Jump to content

SOS!!ASRock

_christos_

Recommended Posts

Παιδια σας παρακαλω όποιος ξερει ας με βοηθήσει please

Ειχε χαλάσει η μητρική μου (asus socket 939 ATX) και επειδή θεώρησα ότι δεν είναι κατάλληλη εποχή για αναβάθμιση πήρα αυτή εδω την mobo (microATX) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528399 .Στο μεταξύ επειδή έχω αυτο το case http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=4_&mID=118 δεν είναι εύκολη η αλλαγή psu(έχω μολις 350w με συστημα win XP pro. 1GB DDR. 2 HDD Sata και 2 dvd-rw, vga geforce 6600).Ρωτησα λοιπόν τον τεχνικό μου ότι μηπως από την αρχή είχα κακώς τοσα λιγα watt και οτι ίσως αυτο να προκάλεσε και τον "θανατο" της mobo μου είπε ότι μετρησε το psu και ότι ειναι οκ και ότι για την μητρική που θα βάλω δεν υπάρχει πρόβλημα....

Επειδη δεν ξανα πάτησα εκεί σκέφτηκα να αλλάξω την mobo μόνος μου. Εγκαθηστώ το fan και τον επεξεργαστή-βάζω και την πάστα- και πάω να κάνω δοκιμή να βάλω ρεύμα στη μητρική και ΔΕΝ δουλεύει τπτ ουτε τα ανεμηστηράκια....Έχω ελένξει όλα τα καλώδια τπτ....:022:

Βάζω στην παλιά mobo το τροδοτικό και τα ανεμηστηράκια λειτουργούν κανονικά.Τι λετε ρε παιδια να φταίει ???Τροφοδοτικό???Η mobo ειναι καινούργια οποτε χλωμο να ειναι χαλασμενη....

Τι με συμβουλευεται???

:115: Εχω μια ιδεα...

Για πες μου. Παει να ανοιξει και μετα απο ελαχιστα δευτερα κλεινει?

Δοκιμασε βγαλεις την mobo απο το case και να ανοιξεις το pc. Μπορει να βραχυκυκλωνει καμια βιδα απο αυτες που κρατανε την mobo στο case.

Φιλε μου η mobo επειδη την αντικαθιστώ είναι εκτός case οποτε το θεμα με βιδες κτλ δε παιζει....Μπααα τπτ δεν κουνιέται φύλο....

Τι μπορω να ελένξω εκτός από τις καλωδιώσεις???

Η ψυκτρα είναι οκ και συνδεδεμενη στο πιν του φαν...ΜΟυ κανει εντυπωση πως γίνεται και δουλευει στην παλια mobo και σε αυτη τπτ...

ΥΓ :΅Δεν εχει τπτ πανω της η mobo περα απο cpu και ψυκτρα

Artic Silver 5. Tι μπορω να κανω για να το τσεκαρω αυτό?

Είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, απλά κοιτάς αν έχει πάει σε τίποτα κυκλώματα, που δύσκολο το βλέπω.

Δες αν έχει κάτσει καλά ο επεξεργαστής (ναι, και αυτό το έχω κάνει).

ΥΓ :΅Δεν εχει τπτ πανω της η mobo περα απο cpu και ψυκτρα

ΕDIT: Έχει πάνω μνήμες ή όχι;

Σίγουρα ήταν η προηγούμενη μητρική που χάλασε; Δοκίμασες να τρέξεις το μηχάνημα χωρίς κάποια RAM πάνω (εννοώντας τη μία από τις δύο αν έχεις πάνω από δύο sticks πάνω) ;

+ http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2216

Δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη. Το γραφει στο site του e-shop.

Hmmm... Τι εχεις συνδεμενο πανω? Ολους τους δισκους και τα cd drives? Μηπως η mobo ζηταει πιο πολυ ρευμα και δεν εχεις να της δωσεις?

Η cpu σου ειναι σιγουρα συμβατη με την mobo?

Παιδια η mobo δεν εχει ΤΠΤ πάνω ουτε ram ουτε τπτ, μονο επεξεργαστη....Ξανα έβγαλα τη ψυκτρα τπτ δεν εχει ο cpu και τον έχω τοποθετησει σωστα.

Ναι ειναι η παλια mobo στην οποια λειτουργει το psu kai ta fans.

Συμβατη τι εννοείς ?? AMD ειναι και οι 2 mobo για socket 939...Tι αλλη συμβατοτητα???

Ξεχασα να πω έχω cpu athlon amd X2 3800+

Παιδια η mobo δεν εχει ΤΠΤ πάνω ουτε ram ουτε τπτ, μονο επεξεργαστη....Ξανα έβγαλα τη ψυκτρα τπτ δεν εχει ο cpu και τον έχω τοποθετησει σωστα.

Ναι ειναι η παλια mobo στην οποια λειτουργει το psu kai ta fans.

Συμβατη τι εννοείς ?? AMD ειναι και οι 2 mobo για socket 939...Tι αλλη συμβατοτητα???

