Jump to content

ανεβαζει θερμοκρασια!!!

apnea_xaos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα,

εδω και 2 ημερες παρατηρησα οτι οταν ο υπολογιστης εινια ανοιχτος αρκετη ωρα και παω πχ να βαλω ενα προγραμμα, την ωρα που μου ζηταει να κανω restart την ωρα που ξαναμπαινει μου βγαζει ενα μυνημα στη πρωτη οθονη οτι υπαρχει προβλημα στο hardware monitor. μπαινω λοιπον στο bios και μου δειχνει το cpu tempratureμια κοκκινο και μια μαυρο οτι δηλαδη ανεβαενει η θερμακρασια λιγο πανω απο το επιτρεπτο οριο και ξαναπεφτει. αυτο γινεται συνεχεια. στον επεξεργαστη εχω αλλαξει ψυκτρα και εχω μια πολυ καλη 4της coolermaster η της zalman αν θυμαμαι καλα με ανεμιστηρα επανω. επισης εχω και 2 μεγαλους ανεμηστηρες κουτιου coolermaster.

αυτο μου το παρουσιασε οταν στον 2ο σκληρο που εχω εβαλα δευτερο λειτουργικο widows xp για να το δοκιμασω. δηλαδη τωρα εχω 2 λειτουργικα και οταν ανοιγει διαλεγω με ποιο θελω να ανοιξει.

εχει κανεις καμια ιδεα γιατι μου το κανει αυτο?

μηπως εχει ξεραθει η παστα μεταξυ ψηκτρας και επεξεργαστη και πρεπει να βαλω ξανα?

ποια ειναι μια normal θερμοκρασια που πρεπει να εχει ενας επεξεργαστης? οταν τον ανοιξα ελεγε 70.5c/159.5F

να σημειωσω οτι το pc μου ειναι pentium 4 στα 3.00 με 2gb ram (με ψυκτρες οι μνημες).

Βγαζεις την ψυκτρα, την καθαριζεις καλα οπως και το heatspreader (τον επεξεργαστη), βαζεις μια σταγονα παστα στο κεντρο του επεξεργαστη (ιση με ενα ρυζι περιπου) και ξανατοποθετεις προσεκτικα την ψυκτρα. Αν το προβλημα συνεχιστει τοτε πρεπει να ψαξεις αλλου.

Απο τα temp σου καταλαβαινω οτι μαλλον εχεις τον prescot τον p4. Οι 70c σε αυτον δεν ειναι πολυ. Πραγματικα ψηνετε. Ενα ολοκληρο καλοκαιρι ετρεχε με 75c+. Δες αν τα ανεμηστηρια σου εχουν σωστο airflow. Π.χ. το ενα να βαζει αερα και το αλλο να βγαζει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.