ankougen Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Είμαι πολύ απογοητευμένος παιδιά. Έχω περίπου 10 μέρες που πήρα νέο Η/Υ και από τις 10 δουλεύει τις 2. Τα προβλήματα δεν σταματάνε και δεν ξέρω τι φταίει. Το κακό είναι ότι τα parts τα πήρα από διάφορα μαγαζιά και αν δεν βρω τι φταίει δεν μπορώ να πω σε κάποιον πάρ'το όπως το πήρα βρες τι φταίει και στείλε μου άλλο... Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή περιγράφοντας την σύνθεση. κουτί coolermaster cosmos 1000 (από plus4u) mobo gigabyte UD4P (από e-shop) PSU tagan 800 piperock (από e-shop) cpu i7 920 (box) (από e-shop) ψύκτρα Thermalright True Black 120 & kit for i7 (από Πλαίσιο) GPU Gainward Radeon HD4870 1GB Golden Sample (από Γραμμή) RAM 6GB (3x2GB) ADATA kit (από Πλαίσιο) main hdd WD velociraptor 150GB (από plus4u) 2xhdd WD 640GB caviar black (από e-shop) Συνολικό κόστος περίπου 1600€ Ας δούμε τώρα τα προβληματάκια. Πάει να ξεκινήσει και μου εμφανίζει οριζόντιες γραμμές πάνω στο logo της gigabyte. Σταματάει και δεν προχωράει. Άλλες φορές προχωράει και οι γραμμές πολλαπλασιάζονται όπως η εικόνα, άλλες φορές οι γραμμές γίνονται τετραγωνάκια και κλείνει ο υπολογιστής και μετά πάει να ξανανοίξει και δεν παίρνουν σήμα οι οθόνες. Έβγαλα και ξανά έβαλα τις μνήμες, την κάρτα γραφικών, τις εξόδους του τροφοδοτικού, τους σκληρούς και μετά από πολλές προσπάθειες και πολλές εργατοώρες κάποια στιγμή δούλεψε σωστά. Έβαλα vista 64, έβαλα drivers, κατέβασα updates για τα πάντα, προγράμματα, utilities, firmware συσκευών, άρχισα γενικώς να το δουλεύω όλο χαρά το νέο pcάκι μου. Οι αποδόσεις του δεν με τρέλαναν. Σε σχέση με το χαρχαλάκι που είχα 5 χρόνια περίμενα ότι θα πετάει...τέλος πάντων βάζω χθες να παίξω το παιχνίδι The Witcher, πιο πολύ για να δω επιδώσεις της 4870. Στην αρχή τι ωραία γραφικά και μπούρου μπούρου... Καθώς παίζω, βλέπω ότι ψιλοκολλούσε κάτι ms κάθε περίπου 3s. βγαίνω από το παιχνίδι το κάνω restart και βάζω στην 2η οθόνη να βλέπω την απόδοση των επεξεργαστών και τους ανεμιστήρες με την θερμοκρασία της gpu. Ξανανοίγω το game και πάλι κολλάει. παρατηρώ ότι η gpu temp είναι 61 βαθμούς και τα fan της δουλεύουν στο 50% ενώ ο πρώτος επεξεργαστής από τους 8 είναι στο 100% και οι όλοι στο 0-1%. Συμπεραίνω ότι για το παιχνίδι χρησιμοποιείται μόνο 1 επεξ. και το παιχνίδι ψιλοκολλάει γιατί φτάνει στο max προς στιγμή. Αφού ξενέρωσα με το παιχνίδι το έκλεισα. Πάω σήμερα το πρωί να τον ανοίξω να'σου πάλι οι γραμμές. Πάλι δεν μπαίνει μέσα. συνήθως όταν κουνούσα λίγο την gpu μετά έφτιαχνε... τώρα...