Jump to content

Εξωτερικός HD 500GB-1TB αξιοπιστία.

prodromos1442169173

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα!

Μέσα στις επόμενες μέρες σχεδιάζω να αγοράσω τον πρώτο μου εξωτερικό σκληρό USB 2.0.

Η πρώτη μου απορία είναι αν οι δίσκοι αυτοί έχουν πρόβλημα εάν είναι συνέχεια ανοιχτοί και στο ρεύμα ή μπορώ άνετα να τον έχω ανοιχτό ακόμα και τις νύχτες επί μέρες?

Με ένα ψάξιμο στα σχετικά θέματα του φόρουμ, είδα έναν φίλο να αναφέρει ότι η εγραφή αρχείων σε δίσκους >250 GB είναι αργή και πρότεινε μόνο e-sata. H μείωση αυτή της ταχύτητας θα είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με τους εσωτερικούς? Ενδιαφέρομαι να τον χρησιμοποιήσω για αποθήκευση ταινιών και σειρών, η αναπαραγωγή τους στον Media player από τον εξωτερικό θα είναι προβληματικη?

Και τέλος ίσως το πιο κλασσικό ερώτημα! Έχω να διαλέξω ανάμεσα στους Western Digital My Book Essential, Iomega eGo, Seagate FreeAgent (1ΤΒ ή 500γιγα). Με τη δική σας εμπειρία, ποιόν θα διαλέγατε? Υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιείται περισσότερο?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!! :001:

Πρέπει να δεις ποιός έχει επιλογή να μπαίνει σε stand-by όταν δεν τον χρησιμοποιείς. Τα μοντέλα της Buffalo το κάνουν σίγουρα και η τιμές τους είναι πολύ καλές. Το esata είναι καλό αλλά και με USB 2 θα μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή ταινιών χωρίς πρόβλημα.

Οι δίσκοι πάντως που χρησιμοποιούν οι έτοιμες λύσεις δεν είναι οι καλύτεροι (από πλευράς κατανάλωσης, επιδόσεων) και η εγγύηση που δίνουν είναι συνήθως περιορισμένη (1-2 χρόνια). Αν το κάνεις μόνος σου (πάρεις μια θήκη και προσθέσεις δίσκο μόνος σου) έχεις την κανονική εγγύηση του δίσκου που είναι 3-5 χρόνια.

ΣΚέφτηκες την λύση ενός NAS?

Θα το σκεφτω σοβαρα να ξαναπαρω σκληρο εξωτερικο μιας και προσφατα παρεδωσε πνευμα ο μολις 11μηνων WD ΕΒοοκ...

Εχασα Απιστευτα πολλα δεδομενα.

Συμβαινουν αυτα ομως ειναι να μη σου τυχει.

Seagate Freeagent τους ξεχνάς! πεθαίνει ο ένας μετά τον άλλο, ειδικά αν έχουν και παλιό firmware.

To e-sata βοηθάει πολύ σε 24/7 περιπτώσεις, γιατί είναι σαν να τον έχεις εσωτερικά συνδεδεμένο και έχεις όλη την ταχύτητα του διαθέσιμη, με USB του κόβεις όλη την ταχύτητα και μερικές φορές κάνει νούμερα μετά από ώρα αν είναι συνδεδεμένο.

Προτείνω αυτά τα 2:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1220292&catalog=23&category=69978194&page=5

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1193414&catalog=23&category=69978194&page=5

Η λύση του NAS είναι μεν ακριβή (500Ε-700Ε) αλλά εγγυημένα έχεις αδιάλειπτη λειτουργία.

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Μάλλον με αποθαρρύνατε από την ιδέα του USB HD αλλά τα NAS είναι ακριβά για μένα. Έψαξα και αλλού και διάβασα για τους Seagate όπως λέει και ο pokemon ότι καλύτερα να τους ξεχάσω, αν και κρίμα γιατί ήταν οι μόνοι με 32ΜΒ cache από όσα είδα μέχρι τώρα.

Ίσως πάλι να αγοράσω τον εξωτερικό και να μην τον χρησιμοποιώ σε 24/7 λειτουργεία, αλλά ο alekan με φόβησε με το "Εξωτερικος και αξιοπιστια ειναι μαλλον ασυμβατα" ;p

Tristeno ναι πήγα τα είδα τα Buffalo αλλά δε τα γνωρίζω σαν μάρκα για αυτό δεν τα ανέφερα. Θεωρείται αξιόπιστη σε γενικές γραμμες εταιρία?

Ενας Maxtor One Touch 500Gb που ειχα εμπαινε σε Stand By Mode μετα απο καποιο διαστημα που οριζει ο χρηστης. Παρολα αυτα νομιζω οτι η καλυτερη λυση ειναι ενας εσωτερικος με ξεχωριστο κουτι. Υπαρχουν διαφορα κουτια, αλλα με ανεμιστηρα, αλλα με on/off κτλ. Εγω ετσι θα κανω. Σε καθε περιπτωση ομως καλυτερα e-sata.

Εγώ εδώ και 3 χρόνια έχω έναν seagate εξωτερικό και έχω σωθεί από το να χάνω αρχεία, τον ανοίγω μόνο όταν θέλω να αποθηκεύσω αρχεία ή να τα ξαναβρώ,

Οι εξωτερικοί πιστεύω είναι καλοί αλλά όχι να είναι συνέχεια ανοιχτοί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.