ilgreco1974 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2005 Επιτελους ξεκινησα... Εδω θελω να ευχαριστησω τον Χρηστο(Unseen) και ολους οσους με βοηθεισαν... Λοιπον φτιαχνω ενα chiler με 2 evap ,2 συμπιεστες και 1 condenser χωισμενο στα 2... ο πρωτος συμπ ειναι ενας 1/4 ιπ και θα τον βαζω σε λειτουργια μονο οταν θελω το pc σε full overclocking speed.O 2os συμπ. θα ειναι μικροτερος (56watt ) και θα δουλευει συνεχεια 24 ωρες με το pc στο πολυ ρελαντι σαν server για DL-Internet.Δεν προτιμισα μεγαλο συμπιεστη και θερμοστατη γιατι και 10 λεπτα να δουλευει την ωρα ειναι αρκετα για να μου τρωνε τα αυτια.... το καθε εβαπ. εχει 10 σπειρες 3/8 χαλκοσωληνα.Η αντλια νερου θα μπει στο κεντρο των εβαπ μεσα στο τανκ.Πανω σε τανκ και κοντενσερ θα κατσει ο υπολογιστης και το ολο συστημα τηα πατησει σε ροδακια. Και μερικες φοτo Εδω θα ηθελα να μου προτεινετε μηκος τριχοειδη για τον 1/4 συμπιeστη,δεδομενου οτι το φορτιο θα ειναι αρκετα βαρυ(cpu+gpu) αυτα για την ωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Φεβρουάριος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 διορθωσε λιγο τα image links /me καμενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Φεβρουάριος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Αντε καλο ξεκινημα... Και εγω πριν 5 μερες εφτιαξα το δικο μου και το δοκιμαζω ακομα.. Πηγα βεβαια με τον δυνατο κομπρεσορα και θα βαλω και θερμοστατη. Αλλα μου αρεσε η ιδεα σου για 2 μικρους, αρκει να μην βγει πολυ τεραστιο το ολο συστημα..Αντε και να δουμε αποτελεσματα και απτο δικο μου και απτο δικο σου στο φιναλε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Φεβρουάριος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 καλη δουλεια ,σε πρωιμο σταδιο βεβαια εισαι περιμενουμε αποτελεσματα... good luck Αρχική απάντηση από esdee διορθωσε λιγο τα image links /me καμενος κανε κλικ επανω στα διαφημιστικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 19, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 10:49] Αντε καλο ξεκινημα... Και εγω πριν 5 μερες εφτιαξα το δικο μου και το δοκιμαζω ακομα.. Πηγα βεβαια με τον δυνατο κομπρεσορα και θα βαλω και θερμοστατη. Αλλα μου αρεσε η ιδεα σου για 2 μικρους, αρκει να μην βγει πολυ τεραστιο το ολο συστημα.. Αντε και να δουμε αποτελεσματα και απτο δικο μου και απτο δικο σου στο φιναλε.. Καλη επιτυχια τοτε και στο δικο σου Χωρο παντος δεν πιανει πολυ,σιγουρα παραπανω παντως απο ενα μονο.Θα ποσταρω στη συνεχεια Φωτο με τπ πψ απο πανω για να παρεις μια ολοκληρωμενη ιδεα των διαστασεων. Eδω εχω ειδη ποσταρει καποιεες αλλες παρομοιες απο ενα αλλο σχεδιο μου για 2 single stage DD(cpu-gpu) σε 1 pc. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=9216&perpage=20&pagenumber=1 Καπως ετσι υα βγει στο περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 19, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Skinny13 [Σήμερα, στις 11:06] καλη δουλεια ,σε πρωιμο σταδιο βεβαια εισαι περιμενουμε αποτελεσματα...good luckκανε κλικ επανω στα διαφημιστικα Ο Εsdee ειχε δικιο..τα διορθωσα μετα τα Links Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 2,7 μετρα απο τον τριχοειδη που σου εστειλα. Αντε καλη επιτυχια !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 19, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Thanks..μα ο τριχοειδης ειναι 0.7; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 19, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Για να κανω κενο:1)συνδεω την εισαγωγη του vacuum κομπρεσορα στο μεσαιο σωληνα των μανομετρων2)συνδεω τη μπλε σωληνα των μανομετρων στο κομπρεσσορα (για τη χαμηλη πιεση)3)συνδεω τη κοκκινη σωληνα των μανομετρων στη βαλβιδα μετα το condenser( για την υψηλη πιεση).4)Αφηνω ολες τις σωληνες των μανομετρων ανοιχτες και ξεκιναω τον vacuum κομπρεσορα με τον κομπρεσορα του συστηματος κλειστο.5)τον αφηνω για καμια ωρα να κανει το κενοΜπορει να μου πει καποιος αν τα τα παραπανω βηματα ειναι σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Φεβρουάριος 19, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 μετα την μια ωρα(πολυ λεσ και μιση καλα ειναι ) και αφου δεις τις βελονες στα μανομετρα οσο παει κατω απο το 0.....κλεινεις πρωτα τις βαλβιδες στα μανομετρα και μετα την αντλια κενου.