astron man Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2009 γεια χαρα,ενας φιλος εχει εναν παλιο υπολογιστη και θελει να κανει format αλλα εχει εναν σκληρο δισκο πως γινεται να κρατησει τα αρχεια του και να σβησει μονο τα windows?μπορω δηλαδη να χωρισω τον σκληρο σε δυο μερη?ενα μικρο μονο για το λειτουργικο και ο υπολοιπος σκληρος για τα αρχεια του.
αντωνης 55 Μάρτιος 13, 2009 #2 Μάρτιος 13, 2009 γεια χαρα,ενας φιλος εχει εναν παλιο υπολογιστη και θελει να κανει format αλλα εχει εναν σκληρο δισκο πως γινεται να κρατησει τα αρχεια του και να σβησει μονο τα windows?μπορω δηλαδη να χωρισω τον σκληρο σε δυο μερη?ενα μικρο μονο για το λειτουργικο και ο υπολοιπος σκληρος για τα αρχεια του.όταν ξεκινήσεις format την ώρα που σε ρωτάει που να εγκαταστήσει τα αρχεία εκεί ακριβώς διαμόρφωσε άλλον ενα δίσκο(partision).αλλά υπάρχει κιαλος τρόπος πιο εύκολος ακόμα εγκατέστησε τα windows κανονικα και βρες ένα προγραμματακι που λέγεται partision magic 8 και τον χωρίζει κανονικά με οτι χωρητικότητα διαλέξεις εσύ και θες!ελπίζω να βοήθησα προς το παρόν εγώ αυτούς τους τρόπους ξέρωεκτός αν τα παιδιά τα άλλα σου δώσουν να καταλάβεις κάπως αλλιος και πιο εύκολα!!
dellman Μάρτιος 13, 2009 #3 Μάρτιος 13, 2009 γεια χαρα,ενας φιλος εχει εναν παλιο υπολογιστη και θελει να κανει format αλλα εχει εναν σκληρο δισκο πως γινεται να κρατησει τα αρχεια του και να σβησει μονο τα windows?μπορω δηλαδη να χωρισω τον σκληρο σε δυο μερη?ενα μικρο μονο για το λειτουργικο και ο υπολοιπος σκληρος για τα αρχεια του.Αυτό που θες γίνεται με κάποιον Partition manager αλλά χωρίς να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχεις απώλεια δεδομένων. Ας πάρει ένα σκληρό ή ας δανειστεί κάποιον να μεταφέρει τα δεδομένα και μετά κόψε και ράψε το σκληρό όπως θέλει
ptolemeos Μάρτιος 13, 2009 #4 Μάρτιος 13, 2009 Εγω παντως εκανα το partition εχοντας ηδη περασει δεδομενα στον σκληρο κ δεν εχασα καποιο αρχειο. Με το Acronis κ ολα μια χαρα. Ομως, για να μην υπαρξει το παραμικρο προβλημα, κανε αυτο που σου ειπε ο dellman κ μετα το partition που θες...
p551442169270 Μάρτιος 13, 2009 #5 Μάρτιος 13, 2009 Πολύ καλή δουλειά θα κάνεις με το GParted. Είναι free και μπορείς να το βρεις εδώ.http://gparted.sourceforge.net/livecd.php Bootάρεις από το Live cd του GParted Δες και εδώ http://gparted.sourceforge.net/screenshots.php :001:
astron man Μάρτιος 14, 2009 Author #6 Μάρτιος 14, 2009 υπαρχει πιθανοτητα αν κανω Partition στον σκληρο να χασω καποια αρχεια?δηλαδη μπορει να παει και να σβησει καποια αρχεια απο τα windows η κατι αλλο μια φωτο ενα καμματι mp3 η κατι τετοιο?εννοω πως αν δεν πειραξει τα αρχεια των windows δεν με νοιαζει να σβησει κατι αλλο.
