Jump to content

Ιntel Pentium 4 EE 3,74GHz on February 21st

GoriLLakoS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

INTEL IS READY to introduce its next member of its Extreme Expensive family. Intel decided to introduce this CPU on the 20th/21st of February. This new member will feature 2MB of L2 cache.

We already saw 2MB of cache and the 1066MHz front side bus (FSB) with the last 3.46 Pentium 4 Extreme edition CPU but this new faster fellow will provide some new features.

This will be the first Extremely Expensive edition with 64 bit support. This chip will work with Windows 64 bit and as we reported yesterday, you can already get RC 2.0 version from the internet. Intel calls its 64 bit support EM64T, making a rather sarcastic point about AMD's naming schema.

It will also have execute bit disable (XD) option that will save you from some viruses executing you if you have downloaded Service Pack 2. This CPU is built on the now infamous 90 nanometre marchitecture and will have 169 million of transistors on a 135 square millimetre die. That's a lot of switches!

We are not surprised to hear that 6xx generation of Intel CPU comes with some new features such as Enhanced SpeedStop technology similar to Centrino. This marchitecture will declock your CPU if you dont need all the power and keep it a little bit cooler. You again need SP2 for these power saving features, although it's quite possible the Linux boys were ahead of this particular envelope being licked.

To me, this sounds awfully like an Athlon 64/FX feature set and all of these features, apart from 2MB of cache have been available for quite some time. Again I cannot disregard the fact that Intel is ready with 64 bit CPUs just in the dawn of the Windows 64 bit edition. ΅

LINK

χεχεχε να το νεο CPU του hipro5 :D

/εδιτ

επισης καποιες φημες λενε οτι η ελειψη στην αγορα των FX-55 οφειλεται στην αναμονη της AMD μεχρι τις 21/2 για να διαθεσει στην αγορα FX-55 με 90nm ...

ετσι ακουστηκε στο XS...

o FX57 θα βγει τον άλλον μήνα μάλλον παρά FX55. Το κακό με την σειρά 6 είναι το χαμηλότερο mutli τους, ενώ η 2Mb L2 απ ότι λένε θα αυξήσει τα latencys.

Επισης δεν ξερω ποσοι το καταλαβατε αλλα αυτος ο ΕΕ θα ειναι EO........ε ρε γλεντια ο hipro και ο Unseen....!

Αρχική απάντηση από esdee

χεχεχε να το νεο CPU του hipro5 :D

/εδιτ

επισης καποιες φημες λενε οτι η ελειψη στην αγορα των FX-55 οφειλεται στην αναμονη της AMD μεχρι τις 21/2 για να διαθεσει στην αγορα FX-55 με 90nm ...

ετσι ακουστηκε στο XS...

τι λες τωρα????????????????????δηλαδηνα περιμενω ακομα λιγο,και να παω μετα τον 53 μου για ρμα?????:p

μπααααααααα.... δε μπορώ να περιμένω βιάζομαι θέλω τον FX55 όσο πιο γρήγορα γίνεται, εξ άλλου θα αργήσουν να ξεstockάρουν FX55, εδώ μπορεί να μου δώσουν και FX53 εδώ που τα λέμε.

Αρχική απάντηση από enduracell

μπααααααααα.... δε μπορώ να περιμένω βιάζομαι θέλω τον FX55 όσο πιο γρήγορα γίνεται, εξ άλλου θα αργήσουν να ξεstockάρουν FX55, εδώ μπορεί να μου δώσουν και FX53 εδώ που τα λέμε.

xa!xa!Στο αμερικα λεει..τα περισσοτερα μαγαζια δηλωνουν σε αυτους που κανουν order fx55 chips οτι θα εχουν παλι στις 21/2 κ μερικα μετα τις 4 μαρτιου....

ss3+0.90nm+super memory controller+no prob with sub zero temps=3500MHz με απλο phase....:p...λεμε τωρα....μαλλον endu θα περιμενεις πολυ...!χε!χε!

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 15:50]

o FX57 θα βγει τον άλλον μήνα μάλλον παρά FX55. Το κακό με την σειρά 6 είναι το χαμηλότερο mutli τους, ενώ η 2Mb L2 απ ότι λένε θα αυξήσει τα latencys.

Γιατί θεωρείς ότι είναι κακό το χαμηλότερο multi της σειράς 6xx;

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:08]

δε το θεωρώ εγώ, ο Hipro το θεωρεί :D

Κατάλαβα κι εγώ είπα... :D.

Αρχική απάντηση από enduracell

δε το θεωρώ εγώ, ο Hipro το θεωρεί :D

τι multi θα εχει? 14χ ?

δεν ειναι και τοσο προβλημα.. γιατι ετσι και αλλιως πλεον 1:1 δε παιζουν στις συχνοτητες που φτανουν ...

Αρχική απάντηση από chrisbmw150 [Σήμερα, στις 21:00]

δεν ειναι και τοσο προβλημα.. γιατι ετσι και αλλιως πλεον 1:1 δε παιζουν στις συχνοτητες που φτανουν ...

Σε βλέπω ψήνεσε για Intel πάλι :D, dark side, δε θέλουμε φως ρε:laughing:

δεν είναι το πρόβλημα οι μνήμες, αλλά το ότι το CPU ζορίζεται πιο πολύ με μεγάλα FSB (και Intel και AMD) από ότι με μεγαλύτερο multi και χαμηλό FSB, γι αυτό και τα μεγαλύτερα κομμάτια πάνε και καλύτερα σε Intel τουλάχιστον.

Αυτο που ζοριζεται σιγουρα ειναι η μητρικη .. δε νομιζω να εχει προβλημα ζορισματος ο επεξεργαστης

Αρχική απάντηση από JiMk [Χθες, στις 21:16]

Σε βλέπω ψήνεσε για Intel πάλι :D, dark side, δε θέλουμε φως ρε:laughing:

μπα θελω πλεον κατι φτηνο με πολυ καλες επιδοσεις ... και να μπορω να κανω τις μνημες οτι θελω επιτελους !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.