Jump to content

Μνήμες για budget σύστημα

Seeker

Recommended Posts

Στήνω ένα μικρό budget PC έτσι για να το έχω να παίζω :D;) αλλά δεν μπορώ να διαλέξω μνήμες.

1. Ο επεξεργαστής (Sempron 2600+) υποστηρίζει μέχρι PC2700 μνήμες αλλά εγώ θα του βάλω PC3200 θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα?

2. Δεν μπορώ να επιλέξω. Να βάλω 2x256ΜΒ για να τις βάλω σε dual channel τώρα ή να πάρω 1x512ΜΒ και αργότερα όταν έχω λεφτά (με τόσες αναβαθμίσεις στον "μεγάλο" του αδερφό με βλέπω να έχω λεφτά πάλι το νωρίτερο καλοκαίρι...) να του βάλω και άλλη μια 512άρα και να έχω πάλι dual channel?

3. Δεδομένου πως ο επεξεργαστής υποστηρίζει μέχρι PC2700 μήπως να μην βάλω PC3200 με CL3 αλλά PC2700 με CL2.5?

4. Το Dual Channel σε μητρική με chipset VIA ΚΤ600 θα δώσει αύξηση στις επιδόσεις ή είναι δώρον άδωρον? Απο που το ενεργοποιούμε?

5. Το socket 754 υποστηρίζει dual channel?

Αρχική απάντηση από Seeker [Χθες, στις 23:45]

Στήνω ένα μικρό budget PC έτσι για να το έχω να παίζω :D;) αλλά δεν μπορώ να διαλέξω μνήμες.

1. Ο επεξεργαστής (Sempron 2600+) υποστηρίζει μέχρι PC2700 μνήμες αλλά εγώ θα του βάλω PC3200 θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα?

Δεν ισχύει κατι τέτοιο ότι θες βάζεις (αρκει να ειναι ddr :p )

2. Δεν μπορώ να επιλέξω. Να βάλω 2x256ΜΒ για να τις βάλω σε dual channel τώρα ή να πάρω 1x512ΜΒ και αργότερα όταν έχω λεφτά (με τόσες αναβαθμίσεις στον "μεγάλο" του αδερφό με βλέπω να έχω λεφτά πάλι το νωρίτερο καλοκαίρι...) να του βάλω και άλλη μια 512άρα και να έχω πάλι dual channel?

To dual σε Athlonxp ειναι marketing παρε 512 για να εχεις κάποτε ενα γιγα , αυτό μάλιστα.

3. Δεδομένου πως ο επεξεργαστής υποστηρίζει μέχρι PC2700 μήπως να μην βάλω PC3200 με CL3 αλλά PC2700 με CL2.5?

4. Το Dual Channel σε μητρική με chipset VIA ΚΤ600 θα δώσει αύξηση στις επιδόσεις ή είναι δώρον άδωρον? Απο που το ενεργοποιούμε?

5. Το socket 754 υποστηρίζει dual channel?

3. ακυρη ερώτηση

4. πολύ μικρη , ενεργοποιείται αν βάλεις τις μνημες στα σωστα slots (ισως να εχει και ρυθμισή απο bios αλλα στην nf2 μου δεν παιζει κατι τετοιο)

5. NAI

Πηγαινε στα φορουμ "AMD overclocking" και "μνήμες" και διαβασε 2-3 μεγάλα threads. Θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Το 754 δεν υποστηρίζει dual channel .Μνήμες θα σου έλεγα τουίνμος ή βασιλιάστον από e-shop .Oι τουίνμος είναι οικονομικότερες με CL 2,5 @ 400 -> άρα στα 333 -αν δεν κάνεις δηλ.καθόλου υπερχρονισμό- θα είναι σίγουρα 2-2-2-6 που είναι πολύ καλοί χρονισμοί

Συνήθως οι PC3200 με CAS3,παίζουν με CAS2.5 σαν PC2700.

Kαι βάλε ένα 512άρι,οι διαφορές SC και DC στους Socket462 Based επξεργαστές είναι μικρές και δεν ωφελούν και πολύ τον επεξεργαστή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.