Jump to content

Ψάξιμο και προβληματισμοί για PC.

melissa_virus

Recommended Posts

Εγω νομιζω οτι ειναι οτι πρεπει να τον πιασεις γκομενο...

Τα προβληματα με τις Asus τα εχω δει και σε αλλα ελληνικα forum και στο νετ οταν κοιτουσα παραπανω με αφορμη το προβλημα το Webmaster. Aν δινει λεφτα κανε αυτο που νομιζεις οτι συμφερει περισσοτερο την εταιρια σου. Αυτος δεν νομιζω να καταλαβει και μεγαλη διαφορα. Δεν νομιζω να χρησιμοποιει προγραμματα με 8-core multithreading, ετσι?

Αν δεν τον θελεις για γκομενο, πες του οτι δεχομαι να κανω μερικες παραχωρησεις...

Εdit: Η συνθεση του Evo ειναι περιπου αυτο που χρειαζεται. Εκτος απο τις OCZ. Μη με ρωτατε γιατι δεν την παω αυτη την εταιρια, ψαξτε στο νετ:033: .

Ναι βλέπω το asus είναι γτπ… sorry και για την έκφραση… Για το gigabyte δεν βρίσκω κάτι. Για το asus βουίζει ο τόπος. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να αγοραστεί gigabyte. Asus και MSI βολεύει.

Έτσι όπως τα βλέπω μου φαίνεται δεν θα πάρω το ρίσκο για κάτι σε i7 γιατί εγώ θα βρω τον μπελά μου μετά. Ας αγοραστεί κάτι σε αυτό που θέλει έτσι ώστε μετά αν παρουσιάσει πρόβλημα να μην μπορεί να μας πει κάτι.

Χαχαχα σωστός EliasKir .

Ναι συμφωνώ στο άλλο που λες. ΔΕΝ του χεριάζετε με τίποτα τέτοιο pc με 2 cpu μπλα μπλα…

Ναι βλέπω το asus είναι γτπ… sorry και για την έκφραση… Για το gigabyte δεν βρίσκω κάτι. Για το asus βουίζει ο τόπος. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να αγοραστεί gigabyte. Asus και MSI βολεύει.

Έτσι όπως τα βλέπω μου φαίνεται δεν θα πάρω το ρίσκο για κάτι σε i7 γιατί εγώ θα βρω τον μπελά μου μετά. Ας αγοραστεί κάτι σε αυτό που θέλει έτσι ώστε μετά αν παρουσιάσει πρόβλημα να μην μπορεί να μας πει κάτι.

Χαχαχα σωστός EliasKir .

Ναι συμφωνώ στο άλλο που λες. ΔΕΝ του χεριάζετε με τίποτα τέτοιο pc με 2 cpu μπλα μπλα…

H GB mobo που πρότινα είναι δυνατή πολύ όμως....:D:D

Να σου πω κάτι?Αφού είναι έτσι τα πράγματα κάνε κάτι απλό αφού θέλει ενα pc για να το λεει στους γύρο του...

Βαλτόυ πάνω ΟΤΙ High End υπάρχει..Δωστου το τιμολόγιο μετά και δωστου και ενα βραβείο(ξες τι)και τέλος...

Εφόσν θέλει να τα χώσει αστον τι πεδευεσαι...στο φινάλε να σου πω???κανε 2 προτάσεις οπως είπες...μια με i7 κλπ και μια οπως την θέλει...να βγεί το ενα 2000 το αλλο 3000 να καταλάβεις και πόσα λεφτά έχει για πέταμα...

Ναι όντος. Έτσι όπως το βλέπω κάπου στα 2500 θα πάει το μαλλί.

Α ξέχασα να πω, σε Lian-LI δεν θα το πρότεινα γιατί δεν θα του άρεσε.

Έβαλα και το κουτί που πρότεινες pokemon. Γιατί θα ζεσταίνετε με τόσα πράγματα μέσα οπότε θέλει καλό κουτί.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Ελπίζω να βρεθεί άκρη.

Ναι όντος. Έτσι όπως το βλέπω κάπου στα 2500 θα πάει το μαλλί.

Α ξέχασα να πω, σε Lian-LI δεν θα το πρότεινα γιατί δεν θα του άρεσε.

Έβαλα και το κουτί που πρότεινες pokemon. Γιατί θα ζεσταίνετε με τόσα πράγματα μέσα οπότε θέλει καλό κουτί.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Ελπίζω να βρεθεί άκρη.

Μη ξεχάσεις να του δώσεις και ενα CUP CHAMPIONS LEGUE που έιναι και μεγάλο...:D:D:D!!!

