Black_Maba Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2009 Καλησπερα σε ολους, αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα.Αγορασα ενα τετραπυρηνο συστημα σημερα απο ενα φιλαρακι μου, ο οποιος το εχει παρατησει λογω στρατου.Οταν το πρωτοξεκινησα ακουσα 2 short beeps (cmos error βαση του manual) και χωρις να κανει καν post με πεταει σε οθονη dos-style οπου μου λεει scanning bios image in hard drive οση ωρα και να το αφησω.Εκανα clear cmos, εβγαλα οτι περιττο hardware απο το μηχανημα αλλα τιποτα. Πως μπορω να περασω μεσα bios απο τη στιγμη που δεν εχω προσβαση πουθενα στο νεο μηχανημα? Ουτε καν bootable cd δεν ξεκιναει επι του παροντος. Εντελως ασχετος δεν ειμαι, τα πισια μου παντα τα εφτιαχνα μονος απο μικρο παιδι και δεν θα ηθελα τωρα να δωσω κοροιδιστικα λεφτα σε μαγαζι για να μου το φτιαξουν.Οτιδηποτε πληροφορια σχετικα με το συστημα χρειαζεται, πειτε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Ιούνιος 6, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 καλησπέρα και καλωσόρισες φίλε μου!καταρχήν δώσε μας λίγα στοιχειά για το σύστημα σου για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Ιούνιος 6, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 Καλησπερα φιλε μου και καλως σας βρηκα και παλι!H αληθεια ειναι οτι εχω χασει πολλα επεισοδια απο τοτε που ασχολιομουν με υπερχρονισμους, υδροψυξεις, benchmarks, αλλα που θα παει θα βρω ξανα το δρομο μου!Τα χαρακτηριστικα του συστηματος ειναι τα εξης:cpu: q6600 στα 2.4mobo: gigabyte p35c-ds3r revision 1.1ram: kingston hyperx 2x1gb khx8500d2 (2.2volt) kingston hyperx 2x1gb khx6400d2 (2volt) timings δεν γνωριζωgpu: sapphire x1050 128mbpsu: thermaltake pure power twv 430whd: 1x200gb wd sata2 1x120gb wd sata2tv/radio: terratec cinergyΓια ψυξη του επεξεργαστη υπαρχει η bigtyp 120vx της thermaltake (δεν χρειαζεται καποιο backpanel η συγκεκριμενη λογω βαρους?)Επιπλεον σημερα αγορασα ενα enermax liberty eco 620w και μια sapphire hd4870 512ram αλλα πρωτα λεω να λυσω το προβλημα με το bios και μετα να μπουνε στο μηχανημα τα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Ιούνιος 6, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 καταρχήν βγάλε την μπαταρία κάνα 10 λεπτο και οτιδήποτε έχεις πανω και ξαναδοκίμασε.γιατί το κακο ειναι οτι δεν βλεπει και bootable! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos2221416003330 Ιούνιος 7, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 χωρίς να είμαι σίγουρος μπορείς να κάνεις κάποιο Bios update??Πχ να βάλεις τον παλιό cpu σου πάνω και να περάσεις το Last bios της mobo..Και μετά να βάλεις τον q6600...Ίσως έτσι φτιάξει η κατάσταση..Α!Και έχεις συνδέσει το καλώδιο που πέρνει τροφοδοσία ο cpu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 7, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 Καλησπερα σε ολους, αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα.Αγορασα ενα τετραπυρηνο συστημα σημερα απο ενα φιλαρακι μου, ο οποιος το εχει παρατησει λογω στρατου.Οταν το πρωτοξεκινησα ακουσα 2 short beeps (cmos error βαση του manual) και χωρις να κανει καν post με πεταει σε οθονη dos-style οπου μου λεει scanning bios image in hard drive οση ωρα και να το αφησω.