Jump to content

Έρευνα για καινούρια πλατφόρμα

planetman

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Αφου εχουν life time warranty ας πεθαινουν οσο θελουν:D

stealth

Είναι και τί θα σου πέσει. Ένα διάστημα τις έψαχνα πάρα πολύ και διάβασα για άτομα που βαρέθηκαν να κάνουν RMA και άλλους που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα =/

Δεν γνωριζω για αυτο που λεει ο madcat, αλλα οι crucial που λες εχουν micron τσιπακι πανω τους... Κ εχω ακουσει οτι αξιζουν. :)

Με αυτές τις μνήμες!

Mε timings 4-4-4-12 και τάση 2v φτάνω στα 980+ mhz (δεν θυμάμαι ακριβώς)! Ενώ μπορώ να παίξω με 5αρια στα 1066mhz με 2,1v τάση αν σας λέει κάτι αυτό!

Αν δεν δίνεις χρήματα για 1066μνήμες πάρε τις crucial! Διαφορετικά δες πάλι τις crucial τις 1066mhz!

Τα έστησα εχθές και έβαλα κατευθείαν τον επεξεργαστή στα 2,8GHz. Παραθέτω κάποια συγκριτικά που έκανα γι' αρχή:

Για να αρχίσω να ανεβάζω σιγά σιγά και να φτιάχνω και τις μνήμες, πείτε μου, στα πόσα παίζουν οι μνήμες καλά με τον επεξεργαστή; 2:1 στα 800MHz; 1Τ ή 2Τ κτλ; Πείτε καμμιά συμβουλή! Επίσης, είναι λογικό τα windows να βλέπουν μόνο 3,25GB;

post-713-1442175436,345_thumb.jpg

Για να αρχίσω να ανεβάζω σιγά σιγά και να φτιάχνω και τις μνήμες, πείτε μου, στα πόσα παίζουν οι μνήμες καλά με τον επεξεργαστή; 2:1 στα 800MHz; 1Τ ή 2Τ κτλ; Πείτε καμμιά συμβουλή! Επίσης, είναι λογικό τα windows να βλέπουν μόνο 3,25GB;

Δωσε μας ενα screenshot απο το CPU-Z στο CPU και στο memory tab.

Πρεπει να το δοκιμασεις για να δεις αν μπορουν να δουλεψουν οι μνημες σε 1Τ.

Τι windows εχεις?

stealth

Έπαιξα λιγάκι χθες και ρύθμισα τις μνήμες στα 4/4/4/12 και 1T στα 800MHz και το σύστημα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Επίσης, έπαιξα στα 3.2GHz χθες σταθερά. Τον έβαλα στα 3.3GHz αλλά δεν μπούταρε. Λέει κάτι; είναι μπανάνα; Να ανεβάσω λίγη τασούλα ή όχι; Το cpuz δείχνει πως είμαι με 1,28-1,3V.

Θέλω να βρω τα όρια του επεξεργαστή ώστε να ρίξω μετά multiplier και να αυξήσω FSB. Τραβάει η μητρική λέτε;

Eχεις συνδεδεμένο το front panel audio του κουτιού σου?

Αν ναι υποστηρίζει ac97 ή ΗD ?

Όσο για την μητρική, βαλε το τελευταίο bios και ας την να στρώσει λίγο βρε παιδί μου :p!

Τελικά το πρόβλημα με τον ήχο λύθηκε, έβαλα 48KHz αντί 96KHz που είχα βάλει στις ρυθμίσεις. Αντιμετωπίζω όμως ένα άλλο θέμα, πειράζω το FSB αλλά φαίνεται να είναι κλειδωμένο στα 200MHz. Κατέβασα το τελευταίο bios να δω αν θα αλλάξει κάτι.

Πηγαινε στο bios>Cell Menu,αν εχεις το Cool & Quiet ενεργοποιημενο βαλτο στο Disabled.

Mετα εκει που λεει Adjust CPU FSB Frequency εχεις την δυνατοτητα να αλλαξεις το FSB.

Aπο οσο βλεπω εχει ολες τις ρυθμισεις που χρειαζεσαι για τις μνημες,CPU,NB και SB voltages.

Απενεργοποιησε ολα τα Spread Spectrum.

stealth

Stealth, απενεργοποιημένες έχω αυτές τις 2 επιλογές αλλά στα windows δείχνει πως έχω κολλήσει στα 200MHz. Την τελευταία εβδομάδα προσπαθώ να κάνω bios update αλλά δεν μπορώ. Μάλλον κατέληξα πως το floppy μου είναι προβληματικό, δεν μπορώ να κάνω χωρίς να χρησιμοποιήσω floppy;

Τελικά έκανα bios update με ένα usb. Το θέμα όμως είναι πως πάλι αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Αλλάζω το FSB αλλά δεν αλλάζει, το cpuz δείχνει πως είναι 200Mhz όπως και τα windows, ενώ όταν μπαίνω στο bios δείχνει πως είναι εκεί που το πήγα που όμως δεν είναι όπως δείχνουν και οι επιδόσεις. Το cool & quiet το έχω απενεργοποιημένο καθώς και το spread spectrum.

Τί μπορεί να φταίει; Το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό;;;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.