Jump to content

System Stability Tester vs SuperPI

DarthMoul

Recommended Posts

Ο Backgroundman απέδειξε περίτρανα κάτι που έχω πει εδώ και χρόνια:

Ότι η Intel, εδώ και χρόνια:

- στοχεύει στο να βγάζει επεξεργαστές που πάνε καλά στο Super-PI (εξαιρείται ίσως μόνο ο Core i7)

- πληρώνει τους devs του Super-PI για να ευνοούν τους επεξεργαστές της

Τώρα πλέον οι μάσκες έπεσαν και τυπικά.

WAntilles added 7 Minutes and 33 Seconds later...

Το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες για την "αξιοπιστία" του stability tester, είναι η μή καλυτέρευση των χρόνων των Intel σε 64bit.

Καμμία σχέση.

Είναι γνωστό στους ενημερωμένους, εδώ και πολλά χρόνια, ότι η AMD έχει πολύ ανώτερη 64-bit υλοποίηση από την Intel, άλλωστε αυτή (η AMD) έφτιαξε και το παγκόσμιο διεθνές standard-αρχιτεκτονική amd64.

Εδώ ξέρουμε σίγουρα ότι μέχρι και πριν τους Core2, από την EM64T έλειπαν amd64 εντολές, και κάποιες άλλες γινόντουσαν software-emulated, άρα είχαμε στην EM64T -> ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ.

Εδώ ακόμα ούτε στους Core2 αλλά ούτε και στους Core i7 είμαστε σίγουροι ότι έχει υλοποιηθεί πλήρως, σωστά και απολύτως συμβατά, το πρότυπο amd64.

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply
Ο Backgroundman απέδειξε περίτρανα κάτι που έχω πει εδώ και χρόνια:

Ότι η Intel, εδώ και χρόνια:

- στοχεύει στο να βγάζει επεξεργαστές που πάνε καλά στο Super-PI (εξαιρείται ίσως μόνο ο Core i7)

- πληρώνει τους devs του Super-PI για να ευνοούν τους επεξεργαστές της

Τώρα πλέον οι μάσκες έπεσαν και τυπικά.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αν η Intel είχε "πειράξει" τους

επεξεργαστές της για να τρέχουν πιο γρήγορα το SuperPi,

τότε θα έτρεχαν πιο γρήγορα και το SysTester, μιας και

πρόκειται για τον ίδιο αλγόριθμο και οι διαφορές στις

πράξεις θα είναι λίγες.

Επιπλέον το SuperPi δεν τρέχει πιο γρήγορα σε intel

επεξεργαστές, απλά καθυστερεί αρκετά σε amd

επξεργαστές.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αν η Intel είχε "πειράξει" τους

επεξεργαστές της για να τρέχουν πιο γρήγορα το SuperPi,

τότε θα έτρεχαν πιο γρήγορα και το SysTester, μιας και

πρόκειται για τον ίδιο αλγόριθμο και οι διαφορές στις

πράξεις θα είναι λίγες.

Στοχεύει και το καταφέρνει πληρώνοντας αυτούς που φτιάχνουν το Super-PI να καθυστερεί τους AMD:

Επιπλέον το SuperPi δεν τρέχει πιο γρήγορα σε intel

επεξεργαστές, απλά καθυστερεί αρκετά σε amd

επξεργαστές.

Το λες και εσύ.

και σε περιβάλλον linux πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό?

Βασικά έκανα μετρήσεις με το superPi σε wine στο linux (δες στο

post μου με τα γραφήματα) αλλα μετά θυμήθηκα οτι υπάρχει και

το superPi για linux, το οποίο απ'ότι θυμάμαι πήγαινε πολύ πιο

γρήγορα απο αυτό στα windows. Όποτε βρω λίγο χρόνο θα

τρέξω και το superpi για linux να δούμε...

Βασικά έκανα μετρήσεις με το superPi σε wine στο linux (δες στο

post μου με τα γραφήματα) αλλα μετά θυμήθηκα οτι υπάρχει και

το superPi για linux, το οποίο απ'ότι θυμάμαι πήγαινε πολύ πιο

γρήγορα απο αυτό στα windows. Όποτε βρω λίγο χρόνο θα

τρέξω και το superpi για linux να δούμε...

ναι για αυτό ρώτησα, επειδή υπάρχει version για linux...ξέρουμε ότι τρέχει γρηγορότερα από windows άρα τι γίνεται εκει...:115:

Ας βάλει κανείς ένα βαρύ υπολογισμό στο mathematica να τις βγάλουμε και να τις μετρήσουμε ρε παιδιά.

Real-life πράγματα δεν λέτε ότι θέλετε ?

Ένα fibonacci π.χ. κάτι.

Αν θέλεις βαρύ υπολογισμό, ο systester έχει και borwein αλγόριθμο που είναι πολύ πιο βαρύς από τον Gauss. Με multithreaded υλοποίηση του ίδιου του αλγορίθμου για να δούμε τι ψάρια πιάνει και το intercore communication.

