Jump to content

Τέλος των "μαγνητικών δίσκων"??? Μέρος 3

tristeno1416003162

Έφτασε ο καιρός που συμφέρει η αγορά SSD αντί ενός γρήγο  

76 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Τόσο δύσκολη ερώτηση είναι (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) :115:

Είναι διότι εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Σε καμιά ερώτηση θα απαντήσεις; ή απλά θα θέτεις νέες ώστε να ξεχαστούν αυτές που γίνονται με αποδέκτη εσένα;

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Επιτέλους !!!

Οπότε τώρα μπορείς να ασχοληθείς με τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει (μόνο για σήμερα γιατί αύριο μπορείς να αλλάξεις φυσικά σύμφωνα με τα γραφόμενά σου) οι οποίες δεν είναι ίδιες για τον καθένα (μερικοί για παράδειγμα δεν θεωρούν κανένα ελληνικό κατάστημα αξιόπιστο - ονόματα δεν λέμε) και να ψάξεις να βρεις τον SSD σου.

Καμμία άλλη απορία?

Ναι. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ; και μια δεύτερη ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ; :p

Χαιρετισμούς και καλές δουλειές. :p

Όσο περιμένουμε μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά εδώ σε άλλο γειτονικό forum.

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εμένα αυτά μου φαίνονται καλά νούμερα.

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=2469

Παρα πολυ καλα θα ελεγα.

Αλλα εδω δεν συζηταμε αν οι συγκεκριμενοι δισκοι ειναι οτι πιο γρηγορο εχει υπαρξει μεχρι σημερα η οχι,νομιζω οτι η ερωτηση στο poll ειναι "Έφτασε ο καιρός που συμφέρει η αγορά SSD αντί ενός γρήγορου μαγνητικού δίσκου?".

Οταν λοιπον πρεπει να χαλασεις ενα μεγαλο ποσο,με το οποιο χτιζεις ενα καινουργιο PC,για να παρεις δυο δισκους,κατα την γνωμη μου δεν συμφερει.

Απλα ειναι τα πραγματα.

stealth

Ακριβώς. Το κριτήριο για τον καθένα είναι διαφορετικό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα θα δούμε πόσους τελικά συνέφερε η συγκεκριμένη αγορά (δεν νομίζω ότι κάποιος θα έκανε την αγορά αν πίστευε ότι δεν τον συνέφερε - αυτονότητο έτσι?) μιας και έχουμε στοιχεία από πολλές πηγές.

Να κανω μια μικρη παρεμβαση:

@tristeno: Νικο λαβαμε το "Report" σου για ενδεχομενη αλλαγη του τιτλου του thread με προσθηκη την λεξη "γρηγορων". Επειδη τοσο η κουβεντα οσο και το poll εχουν εξελιχθει συμφωνα με τον τωρινο τιτλο, και για να μην διατρεβλωσουμε συμπερασματα κλπ, το αιτημα δεν γινεται δεκτο.

Παρολαυτα, εχεις καθε δικαιωμα να δημιουργησεις αλλο thread-poll ξεκαθαρο και σαφες ωστε ολοι να μπορεσουμε να προσεγγισουμε το θεμα καλυτερα και να προκυψουν ασφαλη συμπερασματα.

@everyone else: Φροντιστε ολοι να μην γινει αυτο ή οποιοδηποτε αλλο thread προσωπικη διαμαχη γιατι δεν βοηθαει κανεναν. Ουτε εσας, ουτε εμας.:)

Προσωπικα μαλιστα, εκτιμω τα post εκεινα που ειναι γεματα επιχειρηματα και απευθυνονται σε 3ο πλυθυντικο προσωπο...;)

Δεν νομίζω ότι υπήρξε παρερμηνεία εκτός ίσως από μεμονωμένες περιπτώσεις (όσοι διάβασαν το thread κατάλαβαν από όλες τις συγκρίσεις ότι οι αναφορές είναι για τους raptor ή άλλους "γρήγορους" μαγνητικούς).

Το poll είναι σαφές μιας και αναφέρεται καθαρά σε "γρήγορους" μαγνητικούς.

~92% όχι. Καλά πάει....

