epp4941442169189 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Καλησπερα..πριν κάποιο καιρό έκανα o/c στο pc μου και αλλαξα πριν λίγες μέρες την ψύκτρα βάζοντας την εξης (Xigmatek HDT-S963 Cpu Cooler).τώρα όταν ανοίγω το pc μου βγάζει :"cpu fan error,press F1 to continue"πατώντας F1 ξεκινάνε κανονικά τα windows, επίσης οι θερμοκρασίες είναι καλές και η τοποθέτηση της ψύκτρας έγινε σωστά..μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο πρόβλημα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Μάρτιος 30, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 Μήπως ξεκινάει με πολύ χαμηλές στροφές και η μητρική το διαβάζει ως λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Μάρτιος 30, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 προφανως εχουν πεσει οι στροφες του fan και το εχει καποιο οριο στροφων , οπου αν πεσει κατω απο καποιο οριο δειχνει αυτο το μυνημα.εγω στη θεση σου θα ανοιγα το pc να δω αν γυρνα το ανεμιστηρακι ή αν υπαρχει καποιο εμποδιο (κανενα καλωδιακι π.χ.)αν ειναι ολα καλα, υπαρχει και ρυθμιση στο bios να μην εμφανιζεται το μυνημα αυτο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Μάρτιος 30, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 Μηπως το εχεις βαλει και σε κανα αλλο φορουμ αυτο το ερωτημα? Γιατι θυμαμαι οτι ειχα απαντησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stauraras Μάρτιος 30, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 Ξεκινάει με πολύ χαμηλές στροφές...υπαρχει και ρυθμιση στο biosΚατω απο 500rpm η 600rpm εμφανιζεται το μυνημα αυτο,cpu fan error..GPU Fan speed warning...Enable-Disabled..Ρυθμηση στο BIOS.:017: Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Μάρτιος 30, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 προφανως εχουν πεσει οι στροφες του fan και το εχει καποιο οριο στροφων , οπου αν πεσει κατω απο καποιο οριο δειχνει αυτο το μυνημα.εγω στη θεση σου θα ανοιγα το pc να δω αν γυρνα το ανεμιστηρακι ή αν υπαρχει καποιο εμποδιο (κανενα καλωδιακι π.χ.)αν ειναι ολα καλα, υπαρχει και ρυθμιση στο bios να μην εμφανιζεται το μυνημα αυτο !εψαξα στα bios αλλα δεν βρηκα τετοια ρυθμιση.μητρικη μου ειναι η asus p5b.το ανεμηστηρακι παντως δουλευει κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Μάρτιος 30, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 προφανως εχουν πεσει οι στροφες του fan και το εχει καποιο οριο στροφων , οπου αν πεσει κατω απο καποιο οριο δειχνει αυτο το μυνημα.εγω στη θεση σου θα ανοιγα το pc να δω αν γυρνα το ανεμιστηρακι ή αν υπαρχει καποιο εμποδιο (κανενα καλωδιακι π.χ.)αν ειναι ολα καλα, υπαρχει και ρυθμιση στο bios να μην εμφανιζεται το μυνημα αυτο !εψαξα στα bios αλλα δεν βρηκα τετοια ρυθμιση.μητρικη μου ειναι η asus p5b.το ανεμηστηρακι παντως δουλευει κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stauraras Μάρτιος 30, 2009 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 Δεν εχει ρυθμιση στο bios να εμφανιζεται το μυνημα αυτο...:072: Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Μάρτιος 30, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2009 προφανως εχουν πεσει οι στροφες του fan και το εχει καποιο οριο στροφων , οπου αν πεσει κατω απο καποιο οριο δειχνει αυτο το μυνημα.εγω στη θεση σου θα ανοιγα το pc να δω αν γυρνα το ανεμιστηρακι ή αν υπαρχει καποιο εμποδιο (κανενα καλωδιακι π.χ.)αν ειναι ολα καλα, υπαρχει και ρυθμιση στο bios να μην εμφανιζεται το μυνημα αυτο !εψαξα στα bios αλλα δεν βρηκα τετοια ρυθμιση.μητρικη μου ειναι η asus p5b.το ανεμηστηρακι παντως δουλευει κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirtiano1442169233 Σεπτέμβριος 5, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2009 Epp494,Ο ανεμιστηρας της ψυκτρας ειναι 4 pin/PWM απο το bios.Αν στο bios βρεις τι ρυθμισεις για τον ανεμιστηρα της cpu κοιτα να ειναι η ρυθμιση για την συνδεση του σαν 4-pin.Μηπως τον βλεπει σαν 3-πινο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.