Jump to content

Βοηθεια σχετικα με motherboard Gigabyte MA970FX DQ6

Emperor87

Recommended Posts

Αγορασα προσφατα συστημα με αυτη τη μητρικη και phenom II 920 και για μνημες τις DDR2 OCZ 2RPR10664GK.O υπολογιστης ακομα και μετα το απαραιτητο,για να αναγνωρισει τον επεξεργαστη,bios update,αναγνωριζει τις μνημες,τοσο καθενα module μονο του,οσο και σε διαταξη dual channel,ως unganged στα 64bit και στα 800ΜΗz.Μεσω bios οταν ανεβασω χειροκινητα στα 1066,δεω μπαινει στα windows με μηνυμα λαθους.Τί μπορει να φταιει;Διορθωνεται;Κι αν χρειαστει αλλαγη,τι απο τα 2(μνημη-μητρικη) θεωρειται ελλατωματικο;Ευχαριστω πρκαταβολικα!:)

Υ.Γ.:Στο site της μητρικης με τις υποστηριζομενες μνημες δε γινοταν λογος για τις δικες μου αλλα εκεινες δεν υπερεβαιναν τα 1 GB max.Επισης τοσα χρονια "ενεσχολησης" με το αθλημα,πρωτη φορα βλεπω τετοιο προβλημα ασυμβατοτητας.

Υ.Γ.2:Καλως σας βρηκα ολους!!!

Τα modules γραφουν πανω τους οτι δουλευουν στα 2.2V.Μεσα απο το bios δεν μου δειχνει την ταση.Μου γραφει default και μετα μου δινει τη δυνατοτητα να την ανεβαζω λιγο-λιγο(χωρις ποτε να μου αναφερει τα volt).Οπως και να εχει δοκιμασα να την ανεβασω αλλα χωρις αποτελεσμα.Αυτο που αρχικα ειχα ξεχασει να πω ειναι οτι ετσι και εβαζα την μνημη στο manual και εβαζα 1066(γιατι υπηρχε ως επιλογη το 1066)και μετα την εβαζα στο auto,κρατουσε τη συχνοτητα οταν εκανε restart και για 2-3 ανοιγοκλεισιματα του PC η μνημη ετρεχε στα 1066.Μετα το 3-4 restart,ξαφνικα,παλι στα 800.Μυστηρια η ψυχη του υπολογιστη!Μονο αυτο μπορω να πω...OdlGiT thanks...Θα το μελετησω το thread μολις βρω χρονο...

Για να σου γλιτώσω χρόνο, δοκίμασ χθες το βραδυ να flash το SPD. Φρίκη και απελπισία...... Στο τέλος δεν μπορούσα να bootαρω. Μετά από πολλά βάσανα, χρησιμοποίησα το δεύτερο PC και κατόρθωσα να κάνω flash στο original SPD.

Επειδη λεω:''Ασε μη γινει καμια στραβη και τρεχουμε...!''μαλλον θα τις επιστρεψω.Ουτως ή αλλως σε τελεια κατασταση ειναι.Καμια προταση για εναλλακτικη;Να παρω τις HyperX να τελειωνουμε;

• 1 month later...

Καποιο νεο...?εγω προτεινω μητρικη να πας πισω και οχι μνημες...ειναι πιθανοτατα θεμα Firmware που μαλλον μπορει και να αργησει να το βγαλει η Gigabyte και μπορει και να μην το βγαλει κιολας...παρε καμια αλλη μητρικη,δες κατι σε Asus...!Αλλιως μνημες και παρε καποιες που να ειναι σιγουρο οτι υποστηριζονται απο τη μητρικη σου...!Καλως ηρθες κιολας φιλε μου...!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.