Jump to content

System Stability Tester vs SuperPI

DarthMoul

Recommended Posts

Με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν σε αυτό το thread θεώρησα χρήσιμο να ανοίξω αυτό το thread. Η κόντρα εδώ δεν θα είναι Intel vs AMD. Θα είναι κόντρα μεταξύ δύο προγραμμάτων που χρησιμοποιούν τον ίδιο αλγόριθμο πάνω στην ίδια CPU. Οι όροι για την υποβολή screenshot, για όποιον θέλει να συμμετέχει είναι οι παρακάτω:

1. Σε ένα screenshot και τα δύο προγράμματα.

2. Υπολογισμός ενός εκατομμυρίου ψηφίων.

3. Ο Systester θα πρέπει να είναι ρυθμισμένος για να χρησιμοποιήσει ένα thread και αλγόριθμο gauss-legendre στην 32 bit έκδοση.

4. Και τα δύο προγράμματα θα πρέπει να έχουν τρέξει στην ίδια εγκατάσταση του ίδιου λειτουργικού.

5. Οι versions θα πρέπει να είναι Systester 1.0.0 και SuperPi mod1.5

Το συνημμένο screenshot είναι ένα παράδειγμα για τι ακριβώς μιλάμε.

Ο στόχος είναι η μελέτη της συμπεριφοράς διαφορετικών υλοποιήσεων του ίδιου αλγορίθμου από διαφορετικούς κατασκευαστές και κατά πόσο αυτές ευνοούν ή αδικούν την κάθε πλατφόρμα.

post-64-1442175413,927_thumb.jpg

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Το απόγευμα θα ποστάρω.

Πόσες φορές να τρέχουμε το καθένα?

Στο Spi έχει δείξει ότι μετά από 2-3 runs βγαίνει το πιο χαμηλό νούμερο.

Ισχύει το ίδιο και για το tester?(Έχω καιρό να το τρέξω)

Το απόγευμα θα ποστάρω.

Πόσες φορές να τρέχουμε το καθένα?

Στο Spi έχει δείξει ότι μετά από 2-3 runs βγαίνει το πιο χαμηλό νούμερο.

Ισχύει το ίδιο και για το tester?(Έχω καιρό να το τρέξω)

Στο SPI αυτό συμβαίνει γιατί μετά από 2-3 runs μαζέυονται όλα τα data στην cache. Ο tester έχει cache efficient κώδικα και δεν θα δεις σημαντικές διαφορές από πολλαπλά runs. Η γνώμη μου είναι να ποστάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το καθένα.

Να προτείνω να βγάζουμε μαζί στην εικόνα και 2 tabs από Cpuz με CPU και Memory??

Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία από αυτές που ζητάει το αρχικό post, παραπάνω κι από ευπρόσδεκτη :)

Core 2 Duo E8600 @ 4300MHz

SuperPi 1M=10.766s

Systester 1M=11.953s

Αντε βρε παιδια ανεβαστε μερικα σκορ απο Intel μηχανακια να δουμε τι παιζει,ενα λεπτο θα σας παρει.Please:)

@EliasKir,

Tο γραφει στην αρχη,32bit και ενα thread γιατι οι AMD στα 64bit βγαζουν πολυ γρηγορα σκορ μιας και ο systester ειναι multithreaded προγραμμα ενω το SuperPi οχι.

Επισης τo SuperPi δεν κερδιζει τιποτα στα 64bit (μαλλον χανει) αφου οταν το εφτιαξαν δεν υπηρχαν 64bitα win.

stealth

post-7559-1442175414,4582_thumb.jpg

Tωρα το παρατηρησα...κοιταξτε λιγο το screenshot που ανεβασα απο τον Ε8600 στο post #13.

Το logo της Intel στο CPU-Z ειναι διαφορετικο,επειδη απενεργοποιησα τον ενα πυρηνα συμβαινει αυτο?

Ετσι θα επρεπε να δειχνει κανονικα.

Εdit:Βλακεια εκανα,δεν προσεξα οτι ο systester σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις με ποσα threads θελεις να τον τρεξεις και απενεργοποιησα τον ενα πυρηνα απο το bios για να εχω ενα thread,θα το ξανατρεξω αργοτερα.

stealth

post-7559-1442175414,7832_thumb.jpg

Ετσι, με την αλμυρα...

Ειναι ξεκαθαρο πως ο systester στο συστημα μου τα παει καλυτερα κι ας μην ειναι AMD...:098:

Πραγματι...αλλα τρεχεις 64bitα και εχεις και 550MHz παραπανω οποτε δεν μπορεις να κανεις συγκριση τα δυο σκορ:p:p

Kοιτα λιγο Phenom με 64bit στα 3.0GHz.

http://img530.imageshack.us/my.php?image=systester64biteh4.jpg

Eνταξει εχει τεσσερα threads αυτος:D

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.