Jump to content

Μνημες DDR3...Βοηθεια...

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επεσαν προχτες στα χερια μου 2 σετ Cellshock 1800 8-7-6-21.(1.7-1.9v) Οι Μαυρες οχι οι Μπλε Το καθε σετ απο μονο του δουλευει αψογα.Δηλ 450 Fsb 1800 ταχυτητα 8-7-6-21 timings. Με ρευμα 1.80256 στην μητρικη μου. Τσεκαρισμενα με memtest86_2.11 στο boot,με memtest στο λειτουργκο

(vista 64 bit)με QPrime 95,με Super Pi ολα χωρις λαθη και stable.

Οταν συνδεσω και τα 4 ντιμακια δεν δουλευει τιποτα.

Με το που μπει στο λειτουργικο κατευθειαν μπλε οθονη.Στο bootable memtest 86 βρισκει χιλιαδες λαθη,παντα στο 34%.Εχω δοκιμασει ολα τα ρευματα απο το 1.80 και πανω ενα-ενα μεχρι 1.98

Εχει καποιος κατι αλλο να προτεινει ρε παιδια!!!Ταχω παιξει μιλαμε 2 μερες τωρα.

Οταν δοκιμαζες το καθε σετ μνημων ξεχωριστα κ ειδες οτι δεν ειχαν προβλημα, το εκανες μονο στις 1,3 θεσεις ή κ στις 2,4?

Edit: Με default ρυθμισεις στη μητρικη (ολα στο auto), δοκιμασες τις μνημες?

Τις εχω δοκιμασει σ ολες τις θεσεις.

πήγαινε στο bios της μητρικής και δοκίμασε στο chipset να μπεις και εκεί που λέει memory remap feature καν το enable(disable) .δοκίμασε το! κάποτε παρόμοιο μου το έκανε και έμενα και μου έφτιαξε από εκεί!'μακάρι να ειναι αυτό!

δοκίμασε το έτσι βεβαία με default και βλέπεις!

πήγαινε στο bios της μητρικής και δοκίμασε στο chipset να μπεις και εκεί που λέει memory remap feature καν το enable(disable) .δοκίμασε το! κάποτε παρόμοιο μου το έκανε και έμενα και μου έφτιαξε από εκεί!'μακάρι να ειναι αυτό!

δοκίμασε το έτσι βεβαία με default και βλέπεις!

Εκανα αυτο που ειπες φιλε μου αλλα δυστυχως δεν δουλεψε.Το μονο που εκανε ηταν να ριξει τις μνημες απο 4095 στα 2559.

Κάτι παίζει με τις 4870x2 και 4 dimm ram σε vista64bit .... θυμάμαι παλιά κάτι σχετικό είχα διαβάσει.

Ωραιο συστημα εχεις.

Με ποσο ρευμα παιζεις στο north και στο termination?Tα τεσσερα dimms ζοριζουν τον controller και χρειαζεται περισσοτερο ρευμα.

Βαλε command rate 2T.

Eπισης δοκιμασε και αυτο που σου ειπε ο Τασος.Βγαλε την μια καρτα να δεις αν θα λυθει το προβλημα.

stealth

Εγω παλι να ρωτησω που τις βρηκες τις Cellshock? Κανεις δεν φερνει πια.

Γιάννη δέν φταίει ότι έχει δύο 4870x2 ... αλλά ότι έχει ταυτόχρονα 4 dimm εγκατεστημένα.

Οι προτάσεις μου συγκεντρωτικά.

Bios

Update στο τελευταίο bios

2T τις μνήμες

1,45 Nb Voltage (άν δέν το έχεις ανεβάσει ήδη)

Disable τις επιλογές DRAM static read & write

Windows

Full uninstall τους drivers που έχεις (τρέξε πχ driver cleaner pro) να καθαρίσουν όλα.

Εγκατάσταση φρέσκους ati drivers

Εγω παλι να ρωτησω που τις βρηκες τις Cellshock? Κανεις δεν φερνει πια.

Ανακαλυψα στις αποθηκες του Πλαισιου τα 2 τελευταια σετ και τα χτυπησα.

Το θεμα ομως ειναι να δουλεψουν!

takis-pa added 6 Minutes and 50 Seconds later...

Γιάννη δέν φταίει ότι έχει δύο 4870x2 ... αλλά ότι έχει ταυτόχρονα 4 dimm εγκατεστημένα.

Οι προτάσεις μου συγκεντρωτικά.

Bios

Update στο τελευταίο bios

2T τις μνήμες

1,45 Nb Voltage (άν δέν το έχεις ανεβάσει ήδη)

Disable τις επιλογές DRAM static read & write

Windows

Full uninstall τους drivers που έχεις (τρέξε πχ driver cleaner pro) να καθαρίσουν όλα.