p551442169270 Μάρτιος 14, 2009 #7 Μάρτιος 14, 2009 υπαρχει πιθανοτητα αν κανω Partition στον σκληρο να χασω καποια αρχεια?δηλαδη μπορει να παει και να σβησει καποια αρχεια απο τα windows η κατι αλλο μια φωτο ενα καμματι mp3 η κατι τετοιο?εννοω πως αν δεν πειραξει τα αρχεια των windows δεν με νοιαζει να σβησει κατι αλλο.Όχι, δεν σβήνει αρχεία.Το πρόγραμμα το κατεβάζεις και το καις σε cd ή το βάζεις σε usb(δες στο site). Είναι Linuxbased. Εγώ το έχω κάνει σε σιντάκι και το έχω ήδη χρησιμοποιήσει.Αν είδες στην πρώτη φωτο πατάς resize/move και σου βγάζει μια μπαρα που την μετακινείς εσύ. Το κίτρινο είναι τα αρχεία.Μπες στο site που δίνω παραπάνω. Έχει FAQ, screenshots κτλ.Α, κάνουμε και μια ανασυγκρότηση πριν ξεκινήσουμε.
astron man Μάρτιος 14, 2009 Author #8 Μάρτιος 14, 2009 φιλε μπηκα στο site αλλα με δυσκολευει πολυ δεν ειμαι και πολυ ειδικος γενικα στους υπολογιστες,αν ξερεις καποιο αλλο προγραμμα γιατι μου εχει χαλασει και το αντιγραφικο μου,ευχαριστω παντως.
MadCatMk21442169156 Μάρτιος 14, 2009 #9 Μάρτιος 14, 2009 Με οποιοδήποτε partition manager κάνεις τη δουλειά σου και μέσα από windows. Προσωπικά ποτέ δεν είχα απώλεια δεδομένων μ'αυτό τον τρόπο.Π.χ. http://www.oo-software.com/home/en/download/current/oopartitionmanagerpro/index.html
ptolemeos Μάρτιος 14, 2009 #10 Μάρτιος 14, 2009 Oπως ειπα κ πιο πανω με το acronis ημουν παντα ευχαριστημενος. Κ λειτουργει βεβαια μεσα απο windows... Εχεις πληθωρα επιλογων, αρα διαλεγεις κ παιρνεις!
stealth1442169213 Μάρτιος 14, 2009 #11 Μάρτιος 14, 2009 Oπως ειπα κ πιο πανω με το acronis ημουν παντα ευχαριστημενος. Κ λειτουργει βεβαια μεσα απο windows... Ναι,εχει ομως και ενα κακο...δεν ειναι free:D stealth
p551442169270 Μάρτιος 14, 2009 #12 Μάρτιος 14, 2009 Κάνε το από usb αν το αντιγραφικό ψόφησε. Αν θες ένα μινι οδηγό πάντως εγώ τον φτιάχνω, μιας και το έχω δουλεψει το πρόγραμμα.:024:p55 added 25 Minutes and 25 Seconds later...Για την κάθε δουλειά πάντοτε υπάρχουν περισσότερες από μια λύσεις.Από την μια υπάρχουν ένα κάρο προγράμματα τα οποία είναι επι πληρωμή Υπάρχουν όμως και αρκετά προγραμματα τζάμπα που ο κόσμος δεν τα ξέρει.Στο συγκεκριμένο δεν χρειάζεται εγκατάσταση αλλά ένα cd ή Usb στικ για να κάνεις αυτό που θες.Διαβάζω σε διάφορα φορουμ ερωτήσεις του τύπου "μου κλειδωσε το Nero και δεν μπορώ να γράψω cd ή δεν μπορώ να κάψω το iso" και τρελένομαι.:074:
ptolemeos Μάρτιος 15, 2009 #13 Μάρτιος 15, 2009 Ναι,εχει ομως και ενα κακο...δεν ειναι free:D Free δεν ειναι, εχεις δικιο. Αλλα... :115:
louis_gas Μάρτιος 15, 2009 #14 Μάρτιος 15, 2009 Αυτό που θες γίνεται με κάποιον Partition manager αλλά χωρίς να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχεις απώλεια δεδομένων. Ας πάρει ένα σκληρό ή ας δανειστεί κάποιον να μεταφέρει τα δεδομένα και μετά κόψε και ράψε το σκληρό όπως θέλειΟπως τα λεει ο dellman ειναι..Την εχω πατησει με το partition magic και εχασα πολλα δεδομενα.. Ακομα το βρίζω.. :071:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.