paokaras45 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2009 Ακούστε λιγάκι τον ήχο που επισυνάπτω.Είναι απο τον εν λόγω δίσκο.Κάνει αυτά τα κλίκ η κεφαλή όταν στρεσάρρεται ο δίσκος. Το ηχητικό δείγμα ειναι επεξεργασμένο. η συσχνότητα των κλικ δεν είναι πραγματική. Το κάνει σε τυχαίους χρόνους. Όχι στο boot αλλά στο άνοιγμα κάποιων βαριών εφαρμογών ή copy paste πολλών μεγάλων αρχείων ταυτόχρονα. (διαφορετικές αντιγραφές παράλληλα).Στη αρχή υπέθεσα οτι παει για τα σκουπίδια (ο δίσκος είναι κανα 2 μηνών).Τον ίδιο όμως θόρυβο παρατήρησα σε ένα pc γνωστου μου (ακριβως το ίδιο μοντέλο) αγορασμένο πριν κανα 14μηνο.Επίσης κάπου διάβασα (νομίζω εδώ μέσα) οτι κάνει θόρυβο λόγω του πλαστικού που υπάρχει στο τέρμα της διαδρομής της κεφαλής (στο Parcking της).Έχει πέσει κάτι παρόμοιο στην αντίληψη σας? να ανησυχώ?Ευχαριστώ!!!Υ.Γ.: Έχω τρεξει του κόσμου τα διαγνωστικά (wd tools, HDD regenerator και οτι έχει να κάνει με scan ή SMART και δεν βρίσκουν κάτι)wdd aaks.mp3
Linos801442169065 Μάϊος 13, 2009 #2 Μάϊος 13, 2009 Χωρις να ειμαι απολυτα βεβαιος, θα ελεγα πως μαλλον δεν πρεπει να ανυσηχεις.Περασαν μερικοι τετοιοι απο τα χερια μου και οντως εκαναν μερικες φορες περιεργους θορυβους χωρις να σκασουν τελικα ποτε.Οπως και να εχει, καλο ειναι ομως παντα να κρατας backup τα δεδομενα σου και καπου αλλου, ειδικα αν νιωθεις αβεβαιοτητα για τον σκηρο σου δισκο.
paokaras45 Μάϊος 13, 2009 Author #3 Μάϊος 13, 2009 Ευχαριστώ για την απάντση!!!Κάτι σε stress tool να πηγαίνει την κεφαλή απο ακρη σε αρκη έχουμε?Όχι απλά να σκανάρει την επιφάνεια και να κανει random read write.Μιλάω για full stress!!! Να τον τεντώσω θέλω!!!!!!!
Linos801442169065 Μάϊος 13, 2009 #4 Μάϊος 13, 2009 Ετσι οπως το πες το "Να τον τεντωσω θελω" θα μας παρεξηγησουν... Παμε σοβαρα: Δες τι μπορεις να κανεις με τα εξης: HDTUNE PRO HD TACH RW ATTO DISK BENCHMARK και τελος το Disk Benchmark που θα βρεις μεσα στο Everest. (Linear Read, Random Read κλπ)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.