Αφηστε τις υπερβολές......

Λοιπόν πέρα από τις 2 οθόνες τι άλλο θα κάνει ο ανθρωπός? Επεξεργασία εικόνων φαντάζομαι με κάποιο Autocad..

Λοιπόν , και ένα Xeon κανει ή ακόμα και ενας καλός επεξεργαστής ανάλογα με το πόσα προγράμματα ταυτόχρονα τρέχει.

Όσο για τις 2 Οθόνες , μια καλή κάρτα γραφικώ Dual Head είναι μια χαρά , έτσι και αλλιως δεν μιλάμε για παιχνίδια όπου απαιτούμε πολλά frame rate σε υψηλή ανάλυση ούτε για ανάλυση video. Μηχανικός είναι ο ανθρωπός , σχέδια σε cad θα κοιτάει. Ακόμα και με 2 πιο απλές κάρτες σε 2 pci είναι μια χαρά καθώς αναλαμβάνουν την κάθε όθόνη και αν είναι και dual head θα μπορεί να βάλει μέχρι 4. Πχ εγώ έχω 2 Χ1950ΧΤ και έχω 4 χωρίς κανένα πρόβλημα στην ποιότητα ή την απόδοση.

Μνήμη πάς όσο πιο πολύ μπορείς και για τους δισκους είτε πας σε κάποιο RAID , SCSI απλό αν θες φτηνότερη λύση για να μην εξαρτάται η απόδοση του δίσκου από τον επεξεργαστή.Στο scsi μπορεί να βάλει λειτουργικό και το φάκελο που δημιουργεί τα αρχεία και μετά εναν μεγάλο δισκο για αποθήκευση και ένα εξωτερικό με το ίδιο ακριβώς μέγεθος για να μπορεί να παίρνει backup τα αρχεία που έχει στον υπολογιστή.

Βάσει αυτων μπορεις να φτιάξεις ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα το οποίο να είναι και αθόρυβο μιας και θα είναι ο ανρθωπος αρκετές ώρες διπλα του...

VGA όπως τονίστικε ήδη δε χρειάζεται τίποτα το ακριβό (8800/x1950 κάνουν μια χαρά) εκτός αν τα προγράμματα που χρησιμοποιεί υποστηρίζουν VGA acceleration και τότε κοιτάμε σε Quadro/Tesla μεριά, περί των οποίων οι γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες.

Ακόμη κι αν επιμείνει σε dual vga, τότε μάλλον δε θέλει SLI, απλά 2 vga.

Πήγα για μια δουλειά σήμερα στον πελάτη τον συγκεκριμένο. Δεν ξέρω… αν δει την τιμή του υπολογιστή ίσως να του κοπεί η φόρα μιας και το ποσό ξεφεύγει απίστευτα με τους cpu που μου είπε ότι θέλει. 2 xeon στα 3.3ghz. Δεν τους βρήκα καν να κυκλοφορούν σε plaisio και e-shop. Ίσως να μην κυκλοφορούν Ελλάδα ακόμα. Μου έδωσε ένα φυλλάδιο από μια προσφορά με κομμάτια για να δω περίπου τι θέλει. Εντάξει συμβιβάζετε και με τον 2ο στην λίστα, αυτόν εδώ δηλαδή:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558133 αλλά και πάλι η τιμή είναι απλησίαστη.

Αυτό το μηχάνημα τρομάζω να σκεφτώ με raid 0 με καλούς ssd πόσο γρήγορα θα πηγαίνει!

Από κάρτα γραφικών καταλήξαμε σε μια και όχι δύο μιας και του εξήγησα ότι με μια καλή κάνει ανετότατα αυτό που θέλει.

Βασικά τώρα κοιτάω τις τιμές και με πιάνει πανικός! Αααααααααααα!

Κάρτα γραφικών αυτή εδώ την 5600: http://www.nvidia.com/object/quadro_fx_5600_4600.html

Βασικά δεν παίζει να ξέρει πόσο κοστίζουν αυτά τα κομμάτια! Δεν παίζει με τίποτα. Τι τιμές είναι αυτές εντωμεταξύ! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιες τιμές για κάρτα γραφικών!

Πραγματικά δεν ξέρω πόσα σκέφτεται να δώσει αλλά δεν νομίζω ότι θέλει να δώσει πάνω από 3.000euro. θα του κάνουμε 2, 3 προσφορές όταν βρεθεί άκρη με το τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά, και ας δεχτεί όποια θέλει. Και την ποιο οικονομική να δεχτεί πάλι το μηχάνημα θα πετάει απίστευτα.

