Gerard Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2009 Εχω στον υπολογιστή μου δύο σκληρούς δίσκους ide ata 100 παλαιούς, οπως παλιός ειναι και ο υπολογιστής . Μιλάμε για pentium 4 1700 και με μνήμη sdram ν α φανταστήται.Ολα λειτουργούσανφυσιολογικά .στον μεγαλο δίσκο των 200 gb που τον ειχα δηλώσει σαν master είχα εγκατεστημένο τα win xp sp 3 pro καi στον μικρό των 40 gb που τον ειχα δηλωσει σαν slave ειχα εγκαταστήσει τα win xp hom sp 3. Η επιλογή των λειτουργικών γινοταν μέσα απο τον πρώτο δίσκο διότι τα xp home τα εγκατέστησα μέσα απο τα win xp profΔηλαδή ενω ήμουν στα xp pro. εβαλα μέσα το cd των home τα φόρτωσε και το εγκατέστησα. Προχθές αποφάσισα στον μικρο δίσκο να βάλω τα vista . Φόρτωσα λοιπον το cd των vista, και εγκατέστησα μέσω xp pro τα vista στο μικρό δίσκο. Η επιλογή τώρα ηταν καπως περίεργη. Μου εβγαζε μια οθόνη που είχε δυο επιλογες. προηγούμενη εγκατάσταση windows vista.Για να μπω τώρα στα xp pro επελεγα το προηγουμενη εγκατάσταση που με ΄εβγαζε πάλι σε δύο επιλογές .WIN HOMEWIN PROΕπελεγα το PRO Και εμπαινα στα win pro Και όταν ήθελα να μπω στα vista επέλεγα απο την πρώτη οθόνη τα vistaOλα πήγαιναν καλά μεχρι που κάποια στιγμη έκανα επανεκίνηση για να μπω στα vista. Εβγαζε την μαύρη οθόνη κανονικά και εκείνο το πλαίσιο με τα πράσινες χαντρούλες που περνουν συνέχεια . Περίμενα , περίμενα περιμενα να με βάλει μέσα αλλα τιποταΑπελπίστηκα και πήγα στα xp το ίδιο και εκεί , ενώ έκανε την διαδικασία να μπει εκει που ήταν τώρα μπλε χαντρες που τρεχουν,συνεχώς ετρεχαν χωρίς να μπαίνει.Απομονωνω τους δύο δίσκους δηλαδή βγάζω το φις του ρεύματος απο τον μικρο δίσκο βαζω το cd των xp για να κάνω φορμάτ το δίσκο τον μεγάλο που ήταν οι επιλογές των λειτουργικών .Εβαλα το cd στην αρχή το φορτώνει βγάζει τη μαύρη οθόνη με τα ασπρα γράμματα ψηλά στην οθόνη .Περνανε λίγα δευτερολεπτα σβήνουν τα γράμματα περιμένω να βγάλει τωρα την μπλέ οθόνη , μα τίποτα.Στην αρχή νόμισα οτι φταίει το cd Kάνω το ίδιο με τον άλλο δίσκο. δηλαδή απομονώνω βγάζοντας απο το ρεύμα τον δίσκο με τις επιλογές λειτουργικων.και ξεκινάω την ιδια διαδικάσία με τον ικρο δίσκοΣτο μικρό δίσκο όλα έγινα φυσιολογικά . Μάλιστα έκανα και φορμάτ και εγκατέστησα τα win xp pro.Συνδέω πάλι τους δύο δίσκους ΄βαζοντας στο ρεύμα το φισ του μεγάλου , και με επιλογή μέσα απο το bios επιλέγω να κανει boot με τον μικρο δίσκο, ώστε μέσω αυτου του δίσκου να δω τα περιεχομενα του προβληματικού δίσκου.Ξεκινάει λοιπον μπαίνει και στο σημείο με τις χαντρες μένει αρκετή ώρα και δεν μπάινει. Ενώ μόνος του έμπαινε τώρα συνδεμένος με τον αλλο δεν μπαίνει.