Jump to content

problem Q9650

αντωνης 55

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια μηπως μπορει να μου πει κάποιος γιατι γινεται αυτό?

ενω στο bios της μητρικις το βλεπει 12kBcashe ενω εδώ δείχνει και core2 και threads 2 και 6144κΒ cashe.το mobo ειναι p5q3 deluxe.

προκατοβολικα λεω οτι το bios το εψαξα και δεν εχει κάποια εντολή να κόβεις τα core (cpu configuration)!

attachment.php?attachmentid=24759&stc=1&d=1241962274

post-12161-1442175466,137_thumb.jpg

Πρεπει να εχει επιλογη για απενεργοποιεις τους πυρηνες απο το bios,η RE τουλαχιστον εχει αλλα δεν θυμαμαι πια ρυθμιση ειναι,κοιτα εδω οταν ειχα απενεργοποιησει το ενα πυρηνα απο τον Ε8600.

http://www.overclockers.gr/vbull/attachment.php?attachmentid=24084&d=1235143123

Αν οντως δεν εχει τετοια ρυθμιση τοτε οι δυο πυρηνες τα εχουν τιναξει.

stealth

ξεχασα να σου πω οτι ο cpu ειναι καινουριος και αλλαξα και 3 cpu ιδιους και παλι το ιδιο.

και οσο για την RE που λες το ξέρω εχω και εγω αλλά εδω ειναι πολλή περίεργο,και αυτη η εντολή που λες είναι η τελευταια απο το cpu configuration!!

Δεν βγαζω ακρη...η διαχειριση συσκευων τους βλεπει αλλα το CPU-Z οχι,δοκιμασε και μια πιο παλια version CPU-Z.

Chipset drivers εχεις περασει?

stealth

μπορεις να τρεξεις 2 orthos ή prime95 και να δεις απο το "επιδοσεις" του task manager.

αν δουλευουν και οι 4 μαλλον το cpuz δεν δειχνει σωστα

Σε αλλη μητρικη τον δοκιμασες τον επεξεργαστη να δεις αν παιζει σωστα?

Αλλο installation των windows δοκιμασες?

Η asus έχει ενα utility το οποίο ελέγχει μέσα απο windows ταχύτητα, oc κτλ. Δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις και κάνε ξανά μετρήσεις με το cpuz. Με αυτό το utility έχω δει πολλά κουλά προβλήματα, κάνε μια δοκιμή.

Το cpu-z διαβάζει τα registers από το bios.

Οπότε λογικά κάτι έχεις κόψει από εκεί ... για αυτό δείχνει μόνο 2 πυρήνες και τη μισή cache 6ΜΒ.

Για ξαναρίξε μιά ματιά στο bios.

Δές το μενού που αναγράφει τα στοιχεία του επεξεργαστή ... εκεί πώς τον βλέπει ?

(για να έχει χάσει τα 2 core από o/c ... χλωμό το βλέπω γιατί είναι σχετικά χαμηλά ... αλλά ποτέ δέν ξέρεις)

Οπότε ... γύρνα τον επεξεργαστή default ... και γενικά φόρτωσε τα default settings στο bios .... και πές μας.

το εκανα τασο deafult αλλα παλι τα ιδια .το μονο που δεν εχω κανει ειναι να δοκιμασω με αλλη mobo αλλα και η 3 cpu που δοκίμασα(Q9650,Q9550) να έχουνε το ιδιο πρόβλημα αποκλείεται.πολλη παράξενο!αλλα το ειπα και πιο πανω το bios δειχνει κανονικα την cashe 12 αλλα οχι και τα core δεν τα δειχνει το bios.και στην τελικι ολα τα cpu ειναι καινουρια!

Δοκίμασε να ξαναπεράσεις bios.

Είτε την ίδια έκδοση είτε νεότερη-παλαιότερη.

Προηγούμενο version cpu-z δοκίμασες είπες ?

Το task manager πόσους πυρήνες δείχνει ενεργούς ?

Δοκίμασε να ξαναπεράσεις bios.

Είτε την ίδια έκδοση είτε νεότερη-παλαιότερη.

Προηγούμενο version cpu-z δοκίμασες είπες ?

Το task manager πόσους πυρήνες δείχνει ενεργούς ?

και bios το ξαναπερασα και παλαιοτερη εκδοση cpuz δοκιμασα και παλι τα ιδια, ολα τα εκανα και απεγκατεστησα τα προγραμματα που ειπε ο φιλος πιο πανω .αλλα στο task manager δειχνει κανονικα 4 το εχω βαλει και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ πιο πανω δες!και bios που λες το τελευταιο εχω εδο και μια βδομαδα δεν εχει βγει αλλο!

και bios το ξαναπερασα και παλαιοτερη εκδοση cpuz δοκιμασα και παλι τα ιδια, ολα τα εκανα και απεγκατεστησα τα προγραμματα που ειπε ο φιλος πιο πανω .αλλα στο task manager δειχνει κανονικα 4 το εχω βαλει και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ πιο πανω δες!και bios που λες το τελευταιο εχω εδο και μια βδομαδα δεν εχει βγει αλλο!

Task manager (performance tab) ... άνοιξε

Το μπέρδεψες με το device manager.

...και επίσης πιό bios version έχεις ?

Task manager (performance tab) ... άνοιξε

Το μπέρδεψες με το device manager.

...και επίσης πιό bios version έχεις ?

το τελευταιο 2004.

και απο το task manager πως το καταλαβαινω control+alt+delete αυτο ενοεις μαλλον γιατι εκει εχει μνημη πηρηνα ,φυσικη μνημη,εκχωριση μνημης,συνολο.πως δεν μπορω να το καταλαβω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.