Jump to content

Centrino ή AMD64;

δκεφαλ

Recommended Posts

Αρχικά Welcome στο TheLab. :flower:

Πρώτον το θέμα του τόπικ δεν είναι καθόλου κατατοπιστικό.

Δεύτερον αν θες να σου προτείνουμε κάτι δώσε κάποια επιπλέον πληροφορία. Όπως γιατί χρήση προορίζεται ή πόσα χρήματα θες να ξοδέψεις.

Φιλικά Battosai

αν πάρεις Centrino για λόγους αυτονομίας απλά να προσέξεις γιατί κυκλοφορούν μοντέλα με μικρή μπαταρία, μπορεί δηλαδή να έχουν λιγότερη διάρκεια και από ένα P4 E.

εγώ πάντως ανεξάρτητα γιατί το θέλεις το notebook θα έπαιρνα αυτό με το καλύτερο σκληρό. (υψηλότερες στροφές, μεγαλύτερη χωρητικότητα)

στο αγγλικο περιοδικο pc world που διαβαζω πριν ερθουν στην ελλαδα "κανονικοι" amd64 ειχαν κανει παρουσιαση φορητου 64 με 9700 mobile και 512 μνημη 80hdd δηλαδη πολυ ισχυρο συστημα και ειχε αυτονομια περιπου ¨1:30 ωρα που νομιζω ειναι παρα πολυ καλος χρονος..

αρα συνιστω amd 64 mobile

Πρώτα πρέπει να καθορίσεις τις ανάγκες σου.

Γενικότερα τα Centrino [δλδ P4 M + WiFi ] θεωρούνται καλύτεροι από πλευρά αυτονομίας.

Έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερο βάρος. Αλλά δεν αποδίδουν καλά σε multitasking.

Οι Amd έχουν καλύτερες επιδόσεις. Αλλά τρώνε γρήγορα την μπαταρία.

Αν θες ένα δεύτερο portable μηχάνημα που να μπορείς και να το δουλεύεις σε δίκτυο με το desktop σου με WiFi. Τότε [ ντρέπομαι που το λέω :o ] πήγαινε για centrino.

Αν πάλι θες ένα πραγματικά δυνατό μηχάνημα τότε σίγουρα AMD [ το έσωσα :p ]

Αν θες ρίξε κ μια ματιά εδώ.

Αρχική απάντηση από madmetal

στο αγγλικο περιοδικο pc world που διαβαζω πριν ερθουν στην ελλαδα "κανονικοι" amd64 ειχαν κανει παρουσιαση φορητου 64 με 9700 mobile και 512 μνημη 80hdd δηλαδη πολυ ισχυρο συστημα και ειχε αυτονομια περιπου ¨1:30 ωρα που νομιζω ειναι παρα πολυ καλος χρονος..

αρα συνιστω amd 64 mobile

τα centrino όμως λένε κάτι για 3ωρα+, οπότε δεν είναι και τόσο καλός χρόνος.

ανάλογα τι χρήση το θέλεις. αν θες να δουλέψεις στο ύπαιθρο 1:30 ώρα δε σε φτάνει.

Battosai, οι επεξεργαστές centrino δεν είναι p4, έχουν αλλαγές και είναι πολύ καλοί και σε επιδόσεις.

π.χ. ο centrino στα 2.1 δεν μπορείς να πεις ότι είναι αργός.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:24]

Battosai, οι επεξεργαστές centrino δεν είναι p4, έχουν αλλαγές και είναι πολύ καλοί και σε επιδόσεις.

π.χ. ο centrino στα 2.1 δεν μπορείς να πεις ότι είναι αργός.

Ο Centrino δεν είναι επεξεργαστής. Είναι ένας συνδυασμός CPU, mainboard chipset και

wireless network interface που για λόγους μάρκετινγκ λέγεται Centrino.

Συνήθως χρησιμοποιούνται P4 M επεξεργαστές και Intel 855 chipset.

κλικ μι

Αρχική απάντηση από Battosai

Ο Centrino ΔΕΝ είναι επεξεργαστής. Είναι ένας συνδυασμός CPU, mainboard chipset και

wireless network interface που για λόγους μάρκετινγκ λέγεται Centrino.

Συνήθως χρησιμοποιούνται P4 M επεξεργαστές και Intel 855 chipset.

κλικ μι

ναι το ξέρω τι είναι. είναι p4 dothan core νομίζω. έχουν δηλαδή άλλο πυρήνα, αυτό εννοώ :flower:

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:48]

ναι το ξέρω τι είναι. είναι p4 dothan core νομίζω. έχουν δηλαδή άλλο πυρήνα, αυτό εννοώ :flower:

Οκ το ίδιο λέμε. :flower:

Οι centrino δεν είναι επεξεργαστές, αλλά μια σειρά με Pentium Mobile [ με Low Volt και 2mb cache ]

ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ CENTRINO1.7 ΜΕ 80GB ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΙ 9700 Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ AMD ATHON 3000 ME 60 GB ΚΑΙ ΤΗΝ NVIDIA 5700 KAI OI ΔΥΟ ΜΕ 15,4 TFT.ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ OFFICE ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΤΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΙΣ? ΦΙΛΙΚΑ ΔΚΕΦΑΛ

Από πλευρά επεξεργαστή ο AMD είναι καλύτερη λύση. Επιπλέον όταν «με το καλό» κυκλοφορήσουν οι P64, ο 1,7 θα είναι ακόμα πιο παλιός.

Τώρα δεν ξέρω αν σου φτάνει ο 50αρης.

:OT: Χρησιμοποίησε μικρά γιατί τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις

Αρχική απάντηση από Battosai

Από πλευρά επεξεργαστή ο AMD είναι καλύτερη λύση. Επιπλέον όταν «με το καλό» κυκλοφορήσουν οι P64, ο 1,7 θα είναι ακόμα πιο παλιός.

Τώρα δεν ξέρω αν σου φτάνει ο 50αρης.

50αρης τι εννοεις?Με βαση τα υπολοιπα χαρακτηριστικα?

:OT: Χρησιμοποίησε μικρά γιατί τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις

θα σου πρότεινα centrino για τους εξής λόγους:

1) αυτονομία. ακόμα και με μικρή μπαταρία έχεις ισοδύναμη αυτονομία με α64 με μέτρια μπαταρία. αλλά να κοιτάξεις να έχει μεγάλη μπαταρία.

2) θόρυβος. τα α64 έχουν συνήθως δυνατό/ενοχλητικό ανεμιστήρα

3) μέγεθος/βάρος... συνήθως γύρω στα 700 γραμμάρια διαφορά (σημαντική) και ορατή διαφορά στον όγκο...

οι επιδόσεις με dothan είναι τουλάχιστον αντίστοιχες...

Αρχική απάντηση από kagelar34 [Σήμερα, στις 14:48]

@δκεφαλ έχεις κανα λινκ με τους υπολογιστές που λες?

Εγώ ΑΜΔ 64 δεν έχω βρει σε καλές τιμές ,κάτω από 1100...

Α παίδες για κάρτα γραφικών 9700 ή 5700 σε φορητό?

Μάλλον 9700 ε?

Εχουν βγει επισης και οι GeForce Go6200 με 128MB RAM για φορητους. Αξιζουν?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.