Τι κάνει ακριβώς το VGA acceleration ?

Από δίσκους το ξαναλέω δεν έχω καταφέρει να τον πίσω να πάρει δίσκους και να του κάνουμε raid. Μέχρι σήμερα είχε την εντύπωση ότι θα την βγάλει χωρίς format αλλά του εξήγησα ότι όλα θα στηθούν από την αρχή. Μιας και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να δουλέψουν τα xp με τον παρόν δίσκο στο new pc. Άσε που και να δούλευαν θα ήταν τεράστιο λάθος να μην ξαναστηθούν όλα από την αρχή. Βέβαια για μένα θα ήταν παράδεισος να μην χρειαζόταν format…

Αυτό το pc πάντως άμα στηθεί με το καλό για τα επόμενα χρόνια θα φυσάει. Αλλά με χαλάει το ότι κάτι μητρικές για server που έβλεπα δίνανε μόλις ένα χρόνο εγγύηση ενώ ήταν πανάκριβες.

Από λειτουργικό πάει σε server 2008 μάλλον. Καλύτερο multithread handling χωρίς να χρειαστεί να μπλέξει με visto-ιστορίες και πράγματα που δε χρειάζεται.

3D acceleration τύπου Quadro χρειάζονται προγράμματα 3D σχεδιασμού κατά κανόνα, και μιλάμε για πραγματικά περίπλοκες κατασκευές που θα γονάτιζαν οποιαδήποτε mainstream κάρτα. Τώρα για πολιτικό μηχανικό.. δε γνωρίζω που έχουν φτάσει τα πράγματα. Τον ρώτησες ποια προγράμματα χρησιμοποιεί;

Αν δε πάμε σε εξωφρενικές VGA, καλύπτεται σίγουρα από μικρότερα τροφοδοτικά.

Αυτό που μπορείς να κάνεις περί χρημάτων είναι να του δείξεις 2-3 συνθέσεις διαφορετικού κόστους και να επιχειρηματολογήσεις βάσει συγκριτικών μεταξύ επεξεργαστών.

ΜΗΝ ξεχάσετε το UPS τίποτα :p

Edit: Σχετικά με τη motherboard, σου έχει πει αν χρειάζεται να έχει πάνω άλλες κάρτες και τί συνδέσεις έχουν αυτές;

Μέχρι σήμερα είχε την εντύπωση ότι θα την βγάλει χωρίς format αλλά του εξήγησα ότι όλα θα στηθούν από την αρχή. Μιας και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να δουλέψουν τα xp με τον παρόν δίσκο στο new pc.

sorry αλλά με τέτοιο Pc απλά να βγάλει από το νού του ότι θα τρέχει τα xp....να τα κάνει τι τα xp???ΕΛΕΟΣ... Άμα θέλει τέτοιο Pc για να τρέχει xp..... δλδ όταν πάει σε vista θα παρει τίποτα από ΝΑSA???

Vagos και MadCatMk2

Σε vista business θέλει κάτι (απλά σκεφτόταν να γλιτώσει το format για αρχή). Τα server 2008 δεν νομίζω ότι θα τον βοηθήσουν σε αυτά που θέλει. Λογικά θα έχει προβλήματα με συμβατότητες προγραμμάτων. Αυτό το υποθέτω δεν το γνωρίζω. Όντος τα vista έχουν πολλά άχρηστα πράγματα μέσα…

Όχι ακόμα δεν τον ρώτησα τι προγράμματα χρησιμοποιεί. Αλλά έτσι και αλλιώς μέσα στην εβδομάδα θα πάει κάποιος τεχνικός μας για κάποια αναβάθμιση που θέλει σε κάτι οπότε αυτό το ρωτάμε. Δεν νομίζω ότι τα προγράμματα που χρησιμοποιεί δεν μπορεί να τα τρέξει άνετα και ένας απλός φτωχός QUADουκος. Απλά αυτός με αυτό που θα πάρει θα τρέχει ότι new για τα επόμενα χρόνια. Αλλά το αλλά είναι αλλά…

Για το UPS τον ενημέρωσα ότι αυτά που έχει δεν θα του κάνουν… Θα πρέπει να ξοδευτεί και σε ups αρκετά. Καλά όχι και αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αλλά αφού θα πάρει τόσο καλά πράγματα θα πρέπει να εξασφαλίσει το pc του από την ΔΕΗ που έχει τα χάλια της τα μαύρα.

