Jump to content

Ram Timings

capusopp

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπορει καποιος καλος ανθρωπος να μου εξηγησει τι παιζει με τα timings twn ram?ποτε ειναι καλυτερα οταν χαμηλα ή ψηλα , ποιος ο ρολος τους κτλ. Οι μνημες μου ειναι cellshock ddr2 800 και ταση λειτουργιας 2.1v. και timings 4-4-4-12

Oσο ποιο χαμηλα τοσο καλυτερα.Χοντρικα οσο ποιο χαμηλα ειναι τοσο ποιο λιγο περιμενει η CPU για να παρει δεδομενα για επεξεργασια απο τη μνημη αλλα και για να γραψει σε αυτη τα αποτελεσματα της επεξεργασια τους.

Με την ευκαιρια να ρωτησω κατι και εγω.Στα spec των μνημων μου ειναι 5-5-5-15 με 2,3volt (2χ1G +1066mhz)

Τα εβαλα απο bios ετσι με fsb 800 (σαν default).

Στο cpuz βλεπει ετσι.......δουλεει 1066 η οχι?

Μοιπως πρεπει απο το bios να βαλω 1066 απο 800?

post-1635-1442175403,2613_thumb.jpg

Δεν ισχυει οτι οσο πιο χαμηλα timings τοσο το καλυτερο.Τα timings παιζουν ρολο σε ιδιες συχνοτητες.Αν εχεις τις μνημες σου σε χρονους 4-4-4-12 στα 800mhz ειναι πιο αργες απ το να τις ειχες 5-5-5-15 στα 1066.Τα νουμερα ειναι ενδεικτικα.Θα μπορουσε να ναι κ 5-5-5-18.Εν πασει περιπτωσει ι wiki τα λεει πολυ αναλυτικα....

Δεν ισχυει οτι οσο πιο χαμηλα timings τοσο το καλυτερο.Τα timings παιζουν ρολο σε ιδιες συχνοτητες.Αν εχεις τις μνημες σου σε χρονους 4-4-4-12 στα 800mhz ειναι πιο αργες απ το να τις ειχες 5-5-5-15 στα 1066.Τα νουμερα ειναι ενδεικτικα.Θα μπορουσε να ναι κ 5-5-5-18.Εν πασει περιπτωσει ι wiki τα λεει πολυ αναλυτικα....

Εννοειται οτι συγκρινουμε στα τα ιδια MHz τα διαφορετικα timings.....

Εμενα μο ετυχε το εξης περιεργο. Πανο οι μνημες λενε 4-4-4-12. οταν τις εβαλα ετσι χειροκινητα στο bios μου εγραψε Bios bad checksum κατι τετοιο και μου ζηταγε το bios για να το φτιαξει.Ξερει κανεις τι φταιει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.