την κουνάω, την έβγαλα την ξαναέβαλα...τίποτα. Έχει μουλαρώσει. Δεν ανοίγει. Παιδιά πείτε μου την γνώμη σας. Είμαι 99% σίγουρος ότι κάποιο υλικό από το hardware έχει πρόβλημα αλλά δεν είμαι σίγουρος τι. Πιστεύω ότι το θέμα με το game δεν έχει να κάνει με τα άλλα που προανέφερα, γιαυτό προσανατολίζομαι περισσότερο στην κάρτα γραφικών. (Αφήστε που απ'όλα όσα αγόρασα η κάρτα που μου έστειλε η γραμμή ήταν ανοιγμένη η συσκευασία της-πρέπει να την είχαν χρησιμοποιήσει κάπου---μεγάλο ξενέρωμα όταν το είδα, αλλά λέω κάτσε να δούμε αν θα παίζει...) Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξω κάτι τώρα που είναι νωρίς και όχι να το φτιάξω προσωρινά και να τα ξαναπαίξει μόλις λήξουν οι εγγυήσεις... Τι λέτε ότι φταίει; gpu? mobo? ο επεξεργαστής είναι φυσιολογικό που δουλεύει έτσι στο game? Πείτε μου γιατί είμαι απελπισμένος :022: :022: :022: :022: :022: :022:
dimisd1442169115 Μάρτιος 6, 2009 #2 Μάρτιος 6, 2009 Γιατί δεν δοκιμάζεις την κάρτα σε άλλον υπολογιστή να είσαι σίγουροσ ότι εκεί είναι το πρόβλημα;
Wizard! Μάρτιος 6, 2009 #3 Μάρτιος 6, 2009 Κανείς δε μπορεί να σου πει τι φταίει. Προσωπικά πιστεύω η VGA.Μπορείς να κάνεις τα εξής:1. Την πας πίσω, λέγοντας ότι έχει πρόβλημα, κι ελπίζεις να φανεί κάτι στον έλεγχό τους.2. Βρίσκεις μια άλλη δανεική, τη βάζεις στο pc σου και βλέπεις αν κάνει το ίδιο3. Πας τη δική σου σε κάποιο φίλο και βλέπεις αν κάνει το ίδιο
ankougen Μάρτιος 6, 2009 Author #4 Μάρτιος 6, 2009 για να την βάλω κάπου αλλού δεν γίνεται γιατί δεν έχω κανένα μηχάνημα που να την υποστηρίζει. ούτε φίλου μου. Άρα την στέλνω πίσω για έλεγχο...και αν δεν βρουν κάτι τότε τι γίνεται?σημαίνει ότι δεν φταίει η κάρτα ή μπορεί και να φταίει και να μην βρέθηκε το σφάλμα?
stealth1442169213 Μάρτιος 6, 2009 #5 Μάρτιος 6, 2009 Oπως στα ειπε ο Wizard!,τεσταρεις ενα πραγμα την φορα μεχρι να βρεις τι φταιει.Δεν υπαρχει κανενας που να εχει μητρικη με PCI-E να την δοκιμασεις,μπορεις να βρεις μια αλλη καρτα να δεις αν λειτουργει σωστα το υπολοιπο hardware?Tελευταια λυση να την πας πισω και να τους πεις οτι δεν δουλευει.stealth
ankougen Μάρτιος 6, 2009 Author #6 Μάρτιος 6, 2009 ο υπολογιστής ξανάνοιξε και παρατηρώ ότι ψιλοκολλάει γενικός.χωρίς να τρέχει τιποτα το ιδιαίτερο κουνάω το ποντίκι δεξιά-αριστερά και βλέπω ότι κάθε 3s δημιουργείται μια ψιλικαθυστέριση....Αυτό που μπορεί να οφείλεται?