Για το motherboard τώρα δεν έχει πει κάτι σοβαρό. Απλά να έχει τουλ. 8 usb και e-sata. Φυσικά 1000άρα κάρτα δικτύου που αυτό εννοείτε. Τώρα κάτι άλλο δεν έχει πει. Εντάξει εννοείτε να σηκώνει και 16x pci-e. Καλό θα είναι να μπαίνουν και 2 πάνω γιατί στο μέλλον μπορεί να θελήσει να βάλει και 2η . Από memory 8gb τελικά. Α και εντάξει εννοείτε να σηκώνει raid 0, 1, 5. 6 sata να παίρνει για να βγούνε και 2 για e-sata πίσω στο κουτί γιατί το motherboard σιγά μην έχει e-sata.

Vagos και MadCatMk2

Σε vista business θέλει κάτι (απλά σκεφτόταν να γλιτώσει το format για αρχή). Τα server 2008 δεν νομίζω ότι θα τον βοηθήσουν σε αυτά που θέλει. Λογικά θα έχει προβλήματα με συμβατότητες προγραμμάτων. Αυτό το υποθέτω δεν το γνωρίζω. Όντος τα vista έχουν πολλά άχρηστα πράγματα μέσα…

Όχι ακόμα δεν τον ρώτησα τι προγράμματα χρησιμοποιεί. Αλλά έτσι και αλλιώς μέσα στην εβδομάδα θα πάει κάποιος τεχνικός μας για κάποια αναβάθμιση που θέλει σε κάτι οπότε αυτό το ρωτάμε. Δεν νομίζω ότι τα προγράμματα που χρησιμοποιεί δεν μπορεί να τα τρέξει άνετα και ένας απλός φτωχός QUADουκος. Απλά αυτός με αυτό που θα πάρει θα τρέχει ότι new για τα επόμενα χρόνια. Αλλά το αλλά είναι αλλά…

Για το UPS τον ενημέρωσα ότι αυτά που έχει δεν θα του κάνουν… Θα πρέπει να ξοδευτεί και σε ups αρκετά. Καλά όχι και αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αλλά αφού θα πάρει τόσο καλά πράγματα θα πρέπει να εξασφαλίσει το pc του από την ΔΕΗ που έχει τα χάλια της τα μαύρα.

Για το motherboard τώρα δεν έχει πει κάτι σοβαρό. Απλά να έχει τουλ. 8 usb και e-sata. Φυσικά 1000άρα κάρτα δικτύου που αυτό εννοείτε. Τώρα κάτι άλλο δεν έχει πει. Εντάξει εννοείτε να σηκώνει και 16x pci-e. Καλό θα είναι να μπαίνουν και 2 πάνω γιατί στο μέλλον μπορεί να θελήσει να βάλει και 2η . Από memory 8gb τελικά. Α και εντάξει εννοείτε να σηκώνει raid 0, 1, 5. 6 sata να παίρνει για να βγούνε και 2 για e-sata πίσω στο κουτί γιατί το motherboard σιγά μην έχει e-sata.

Ο τύπος θέλει να το παίζει καθαρόαιμος Business man...

Η ποζερια στην ελλαδα δεν λογαριάζει ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!

Aν δεν σας πει τι ακριβως προγραμματα θα τρεχει κανενας δεν μπορει να σου πει τι μηχανημα χρειαζεται και τι λειτουργικο πρεπει να βαλει.

Οταν προκειται για δουλεια στο περιπου δεν μπορεις να κανεις συνθεσεις.

Ας αποφασισει τι θα κανει με το PC και μετα ολο και καποιος θα μπορει να σου πει τι πρεπει να βαλεις μεσα.

stealth

Οτι κ να θελει να κανει πολιτικος μηχανικος ειναι ο ανθρωπος.Με 2000 ευρω φτιαχνει μηχανημα να τον καλυπτει κ με το παραπανω.Απο κει κ περα ειναι αυτο που ειπε ο EVO8....

για 64bit μιλάμε πάντα...γιατί 6-8Gb σε 32bit απλά δεν παίζει...όσο για τα άλλα άμα ο τύπος δεν ξέρει τι θα τρέχει απλά για φιγούρα...ότι και να του βάλεις.....τεσπα..περιμένουμε ενημέρωση να μας πείς τι θα τρέξει τελικά με τέτοιο pc...

Τα server 2008 δεν νομίζω ότι θα τον βοηθήσουν σε αυτά που θέλει.

Δύσκολο να υπάρξει πρόβλημα ασυμβατότητας. Είναι εν μέρει Vista χωρίς τα άχρηστα τσιπράγκαλα (λογικά και καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του) και εν μέρει server build.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.