Anexitilos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 αναρωτιόμουν όταν την αγόρασα (vga) γιατί ενώ υπερτερούσε σε επιδόσεις η τιμή της ήταν σε τόοοσο καλά επίπεδα σε σχέση με υποδεεστερες η απάντηση "πολύ θορυβος ρε φίλε !!!" :046: το fanάκι δουλέυει στο 100% και επίσεις συνδέεται με 2pin στην κάρτα οπότε δεν μπορώ με τπτ (ουτε με το δικό του πρόγραμμα) να επέμβω στις στροφές του. οπότε έλεγα να δοκιμάσω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160το 8εμα είναι απο οτι βλέπω στην photo εχει 3pin connector. 8α μπορέσω να το κανω να δουλέψει με την δική μου κάρτα γραφικών http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513366
EliasKir Μάρτιος 1, 2009 #2 Μάρτιος 1, 2009 Νομιζω οτι οι ανεμιστηρες που ρυθμιζονται εχουν 4-pin βυσμα. Τα 2 ειναι για το + -, το ενα για να διαβαζει στροφες και το τεταρτο για να ρυθμιζεται.
tristeno1416003162 Μάρτιος 1, 2009 #3 Μάρτιος 1, 2009 Δεν έχει καμμία σημασία ο αριθμός των καλωδίων. Και με 2 μπορούν να αλλάξουν οι στροφές. Η συγκεκριμένη κάρτα καθώς και η Sapphire δεν μπορούσαν να αλλάξουν στροφές (powercolor, club3d, gigabyte, palit, msi μπορούσαν εξ αρχής).Αν δεν λυθεί το πρόβλημα ούτε με τους νέους CCC τότε υπάρχει πάντα η λύση αλλαγής ψύκτρας.
gskrekos Μάρτιος 1, 2009 #4 Μάρτιος 1, 2009 να ρωτησω κατι, ποιο αφτερμαρκετ ανεμιστηρακι ταιριαζει??asus 4670
Anexitilos Μάρτιος 1, 2009 Author #5 Μάρτιος 1, 2009 δηλαδή με το fan controller της zalman 8α μπορέσω να κάνω δουλειά αφου κάνει αναλογικά αυτό που η κάρτα δεν μπορεί να κάνει ψηφιακά. το θέμα είνα 8α κουμπώνουν τα βύσματα?
pokemon6401442169101 Μάρτιος 1, 2009 #6 Μάρτιος 1, 2009 Αν ρίξεις τα clocks μπορείς να την δουλέψεις και χωρίς ανεμιστήρα (πολλές εκδώσεις είναι και fanless).Τα 2pin ανεμιστηράκια δεν εφαρμόζουν σε 3pin connector. Εκτός αν βγάλεις το μάυρο που έχει και βάλεις ένα 80mm επιπλέον fan.
Anexitilos Μάρτιος 2, 2009 Author #7 Μάρτιος 2, 2009 Αν ρίξεις τα clocks μπορείς να την δουλέψεις και χωρίς ανεμιστήρα (πολλές εκδώσεις είναι και fanless).Τα 2pin ανεμιστηράκια δεν εφαρμόζουν σε 3pin connector. Εκτός αν βγάλεις το μάυρο που έχει και βάλεις ένα 80mm επιπλέον fan.το να ρίξω τα clocks, να κανω εν γνώση μου την καρτα να υπολειτουργει μήπως και μειωθουν οι στροφες δεν νομίζω ότι είναι στις επιλογές μου. εν πασει περιπτώσει είναι μια αποψη και σε ευχαριστώ:001: τα 2pin ανεμιστηράκια μπορεί να μην εφαρμόζουν στα 3pin connector αλλά κόβονται και ματίζονται μια χαρά :046: το άλλο σκέλος με μπερδεύει: απο το zalman στο connector της vga :087: Αν κόψω-ματίσω το fan με το zalman και μετά το κομμένο connector (2πιν του fan) το ματίσω στην άκρη του zalman που κουμπώνει στην vga 8α δουλέψει?Συγνώμη αν κουράζωPS τωρα που το σκέφτομαι γιατί να μπω στην διαδικασία?εγω 8έλω να έχω την ηρεμία μου το βραδυ που το pc κανει downloading (και είναι δίπλα απο το κεφάλι μου) αν παρεμβάλω ενα απλο διακοπτακι στο fan και το κλείνω το βραδυ που το pc ειναι idle 8α εχω προβληξμα με θερμοκρασία?
viper1442169065 Μάρτιος 2, 2009 #8 Μάρτιος 2, 2009 Δε θα πρότεινα αφαίρεση ανεμιστήρα, μην καεί καμιά κάρτα.Αν μπορείς να αλλάξεις ανεμιστήρα καλύτερα.
tristeno1416003162 Μάρτιος 2, 2009 #9 Μάρτιος 2, 2009 Αν είναι κάρτα που πιάνει μόνο ένα slot δεν έχεις άλλη επιλογή εκτός από την αλλαγή ψύκτρας. Αν έχεις από αυτές που πιάνουν δυο slots τότε αποσύνδεσε τον ανεμιστήρα της κάρτας αλλά βάλε έναν άλλο που να μπορείς να τον ρυθμίσεις και να είναι και αθόρυβος να φυσάει πάνω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.