Jump to content

System Stability Tester vs SuperPI

DarthMoul

Recommended Posts

Θες να δωσω κι ενα με 8 threads να δεις γελια???:D

Περα απο το καλαμπουρι, οι μετρησεις και τα αποτελεσματα εδω, εχουν ελαχιστη, για να μην πω μηδενικη σημασια στην καθημερινοτητα μας.

Οσο καλα μπορει να κανει την "καθημερινη δουλεια" ο i7 920 μου στα 4+Ghz. αλλο τοσο μπορει να την κανει ο phenom,o c2d, ο c2q κλπ (για να μην πω φυσικα και ο Atom).

Ο στοχος του thread ειναι να δειξουμε την καλυτερη αποδοση του systester σε συγκριση με το super pi.:)

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply
Θες να δωσω κι ενα με 8 threads να δεις γελια???:D

Ο στοχος του thread ειναι να δειξουμε την καλυτερη αποδοση του systester σε συγκριση με το super pi.:)

Οχι με ενα thread θελουμε.:)

Αυτο που δειχνει το thread κατα την γνωμη μου,μεχρι τωρα τουλαχιστον,ειναι οτι ο systester τρεχει με τα ιδια περιπου σκορ σε Intel και AMD επεξεργαστες κατι που δεν συμβαινει με το SuperPi.

stealth

@Dalooney:

Για σταθερότητα:

1. Borwein αλγόριθμος

2. Threads = number of cores

3. Τουλάχιστον 2 turns.

4. Υπολογισμός από 32M και πάνω. Αν έχεις πολύ μνήμη ανέβασε το κι άλλο ή αύξησε τα threads. Η μνήμη που χρησιμοποιεί ο tester με Borwein για τον υπολογισμό είναι περίπου ως εξής: Αριθμός ψηφίων x 3.5 x Threads.

@EliasKir:

Λογικά το λειτουργικό δεν παίζει ρόλο αν και τα δύο benchmarks είναι στα 32 bits.

Ετσι, με την αλμυρα...

attachment.php?attachmentid=24089&stc=1&d=1235149523

Ειναι ξεκαθαρο πως ο systester στο συστημα μου τα παει καλυτερα κι ας μην ειναι AMD...:098:

1 sec διαφορά για +1140Μhz από τον Agena μου δεν λέγεται αρμύρα. Ντροπή λέγεται:)

Σημειωση 1: πάνω από τα 2.7 τον ανεβάζω από nvidia tools, γι αυτό γράφει 2713 στο tester

Σημείωση 2: Ο Phenom βγάζει με 1 και με 4 threads κοντινό score. Με 4 threads αν θυμάμαι βγάζει κάπου στα 7,4! Χειρότερο δηλαδή. edit: αυτό τελικά συμβαίνει, επειδή όταν επιλέγεις 4 threads, δεν τρέχει 1 test με 4 πυρήνες, αλλά 4 φορές ταυτόχρονα το ίδιο τεστ για έλεγχο σταθερότητας. Έτσι εξηγείται.

Σημείωση 3: Στα win32 βγάζει κάπου 12,5 @2950. Απλά στα 64bit χάνω κάμποσα mhz σε OC, όπως είναι σύνηθες στους Phenom

post-173-1442175415,2203_thumb.jpg

Δειτε και ενα 64βιτο με τις ιδιες ρυθμισεις.

Στα 32Βιτ μου εβγαλε το ιδιο σκορ παραπανω απο μια φορες παρεπιπτοντως..

Φανερο πλεονεκτημα βλεπω εγω στους AMD.Και φαινεται να παιζει ρολο η ταχυτητα πολυ παραπανω απο το αν ειναι τετραπυρηνος.System παντα..

post-155-1442175415,4733_thumb.jpg

Man διορθωσε λιγο το μεγεθος της εικονας. Επισης Ε8400 κατω απο 4Ghz δεν ειναι αξιος να λεγεται επεξεργαστης :033: .

δεν με αφηνει να τον ανεβασω,:022: :022: ασε που εχει κ κολλημενο dts αλλα το εκνευριστηκο ειναι πως δεν την ενδιαφερει!!

