Lord_Rutherford Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2009 Λοιπόν,κατ' αρχάς καλησπερίζω το φόρουμ!Ας μπούμε στο θέμα τώρα,έχω ένα PC με Pentium D 805 και μια μητρική Gigabyte με τσιπάκι intel, νομίζω 945. Δεν το συζητώ ότι αυτός ο επεξεργαστής είναι ο χειρότερος που είχα ποτέ, αλλά το μηχάνημα το κέρδισα και δεν είχα διαλέξει τα εξαρτήματά του. Επειδή δεν κάνω και τίποτα τρομερό πάνω στο PC και επειδή δουλεύω στο φορητό πάντα δε μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ για αναβάθμιση. Έχει κανα χρόνο όμως που ασχολούμαι με προγραμματισμό και πιο συγκεκριμένα με το XNA Game Studio που αφορά παιχνίδια. Επειδή άρχισα να χρησιμοποιώ τον σταθερό, και επειδή κάνει 500 ώρες να κάνει build τα project και γενικότερα σέρνεται πήγα πήρα 2χ1GB μνήμες DDRII στα 800 ( αυτό από τη μάνα του είχε μία 1GB στα 533). Ήμουν σίγουρος οτι θα προχωρήσω σε αναβάθμιση, αλλά λέω για να δώ μέχρι που μπορεί να πάει η CPU πρώτα...Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι ένω η τάση λειτουργίας της CPU κανονικά είναι 1.365V, την είχα τόσο καιρό γύρω στα 1,10V... και είχα κερδίσει πολλά όσον αφορά το θόρυβο και (πιστεύω) την κατανάλωση ρεύματος. Με τη νέα μνήμη πάνω, δίνω μία στα 2,8GHz, πήγαινε χαλαρά, δίνω μία στα 3, πάλι το ίδιο. Λέω εντάξει τραβάει... Ανεβάζω την τάση από τα 1,10 στα 3,3V (πάλι χαμηλοτερη από την κανονική του) και τον δίνω μία στα 3,2 πάει χαλαρά. Χρονίζω στα 3,4 και πάλι τα ίδια... Ε μετά από διαδοχικά ανεβάσματα και τεστάρισμα αν είμαι σταθερός, είδα οτι με τάση στα 1.30 και πάντα με τη στοκ ψύχτρα πηγαίνει μέχρι τα 3.5 περίπου και σταθερός.Όπως καταλαβαίνετε έχω μια σημαντική αυξηση των επιδόσεων και σκέφτομαι αντί να πάω για CPU - μητρική, να πάω για καμιά 22άρα ή 24 άρα οθόνη. Τώρα έχω μια 19'. Εσείς τι λέτε να αξίζει? Και τα δύο δε μπορώ να τα αναβαθμίσω τώρα, λόγω χρημάτων!Επίσης έχω να κάνω ερώτηση σχετικά με CPU και chipsets επειδή κυκλοφορούν πάρα πολλά και έχω χάσει τη μπάλα.1. Για AMD σκέφτομαι κάποιον Athlon 64 X2 στα 6000 π.χ. Για αυτόν τον επεξεργαστή τη μητρική προτείνετε;2. Αξίζει η διαφορά χρημάτων για έναν Core 2 Duo σε σχέση με τον απλό Dual Core? Και σε αυτή τη λύση, πάλι τι μητρική προτείνετε;Στόχος μου δεν είναι οι απόλυτες επιδόσεις, αλλά λογικές επιδόσεις, και πάνω απ' όλα ησυχία χωρίς πατέντες.Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Μάρτιος 14, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2009 Νομιζω η απαντηση ειναι απλη και μονο εσυ μπορεις να την δωσεις. Μπορεις να κανεις την δουλεια σου και εχεις ικανοποιητικες επιδοσεις με τον Pentium D 805 χρονισμενο στα 3.5GHz? Αν θεωρεις οτι ειναι αρκετος παρε μια καλυτερη οθονη και αργοτερα το ψαχνεις για αναβαθμιση. Αν οχι τοτε μπορουμε να σου πουμε μια συνθεση που να σε βολευει. stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Μάρτιος 14, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2009 Αντί για τον 6000+ προτείνω τον 7750 γιατί είναι ποιο πρόσφατος και έχει αρκετές βελτιώσεις. (2,8GHz, L1 2x128KB, L2 2x512KB, L3 2MB). Σίγουρα θα σε καλύψει(62-71Ευρώ).Από μητρική : MSI KA790GXΣε θέμα οθόνης θα πρότεινα μια καλή 22άρα λόγω ευκρίνειας σε κείμενα και γραφικά όπως αυτή(Eizo S2202W-BK).Στην θέση σου θα προτιμούσα οθόνη για αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Μάρτιος 14, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2009 Σε θέμα οθόνης θα πρότεινα μια καλή 22άρα λόγω ευκρίνειας σε κείμενα και γραφικά όπως αυτή(Eizo S2202W-BK). Τον αποτελείωσες τον άνθρωπο. Έχει και φθηνότερες μια χαρά οθόνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
p551442169270 Μάρτιος 14, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2009 Αν ο υπολογιστής σου καλύπτει τις ανάγκες σου και η οθόνη είναι αυτό που θα σε διευκολύνει σε αυτό που κάνεις, προχώρα και αγόρασε την. Μην το σκέφτεσαι. Όταν αργότερα το σύστημα σου δεν θα σε καλύπτει πλέον, τότε βλέπεις τι θα κάνεις (ριζική αλλάγή ή αναβάθμιση). Η άποψη μου είναι στο μέλλον να πας σε αλλαγή μιας και η αναβάθμιση είναι σπατάλη χρήματος για να καλυψεις τις ανάγκες σου για μικρό χρονικό διάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Rutherford Μάρτιος 15, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2009 Άρα πάω για οθόνη!Για μητρική και επεξεργαστή τι προτείνετε; Βασικά επεξεργαστή λέω Core 2 ή Athlon X2 και έχω χαθεί με τα chipset... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.