Απομονώνω και τους δύο δίσκους βγαζοντας τους τα φισ του ρεύματος και φορτώνω το cd . To cd τώρα φορτώνει κανονικά και με πάει μεχρις εκει που λέει να πατήσουμε εντερ για εγκατάσταση.ομως δεν υπάρχει δίσκος . Αρα ο δισκος εχει πρόβλημα . Αλλα το βιος γιατί τον βλεπει;Τωρα στο μεγάλο δίσκο που έχω τα αρχεία μου τα mp3 εγγραφα κλπ δεν μπορώ να μπω.Aπομονώνω πάλι το προβληματικο δίσκο. και του βάζω να φορτώσει το ubuntu.To ubuntu το φορτώνει κανονικά και φτάνει μέχρι τέλους εως εκει που λεει να κανουμε παρτισιον. Ομως δεν το κανω γιατι θέλω να σώσω τα αρχεια μου.Ασχολούμαι δώδεκα χρόνια με υπολογιστες εχω κάνει εκατοντάδες φορμάτ μα τέτοια περίπτωση δεν μου εχει ξανατύχειΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ
pokemon6401442169101 Ιούνιος 25, 2009 #2 Ιούνιος 25, 2009 Εξωτερικό δίσκο έχεις για να γράψεις τα αρχεία; στα ubuntu δεν σου είχε γραφικό περιβάλλον;(1η επιλογή είναι), από εκεί μπαίνεις και το κάνεις mount από το μεσαίο μενού. Μετά συνδέεις τον εξωτερικό δίσκο η μπορείς να μπεις σε άλλο PC από το Network και γράφεις SMB://<την IP του άλλου>. Υ.Γ. Λίγο προσοχή στην ορθογραφία, το ξέρω ότι τώρα δεν έχεις Word αλλά μπορείς να βάλεις και αυτό. Υ.Γ.2. Καλώς ήρθες στο forum
Gerard Ιούνιος 25, 2009 Author #3 Ιούνιος 25, 2009 Oσον αφορά για το ubuntu εχω να πω οτι:εβαλα στον cd rom το δισκακι με το ubuntu . το έτρεξε και έγινα οι ενέργειες που κάνουμε για να εγκαταστήσουμε τον ubuntu . Όι διαδικασίες έγιναν εως το σημείο που ζητάει να διαμερίσουμε τον δίσκο ειτε χειροκίνητα ειτε με τους αλλους τρόπους . Διάλεξα με το χέρι . Πήγα και διέγραψα το παρτίσιον που ειχα τα win xp pro κανοντάς το ext 3 κλπΣτην οθόνη του προγράμματος έδειξε οτι διεγράφει το παρτίσιον και οτι μετα το διαμορφωσε σε ext 3Eντάξει λέω τώρα θα παω να δω αν το διέγραψε πράγματι Ξεκινάω πάλι τον υπολογιστή και το αφήνω να μπει στα windows. βγάζει τις επιλογές προτιμήσεως , πραγμα που σημαίνει οτι το δισκάκι του ubuntu τίποτα δεν διέγραψε .Ολα τα έκανε εικονικα Η Υπόθεση ολη ειναι οτι δεν μπορώ να μπω στο δίσκο με τίποτα απο αυτα που διαθέτω.Ομως το bios τον δίσκο τον βλέπει πράγμα που σημαίνει οτι κάποιο αρχείο δεν αφήνει να ξεκινήσει ο δίσκος να μπει στα windows , ουτε να κανω φορματ.Τώρα εγώ απο δίσκους και απο τα αρχεία που έχει ο δίσκος μέσα για την εκκίνηση δεν τα ξέρω και δεν τα θυμαμαι πχ το MBR δεν θυμαμαι τι είναι πρακτικά πράγματα μπορείς να μου πείς . πχ υπάρχει καποιο πρόγραμμα boot που μπορώ να το γράψω σε cd και να κάνω boot με αυτο για να δω τι γίνεται . το cd των windows δεν μπαίνει, του ubuntu μπαίνει αλλα δεν θέλω να διαγραψω τα αρχεία του δίσκου μου μέχρι να εξαντλήσω τις περιπτώσεις να το διορθώσω.Καλά στην ορθογραφία κόλλησες εδώ ο κόσμος καιγεται και το ......... χτενίζεται.
