Jump to content

Δείξτε τον SSD σας !!!

tristeno1416003162

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και απο μενα.Απο χτες ανήκω και γω στην οικογένεια των SSD me ton INTEL x-25 80g G2.Τον έχω βάλει στο σύστημα της υπογραφής (Laptop) και όντως έχω δει αυτή τη διαφορά στις επιδόσεις ,όχι όμως και στα τεστ που παραθέτετε πάντα συγκρητικά με μένα.

Το Chipset είναι i945PM,ICH7.

Πάντως εως τώρα ότι έχω δοκιμάσει δεν έχω καταφέρει να ανεβάσω περισσότερο τις επιδόσεις του.(Αλλαγή σε άλλη θέση drive,στήσιμο του λειτουργικού σε 1RAID 0 με έναν δίσκο).Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ή αν πέρνει καμιά γιατρειά θα ήθελα να δοκιμάσω.

75529553.png

By zillakarpen

Γνωρίζει κανείς κάποιο τρόπο ώστε να δω αν τελικά υποστηρίζει SATA 1 ή SATA 2 γιατί μετά απο συμβουλή του Tristeno αλλά και απο λίγο διάβασμα που έριξα σε διάφορες συζητήσεις παίζει πολύ να ανήκω στους άτυχους όπου η μέγιστη μεταφορά δεδομένων είναι 1,5Gbs.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Είχα ξεχάσει ότι υπάρχει αυτό το thread και άνοιξα άλλο... Δεν πειράζει, θα σβηστεί εκείνο, οπότε τα ξαναγράφω εδώ:

Εδώ και μερικές ημέρες έχω στα χέρια μου δύο Intel SSD, αλλά δεν είχα βρεί χρόνο να τους βάλω. Σήμερα τελικά βρήκα χρόνο να τους στήσω... Ήθελα να το κάνω το ΣΚ, αλλά πήγαμε εκδρομή μιάς και είχε καλό καιρό.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά και στις μετρήσεις, αλλά και στην αίσθηση στο σύστημα. Προηγουμένως είχα Raid0 με δύο Seagate 7200.10 32MB 80GB, ενώ τώρα μπήκαν απάνω οι δύο Intel X25-M G2R5 80GB.

thumb-1739_4B01C1FB.jpgthumb-5353_4B01C1FB.jpgthumb-3869_4B01C1FB.jpgthumb-0177_4B01C1FB.jpgthumb-77B3_4B01C1FB.jpgthumb-B9D3_4B01C2DD.jpg

thumb-CDEA_4B01C2DD.jpgthumb-E418_4B01C2DD.jpgthumb-73CE_4B01C2DD.jpgthumb-5264_4B01C2DD.jpgthumb-9E27_4B01C31B.jpgthumb-92B5_4B01C31B.jpg

Παλικαρια Στους 2 80ριδες Intel SSD στο RAID τί strip size βαζετε?

Αν θυμάμαι καλά έχω βάλει 32ΚΒ, αλλά θα το δω το βράδυ σπίτι και θα σου πω σίγουρα.

OK παλικαρι Thanks

ps. (το 64αρι δεν ειναι καλύτερο? (παντα για boot λειτουργικό και εφαρμογες μόνο)

OK παλικαρι Thanks

ps. (το 64αρι δεν ειναι καλύτερο? (παντα για boot λειτουργικό και εφαρμογες μόνο)

Ναι, καλλίτερο είναι, για αυτό κι εγώ έχω βάλει 64ΚΒ ;)

@pokemon640: Το 2048ΚΒ για λειτουργικό είναι πολύ μεγάλο. Τέτοιο μέγεθος χρησιμοποιείς μόνο σε δίσκους που κρατάνε μεγάλα αρχεία (πχ ταινίες)

Μου έφεραν και εμένα δώρο για την γιορτή μου (που την ξεχάσατε εδώ....), ένα ssd Apacer 64GB. Θα τον βάλω σαν κύριο δίσκο (μόλις πάρω καλώδιο sata γιατί ξέμεινα) και θα στήσω πάνω τα 7 64bit. Κάτι να προσέξω, να δω? Μου είπαν να τρέξω ένα πρόγραμμα, τον optimizer, για καλύτερη απόδοση...

Ορίστε μια πρώτη φωτό με σύνδεση μέσω usb

attachment.php?attachmentid=26601&stc=1&d=1270984317

post-88-1442175653,9506_thumb.jpg

• 3 weeks later...
Μου είπαν να τρέξω ένα πρόγραμμα, τον optimizer, για καλύτερη απόδοση...

Βασικά ο optimizer κάνει defrag στο background. Βοηθάει αλλά δεν ξέρω αν είναι και απαραίτητος. Ίσως αν περιοριστείς σε ένα defrag κάθε μήνα να αρκεί.

Πάντως σαν επιδόσεις θα πρέπει να δεις κάτι ανάλογο με τα νούμερα στο παρακάτω link

Google ¦¬¦Ε¦Σά¦Υ¦Ρ¦Α¦�¦Η

Yποθέτω ότι ο δίσκος μοιάζει με αυτόν στο Κινέζικο site και όχι με τον pro στο site της Apacer.

Υ.Γ. Δεν πρόσεξα στην αρχή που έγραφες ότι τον είχες συνδέσει με USB.

Βασικά ο optimizer κάνει defrag στο background. Βοηθάει αλλά δεν ξέρω αν είναι και απαραίτητος. Ίσως αν περιοριστείς σε ένα defrag κάθε μήνα να αρκεί.

Πάντως σαν επιδόσεις θα πρέπει να δεις κάτι ανάλογο με τα νούμερα στο παρακάτω link

Google ¦¬¦Ε¦Σά¦Υ¦Ρ¦Α¦�¦Η

Yποθέτω ότι ο δίσκος μοιάζει με αυτόν στο Κινέζικο site και όχι με τον pro στο site της Apacer.

Υ.Γ. Δεν πρόσεξα στην αρχή που έγραφες ότι τον είχες συνδέσει με USB.

Ο σκληρός πραγματικά δείχνει σαν αυτό της φωτό από το κινέζικο site, μόνο που είναι 64. Επίσης πρόσεξα ότι με τον καιρό και όσο δουλεύει το optimizer, έχει καλύτερες αποδώσεις. Θα κοιτάξω να τρέξω όλα τα διαγνωστικά που έχει στο κινέζικο site, ώστε να συγκρίνεται. Επίσης κατέβασα το diskeeper, μιας και ο optimizer είναι της ίδιας εταιρείας και το έτρεξα μία φορά, χρησιμοποιόντας την δυνατότητα του HyperFast. Θα τρέξω καινούργιο διαγνωστικό να δω εάν έχει διαφορά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.