Ξεχασα να πω έχω cpu athlon amd X2 3800+

Θα έπρεπε να δουλεύει χωρίς RAM;

Μπα παιδες τπτ.....

Υπαρχει συγκεκριμενος τρόπος που το κανουμε.?καποια βήματΑ???

Το παραλογο ειναι οτι στην παλια mobo λειτουργει το psu + fans.....

Αρα 2 ειναι τα τεινα -κατα τη γνωμη μου-

1. Χαλασμενη καινουργια mobo -χλωμο....

2. Δεν σηκωνει το τροφοδοτικο....-το ερωτημα εδω είναι οτι αφου ειναι ιδιας κατασκευης η mobo γιατι να θελει παραπανω watt

3. Kαι μακρια απο μας να έχει παθει κατι ο cpu....

Ποσα amp δινει στην 12αρα το τροφοδοτικο σου?[/QUOT]

Φιλε μου δεν καταλαβαινω τι λες....Υποθετω εννοεις κατι με μετρησεις σε power tester αλλα δεν εχω κατι τετοιο εγω....

Μηπως θα ηταν σωστο πρώτα να την δοκιμάσω σενα psu με 450+ watt πριν την παω πισω??

Υπάρχει περιπτωση αν κατι έχει παει στραβα με την τοποθετησει της παστας να μην ανοιγε???Υποθετω όμως πως θα ανοιγε αλλα θα έδινε πολυ θερμοκρασια???

Oχι δυστυχως δεν έχω αυτη τη στιγμή αλλα θα κοιτάξω να βρω απο κανένα φίλο. Τι να πω εκτος και αν είναι κατι "ψιλο" που μου διαφεύγει και δε μπορω να το βρω ....- τι να πω να μαι τοοοσο γκαντεμης και να πηρα χαλασμενη mobo?

Τα amp τα γραφει στο τροφοδοτικο ενα αυτοκολλητο στο πλάι.Οι μητρικες 939 συνηθως θελουν 17 με 18 amp στην 12αρα το ελαχιστο για να δουλεψουν σωστα.Δοκιμασε ενα τροφοδοτικο πιο μεγαλο και αν δεν δουλεψει παλι πας πισω την μητρικη για αντικατασταση.

Καλημερες παιδια....Ευχαριστω όλους χτες για τις απαντήσεις...

ΝΑ ρωτήσω κάτι πριν κάνω έλεγχο και σε αλλο psu..οσον αφορά την εγκατάσταση. Αφού έχω βάλει cpu + fan τότε συνδέω το καλώδιο της τροφοδοσίας με αυτο στα 24pin πανω στην mobo...και λογικά πρεπει να λειτουργουν τα fans και το psu(εγω είχα βάλει και κατι αλλα καλώδια που συνδέουν το κουμπι start με την mobo)...Δεν χρειάζομαι κατι αλλο??

Θα έπαιζε και με λιγότερα από τα απαιτούμενα αμπέρ απλά όχι σταθερά.

Τη μητρική που την έχεις ακουμπήσει?

Βάλε επεξεργαστή, ραμ , κάρτα γραφικών και ένα ανεμιστήρι, εννοείται και την ψύκτρα του επεξεργαστή. Επίσης τσέκαρε τα πινς της μητρικής και του βύσματος του τροφοδοτικού σου. Μήπως περισσεύει ή λείπει τίποτα? Μία τετράδα ας πούμε?

Αν θες να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό άστο μόνο του σε μία άκρη, βραχυκύκλωσε με έναν συνδετήρα το πράσινο και ένα μαύρο από το 20πινο και βάλε όλα τα ανεμιστήρια σου πάνω. Μετά πάρε ένα πολύμετρο των 10 ευρώ και μέτρα τάση στο κίτρινο (12) και κόκκινο (5)

Αυτο με το τροφοδοτικο το εκανε χτες και λειτουργούσε ,δλδ οσο ειχα το συνδετηρα μεσα στα βυσματα λειτουργουσε το psu-εκτος απο αυτο που λες με το πολύμετρο το εχω παραγγείλει ομως-για την ακρίβεια αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700482

To θεμα ειναι οτι δε λειτουργει ουτε με τον cpu μονο του ,θα λειτουργήσει με όλααυτα πάνω του?? Τον αρχικο έλεγχο πηγα να κάνω πριν βάλω όλα τα σιμπραγκαλα πανω του και δεν δείχνει σημείο ζωής...

Την μητρική την είχα πάνω σενα σα φελιζον που είχε απο την αρχή και πάνω στη σακούλα του...

Το πινς της μητρικής ειναι 24 αλλα το βίσμα του τροφοδοτικού ειναι 20(οπως και στη παλια-αλλα λειτουργει κανονικα) εξάλλου και στην καινουργια μητρική έχει ένα χαρτακι που λεει για 20 ή 24 πιν.Βαζω και το επικουρικό βισμα τα 4 πιν αλλα τπτ

Θα μπορούσε να χει βραχυκυκλώσει κάτι??Και αν ναι τι ???

Yπάρχει κατι αλλο που μπορω να κανω για να δω αν το πρόβλημα είναι στη μητρική???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.