artking Ιούνιος 25, 2009 #4 Ιούνιος 25, 2009 Οι επιλογές που σου βγάζει είναι "αποθηκευμένες" στον μεγάλο δίσκο και όχι στο μικρό. Γι'αυτό τις βγάζει και μετά το format του ubuntu. Γιατί δεν συνέχισες την εγκατάσταση του ubuntu δεν κατάλαβα όμως. "Κυκλοφορούν"(αν με καταλαβαίνεις...) διάφορες εκδόσεις win παρεπιπτόντως οι οποίες τρέχουν κατευθείαν από usb stick χωρίς εγκατάσταση κλπ. Θα είναι σχετικά αργά, αλλά θα μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Και η ορθογραφία όπως και η δομή του post σου θα βοηθούσε να είναι λίγο καλύτερη για να βοηθάει τον άλλο να διαβάσει και να καταλάβει το πρόβλημά σου, ειδικά σε τόσο μεγάλο ποστ. Όταν είναι έτσι, προδιαθέτεις καλύτερα τον αναγνώστη/υποψήφιο για να δώσει βοήθεια. Ο φίλος pokemon640 για το δικό σου καλό πιστεύω το πρότεινε. Και προσωπική μου άποψη όταν ζητάς την βοήθεια των άλλων και μάλιστα ενώ είσαι νέος σε ένα forum, δεν μιλάς έτσι στο 2ο post γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθείς(τελευταία πρόταση στο πάνω ποστ, βαριέμαι να κάνω quote ). Φιλικά πάντα.
eloydark Ιούνιος 25, 2009 #5 Ιούνιος 25, 2009 Το Ubuntu δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσεις, μπορείς απλά να το τρέξεις από το cd-rom. Μετά κάνοντας mount τον 200αρι θα δεις τα περιεχόμενα του και αν θες θα κρατήσεις και back up. Λογικά δεν θα στον κάνει mount απο το Gnome και θα πρέπει να ανοίξεις μια κονσόλα και να το κάνεις mount μπλα μπλα --force
Gerard Ιούνιος 25, 2009 Author #6 Ιούνιος 25, 2009 το έτρεξα απο το cd to ubuntu και πηγαίνοντας να ανοίξω τα αρχεία του προβληματι κου μου δίσκου που φαίνονταν μεσα απο το Ubuntu αυτα δεν άνοιγαν.Τώρα το κανοντας mount τον 200αρι δεν το κατάλαβα διότι με το ubuntu τώρα τελευταία ασχολούμαι. Τι σημαίνει mountΔεν εγκατέστησα κανονικά το UBUNTU γιατί φοβάμαι μήπως διαγραφούν τα περιεχομενα του δίσκου
stavpal Ιούνιος 25, 2009 #7 Ιούνιος 25, 2009 δοκίμασες το hiren's boot cd? Έχει ένα mini windows mode μόνο δεν θυμάμαι αν βλέπει ntfs partitions. μισό να κάνω reboot να δώok ναι βλέπει κανονικά. Μόνο εξωτερικούς κλπ απ'ότι είδα δεν βλέπει.
eloydark Ιούνιος 25, 2009 #8 Ιούνιος 25, 2009 Ανοίγεις ένα τερματικό (Applications-> Accessories -> Terminal) και γράφεις την εντολή:sudo mkdir /media/disksudo mount -t ntfs-3g /dev/sda (αν είναι ο πρώτος δίσκος, sdb αν είναι ο δευτερος κτλ) /media/disk -o force
Gerard Ιούνιος 27, 2009 Author #9 Ιούνιος 27, 2009 δοκίμασες το hiren's boot cd? Έχει ένα mini windows mode μόνο δεν θυμάμαι αν βλέπει ntfs partitions. μισό να κάνω reboot να δώok ναι βλέπει κανονικά. Μόνο εξωτερικούς κλπ απ'ότι είδα δεν βλέπει.Ο Δίσκος δεν δέχόνταν κάνένα πρόγραμμα . Και το Ηιren's boot cd δοκίμασα.Εμπαινε λίγο στην αρχή μου έβγαζε τις επιλογές για boot απο cd για mini windows και κάτι για την μνήμη. Ολα τα δοκίμασα . Στην πρώτη επιλογή στο boot απο cd οταν το επελεγα έβγαζε κάτι γράμματα και μετα΄σταματουσε . Στο mini windows ουτε καν . Μονο το τεστ μνήμης έκανε. Και το ultra boot cd και το boot των μιλενιουμ τα πάντα ολα που λέει και ο αλέφαντος.