την σωληνα της αντλιας στην μπουκαλα και γεμιζεις ...παντα σιγα σιγα ....μεχρι τα 25-30 psi,βαζεις μπροσ το συστημα και συμληρωνεις οσο αεριο χρειαζεται παλι σιγα σιγα μεχρι η βελονα της χαμηλης να ειναι λιγο κατω απο το 0..ελαχιστα,υπο φορτιο ετσι?good luck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 19, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Εχει σημασια που τα μανομτρα ειναι για ρ134α/ρ22 ενω εγω εβαλα ρ507 με λιγο ρ410; Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Φεβρουάριος 19, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 20, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Thanks! Λοιπον μετα απο 3/4 της ωρας εχω αυτο με πιεσεις(οι αρχικες μετα το γεμισμα ηταν στο 1 η χαμηλη και στο 165 η υψηλη) Εχουν πιασει παγο(Για κακη μου τυχη ξεμεινα απο οινοπνευμα και εβαλα ελαχιστο,με αλατι για να αποφυγω λιγο τον παγο) 15/20 εκατ περιπου απο τον σωληνα του εβαπ. αλλα στο κεντρο του δοχειου το νερο δεν πεφτει σε θερμοκρασια(το ελαχιστο που ειδα ηταν 1,5) Ο κομπρεσορας ειναι πολυ ζεστος(σχεδον ζεματαει) ενω το κοντενσερ φαινεται πολυ cool με τα 2 ανεμιστηρακια που του εβαλα Ο τριχοειδης τελικα μου βγηκε στα 255εκ περιπου(εκανα μαμακια και αναγκαστικα να κοψω ενα μικρο κομματι).Επισης ο κομπρεσορας μοθ φαινεται περισσοτερο θορυβοδης για 1/4ιπ,απ'οτι ισος περιμενα... Μπορει να βοηθησει καποιος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 20, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 o συμπιεστης μεχρι τους 65 καλα ειναι. Αλλα απο οτι βλεπω απο τα μανομετρα χρειαζεται να προσθεσεις κιαλλο φρεον. Μεχρι ~200 psi πηγαινε και μετα ρυθμισετο σε φορτιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 20, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 αν ομως ανεβασω την υψ. θα μου ανεβει και η χαμηλη,θα ξεφυγει δηλαδη αρκετα απο το 1.... ...δοκιμαζω παντως να δω τι θερμοκρασιες θα δωσει...μηπως,λεω μηπως επειδη πιανει τοσο παγο το επειρεαζει αρνητικα;το λεω αυτο γιατι οταν εκλεισα το συστημα και αρχισε να λιωνει ο παγος μου εριξε 2-3 βαθμους κατω μετα απο 3/4 λεπτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 20, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 θα ανεβει εννοειτε... και σε load θα ανεβει ακομη περισσοτερο. Το οτι πιανει παγο ειναι αρνητικο. Βαλε παραφλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 20, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 10:42] θα ανεβει εννοειτε... και σε load θα ανεβει ακομη περισσοτερο. Το οτι πιανει παγο ειναι αρνητικο. Βαλε παραφλου. πρεπει να περιμενω μεχρι αυριο να ανοιξουν τα μαγαζια για να παρω παραφλου.... κανονικα βαζω μονο παραφλου ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Φεβρουάριος 20, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 λοιπον.... τελικα ο δασκαλος ειχε δικιο...ανοιγοκλεισα το συστημα καμια δεκαρια φορες,εβαλα κι αλλο φρεον και πειρα αυτο: το θερμομετρο ειναι μεσα στο παγο-το αφεισα κανενα μισαωρο και εγινε ολο το τανκ ενα παγακι και εχει παραμεινει ετσι απο το μεσημερι κι ασ το εχω κλεισει....ΛΟΛ Αυριο με το παραφλου θα δω πραγματικα τι ακριβως γινεται... Εβαλα και τον μικρο κομπρεσσορα εκτος απο τον τριχοειδη του. και μια με ενα κουτι μικρων διαστασεων για να παρετε μια ιδεα των διαστασεων ολου του συστηματος Ερωτηση:Ποσο τριχοειδη να βαλω στο μικρο κομπρεσσορ(65watt-1/10hp)για χαλαρο load του συστηματος;Βασικα προκειται για το βασικο κομπρεσσορ του συστηματος για 24 ωρες λειτοuργιας σε νορμαλ ταχυτητες cpu-gpu...Σκεφτομαι για 3,10μ. P.S.To paraflu μπενει χωρις νερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κατσαβριάς Ε Φεβρουάριος 20, 2005 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 greco τι αντλία θα βάλεις?? τισ κλασικές eheim, asetek??? μπορείς να τισ βουτήξεις κατευθείαν μέσα στο κρύο νερό?? ή κ απόξω με τέτοιες θερμοκρασίες νερού δεν έχει κανένα ζοριλίκη η αντλία? πέζει να ρωτάω ππες τώρα αλλα μου γεννήθηκε η απορία....με ενδιαφέρει γιατι σχεδιάζω να στήσω τπτ εαν πανε όλα καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Φεβρουάριος 20, 2005 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 πωω πωωω τα σαλια μου εχουν φτασει στον απο κατω οροφο !ποσο σου στοιχησε το ολο εγχειρημα!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.