Εκανα clear cmos, εβγαλα οτι περιττο hardware απο το μηχανημα αλλα τιποτα. Πως μπορω να περασω μεσα bios απο τη στιγμη που δεν εχω προσβαση πουθενα στο νεο μηχανημα? Ουτε καν bootable cd δεν ξεκιναει επι του παροντος. Εντελως ασχετος δεν ειμαι, τα πισια μου παντα τα εφτιαχνα μονος απο μικρο παιδι και δεν θα ηθελα τωρα να δωσω κοροιδιστικα λεφτα σε μαγαζι για να μου το φτιαξουν.Οτιδηποτε πληροφορια σχετικα με το συστημα χρειαζεται, πειτε μου.Δέν είναι πολύ "ρόδινα" τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφεις.scanning bios image in hard driveΑυτό είναι μήνυμα αυτοματοποιημένης διαδικασίας του Virtual Bios της μητρικής σου.Υποδεικνύει ότι έχει γίνει λάθος bios flash ή το bios file είναι corrupted.Σίγουρα δέν έχεις πειράξει κάτι ?Μήπως πήγες να το φλασάρεις ? ή πρόσθεσες μνήμη ?1η δοκιμή Αφησε μόνο 1 dimm μνήμης στη μητρική ... και προσπάθησε να μπουτάρεις ξανά (υπάρχει πιθανότητα το κόλημα που τρώει η μητρική να είναι memory related) ... δοκίμασε σε όλα τα dimm slot (άν παραμένει το bios error).2η δοκιμήΚατέβασε το τελευταίο bios για τη μητρική σου (rev 1.1)Βάλτο σε ένα bootable usb diskΑποσύνδεσε το σκληρό σου δίσκο ... και εκκίνησε τη μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Ιούνιος 7, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 Το μηχανημα το πηρα as is και το μονο που εκανα ηταν να το βαλω μπροστα να δω εαν δουλευει (πριν τοποθετησω το καινουργιο psu και vga).Πριν το παρω στα χερια μου, το μηχανημα το ειχε παει ο φιλος μου σε καποιον και καλα ειδημονα να το μαζεψει. Τον αμαζευτο μαλλον μαζεψε.Θα δοκιμασω αυτα τα 2-3 πραγματα και βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Ιούνιος 7, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 Απο χθες ειχα βγαλει τα παντα πανω απο τη μητρικη.Ψαχνοντας τον τροπο να κανω καποιο usb stick bootable, ψιλοχαθηκα στο νετ και αποφασισα να βρω κανα αρχαιο floppy μπας και γινει ετσι η δουλεια οπως τον παλιο καλο καιρο.Βρηκα floppy, εβαλα τα απαραιτητα πανω στη μητρικη, ενα δισκο μονο (και τυχαια ητανε αυτος με το OS) και κουμπωσα 1 ντιμμακι μνημης (οπως με συμβουλεψε ο TASOS).Power on και ολα μια χαρα.Προσθεσα σταδιακα και τα 4g μνημης και ουδεν προβλημα.Τι μπορει να εφταιγε ωστε να κρατηθει υποψιν για το μελλον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιούνιος 7, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 Οπως ειπε και ο Τασος ισως καποιο memory stick, μπορει καποιο να βγαζει λαθη.Τρεξε ενα memtest86+ να δεις αν ειναι ενταξει.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 7, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 Τι μπορει να εφταιγε ωστε να κρατηθει υποψιν για το μελλον?1)Το σύστημα για κάποιο λόγο δέν μπορεί να διαχειριστεί σωστά την ποσότητα μνήμης (4x1GB)π.χ.Μπορεί να θέλουν λίγο παραπάνω τάση οι μνήμες ή το chipset ή και τα δύο μαζί.2)Τα διαφορετικά ζεύγη μνήμης δέν είναι απόλυτα συμβατά μεταξύ τουςΣε κάθε περίπτωση κάνε δοκιμές με το memtest86+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.