Darth αυτο που λεει ο bill μου φαινεται πιο σωστο...Τερμα τα μετροπρογραμματα...systester,pi and my ass...ενα real life προγραμμα που μπορει να μετρηθει να δουμε τελικα τι αγοραζουμε ολοι εμεις...

Darth αυτο που λεει ο bill μου φαινεται πιο σωστο...Τερμα τα μετροπρογραμματα...systester,pi and my ass...ενα real life προγραμμα που μπορει να μετρηθει να δουμε τελικα τι αγοραζουμε ολοι εμεις...

Το μόνο που έχω να σου απαντήσω είναι ότι και το Mathematica και τα Math Kernel Libraries της Intel χρησιμοποιούν την GMP όπως και ο systester.

Όποιος θέλει δοκιμάζει και τα δύο και βλέπει το αποτέλεσμα. Εγώ το έχω κάνει από καιρό. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο.

Το μόνο που έχω να σου απαντήσω είναι ότι και το Mathematica και τα Math Kernel Libraries της Intel χρησιμοποιούν την GMP όπως και ο systester.

Όποιος θέλει δοκιμάζει και τα δύο και βλέπει το αποτέλεσμα. Εγώ το έχω κάνει από καιρό. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο.

Μα εδώ βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι αυτά τα προγραμματάκια που συζητάμε εδώ είναι για παιδάκια, χωρίς λόγο και ουσία..

Μα εδώ βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι αυτά τα προγραμματάκια που συζητάμε εδώ είναι για παιδάκια, χωρίς λόγο και ουσία..

H GMP είναι project που ξεκίνησε το 1991 και στην οποία κατά καιρούς έχουν συνεισφέρει η IBM, η HP, η Intel, το MIT, το UCLA, τα Los Alamos Labs, ο ίδιος ο Dr. Borwein και μερικοί άλλοι. Αν κάτσεις και κοιτάξεις με λεπτομέρεια το source και διαβάσεις τα σχόλια και αυτά που συζητάνε στο dev-list θα καταλάβεις τι σου λέω.

Εδώ είναι το wiki της GMP. Εδώ το mathematica που αναφέρει την GMP ως το backend που χρησιμοποιεί. Στην πραγματικότητα το mathematica δεν είναι τίποτα άλλο από ένα GMP front-end. Και εν μέρει και τα MKL της Intel.

Εδώ και 5 χρόνια η GMP έχει εξαφανίσει κάθε άλλο ανταγωνιστή της, εμπορικό και μη, και δεν γράφει τυχαία δίπλα στον τίτλο της "The fastest bignum library on the planet".

Λοιπόν, όποιος νομίζει ότι κλήσεις στην GMP μέσα από mathematica ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα θα προκαλέσουν διαφορετική συμπεριφορά από αυτή του tester, εδώ είμαστε να δούμε τι έχει να μας δείξει.

DarthMoul added 23 Minutes and 46 Seconds later...

Sorry, το σωστό link για το Mathematica είναι αυτό.

Mathematica 5.0 use the GMP library to achieve arithmetic optimizations for multiplication and addition of arbitrary precision numbers are large integers. The library has machine optimized code, some in assembler, for doing basic operations needed for arbitrary sized arithmetic. The interface for arithmetic is still seamless, so all you should notice are time and memory performance improvements

Λοιπόν, όποιος νομίζει ότι κλήσεις στην GMP μέσα από mathematica ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα θα προκαλέσουν διαφορετική συμπεριφορά από αυτή του tester, εδώ είμαστε να δούμε τι έχει να μας δείξει.

DarthMoul added 23 Minutes and 46 Seconds later...

Sorry, το σωστό link για το Mathematica είναι αυτό.

Tι κατεβαζω και πως το τρεχω?

Μολις παταω να το κατεβασω μου βγαζει αυτο.

stealth

post-7559-1442175423,8912_thumb.jpg

Edit: Με πρόλαβε ο DarthMoul... :)

A-L-I-V-E added 6 Minutes and 6 Seconds later...

DarthMoul... το κατέβασα το zip. Αυτά τα αρχεία όμως τι τα κάνω; :017: :D

Edit 2: LOL! Πάω πάσο... :D

post-51-1442175423,9952_thumb.jpg

To link δεν το έδωσα για να κατεβάσετε κάτι. Το έδωσα σαν επιβεβαίωση αυτού που είπα. Το mathematica, όπως και ο ανταγωνιστής του το maple, χρησιμοποιούν GMP σαν backend.

Δεν υπαρχει κατι free απο αυτο το mathematica να πωρωθουμε?LOL.

stealth

Απ' όσο ξέρω είναι εμπορικό προϊόν. Ίσως να υπάρχει κανένα demo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.