aspirin Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2005 Πριν από μια βδομάδα όπως τύπωνα μου μασήσε μερικές σελίδες. Στην προσπάθεια να τις ξεκολλήσω το ζόριζα παραπάνω από ότι έπρεπε. Δεν φάνηκε να δημιουργήσα κάποιο πρόβλημα. Σε εκτύπωση σελίδας όλα φαίνονται κανονικά. Σήμερα προσπάθησα να εκτυπώσω ετικέτες και διαπίστωσα ότι δεν κρατάει τις σωστές αποστάσεις ανάμεσα στις ετικέτες. Με αποτέλεσμα οι τελευταίες σειρές με ετικέτες να τις ξεκινάει πιό μπροστά από ότι πρέπει. Τώρα τί κάνουμε? Υπάρχει κανά πρόγραμμα ή άλλο κόλπο για να καλιμπράρώ τον εκτυπωτή ώστε να κρατάει τις σωστές αποστάσεις? Μήπως το μοτεράκι που γυρίζει το κύλιδρο και κατά συνέπεια το χαρτί την "άκουσε"? Να το αλλάξω αυτό? Πάντως σε σέρβις δεν τον πάω. Αν είναι θα αγοράσω καινούριο. Πάντως δεν έχει σοβαρό πρόβλημα. Σε εκτύπωση σελίδας όλα είναι ωραία και καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Φεβρουάριος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Οταν αρχίζουν να μασανε χαρτιά οι εκτυπωτές, ειναι ισως σημάδι γήρατος Ειναι πιθανό εαν το χαρτι με τις ετικέτες ειναι πιο λεπτό απο το απλό χαρτί, να μη μπορεί να το κουμαντάρει με τον ιδιο τρόπο, και γιαυτό να χάνονται οι αποστάσεις. Το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να ανοιξεις τον εκτυπωτή και να τον καθαρίσεις οσο πιο καλα και προσεκτικά μπορείς. Ισως ετσι να κερδίσεις καποια παράταση στη ζωή του εκτυπωτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Φίλε είμαι με τον ίδιο εκτυπωτή... Βράστα και άστα... Τώρα έχω βάλει στο μάτι έναν Cannon... Να σε ρωτήσω μερικά πραγματάκια για τον δικό σου; 1. Σε draft με τους drivers της HP σε τι ταχύτητα σου εκτυπώνει; (Έχεις μετρήσει Κανονικά η HP λέει 12p./min. αλλά εμένα είναι στις 5 περίπου (λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα όχι 6) - Ούτε λευκέςσελίδες δεν περνάει 12 το λεπτό. 2. Όταν λες σελίδες, τι σελίδες; Χαρτί ή χαρτί με ετικέτες; Εμένα χαρτί δεν μου έχει μασήσει ποτέ, ετικέτες όμως δεν μπορώ να αφήσω μόνο το να εκτυπώνεις πρέπει να κάθομαι να κρατάω τις κάτω για να μην τις πάρει μαζί (κολλάνε μεταξύ τους λόγω στατικού ηλεκτρισμού - σημειωτέων πέρνω ετικέτες της Connect - από το Πλαίσιο) 3. Για το πρόβλημά σου, δοκίμασε Align Print Cartidges... Εμένα έχει ένα άλλο - μου πέρνει μέσα στραβά τις σελίδες, οπότε διακρίνεις μια διαφορά στην απόσταση από την άκρη στην αρχή και στο τέλος της σελίδας... Το έχω περιορίσει κλείνοντας σφηχτά τις σελίδες στην θήκη τους και βάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες και με το Align (ωστόσο είναι πάλι αισθητό - ελάχιστα βέβαια) 4. Το μάσημα που λέει ο Trooper δεν είναι κατ'ανάγκη σημάδι γήρατος. Ξαναλέω, επειδή και εγώ εκτυπώνω πολύ συχνά και πάρα πολλές ετικέτες: Αν σου μασάει ετικέτες μην τρελένεσαι. Μου μασάει από όταν ήταν καινούριος - Δεν φταίει ο εκτυπωτής αλλά το χαρτί... 5. Αν προσπαθήσεις να τον ανοίξεις θα δείς οτι υπάρχουν κάτι πλαστικά που από εκεί περνάει το χαρτί... Ευθυγράμμισέ τα... Ελπίζω να βοήθησα λίγο... Αν δεν βοήθησα πάντως σίγουρα θα νοιώθεις καλύτερα μιας και δεν είσαι ο μόνος που έχεις προβλήματα με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 αν σε κανονικό χαρτί δε σου έχει αλλάξει τις αποστάσεις, τότε ούτε στις ετικέτες δικαιολογείται.μήπως έχεις λάθος προφίλ χαρτιού?γενικά αν το τραβήξεις πολύ σιγά δεν παθαίνει τίποτα το μοτέρ.το align print cartridges είναι άλλο πράγμα.πάντως ο μηχανισμός του (αν είναι ίδιος με τον 960 που έχω) είναι πάρα πολύ καλός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Φεβρουάριος 19, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Τελικά διορθώθηκε το πρόβλημα. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τους drivers των windows. Φαίνεται ότι όταν μου μάσησε τα χαρτιά κάτι συνέβει και ο driver των windows δεν κατάφερε να to διορθώσει. Έβαλα αυτούς της HP και όλα είναι όπως πρίν!!! Το τί έχει τραβήξει αυτός ο εκτυπωτής το τί σελίδες έχει τυπώσει και ακόμα ζει!!!!