P.C Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2009 Σε ένα παλιό σύστημα που "ξέθαψα" χθες.... CPU P4 2.8 NorthwoodRAM 2Χ512 GPU 6800 Nvidia (MSI) MOBO Asus P800 κάτιΤροφοδοτικό 400 wattΜε το που ανοίγω το pc κόβεται το ρεύμα σε όλες τις συσκευές, συγκεκριμένα όλα τα fan κάνουν μια ελλάχιστη κίνηση για να ξεκινήσουν αλλά αμέσως σταματούν, δεν συμπληρώνουν ούτε μια περιστροφή και κόβεται το ρεύμα. Το πρόβλημα εμφανίστηκε μια μέρα που μου έσβησε εντελώς ξαφνικά το pc και απο τότε είναι νεκρό.Με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό δούλευε άψογα για 3 χρόνια περίπου και με o/c cpu & gpu. Έχω δοκιμάσει και άλλο τροφοδοτικό χωρίς όμως να λυθεί το πρόβλημα, επίσης όταν αποσυνδέω την έχτρα παροχή ρευματος απο την GPU τοτε υπάρχει ρεύμα σε όλες τις συσκευές και τα fan αλλά δεν έχω εικόνα και ακούγεται ενα συνεχές και ασταμάτητο μπίιιιιιιιιιππ. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Ιούνιος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Δοκιμασε να βγαλεις την μπαταρια της μητρικης για 1-2 λεπτα κ να την ξαναβαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιούνιος 13, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Τίποτα...άλλαξα και την μπαταρία, Σκέφτομαι να βγάλω την ψυκτρα απο την καρτα γραφικών μηπως δω τίποτα "καμμένο"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Ιούνιος 13, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Παντως αυτο που λες οτι τον αναβεις κ σβηνει κ μετα ξανα αναβει δεν ειναι παραλογο.Σε πολλες μητρικες γινεται οταν εχεις κλοκαρει το μηχανημα κ ειναι φυσιολογικο.Το θεμα ειναι γιατι δεν συνεχιζει μετα.Δοκιμασε να παιξεις με τις ραμ.Βγαλτες ολες κ ξαναβαλτες μια μια.Κοιτα κ εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=47537&highlight=ram+%F0%F1%EF%E2%EB%E7%EC%E1Δεν εχω αλλαξει μνημες ακομα.Το οτι εγινε αυτο δεν σημαινει οτι ειναι προβληματικες.Απλα μηχανηματα ειναι.Ποτε δεν ξερεις τι τα πιανει.Απο τοτε δεν το εχει ξανακανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιούνιος 13, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Μια διευκρίνηση....δεν ξαναανάβει, μόνο αν βγάλω την επιπλέον τροφοδοσία απο την κάρτα γραφικών και αφού πρώτα το αποσυνδέσω και το ξανασυνδέσω στην μπρίζα τότε μόνο "λειτουργεί" αλλά χωρίς εικόνα και κάνει ένα συνεχόμενο μπίιιιιιιιπ.Τις ραμ τις έχω δοκιμάσει μια μια και σε εναλακτικές θέσεις πάνω στο mobo, τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Ιούνιος 13, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Δεν εχεις καμια αλλη καρτουλα γραφικων να δοκιμασεις? Ή να σου δωσει κανας φιλος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Ιούνιος 13, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 οταν η καρτα δεν εχει την εξτρα παροχη σφυριζει ακριβως για αυτο.την 12v στον επεξεργαστη την εχεις βαλει?συνηθως (αν ολα δουλευουν) ανοιγει για λιγο και κλεινει για αυτο το λογο-οπως το περιγραφεις δηλαδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
cR@ZyBiLlYs Ιούνιος 13, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Όσο παράλογο και αν ακούγεται δοκίμασε να βγάλεις την mobo από το κουτί.. Εμένα συχνά βραχυκυκλώνει από εκεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιούνιος 13, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Δεν έχω άλλη κάρτα διαθέσιμη, όχι.Όλες οι συνδέσεις είναι οκ και δεν φαίνεται πουθενά κάτι καμένο ή περίεργο, επίσης έβγαλα και τη μητρική απο το κουτί μήπως βραχυκύκλωνε πουθενά αλλά πάλι τίποτα.Πριν 1-2 μέρες είχα πέσει πάνω σε μια ξένη ιστοσελίδα που περιέγραφε ακριβώς την ίδια κατάσταση και έκανε αναφορά για κάποιον "αισθητήρα" που επεμβαίνει και κλείνει την παροχή ρευματος, δεν συγκράτησα λεπτομέρειες όμως ο μακάκας γιατί θα το κοίταγα σήμερα και ήμουν κουρασμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Ιούνιος 13, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cR@ZyBiLlYs Ιούνιος 13, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο...Αυτό ακριβώς θα έλεγα :081: Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis 7 Ιούνιος 13, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Αν δεν ειναι τροφοδοτικο-οπως σωστα σου λενε τα παιδια να τσεκαρεις, κατα τη γνωμη μου ειναι cpu.Αλλο βεβαια να μαντευεις απο τις περιγραφες και αλλο να το βλεπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιούνιος 13, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Έχω δοκιμάσει και με άλλο τροφοδοτικό, δεν φταίει αυτό. θα κοιτάξω να βρώ ανάλογη μητρική για να δοκιμάσω cpu και gpu, δε βλέπω άλλη λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cR@ZyBiLlYs Ιούνιος 13, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Ωχχχ άντε να βρεις μητρική με 478 socket... Αν είσουν σαλόνικα θα δοκιμάζαμε στην δικιά μου. Δυστυχώς είμαι κάτοχος μιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιούνιος 13, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Θα ρωτήσω στη δουλειά, όλο και κάποιος μπορεί να έχει, αρκεί να είναι AGP για να δοκιμάσω την gpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Ιούνιος 13, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 1-1 τα πηγαινεις για να δεις τι φταιει δυστυχως,ψαχτα το πας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WizarD1416003179 Ιούνιος 13, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 χωρίς εικόνα και κάνει ένα συνεχόμενο μπίιιιιιιιπ. Ο ηχος που περιγραφεις αν θυμαμαι καλα ειναι καρτα γραφικων και οι 6800 ειχανε 1 ή 2 μολεξ τροφοδοσιας (αναλογα το μοντελο) δες αν τα εχεις συνδεσει πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιούνιος 20, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2009 Τελικά έφταιγε η VGA, δοκίμασα μια αραχνιασμένη Prophet Hercules 4500 που είχα ξεχασμένη εδώ και χρόνια σε ένα συρτάρι και δούλευε άψογα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.