stealth1442169213 Μάρτιος 6, 2009 #7 Μάρτιος 6, 2009 Mηπως βγαζουν λαθη οι μνημες?Μemtest86+ εχεις τρεξει?http://www.memtest.org/#downisostealth
ankougen Μάρτιος 9, 2009 Author #8 Μάρτιος 9, 2009 Παιδιά έστειλα την κάρτα πίσω στην εταιρία και περιμένω να δω τι θα μου πούνε. Ελπίζω να μου την αντικαταστήσουν γιατί θα τους την στέλνω πίσω κάθε 3μέρες μέχρι να μου την αλλάξουν. Έβαλα στο pc μία XFX GeForce ενός φίλου μου και δούλευε κανονικά. Άρα πλέον είμαι σίγουρος ότι αυτό έχει πρόβλημα.Τώρα όσον αφορά τις μνήμες...Η mobo στο bios είχε την επικοινωνία ρυθμισμένη στο 1000-1050. (κάπου εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί τώρα δεν έχω pc μέχρι να έρθει η GPU.) Οι μνήμες μου (adata 3x3GB @ 1600) μπορούν να επικοινωνούν στα 1600 και έτσι έβαλα στο βιος τιμή 1600. Μου είχε πει ένα παλικάρι στα multirama Xtreme στην στουρνάρη, ότι αλλάζοντας την τιμή στο bios δεν θεωρείται oc. απλά το ενημερώνεις σε πια τιμή θα κινείται.Anyway μόλις μου είπε ο stealth για τις μνήμες, τις κατέβασα στα αρχικά δεδομένα στο bios και δούλευε καλύτερα το pc. αυτό το ψιλοκόλλημα που έκανε ήταν ανεπαίσθητο. Το θέμα είναι ότι έτσι δεν δουλεύουν στο max των δυνατοτήτων τους. κάτι ακόμα, διάβασα στο net ότι το σωστό voltage για τις μνήμες είναι από 1,65V-1,85V. Όταν είδα το bios έδειχνε ότι δουλέυουν με 1,5V. Επομένως όταν ξανανοίξω τον Η/Υ μήπως θα πρέπει να δώσω στις μνήμες 1,7V και να βάλω την mobo στα 1600? Μετά θα δουλεύουν οι μνήμες κανονικά?το memtest το γράφω σε cd και το τρέχω από boot? Το cd των Vista έχουν μια επιλογή όταν κάνεις boot να κάνεις memtest. μήπως το έχουν ήδη μέσα? Να το τρέξω από εκεί? Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
stealth1442169213 Μάρτιος 9, 2009 #9 Μάρτιος 9, 2009 Το θέμα είναι ότι έτσι δεν δουλεύουν στο max των δυνατοτήτων τους. κάτι ακόμα, διάβασα στο net ότι το σωστό voltage για τις μνήμες είναι από 1,65V-1,85V. Όταν είδα το bios έδειχνε ότι δουλέυουν με 1,5V. Επομένως όταν ξανανοίξω τον Η/Υ μήπως θα πρέπει να δώσω στις μνήμες 1,7V και να βάλω την mobo στα 1600? Μετά θα δουλεύουν οι μνήμες κανονικά?το memtest το γράφω σε cd και το τρέχω από boot?Ναι δωστους 1.7V,αν εχεις παλι προβλημα δωσε το maximum που λεει ο κατασκευαστης και βαλτες να τρεχουν στα 1600.Καψε το image του memetest86+ σε CD και βαλτο να bootαρει απο το CD,αφησε το να κανει 5-6 περασματα τουλαχιστον.stealth
ThorLite Μάρτιος 9, 2009 #10 Μάρτιος 9, 2009 Aν και για τους i7 η Intel λεει να μην περναμε τα 1.65V....
stealth1442169213 Μάρτιος 9, 2009 #11 Μάρτιος 9, 2009 Aν και για τους i7 η Intel λεει να μην περναμε τα 1.65V....Ισχυει ακομη αυτο?Νομιζα οτι το ξεπερασαν.Και πως γινεται να πουλανε μνημες που χρειαζονται παραπανω ρευμα για να δουλεψουν?stealth
kalamaris007 Μάρτιος 9, 2009 #12 Μάρτιος 9, 2009 Aν και για τους i7 η Intel λεει να μην περναμε τα 1.65V....ποιός ο λόγος;; που θα μας χρησιμεύσει αυτό αφού όπως λέτε δεν θα χρησιμοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της vga; τί εξήγηση έχετε πάνω σε αυτό το θέμα;;
ankougen Μάρτιος 14, 2009 Author #13 Μάρτιος 14, 2009 Παιδιά καλησπέρα, ήρθε επιτέλους η VGA αλλαγμένη και ευτυχώς δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Έτρεξα το memtest 86 αλλά δεν βγάζει λάθος στις μνήμες. Έχω δώσει 1,66V και τρέχουν στα 1600. Στα Vista όμως το κόλλημα συνεχίζει σε μικρότερο βαθμό μεν, αλλά συνεχίζει. το βλέπω από τον τρόπο που κουνιέται το ποντίκι. Τι λέτε να κάνω?