Γενικότερα είμαι υπερ υπερευχαριστημένος με το συγκεκριμένο εκτυπωτή. Επίσης του αναγομώνω τα μελάνια και μου έρχονται πάρα πολύ φθηνές οι εκτυπώσεις, οπότε με βόλευει αφάνταστα από αυτή την άποψη. Είναι πολύ ποιοτική κατασκευή και αξιόπιστος όπως φαίνεται.lias83: 1. η ταχύτητα εκτύπωσης που αναφέρει η HP (όπως και κάθε εταιρεία) είναι πολύ αισιόδοξη!!! Και εμένα κάπου 5 σελίδες βγάζει το λεπτό μέσον όρο. Βέβαια σε draft, η ποιότητα εκτύπωσης ειναι άριστη.2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμουνα σε χαρτί με ετικέτες. Ακριβώς αυτό κάνω κ εγώ για να μην τις μασήσει. Κρατάω τις κάτω για να μην πάρει κ άλλες.3.Δεν το χρειάστηκα τελικά γιατί διορθώθηκε αλλιώς το πρόβλημα.4. Όντως κ εμένα μου μάσαγε χαρτιά από τη πρώτη μέρα.5. Τα ευθυγράμμισα κ αυτά και κάτι βοήθησαν.sotiris: τελικά με αλλάγή στο driver λύθηκε το πρόβλημα. ήταν παράξενο γιατί από τη μία τύπωνε σωστά τις σελίδες με κείμενο και στις ετικέτες δεν κράταγε αποστάσεις! Μάλλον το μοτέρ δεν έχει πάθει κάτι τελικά. Έχει πολύ δυνατό μηχανισμό αν αναλογιστείς ότι έχει τραβήξει του Χριστού τα Πάθη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 19, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Ok. Τώρα ηρέμησα και εγώ...Είσαι και εσύ στις 5 σελίδες το λεπτό στο draft περίπου...Πάντως με drivers από Windows είναι ελαφρώς πιο γρήγορος, αλλά όχι τόσο καλός την ποιότητα. Εκεί που έχει διαφορά μεγάλη είναι αν τον έχεις δουλέψει σε Windows 98 με τα αντίστοιχα drivers. Μιάω για 2+ σελίδες πιο γρήγορος...To draft του πάντως όντως είναι άψογο...Και εγώ με αναγόμωση στα μελάνια τη βγάζω φθηνά μιας και η HP είναι και λίγο ακριβή...Αν κάνω και εγώ τον απολογισμό μου μετά από 4 χρόνια που τον έχω και έχοντας εμπειρία μόνο από κάτι Epson που έχω δουλέψει κατα καιρούς πρέπει να πω οτι υπερέχει...Ωστόσο θα ήθελα να είναι λίγο πιο κοντά στα στοιχεία που δίνει η HP...Και φυσικά θα ήθελα λίγο καλύτερη εκτύπωση με το PhotoRet και εκτύπωση χωρίς να αφήνει τα πλαίσια...Αυτά γιατί τελευταία παίζει πολύ φωτογραφία και φυσικά πολύ εκτύπωση...Από την ποιότητα του μηχανισμού μάλλον έχετε δίκιο καθώς και εγώ εκτυπώνω πάρα μα πάρα πολύ...Από ετικέτες υπολογήστε περίπου 4000 φύλλα.Για κανονικό χαρτί μιλάμε για άπειρο βέβαια. Πριν από 2 μήνες πήρα την κούτα και φυσικά τώρα έχω δεν έχω 200 φύλλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Φεβρουάριος 19, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 τον δικό μου τον έχω συνδεδεμένο στην παράλληλη αλλά δεν νομίζω να περιορίζει τη ταχύτητα έτσι? Στα 98 ήταν πράγματι ελαφρά πιο γρήγορες οι εκτυπώσεις. Να σκεφτείς με την αναγόμωση και γεμίζοντας το cartidge των 25ml με καμιά 40αρία περίπου με βγάζει για καμιά 1000 σελίδες. Πολύ καλή φαση. Είναι πολύ ανθεκτικός ο άτιμος. Δεν λέει να σβήσει το καντήλι του! Στις έγχρωμες φωτογραφίες όμως δεν τα πάει και πολύ καλά αλλά δεν με αφορά προς το παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 20, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από aspirin τον δικό μου τον έχω συνδεδεμένο στην παράλληλη αλλά δεν νομίζω να περιορίζει τη ταχύτητα έτσι? Στα 98 ήταν πράγματι ελαφρά πιο γρήγορες οι εκτυπώσεις. Να σκεφτείς με την αναγόμωση και γεμίζοντας το cartidge των 25ml με καμιά 40αρία περίπου με βγάζει για καμιά 1000 σελίδες. Πολύ καλή φαση. Είναι πολύ ανθεκτικός ο άτιμος. Δεν λέει να σβήσει το καντήλι του! Στις έγχρωμες φωτογραφίες όμως δεν τα πάει και πολύ καλά αλλά δεν με αφορά προς το παρόν. πολύ μεγάλη διαφορά σε μένα. βάλτο οπωσδήποτε σε μία usb Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Φεβρουάριος 20, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 καλά θα το βάλω τότε usb και θα σας πώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 20, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Εγώ με USB έχω αυτές τις ταχύτητες...Αλλά όπως είπα καλοβλέπω έναν Canon iP5000Φυσικά τη σκληρή δουλειά θα την βγάζει πάλι ο HP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Φεβρουάριος 20, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Το συνέδεσα usb. Εκ πρώτης όψεως δεν έχει καμια διαφορά. ’σε που σε paralleλ είναι πιό σταθερή η σύνδεση. Τέσπα θα δώ μήπως έχει καμιά μικρή βελ΄τιωση στην ταχύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.