Jump to content

Γνωμες για αναβαθμιση!

Dj_Seps

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Καταρχήν τα 64 bit δουλεύουν πιο καλά σε βαριές διεργασίες(παιχνίδια),εξίσου και η τρέλα με τους amd και τώρα και με την intel!!Τα 32 bit είναι πλέον ξεπερασμένα μιας και η intel ανακοίνωσε 64άρι και αυτή ,και σε λίγο θα έχουμε τον ερχομό των WindowsXP 64....τώρα αν σκέφτεσαι να πάρεις σε 32 bit καινούργιο επεξεργαστή,μην το κάνεις καλύτερα διότι θα κυκλοφορίσουν νέες εφαρμογές σε 64 bit που ενοείται οτι δεν θα δουλεύουν οι 32......

Ναι αρα ρε φιλε pontium δεν πρεπει και οι εφαρμογες να ειναι γραμμενες στα 64bit?Πως τα παιχνιδια που υπαρχουν τωρα τα οποια ειναι φτιαγμενα για να δουλεβουν στα 32 bit εχουν καλυτερη αποδοση στα 64 οπως λες εσυ!Παιζει τιποτα αλλο που δεν το ξερουμε?Τιποτα με τις παραπανω registers του cpu?

:...:

Παιδια μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω εναν οδηγο για να μαθω να συνδεω εναν υπολογιστη απο την αρχη?Γιατι σκεφτωμαι να παρω τα κομματια ξεχωριστα και να τα συνδεσω μονος μου ετσι ωστε να γλυτωσω τα λεφτα που θα δωσω στο μαγαζι για να μου τον συνδεσουν και να αγορασω και μια δευτερη μνημη για dual!Αλλα επειδη δεν το εχω ξανακανει και φοβαμαι μην καψω τιποτα θα ηθελα την βοηθεια σας!Ευχαριστω

Αρχική απάντηση από Dj_Seps [Σήμερα, στις 16:54]

Παιδια μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω εναν οδηγο για να μαθω να συνδεω εναν υπολογιστη απο την αρχη?Γιατι σκεφτωμαι να παρω τα κομματια ξεχωριστα και να τα συνδεσω μονος μου ετσι ωστε να γλυτωσω τα λεφτα που θα δωσω στο μαγαζι για να μου τον συνδεσουν και να αγορασω και μια δευτερη μνημη για dual!Αλλα επειδη δεν το εχω ξανακανει και φοβαμαι μην καψω τιποτα θα ηθελα την βοηθεια σας!Ευχαριστω

Εχει το τελευταιο τευχος του ram εναν αρκετα καλο οδηγο.Αν και καλυτερα ειναι να άνοιξεις το pc που έχεις τώρα να δεις πως είναι και σιγα σιγα λύστο

και ξαναδέστο πάλι πίσω.

Οχι δεν το εχω γιατι βασικα δεν ειμαι και Ελλαδα!Τεσπα μηπως ξερεις αν κυκλοφορει κανενας καλος οδηγος στο internet?Βασικα ο φοβος μου ειναι στην συνδεση του υπολογιστη με το κουτι(τα μικρα καλωδια για το on/off κλ!) και στην συνδεση του επεξεργαστη και της ψυκτρας του πανω στην μητρικη που πιστευω πως ειναι και τα πιο "επικυνδυνα"!Μηπως γνωριζεις πως,αν τελικα κανω μ@λ@κι@ κατα την συνδεση τους,θα μου ακυρωθει και η εγγυηση?

Αν δεν ακόλουθήσεις τις οδηγίες στα εγχειρίδια της μητρικής, επεξεργαστή κλπ. όσα αφιερώματα και να έχει το RAM δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν. Στο manual της μητρικής αναφέρεται ρητά η συνδεσμολογία των καλωδίων πάνω της.

ΥΓ, αν πάρεις Athlon64 θα σε διευκολύνουν ΠΟΛΥ οι αναλυτικές οδηγίες τοποθέτησης του επεξεργαστή που δίνει η AMD. Για τους Intel δεν ξέρω τι έχουν, ας πεί κάποιος άλλος.

Ρε φιλε που μπορω να βρω αυτες τις οδηγιες για athlon 64?Εψαξα στην σελιδα της amd και βρηκα μονο για τους athlon xp και opteron.Μπορεις να με βοηθησεις αν σου ειναι ευκολο?

:flower:

Αρχική απάντηση από Dj_Seps [Σήμερα, στις 17:30]

Οχι δεν το εχω γιατι βασικα δεν ειμαι και Ελλαδα!Τεσπα μηπως ξερεις αν κυκλοφορει κανενας καλος οδηγος στο internet?Βασικα ο φοβος μου ειναι στην συνδεση του υπολογιστη με το κουτι(τα μικρα καλωδια για το on/off κλ!) και στην συνδεση του επεξεργαστη και της ψυκτρας του πανω στην μητρικη που πιστευω πως ειναι και τα πιο "επικυνδυνα"!Μηπως γνωριζεις πως,αν τελικα κανω μ@λ@κι@ κατα την συνδεση τους,θα μου ακυρωθει και η εγγυηση?

Ριξε και εδω μια ματια.

Εχει καποια καλα tips.