και τους δύο δίσκους έβαλα μαζί με boot απο τα windows που είχα στο μικρό δίσκο ώστε να δω τα αρχεία μου στον μεγάλο . Στην σύνδεση αυτή δεν ξεκιναγε κάν ο υπολογιστής και κάτι εντολές που μου έδωσαν τα παιδια εδω μέσα για την κονσόλα του ubuntu δοκίμασα μα τίποτα . Δεν ανοιγε το ουμπουντου τους φακέλους επ ουδενί.Τελικά αποφάσισα στον χαλασμένο δισκο να εγκαταστήσω το ubuntu 8.10.Οπως είπα και χθές με το cd του ubuntu εμπαινε στην εγκατάσταση κανονικά .Εφτασα λοιπον στο σημείο που σου ΄λέει να επιλέξεις πως θα γίνει η διαμόρφωση των παρτισιων του ubuntu.Επιλέγοντας την χειροκίνητη για να τα βαλω εκει που θέλω το ubuntu , η εγκατάσταση αρνήθηκε να εκτελεστεί και τελικά επέλεξα την δευτερη επιλογή. Με την δεύτερη επιλογή η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε κανονικά.Στην επανεκίνηση αφου τελειωσε η εγκατάσταση μου έβγαλε την κονσόλα που επιλέγουμε λειτουργικό.Σαν επιλογές ειχε το ubuntu πρώτο πρώτο και τελευταία τα win xp pro.Επέλεξα τα χπ για να δω αν μπαίνει και τι έγινε με τα άλλα παρτισιον και να δω αν δουλεύουν τα χπ.Μπήκα κανονικα στα χπ και πήγα στον υπολογιστή μου να δω τα παρτίσιον μου . Ειδα το παρτισιον που ειχα τα χπ και το άλλο παρτίσιον που ειχα βάλει τα αρχεία μου το τρίτο παρτίσιον δεν το είδα . Με το παρτισιον ματζικ ειδα οτι το τριτο παρτισιον το ειχε διαμορφώση ολο σε εχτ 3.Εκάνα επανεκίνηση εβαλα το cd twn xp μεαα να δω αν θα μου κανει εγκατάσταση στα windows. To cd το φόρτωσε κανονικά και μπήκα στην εγκατάσταση διέγραψα το παρτισιον εχτ 3 το ξαναδημιούργησα σε ntfsκαι κατοπιν εγκατέστησα τα χπ στο πρωτεύον παρτισιον οπου τα ειχα και πρώτα.Ολα εγιναν κανονικα λες και δεν συνέβη ποτέ τίποτε.Τι μαγικό ειχε μέσα το cd του UBUNTU Και μου διόρθωσε το πρόβλημα κύριοι προγραματιστές υπολογιστων αναρωτιέμαι; .Οτι διαθέσιμο προγραμμα σχετικά με το dos και με τα windοws δεν μπορεσε να κανει τίποτα., και ενα ξεχασμένο λειτουργικο διόρθωσε το προβλημα των χπ.Εμ δεν θα βάλω και θα ασχοληθώ τωρα στο φουλ με το λίνουξ .Μωρέ μου άρεσε το λίνουξ αλλα δεν το ήξερα καλα γιατι έπρεπε να βρώ προγράμματα για να γράφω ταινίες και άλλα πράγματα γιατι ειμαι νέος στα λίνουξ
Gerard Ιούνιος 28, 2009 Author #11 Ιούνιος 28, 2009 φιλε μου τη μητρικη εχεις?Δεν εχει σημασία τι μητρική έχω . Σημασία εχει οτι ο υπολογιστής αυτος με την μητρική αυτη δουλεύει απο τον Σεπτέμβριο του 2001 χωρίς το παραμικρό πρόβλημα , δουλεύει δε εως 18 ώρες το εικοσιτετράωρο καθημερινά . Αναβάθμηση στη κάρτα γραφικών εκανα και στο dvd rom . H Μητρικη ειναι η gigabit 8IDX με μνήμη sd ram.Με agp για την καρτα γραφικων κλπ. Σημασία εχει οτι τα λινουξ μου διορθωσαν το πρόβλημα που δεν μπόρεσαν ενα σωρό άλλα προγράμματα που δημιουργήθηκαν για τον σκοπο της εκκινήσεωςΗμουν έτοιμος να αγοράσω άλλο δίσκο ΑΤΑ γιατί η μητρική μου δεν παίρνει SATA και το μονο που βρήκα σε ατα ήταν κάποιος western digital με 160 gb.Τελικά το ubuntu με γλιτωσε απο περιττά έξοδα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.