Jump to content

Κατασκευή κουτιού... Προβλήματα;

Ilias83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως λέει ο τίτλος θέλω να κατασκευάσω από την αρχή ένα κουτί...

Είναι για να μπεί στο σαλόνι οπότε θα πρέπει να είναι ευπαρουσίαστο και μικρό...

Θα γίνει σίγουρα όσο πιο μικρό γίνεται...

Λόγο όμως του μεγέθους μάλλον θα πρέπει να ψύχετε και σωστά...

Έτσι το μυαλό μου πάει σε κουτί από χοντρό αλουμίνιο που θα λειτουργεί από μόνο του σαν ψύκτρα...

Μια δεύτερη σκέψη είναι ίσως να χρησιμοποιήσω το ίδιο υλικο που χρησιμοποιούν οι εταιρίες στερεοφωνικών συσκευών για πρόσοψη... (Ίσως Inox)

Το πρόβλημά μου είναι τί προβλήματα ίσως δημιουργηθούν με τις γειώσεις...

Πως θα γειώσω το κουτί μου?

Τί πρέπει να προσέξω ωστε να συμπεριφέτε σαν ένα κανονικό κουτί υπολογιστή;

Απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο ρωτάω για να ξέρω τι να προσέξω...

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ενα HTPC κουτί, που ειναι μικρά και ευπαρουσίαστα, χωρίς να μπεις στην όλη διαδικασία φτιαξίματος ενός κουτιού απο την αρχή.

Εκτος και αν θελεις να το κάνεις απο θέμα κόστους/ικανοποίησης οτι το εφτιαξες εσύ.

Δεν θα είχα πρόβλημα να αγοράσω ένα (και μάλιστα ούτε καν κουτί, αφού για τέτοια δουλειά ένα MacMini είναι οτι πρέπει και μόνο με 500, επίσης αν δεν μας αρέσει ο Mac υπάρχουν πολλά ακόμα)

Το ζήτημα είναι οτι θέλω να το κάνω από την αρχή μόνος μου...

Επειδή τελειώνω ένα download box το θέμα αυτό έκατσε πολύ καλά. Το φτιάχνω με inox(ανοξείδωτο ατσάλι) ενός και 2 χιλιοστών, και πολύ πιθανόν να το νικελώσω για να κρύψω και τις κολλήσεις αν και πιστεύω ότι έχω κάνει πολύ καλή δουλειά. Το ατσάλι κάνει περίπου 8 ευρώ το μέτρο, για τα 2 χιλιοστά. Εγώ κολλάω με ηλεκτροκόλληση, αλλά μπορείς να το φτιάξεις και με βίδες.

Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις με τις γειώσεις. Μεταλλικό είναι το κουτί, ότι ακουμπάει πάνω του και με την προυπόθεση ότι έχεις βιδώσει το τροφοδοτικό στο κουτι, γειώνεται. Επίσης αν έχεις πρόβλημα με το κόψιμο των θυρών στο πίσω μέρος κάνε αυτό που έκανα εγώ. Η μητρική είναι εσωτερική στην ουσία, και βάλε φισάκια για κάθε θύρα στο εξωτερικό κουτί. Μετά βάλε επεκτάσεις σε όλες τις θύρες και ένωσέ τες με τα φισάκια. Ετσι έχεις ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και καθαρό.

Βέβαια, το μειονέκτημα του ατσαλιού είναι ότι και το 1μμ είναι βαρύ, αλλά δεν το προορίζω για βόλτες. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται καλαίσθητα κουμπιά για ένα καλό αποτέλεσμα, και επειδή δεν βρίσκω φθηνά (δεν δίνω 20 ευρά για ένα κουμπί...) φτιάχνω από πλέξι και μάλλον θα γίνουν ωραία.

Πάντως αν θές ένα κουτί φτιαγμένο στο χέρι, για να μπεί στο σαλόνι, πρέπει να παιδευτείς πολύ.

Το δυσκολότερο βέβαια είναι το κόψιμο για τις κάρτες πίσω... Πρέπει να σου πέσει ακριβώς, πράγμα λίγο δύσκολο... Αρκετοί ξυλώνουν από noname κουτί το κομμάτι για τις κάρτες και το κοτσάρουν πίσω... Και κάποιες ιδέες/σχόλια:

1. Τα κουμπάκια από πλέξι όπως τα φαντάζομαι θα βγούν πολύ ωραία. Ειδικά άμα βάλεις και κάνα λεντάκι μέσα...

2. Η πρόσοψη inox επίσης ακούγεται ενδιαφέρουσα αν και θα πρότεινα κάποια διχρομία π.χ. ασημί & μαύρο...

3. Θα πρότεινα το κουτί να έχει κάποια ενσωματωμένα airduct κυρίως για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών... Εκτώς αν θες υδρόψυξη οπότε αλλάζει το θέμα...

Αρχική απάντηση από Ilias83

Θα ήθελα φωτογραφίες αν δεν σου κάνει κόπο...

Φυσικά και όταν τελειώσει θα ανέβουν φωτογραφίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.