Σχετικα με τα μικρα καλωδιακια μην φοβασαι. Αν εισαι προσεκτικος, ακολουθησεις και διαβασεις προσεκτικα τις οδηγιες της μητρικης δεν 8α εχεις προβλημα γιατι στα λεει ολα εκει οπως ειπε και ο seeker. Και εγω πριν κανα χρονο συναρμολογησα το πρωτο μου μηχανημα και φοβομουν. Αλλα τελικα δεν ειναι τιποτα. Απλα πρεπει να εισαι προσεκτικος και να μην βιαζεσαι. Και αν συναντησεις καποια δυσκολια εδω ειμαστε εμεις. :)

Αν εχεις παρει αθλον 64 σε κουτι με την ψυκτρα του εχει οδηγιες για το πως να τον εγκαταστησεις. Και επισεις εχει οδηγιες και η μητρικη.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και πραγματι βρηκα πολλυ καλο τον οδηγο που μου ειπες spooky!Σιγουρα θα μου χρειαστει!

Παιδια ομως μηπως ξερει κανενας απο εσας να μου πει αν θα χασω την εγγυηση αν κανω καμια μ@λ@κι@?Θα μπορω μετα να τα στειλω για rma η θα αναγκαστω να αγορασω καινουρια?

Αρχική απάντηση από Dj_Seps [Σήμερα, στις 00:36]

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και πραγματι βρηκα πολλυ καλο τον οδηγο που μου ειπες spooky!Σιγουρα θα μου χρειαστει!

Παιδια ομως μηπως ξερει κανενας απο εσας να μου πει αν θα χασω την εγγυηση αν κανω καμια μ@λ@κι@?Θα μπορω μετα να τα στειλω για rma η θα αναγκαστω να αγορασω καινουρια?

Βασικα πρεπει να κανεις χοντρη @@@ για να χαλασεις την μητρικη!!!! Στην περιπτωση που γινει καμια στραβη ομως δεν νομιζω να εχεισ προβλημα να την γυρισεις, λεγοντας απλως οτι δεν δουλευει. Και επισης εξαρταται απο την στραβη που θα γινει.

Αλλα βασικα ειπαμε....διαβασε οδηγιες και μη μασας :jump:

δεν ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα! :D

Τελικα το πηρα το συστημα και μπορω να πω πως μαμαει!Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο!Μαζι με τα παραπανω πηρα και μια παλια μητρικη μονο και μονο για να μαθω και εγω να κανω overclock!Το προβλημα μου τωρα ειναι το εξης : Μπαινω στο bios της παλιας μητρικης και εκει που εχει για να αλλαξω το fsb μου λεει : cpu host/pci clock = 100/33 Mhz!Φανταζωμαι πως το πρωτο ειναι το fsb του cpu (intel celeron 1000mhz fsb 100mhz x10).Αν αλλαξω το cpu host (ανωτερη τιμη 130) τοτε αλλαζει και το pci clock!Αυτο ειναι καλο?Να τα αλλαξω η οχι?Σημειωση πως αν βαλω το cpu host στα 130 mhz το pci clock παει αυτοματως στα 36mhz!Τι να κανω?

:help: :help: :help: :help:

Αρχική απάντηση από Dj_Seps [14-03-2005 15:09]

Τελικα το πηρα το συστημα και μπορω να πω πως μαμαει!Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο!Μαζι με τα παραπανω πηρα και μια παλια μητρικη μονο και μονο για να μαθω και εγω να κανω overclock!Το προβλημα μου τωρα ειναι το εξης : Μπαινω στο bios της παλιας μητρικης και εκει που εχει για να αλλαξω το fsb μου λεει : cpu host/pci clock = 100/33 Mhz!Φανταζωμαι πως το πρωτο ειναι το fsb του cpu (intel celeron 1000mhz fsb 100mhz x10).Αν αλλαξω το cpu host (ανωτερη τιμη 130) τοτε αλλαζει και το pci clock!Αυτο ειναι καλο?Να τα αλλαξω η οχι?Σημειωση πως αν βαλω το cpu host στα 130 mhz το pci clock παει αυτοματως στα 36mhz!Τι να κανω?

:help: :help: :help: :help:

Αν και δεν ξερω πολλα απο overclock το 33 ειναι η συχνοτητα του PCI bus. Και απο τα διαφορα που εχω δει στο φορουμ και σε περιοδικα δεν ειναι καλο να ανεβαινει γιατι το συστημα γινεται ασταθες μετα, λογο του οτι οι αλλες συσκευες του υπολογιστη δουλευουν στα 33MΗz. Γι'αυτο και οι περισσοτερες μητρικες για overclock εχουν PCI lock που κλειδωνει την συχνοτητα στα 33 ανεξαρτητα με το ποσο ανεβασεις το fsb. Οποτε το γεγονος οτι ανεβαινει ειναι κακο. :(

Αρχική απάντηση από Dj_Seps [Σήμερα, στις 11:30]

Δηλαδη δεν μου συναστας να το κανω ετσι?Και τσαμπα την πηρα την καινουρια μητρικη?

:cry:

Παραπανω δεν μπορω να σου πω γιατι δεν το κατεχω το αθλημα. :(

Τωρα αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος, τα παιδια που εχουν ασχοληθει θα σε διαφωτισουν!!

Γενικα αν δεν το εχεις κανει μεχρι τωρα ριξε μια ματια στον οδηγο για overclocking που εχει το lab. Click me για περισσοτερες πληροφοριες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.