Εγκατάσταση φρέσκους ati drivers

Εχω το 901 bios προτελευταιο.Disable τα χω αυτα παντα.Το λειτουργικο ειναι μιας ημερας.(Εχω χαλασει 2 λειτουργικα απο τα σκασιματα)

Το NB Δουλευει με 1.37847 και δεν εχω προβλημα.FSB Term εχω 1.28566

Τωρα για τα αλλα θα τα κανω και θα σας πω.

Το NB Δουλευει με 1.37847 και δεν εχω προβλημα.FSB Term εχω 1.28566

Εχεις προβλημα οταν βαζεις 4 dimms,εως 1.6v στο north και 1.4v στο termination μπορεις να δωσεις.

Τσεκαρισε τις θερμοκρασιες και αν ειναι αναγκη βαλε ενα ανεμιστηρι να φυσαει πανω απο το north μεχρι να λυσεις το προβλημα.

Τι ψυξη εχεις στο north?

stealth

Εχεις προβλημα οταν βαζεις 4 dimms,εως 1.6v στο north και 1.4v στο termination μπορεις να δωσεις.

Τσεκαρισε τις θερμοκρασιες και αν ειναι αναγκη βαλε ενα ανεμιστηρι να φυσαει πανω απο το north μεχρι να λυσεις το προβλημα.

Τι ψυξη εχεις στο north?

stealth

Ολο το συστημα μου ειναι με αερα.Για το NB εχω χαλασει ενα Dominator και εχω βαλει τα 2 ανεμιστηρακια πανω του.Εχω κερδισει 4 βαθμους κατω.Στα παιχνιδια ομως φτανει τους 67 βαθμους.

Να υπενθυμισω κατι;Το προβλημα δεν ειναι στο λειτουργικο μονο.

Ξεκινα απο το μπουταρισμα.Με τα 4 ντιμακια το memtest βγαζει τα λαθη με τα 2 οχι.

Επηρεαζεται το διαγνωστικο μνημων απο το ρευμα του NB η απο το FSB Ter V;

Φυσικα επηρεαζεται.

Εδωσες παραπανω στο ΝΒ?

Η θερμοκρασια του παντως μου φαινεται αρκετα υψηλη. Μπορει καποιος αλλος να πει ποση ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια για το Χ48?

Στα παιχνιδια ομως φτανει τους 67 βαθμους.

Υψηλες θερμοκρασιες,εμενα δεν ανεβαινει ποτε πανω απο 45-50 βαθμους στα benches.

Και εγω με αερα ειμαι αλλα εχω ενα 9cm ανεμιστηρα να φυσαει πανω απο το north στις 3000 rpm,ανοιξε το πλαινο του κουτιου να πεσουν λιγο οι θερμοκρασιες μεχρι να βρεις λυση.

Με τα 4 ντιμακια το memtest βγαζει τα λαθη με τα 2 οχι.

Επηρεαζεται το διαγνωστικο μνημων απο το ρευμα του NB η απο το FSB Ter V;

Αφου δεν βγαζουν λαθη οταν τις βαζεις δυο-δυο επανω εχει να πει οτι οι μνημες ειναι ενταξει,αυτο που πρεπει να βρουμε ειναι γιατι βγαζουν λαθη οταν ειναι και τα τεσσερα dimms μαζι.

Το πιθανοτερο ειναι με τα τεσσερα dimms να στρεσσαρετε πολυ ο controller και να βγαζει λαθη,ισως με περισσοτερο ρευμα να λυθει το προβλημα αλλα με 60+ βαθμους θερμοκρασια δεν μπορεις να του δωσεις πολυ παραπανω.

Βρες ενα ανεμιστηρι να βαλεις προσωρινα να ριξεις τις θερμοκρασιες για να μπορεις να του δωσεις ρευμα και να δεις αν με περισσοτερο ρευμα θα λυθει το προβλημα.

Εγω του εχω δωσει μεχρι 1.78v για max FSB αλλα οπως σου ειπα οι θερμοκρασιες μου ειναι χαμηλα.

http://www.overclockers.gr/vbull/attachment.php?attachmentid=23486&d=1228252250

stealth

Λοιπον παιδια να σας ενημερωσω.

Δουλεψε τελικα ετσι οπως ειπε ο Γιαννης.

Ανεβασα FSB Ter 1.3254

NB V 1.48447

DDR V 1.89531 και τελειωσε το τεστ επιτυχως χωρις λαθη.

Θαθελα να σας ευχαριστησω ολους για την βοηθεια σας,ειχα φτασει στο σημειο να τις πεταξω απο το μπαλκονι.Ευχαριστω Πολυ.

Το memtest επιβεβαιώνει τη σταθερότητα σε ποσοστό 90%

Για 100% τεστάρισε το σύστημα στα windows.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.