Jump to content

Δείξτε τον SSD σας !!!

tristeno1416003162

Recommended Posts

Πολύ επηρεάζεται το Atto από το fragmentation. Το Crystal υποθέτω βγάζει χαμηλά νούμερα επειδή είναι παλιά έκδοση.

Κατέβασα και το τελευταίο.Αριστερά είναι το δικό μου, δεξιά το κινέζικο

attachment.php?attachmentid=26668&stc=1&d=1272871916

post-88-1442175657,6099_thumb.jpg

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Εγώ έχω τον 32άρη που βγάζει παρόμοια αποτελέσματα με τον αντίστοιχο στο Κινέζικο site. Δεν νομίζω πάντως να υπάρχει κάποια, οποιαδήποτε, διαφορά ανάμεσα στον 32άρη και τον 64άρη που έχεις εσύ, με εξαίρεση προφανώς την χωρητικότητα, μιας και το crystaldiskinfo μου δίνει πανομοιότυπα στοιχεία με αυτά του δικού σου.

attachment.php?attachmentid=26671&d=1272878035

Τώρα το χαμηλό write στα μεγάλα αρχεία δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται. Το atto που είχες τρέξει επιβεβαίωνε μεγαλύτερες ταχύτητες - δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι και αξιόπιστο (τα 120ΜΒ/sec εγγραφή που σου είχε δώσει στην αρχή είναι εκτός πραγματικότητας αν υποθέσουμε ότι ο 32άρης με τον 64άρη είναι πανομοιότυποι).

Υ.Γ. Έτρεξα ένα Crystaldiskmark 3. Τα αποτελέσματα σχεδόν ίδια με τα δικά σου. Μόνη παραφωνία το write των μεγάλων αρχείων σε σένα.

attachment.php?attachmentid=26672&d=1272881807

post-47-1442175657,6745_thumb.jpg

post-47-1442175657,7522_thumb.jpg

Εμένα το write αργεί γιατί τρέχει από πίσω το optimizer. Υποθέτω εσύ τον έχεις χωρίς!? άραγε αξίζει τελικά να το τρέχω?

Επίσης λέω να του τρέξω το diskeeper 2010 σαν defrag. Εξάλου και ο optimizer της ίδιας εταιρείας. Βρήκα και αυτό ->

Do you still need HyperFast if you have TRIM?

Να είναι ο Optimizer; Δεν ξέρω πραγματικά. Σε παλιότερη εγκατάσταση τον είχα τον Optimizer, αλλά δεν θυμάμαι να είχα παρατηρήσει κάποια σημαντική αλλαγή στα νούμερα του Crystaldiskmark. Είμαι σίγουρος ότι αν είχα παρατηρήσει αυτή την πτώση στα νούμερα του Crystal θα το θυμόμουν και θα ήταν ο λόγος κατάργησης του Optimizer. Αλλά αυτή τη φορά δεν πέρασα τον Optimizer απλά για να δω αν αρκεί ένα defrag. Μετά την εγκατάσταση των ΧΡ και χωρίς την χρήση του Optimizer είναι γεγονός ότι το σύστημα είχε... λόξιγκα. Ένα defrag έκανα πριν 20 μέρες με το Ultimatedefrag και το σύστημα φαίνεται ΟΚ*. Από την άλλη εγώ είμαι και με 32bit XP, οπότε μπορεί απλά να είναι θέμα crystal και 64bit Win7 ή όντως να δούλευε εκείνη την ώρα ο optimizer στο background.

Όσο για το Hyperfast. Δεν ξέρω. Λογικό είναι η Diskeeper να θέλει να συνεχίσει να έχει λόγο ύπαρξης ακόμα και στους SSDs που υποστηρίζουν trim, από την άλλη μπορεί οι άνθρωποι να έχουν και δίκιο.

*το crystal το έτρεξα χωρίς να κάνω κάποιο defrag πριν, αλλά και πάλι έχω μόλις 3% fragmentation και τα 2/3 του SSD άδειο(τα καλά των XP).

Θεωρείται καλό προγραμματάκι για defrag, αλλά δεν έχω δει κάποιες συγκεκριμένες αναφορές για την χρήση του με τους SSD. Νομίζω στην περίπτωση των SSDs τα ποιο πολλά από αυτά τα προγράμματα θα έχουν γενικά μικρές έως καθόλου διαφορές όσον αφορά την απόδοση του SSD μετά το defrag. Άλλωστε, θεωρητικά έστω, οι SSD δεν χρειάζονται/χρειάζονταν defrag.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.