panblock Μάρτιος 14, 2009 #14 Μάρτιος 14, 2009 Θα σου πω και εγω την εμπειρία μου μήπως βοηθήσει.Έχτισα και εγώ μόνος μου το νέο μου pc. Ένας σκληρός πάνω και 2 drives (ένα SATA DVD-ROM καινούργιο και το παλιό μου ATA DVD-RW). Κολλούσε στην εκκινηση. Μια εκανε boot, μια όχι. Κολλούσε στην αναγνώριση του σκληρού και έβγαζε κινέζικα στην αρχική οθόνη. Ακόμη και όταν έμπαινε, μία κολλούσε το taskbar, μία το ποντίκι κουνιόταν καρε καρε, μία freeze όλο το pc ενώ έπαιζα κανά game. Ο δίσκος ήταν από τους Seagate με το ελλατωματικό firmware. Λέω αυτό φταίει. Τον πάω πίσω στο μαγαζί και μου τον αλλάζουν. Παίρνω Western Digital. Κολλούσε πάλι. Αλλάζω θέσεις στα SATA ports όλες τις συσκευές. Τότε άρχισε να κολλάει το παλιό ATA DVD-RW μου. Αυτό δεν αναγνώριζε όταν εκανε boot.Λέω αυτό φταίει, δεν λειτουργούν καλά μαζί ATA και SATA. Πάω παίρνω καινούργιο SATA DVD-RW. Κολλούσε πάλι. Πότε το DVD-RW πότε ο σκληρός.Ήμουν έτοιμος να τα σπάσω όλα! Και τότε μου ήρθε επιφοιτηση! Ξέρεις τι ήταν τελικά??? Τα καλώδια SATA που είχε μέσα στην συσκευασία του motherboard! Ήταν ελλατωματικά. Μόλις τα άλλαξα, όλα super! 3 SATAII καλώδια x 2 ευρώ = 6 ευρουλάκια και όλα μια χαρά!Ίσως είναι κάτι τέτοιο τι να σου πω...Το motherboard με την ευκαιρία δεν είναι κανα φτηνιάρικο. Ίσα ίσα! DFI DK p45-t2rs plus
ankougen Μάρτιος 16, 2009 Author #15 Μάρτιος 16, 2009 Παιδιά τίποτα. ότι και να κάνω συνεχίζει το πρόβλημα. τα ψιλοκολλήματα στο ποντίκι δεν σταματάνε. ξεμείνατε από ιδέες? Παιδιά σας παρακαλώ σκεφτείτε κάτι. Δεν είναι δυνατόν να έχω φτιάξει τόσο γαμ@το μηχάνημα και να μην μου δουλεύει σωστά. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ.
_christos_ Μάρτιος 20, 2009 #16 Μάρτιος 20, 2009 Εκανες αυτό που σου είπε με τα καλωδια ενας πιο πάνω???Εισαι με defult settings στο bios??Καλό είναι αν μπορείς να αφήσεις το memtest για πολλές ώρες να τρέξει....επίσης αν μπορείς να τσεκάρεις και σε άλλο pc τις μνημεςΞανατσέκαρε αλλου την vga...ή βαλε καποια άλλη στο δικό σου....Το προβλημα σου ειναι μονο σε κολλημα στο ποντίκι??Τι αλλα κολλήματα εμφανίζει??
αντωνης 55 Μάρτιος 20, 2009 #17 Μάρτιος 20, 2009 μήπως έχει πρόβλημά το ποντίκι?:033: τι να πω και εγώ!!!!!δοκίμασε τα όλα ένα ένα σε άλλο pc που δουλεύει σίγουρα ,ότι σου έχει απομείνει που νομιζεις οτι έχει το πρόβλημα!θα βρεις άκρη!και καταρχήν βάλε τα όλα στο βios default και μετά!μπορεί το πρόβλημα να ειναι κάτι μηδαμινό όπως λέει και ο φίλος και να μην το βλέπεις, για αυτό σου λέω ψάξε και δοκίμαζε!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.