μαγκούστα Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Αφού μπουτάρουν τα Linux (Ubuntu 7) κολάει σ'αυτήν την οθόνη.... ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ!!!! help :022: :022: :022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Φεβρουάριος 18, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 με control-D προχωράει;manolis added 0 Minutes and 32 Seconds later...fsck εδωσες ; Μετα το psw σου φυσικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Φεβρουάριος 18, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 οχι κανει restart και πάλι εκειmongoose added 1 Minutes and 0 Seconds later...τι να δώσω? αφού βάλω πιό password? αυτό που έχω για να κανω login στο σύστημα δεν κάνει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Φεβρουάριος 18, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Αυτό σου το έβγαλε μετά από abnormal shutdown;Ή ξαφνικά; Δοκίμασε να κάνεις boot από rescue cd και να κάνεις manual check.Αν σου το έβγαλε ξαφνικά, καλού κακού έλεγξε τον δίσκο σου για λάθη Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Φεβρουάριος 18, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 το κακό είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς.... είμαι μακριά από το σπίτι και το πισι το χειριζόταν η γυναίκα μου... υποθέτω μετά από κανονικό shutdown. όταν λες rescue cd? το live cd δεν κάνει? αν το βρει μπας και μπορεί να το δοκιμάσει. πάντως το σύστημα είναι dual boot και στα xp μπαίνει κανονικά. Στη φαση που κολάει πάντως (βλ. φωτο) ζητάει το root password? δοκίμασε το password που μπαίνει στα ubuntu αλλά τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Φεβρουάριος 18, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Rescue είναι κ το live cd. Το θέμα είναι πως καλό είναι το σύστημα να είναι umount όταν κάνεις το fsck. Να σου πω την αλήθεια το ubuntu έχει διαφορετικό σύστημα με το root password κ δεν γνωρίζω τι ζητάει όταν θέλει root. (στην προκειμένη).Ουσιαστικά αν μπορεί να κάνει ένα boot σε κονσολα κ να τσεκάρει το partition με το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Φεβρουάριος 18, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 έστω ότι βάλει το live cd και καταφέρει να μπεί σε κονσόλα. τί εντολή να γράψει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Φεβρουάριος 18, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2009 Θα δώσει fdisk -lγια να δει τα partitions του δίσκουκαι μετάfsck /dev/.... το partition που είναι ο δίσκος με το linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Φεβρουάριος 21, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2009 Όλα εντάξει, μπήκα με το live cd και στην κονσολα έδωσα fsck /dev/sda2 . ετρεξε και σε μια σειρα ερωτήσεων για fix απάντησα yes. restart και ολα οκ! μπορω άραγε από ubuntu 7.10 να κάνω upgrade σε 8,10 ? η θέλει ξανα εγκατάσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Φεβρουάριος 21, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2009 Θεωρητικά μπορεί να στο κάνει. Προσωπικά αποφεύγω να κάνω αναβαθμίσεις συστήματος έτσι. Όλο κ κάτι πάει στραβα στο τέλος.Για το δισκο θα πρότεινα να κάνεις κ έναν έλεγχο για bad sectors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.