς τίποτα...Δοκίμασε...
Dejan Ιούλιος 16, 2009 #37 Ιούλιος 16, 2009 Λοιπον παιδια, να ξαναπω οτι οποιος απομονωσει ολους τους αν/ρες του συστηματος του και επικεντρωσει στον ssd, αυτος και μόνο μπορει να απαντησει σοβαρα και υπευθυνα για το αν κανει ή οχι θορυβο ο ssd.Γιατι κι αλλοι φιλοι μου ειχαν πει οτι ο veloci ειναι αθορυβος αλλα δεν ειναι.Ρε μεγάλε στο έχουν πει 75 φορές ..... Οι SSD δεν κάνουν θόρυβο γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν θόρυβο. Μέσα σε αυτό το ορθογώνιο κουτάκι δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει τη παραμικρή κίνηση ώστε να παραχθεί θόρυβος. Δεν κουνιέται τίποτα απολύτως. Το μόνο που περνάει μέσα του είναι ρεύμα και αυτό φορτίζει θετικά ή αρνητικά ορισμένα σημεία στη πλακιέτα του δίσκου. Επίσης είτε είναι σβηστός ο δίσκος, είτε ανοικτός παράγει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο, δηλαδή ΜΗΔΕΝ. Είναι σαν να τον έχεις εκτός συστήματος δίπλα σου και να το κοιτάς. Δεν ακούγεται, είναι σαν να μην υπάρχει, τίποτα, καθόλου! Ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν παράγει καθόλου θόρυβο ούτε 1 DB, Ούτε 0.1 DB. Δεν ακούγεται σε καμία συχνότητα του αυτιού! Σε κανένα Hz!!!
metal_slug Ιούλιος 17, 2009 Author #38 Ιούλιος 17, 2009 Φίλε μου, αφού έχεις ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό δεν μπορείς να μιλάς για αθόρυβο σύστημα και στις 100 στροφές να γυρνάει.Mην ανησυχεις γιαυτο, οπως ειπα του εχω βαλει εναν πραγματικα αθορυβο αν/ρα. +1!!!!!!!!και μάλλον εσύ γράφεις όλους εμάς που σου λέμε πως οκ ναι ο veloci κάνει θόρυβο άμα τον βάλεις πάνω στο αυτί σου..Ο ssd όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ!!!!!!Είμαστε τόσα άτομα που λέμε πως ο ssd δεν κάνει θόρυβο!!!Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια...άμα διαβάσει με προσοχή όλα τα Post μου θα σου λυθεί ότι και να σου έρθει στο νου..Περισσότερη ανάλυση απλά δεν πέρνει αυτό το θέμα..Το κάναμε κόσκινο..Σου είπαμε δεν υπάρχει τίποτα ποιο αθόρυβο από έναν ssd...Τουλάχιστον άμα βρεις εσύ να μας το πεις..Οπότε πάρε εκεί έναν ssd ανάλογα με τα χρήματα τις επιδόσεις και το χώρο που θες και τέλος...Έχει έναν σε προσφορά το e-shop στο crazy sun/s ... είναι κουτί για σένα που θες χώρο αλλά δεν θα κάτσεις να τον ξεπατώσεις σε επιδόσεις και σε low σχετικά price...Δεν νομίζω πως θες κάτι άλλο...Νομίζω πως άμα διαβάσεις προσεκτικά και όχι αέρα όλα τα Post μου δεν θα έχεις κάτι να ρωτήσεις...΄΄Οσο για το αθόρυβο σύστημα σου αφού το τρελένεις τόσο πολύ το ζήτημα..Έχω να σου πω πως φέτος στην αρχή της χρονιάς είχα κάνει μία σύνθεση με έναν C2D 8400+ True Black (χωρίς fan) +Αsus P5K + 2x1Gb Kingstone 800Mhz +8600GT silent (χωρίς fan) + PSU 400και κάτι watt silent (χωρίς fan) + case full atx με εσωτερική μόνωση γιατί ήθελα και γώ να δώ πως είναι το silent pc...και έβαλα μέσα έναν hdd seagate 5400rpm ο οποίος μπήκε σε θήκη που μονώθηκε ξεχωριστά από το υπόλοιπο case...Ξέρεις τι μου την έσπασε????Ότι όταν έγραφε ο δίσκος έκανε φασαρία η mobo εκεί που έχει ένα λαμπάκι και ανάβει....+όταν έκλεινε ή άναβε το pc που ακουγόταν ένα τσούφ και το μπιπ τις mobo...Πάντως νομίζω και πως το e-shop έχει εργαλεία για να κάνεις μόνωση στο case και να μην ακούς τίποτα...Δοκίμασε...Λοιπον, φιλε Βαγγο...εγω δεν σας γραφω, ειπα μόνο να μου απαντησει καποιος που απομονωσε ολους τους αν/ρες του συστηματος του, γιατι μόνο ετσι θα ειμαστε σιγουροι.Δεν εχω λεφτα για πεταμα, πρεπει να ειμαι απολυτα σιγουρος.Ο veloci οπως ειπα, ναι, ειναι πανω στ αυτι μου.Λες ολο τα ιδια και αγνοεις εντελως αυτα που λεω εγω, σα να βαζεις μια κασετα. Ακουμε το συνομιλητη μας και αναλογα του απανταμε, σωστα? Τα posts σου (που με παροτρυνεις κιολας να τα ξαναδιαβασω προσεκτικα) δεν προσφερουν απολυτως τιποτα σε αυτο που ζηταω.Ωστε εκανες ενας συστημα εντελως fanless και ακουγοταν η... mobo? Αδυνατον φιλε μου, η mobo δεν ακουγεται.Κλεισε ολους τους θορυβους στο δωματιο σου και βαλε το αυτι σου στον δισκο(idle)... τι ακους?Μονωση το case μου εχει, ειναι ενα coolmaster με αφρολεξ και χωρις τρυπες.Οι τρυπες βεβαια στη ραχη ειναι απαραιτητες.
tristeno1416003162 Ιούλιος 17, 2009 #39 Ιούλιος 17, 2009 Mην ανησυχεις γιαυτο, οπως ειπα του εχω βαλει εναν πραγματικα αθορυβο αν/ρα. .Που δεν κουνιέται τίποτα? Γιατί αν κουνιέται θέλεις δεν θέλεις θα ακούγεται ότι και να κάνεις.
metal_slug Ιούλιος 17, 2009 Author #40 Ιούλιος 17, 2009 Φυσικα και ακουγεται, οπως επισης ακουγεται και το exhaust ανεμιστηρακι στη ραχη, ενα scythe slipstream στα 500rpm που τωρα το καλοκαιρι ειναι απαραιτητο για full load καταστασεις. Αλλα το προβλημα μου δεν ειμαι αυτα, τα οποια ετσι κι αλλιως βρισκονται στην αλλη μερια του κουτιου. Το προβλημα ειναι ο δισκος που κανει μεγαλυτερο θορυβο και ειναι κατω απ τ'αυτι μου.Nα κι ενα image οπως ζητησε ο φιλος μου ο ent... Εγκρινεται? http://img241.imagevenue.com/img.php?image=93905_100_4956_122_504lo.jpg
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.