Μόλις οι SSD φτάσουν να κοστίζουν το 20% της συνολικής αξίας του pc παρέχοντας τις ίδιες χωρητικότητες με τους μαγνητικούς, τότε θα γίνει ναι. Προσωπικά αυτό περιμένω για να τους πάρω. Ελπίζω τότε να συμφέρει να τους πουλάει κάποιος χέρι με χέρι και να μην έχει βγει ο tristeno out-of-business :p

~92% όχι. Καλά πάει....

... δεν έχεις καταλάβει ακόμα :)

tristeno added 2 Minutes and 6 Seconds later...

Μόλις οι SSD φτάσουν να κοστίζουν το 20% της συνολικής αξίας του pc παρέχοντας τις ίδιες χωρητικότητες με τους μαγνητικούς, τότε θα γίνει ναι. Προσωπικά αυτό περιμένω για να τους πάρω. Ελπίζω τότε να συμφέρει να τους πουλάει κάποιος χέρι με χέρι και να μην έχει βγει ο tristeno out-of-business :p

Δεν χρειάζεται διαφήμηση :033: αλλά thanks

... δεν έχεις καταλάβει ακόμα :)

Ο κόσμος απλά συμφωνεί ακόμα με αυτά που έγραφες πριν έναν χρόνο, χρονική περίοδο μετά το

"Τέλος των γρήγορων "μαγνητικών δίσκων" Μέρος 1"

και το

"Τέλος των γρήγορων "μαγνητικών δίσκων" Μέρος 2"

Μια ακόμη παρτίδα.

Οι καινούργιοι raptor. Αθόρυβοι πλέον, μεγαλύτεροι, πιο κρύοι και 30% πιο γρήγοροι. Ότι έλειπε δηλαδή ΄-)

5 χρόνια εγγύηση.

Αλλά ας περιμένουμε να δούμε μήπως έχουμε καμιά εντυπωσιακή ανατροπή.

Επειδή πάλι μπερδεύτηκες (έβαλα και μερικά bold)

Οι καινούργιοι raptor. Αθόρυβοι πλέον (σε σχέση με τους παλιούς raptor), μεγαλύτεροι (σε σχέση με τους παλιούς raptor), πιο κρύοι (σε σχέση με τους παλιούς raptor) και 30% πιο γρήγοροι (σε σχέση με τους παλιούς raptor). Ότι έλειπε δηλαδή (σε σχέση με τους παλιούς raptor)

Σε σχέση με τους SSD νομίζω ότι κατάλαβες και εσύ τι είναι πιο γρήγορο.

Βασικά ξέρω τι είναι μέχρι και 10 φορές ποιο ακριβό/GB

Για να συνεχίσουμε από εκεί που το είχαμε αφήσει. Θέλουμε νέες τιμές, περιμένουμε προτάσεις πριν συνεχίσουμε
ΙDE/SATA 3.5" -> 0.15-0.25 €/GB

IDE/SATA 2.5" -> 0.6-1 €/GB

SATA Raptor -> 1-2.4 €/GB

SSD 64GB -> 10.7 €/GB

iRAM 4GB -> 50+ €/GB

Καλό σου βράδυ tristeno.

Βρε λες να έχουμε καμιά τελευταία ανατροπή στο poll;

Άντε να δούμε τότε μιας και οι τιμές που έχεις είναι ανεπίκαιρες (από προηγούμενο παλαιότερο thread)

SSD--->7.5€/GB

Raptor->1€/GB

SATA--> 0.1€/GB

Συμφωνείτε?

α) αυτο σημαινει να διαβαζεις πισω απ τα γραμματα και ερμηνευεις τον εαυτο σου με bold

β)κατω απο 92% μιλαμε για ανατροπη.....

τα φιλια μου και τους αγωνιστικους χαιρετισμους μου στους εναπομειναντες μη τελειωμενους μαγνητικους δισκους

Οπότε να εκλάβω ότι συμφωνείς με τους υπολογισμούς παραπάνω αφού δεν βλέπω καμμία αντίρρηση στο Post σου.

Επόμενος?

Άντε και μετά με τιμές από καταστήματα εξωτερικού σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί από ορισμένη μέλη του forum.

Δείτε εδώ κάποια εμπειρικα - πρακτικα αποτελέσματα με SSD και Flight Simulator X. O υπογράφων το blog είναι Flight Sim Add-on Developer

... και δυο λινκ απο το blog που παραθέτω παραπάνω:

http://downloads.diskeeper.com/pdf/HyperFast.pdf

http://www.diskeeperblog.com/archives/2008/12/hyperfast_is_al.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.