Φανερο πλεονεκτημα βλεπω εγω στους AMD.Και φαινεται να παιζει ρολο η ταχυτητα πολυ παραπανω απο το αν ειναι τετραπυρηνος.System παντα..

Αν μια AMD CPU είναι ικανή να υπολογίσει με Gauss το 1Μ στους χρόνους που δίνει ο tester, τότε δεν είναι ο tester που εννοεί την AMD. Είναι το SuperPI που την αδικεί. Αυτό που ψάχνω εδώ είναι κατά πόσο είναι δίκαια τα παράπονα που διαβάζω σε διάφορα forums, από ανθρώπους που έχουν Intel, ότι ο tester αδικεί την Intel.

Πρόθεση να ευνοηθεί ή να αδικηθεί κανένας δεν υπάρχει. Ούτε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών, αφού ο κώδικας του Tester είναι ανοιχτός σε όλους. Υποψίες περί πρόθεσης εύνοιας ή αδικίας μπορούν να υπάρχουν μόνο για proprietary benchmarks όπως το SuperPi, το 3DMark κλπ.

1 sec διαφορά για +1140Μhz από τον Agena μου δεν λέγεται αρμύρα. Ντροπή λέγεται:)

Σημειωση 1: πάνω από τα 2.7 τον ανεβάζω από nvidia tools, γι αυτό γράφει 2713 στο tester

Σημείωση 2: Ο Phenom βγάζει με 1 και με 4 threads κοντινό score. Με 4 threads αν θυμάμαι βγάζει κάπου στα 7,4! Χειρότερο δηλαδή. edit: αυτό τελικά συμβαίνει, επειδή όταν επιλέγεις 4 threads, δεν τρέχει 1 test με 4 πυρήνες, αλλά 4 φορές ταυτόχρονα το ίδιο τεστ για έλεγχο σταθερότητας. Έτσι εξηγείται.

Σημείωση 3: Στα win32 βγάζει κάπου 12,5 @2950. Απλά στα 64bit χάνω κάμποσα mhz σε OC, όπως είναι σύνηθες στους Phenom

Το superpi σου δεν βλεπω.:p

Νομιζω ο Λουκας ζητησε και superpi για να δουμε τη διαφορα μεταξυ των δυο μετροπρογραμματων...:)

Ακόμα μιλάμε για διαφορες μεταξύ AMD και INTEL??

Δείτε τι διαφορές παίζουν μεταξύ των 2 προγραμμάτων σε όλους τους AMD.

Τι άλλο να πούμε??

Τάκη έβαλες Ι7 και κοκορεύσαι??ακόμα περιμένω κανένα bench από τον προηγούμενο 4πύρηνό σου...Αλλά μαλλον τον έφαγε η μαρμάγκα!!:033: :033: :098:

Αν μια AMD CPU είναι ικανή να υπολογίσει με Gauss το 1Μ στους χρόνους που δίνει ο tester, τότε δεν είναι ο tester που εννοεί την AMD. Είναι το SuperPI που την αδικεί. Αυτό που ψάχνω εδώ είναι κατά πόσο είναι δίκαια τα παράπονα που διαβάζω σε διάφορα forums, από ανθρώπους που έχουν Intel, ότι ο tester αδικεί την Intel.

Πρόθεση να ευνοηθεί ή να αδικηθεί κανένας δεν υπάρχει. Ούτε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών, αφού ο κώδικας του Tester είναι ανοιχτός σε όλους. Υποψίες περί πρόθεσης εύνοιας ή αδικίας μπορούν να υπάρχουν μόνο για proprietary benchmarks όπως το SuperPi, το 3DMark κλπ.

Sorry αν έχει υπωθεί πουθενά, αλλά μου διαφεύγει, ο κώδικας που είναι διαθέσιμος ?

Πληροφορίες για το ποιός compiler χρησιμοποιήθηκε και με ποιά flags υπάρχει ?

για δείτε εδώ παλικάρια.... γνώμες....:033:

opteron 170@ 2.5 ( το tester λέει για κάποιο λόγο 2ghz..δεν ξέρω γιατί..)

attachment.php?attachmentid=24094&stc=1&d=1235205896

35 στο SPI???ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ:046: :046: :046:

Εγώ με τον Opt 144 στα 2.9 έβγαζα 28!!!

post-19-1442175415,7361_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.