Necro Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2009 Καλησπέρα παιδιά Τις προαλλες το pc είχε κολλήσει δείχνοντας σταθερή οθόνη την επιφάνεια εργασίας που το είχα αφήσει. Του έκανα restart και επανήλθε. Την επόμενη μέρα το πρωί πάω να το ανοίξω, και μου έβγαζε no video input η οθόνη. Μετά από λίγο δείχνει και κάποια artifacts, αλλά αυτό είναι το μόνο π δείχνει στην οθόνη. Δε μπορείς να καταλάβεις αν είσαι στην επιφάνεια εργασίας η κάτι τέτοιο. Άνοιξα και τα ηχεία μπας και το ακούσω να μπαίνει στα XP αλλά τζίφος. Η ή μπορεί απλά να μη το κατάλαβα καλά. Μου είπαν για μνήμες, τις έβγαλα τις δοκίμασα μία μία αλλά τζίφος, μάλλον δεν είναι αυτές. Από το PC δεν ακούγονται ήχοι(μπιπ μπιπ που να δείχνουν errors), της μητρικής δηλάδη και τέτοια, και τα fans λειτουργούν όλα κανονικά, δηλαδή ανοίγει όπως πάντα. Πέρα από το γεγονός πως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να χάλασε έτσι ξαφνικά και χωρίς φόρτο πάνω της, απλα σας ρωτάω ποιες οι πιθανότητες να είναι όντως η VGA, και όχι ας πούμε η μητρική. Αν είναι η VGA έχει καλώς, αν φταίει η μητρική... τρέξιμο. Κερασάκι στη τούρτα η εγγύηση που τελείωσε πριν 10 μέρες. Ευχαριστώ! UPDATE: Ανοίγοντας το pc, περιμένοντας μισό λεπτό βγάζει η οθόνη artifacts αλλά σαν μία μεγάλη ρίγα στο κέντρο που αναβοσβήνει φανταστείτε. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όντως δεν ακούγεται να μπαίνει στα XP. Ο σκληρός λειτουργεί κανονικά αλλά το welcome των XP δεν το ακούω και δε μ βγάζει νόημα... help
Γιωργος a5 Ιούνιος 20, 2009 #2 Ιούνιος 20, 2009 παρε και βαλε μια αλλη καρτα πανω και δες αν δουλεψη.αν οχι μετα αρχιζης το ψαξιμο.επισης ολα ξαφνικα χαλανε.για μενα καρτα γραφικων ειναι χαλασμενη.
αντωνης 55 Ιούνιος 20, 2009 #3 Ιούνιος 20, 2009 για γραφικών μάλλον σε κόβω αφου λες arifacts αλλά θα το σιγούρευες όπως λεει και ο φιλος δοκιμαζοντας μια άλλη στο pc σου η εκτός αν δεν έχεις πάρε τη δικια σου και βαλε την σε ένα αλλο pc να δεις αν κάνει τα ιδια. και μετά βλέπεις πάλι!:023:
vagos2221416003330 Ιούνιος 20, 2009 #4 Ιούνιος 20, 2009 όπως είπε και ο Αντώνης δοκίμασε την vga σε άλλο pc ή έστω άλλη Vga στο pc σου..Δες τι κάνει και μετά αρχίζεις το τρέξιμο..Πάντως για vga problem το κόβω και γώ..Τεσταρε και πες μας..
P.C Ιούνιος 20, 2009 #5 Ιούνιος 20, 2009 Artifacts μπορεί να έχεις και απο χαλασμένη οθόνη, επίσης τσέκαρε και το καλώδιο της οθόνης μήπως δεν κάνει καλή επαφή κάπου ή μήπως η vga δεν κάνει καλή επαφή πάνω στη μητρική . Πάντως το ποιο πιθανό είναι να σου έχει χαλάσει η κάρτα γραφικών.
Necro Ιούνιος 20, 2009 Author #6 Ιούνιος 20, 2009 ένας φίλος που ασχολήται μου πε πως δεν έχει σημασία που δεν ακούγεται απο τα ήχεια να μπαίνει κανονικά στα windows και ας έχει καεί μόνο η vga... δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το τσεκάρω αλλιώς, απλά ήθελα τις εκτιμήσεις σας πριν αρχίσω να τρέχω και να ψάχνω... ευχαριστώ !
Necro Ιούνιος 22, 2009 Author #7 Ιούνιος 22, 2009 Τελικά την ελέγξαν, όντως χαλασμένη, πήρα μια 4850 για games κτλ. Στην αρχή είχα ένα πρόβλημα με μια PCI device ήχου, βρήκα το audio HD hotfix της MS από εδώ μέσα, και έπειτα ξαναέβαλα drivers και όλα ΟΚ. Κανά 2 ερωτήσεις γιατί είμαι πρώτη φορά με ATI.Έβαλα τους display και με το Catalyst contorl center έτσι για να το δω. Κάθε φορά που μου ανοίγει το pc όταν κάνει load το CCC, αναβοσβήνει μια δύο φορές η οθόνη και συνεχίζει κανονικά. Είναι λογικό αυτό? Βασικά από ότι βλέπω, όταν κλείνω τον CCC και από τον task manager και όλες τις λειτουργίες του, και μετά τον ξανανοίγω ξανακάνει τo flash στο monitor, ενώ αν τον κλείσω απλά από το tray, δε κάνει τίποτα. Υποθέτω πως έτσι λειτουργούν οι drivers?Και κάτι τελευταίο, δοκίμασα να τρέξω τα 3dmark05,06 αλλά κολλάνε. Εκεί που ήθελε 20 sec να ανοίξει τώρα δείχνει να κολλάνε και τα κλείνω. Κάνουνε περισσότερο να ανοίξουν στις ATI, ή παίζει κάτι? Τώρα τα απεγκατέστησα.
αντωνης 55 Ιούνιος 22, 2009 #8 Ιούνιος 22, 2009 οχι δεν ειναι λογικο κατι εχεις κανει λαθος...η drivers για ati ειναι λιγο ιστορια περασε τιποτα αλλους πιο παλιους και δες παλι!
Necro Ιούνιος 22, 2009 Author #9 Ιούνιος 22, 2009 επειδή είχα κλείσει το CCC που εμφανιζόταν στο tray κάτω δεξιά, έκανα restart runtime από το start>all programs>Catalyst Control Center και όντως, κάθε φορά που ανοίγει ο CCC πανελ αναβοσβήνει η οθόνη. Σίγουρα δε θα πρεπε να είναι έτσι? Drivers είναι οι 9.6.Λίγο PES2009 που δοκίμασα μου φάνηκε να παίζει τέλεια.
Necro Ιούνιος 22, 2009 Author #10 Ιούνιος 22, 2009 Περιμένω τις εκτιμήσεις σας παιδιά γιατί ξέρω πως είστε πολλοί κάτοχοι ATI εδώ και θα χετε μια εξήγηση !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.