geo7dlx Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Θα ηθελα βοηθεια με το overclocking. Εχω χαθει μες τις επιλογες και τους περιεργους ορους της Asus. Δεν εχει καμια σχεση με την MSI P965 Platinum προκατοχο της (στο πι σι μου προκατοχος εννοω:033: )Case: NZXT Tempest Airflow KingMB: Asus Maximus 2 FormulaCPU: Intel Core 2 Duo E6600 @ 2.4 Ghz (με ψυκτρα Enzotech Ultra X Cooler)Ram: Mushkin DDR2 4 GB XP-6400 @ 4-4-4-12VGA: Asus ENGTX260 896 MB (Overclocked) @ Clock/Shader/Memory --> 643/1386/1127PSW: Chieftec 1200 WattΠιστευω οτι εδωσα τις απαραιτητες για το θεμα πληροφοριες. Αν χρειαστειτε κατι ακομα απλα πειτε το. Ολα τα χαρακτηριστικα που εδωσα ειναι στις ταχυτητες/συχνοτητες τις μαμισιες (default). Περα απο της καρτας γραφικων.Βρηκα και τον παρακατω οδηγο, αλλα προτιμω βημα βημα μπουσουλα απο εσας!!!!http://www.computerlounge.co.nz/forum/Default.aspx?g=posts&m=39 Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Φεβρουάριος 8, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 πάνω κάτω η επιλογές στο overclocking όλοι τις ξέρουμε ,ανεβαζμα fsb σιγά σιγά κοιτάμε σταθερότητα με το orthos και θερμοκρασίες το βασικό.άλλα πες τι ακριβός θέλεις να κάνεις και που να ανέβεις?και για πιο λόγο?είδη η μητρική σου είναι πολλή καλή!γράψε ακριβώς καποια πράγματα για να βοηθήσουμε !!έτσι άπλα θέλω να κάνω ένα Overclocking και δεν καταλαβαίνω τις ρυθμίσεις τις asus δεν βγάζει και πολλή νοημα.πες πάνω κάτω τι και που θες να πας!!νομίζω και τα υπόλοιπα παιδιά το ίδιο θα σου πουν γράψε πάνω κάτι τη θες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Φεβρουάριος 8, 2009 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Εγω θα εβαζα ενα λογικο στοχο αρχικα τα 400x9 αυτο δοκιμασε αρχικα με 1:1 τις μνημες και χοντρικα βαλε 1.4 με 1.45 Vcore και βλεπεις μετα αν χρειαζεται να το κατεβασεις ή να ανεβεις οχι πανω απο 1.5V ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 8, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Εχω μπερδεμα με τις επιλογες. Και σε αλλα site που διαβασα, πολλοι εχουν το ιδιο προβλημα με την ορολογια που χρησιμοποιει η Asus.Οποτε παμε σιγα σιγα.Παω Extreme TweakerΜετα, την επιλογη Ai Overclock Tuner την βαζω υποθετω manual.Το Ratio Cmos Setting ειναι το Multiplier?(Πολλαπλασιαστης?)Το αφηνω οπως λετε στο 9FSB Frequency να βαλω λετε 400 ????CPU Clock Skew/NB Clock Skew τι ειναι? Τα αφηνω auto για τωρα?Τι ειναι το FSB Strap to Northbridge? Ποσο να το βαλω? Σε τι παιζει ρολο?DRAM Frequency ειναι τα ρολογια των μνημων απο οτι καταλαβαινω. Τα αφηνω στον αυτοματο για τωρα?DRAM Timing control?PCIE Frequency δεν ειναι για να παει πιο γρηγορα η VGA? Μου εχουν πει οτι μπορει να την καψει ομως. Αυτοματο?Την CPU Voltage και τις αλλες τασεις δεν τις βγαζει πχ 1,45 αλλα με πολλα νουμερα.... δεν με πειραζει αυτο εεΕ?Τι ειναι η CPU PLL VOLTAGE και η FSB TERMINATION VOLTAGE?DRAM VOLTAGE: Οι μνημες λενε πανω τους οτι λειτουργουν στα 2.00Ποια ειναι η Northbridge, Southbridge, τι δουλειες κανουν και που χρησιμευουν?Northbridge Voltage, Southbridge 1.5 Voltage, Southbridge 1.1 Voltage ....?????Load Line Calibration, CPU Spread Spectrum και PCIE Spread Spectrum τι τα κανω?Ουφφφφ. Σας κουρασα αλλα εδω ειναι σχεδον ολες μου οι αποριες. Εφοσον θελω να ασχοληθω σοβαρα, θα εκτιμισω την βοηθεια σας. Ευχαριστω. Αυτο εννοουσα.... ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ!!!!:033: :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 8, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Θα ηθελα να μου εξηγησετε αυτα που ρωτησα. Θα παιξουν μεγαλο ρολο. Αυτην την στιγμη το τρεχω στα 3.14 ghz Δεν θυμαμαι απ' εξω ρυθμισεις. Επαιξα πολυ με τις βασικες μονο. Με το Orthos δεν εχω και καθολου γνωσεις. Μια βοηθεια? Τρεχω το 3d Mark μολις κανω αυτο το post να δω τι θα κανει. Για τα 400 fsb θα χρειαστω βοηθεια. Θα ξαναμπω προς το μεσημερι. Ελπιζω να μου εχετε δωσει καποιες οδηγιες μεχρι τοτε. Τωρα μαλλον θα το κλεισω. Αυριο θα το ψαξω μαζι σας περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Φεβρουάριος 9, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 κανεναν οδηγο overclock διαβασες?εχει αρκετους στο νετ.η μητρικη σου επισης εχει ενα manual που εξηγει τι κανει η καθε επιλογη στο mobo σου.οσον αφορα το ορ8ος και πριμε ειναι stability progsκοινως δεν θελει και πολλες γνωσεις.βλεπεισ αν τρεχει.το αφηνεισ πανω απο μια ωρα και βλεπεις.αν ολα καλα σημαινει οτι εισαι σταθερος.αν οχι κατι φταιει.πιθανοτατα ρευματακια.πρωτα τρεχεισ small fft.και μετα πασ σε blend.οσον αφορα τις ενοιες που ειπες δεν υπαρχει στανταρ ερμηνεια για καθε ενα.και εγω τωρα αυτα ψαχνω για την πτυχιακη μου.οταν με το καλο την τελειωσω κανε υπομονη να στα πω.απλα να ξερεις pll<1,56 και vtt<1,24.Termination Voltage ή VTT είναι ακριβώς ότι λέει η λέξη. Αφορά την τάση την οποία θα ορίσεις και θα επιθυμείς εσύ να όταν επιτευχθεί να σταματήσει η μητρική να τροφοδοτεί επιπλέον τον επεξεργαστή.ΝB kai SB ειναι τα τσιπσετ της μητρικης.υπευθυνα για τη μεταφορα δεδομενων μεταξυ μητρικης cpu ram κλπ.τα spectrum disable.pcie to αφηνεις 100 οταν κλοκαρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 9, 2009 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Εχω μπερδεμα με τις επιλογες. Και σε αλλα site που διαβασα, πολλοι εχουν το ιδιο προβλημα με την ορολογια που χρησιμοποιει η Asus.Οποτε παμε σιγα σιγα. Παω Extreme Tweaker Μετα, την επιλογη Ai Overclock Tuner την βαζω υποθετω manual. Σωστα. Το Ratio Cmos Setting ειναι το Multiplier?(Πολλαπλασιαστης?) Το αφηνω οπως λετε στο 9 Μπορεις να τον αφησεις στο 9 η να τον βαλεις χαμηλοτερα. FSB Frequency να βαλω λετε 400 ???? FSB Frequency X Multiplier = CPU Speed. CPU Clock Skew/NB Clock Skew τι ειναι? Τα αφηνω auto για τωρα? Αφησετα στο auto. Τι ειναι το FSB Strap to Northbridge? Ποσο να το βαλω? Σε τι παιζει ρολο? Αναλογα σε τι ταχυτητα μπορουν να τρεξουν οι μνημες σου πρωτα διαλεγεις strap και μετα ταχυτητα μνημης. FSB X Memory multiplier = Memory Speed. FSB 400 X Memory multi 1/1= 400MHz DDR2 800 Memory Speed. DRAM Frequency ειναι τα ρολογια των μνημων απο οτι καταλαβαινω. Τα αφηνω στον αυτοματο για τωρα? Αυτο ειναι η ταχυτητα τις μνημης, αναλογα τι strap εχεις διαλεξει θα εχεις και διαφορετικη επιλογη, με την προυποθεση οτι μπορουν να τρεξουν οι μνημες σου σε αυτην την ταχυτητα. DRAM Timing control? Αυτα ειναι τα timings των μνημων, βαλτο 4-4-4-12 αν αυτο λενε οι μνημες σου επανω. PCIE Frequency δεν ειναι για να παει πιο γρηγορα η VGA? Μου εχουν πει οτι μπορει να την καψει ομως. Αυτοματο? Αφησετο στο auto. Την CPU Voltage και τις αλλες τασεις δεν τις βγαζει πχ 1,45 αλλα με πολλα νουμερα.... δεν με πειραζει αυτο εεΕ? Βαλτο 1.4-1.45V για την ωρα. Τι ειναι η CPU PLL VOLTAGE και η FSB TERMINATION VOLTAGE? http://67.90.82.13/forums/showthread.php?p=3368938 Βοηθαει να σταθεροποιησεις το συστημα σε υψηλο FSB. http://www.overclock.net/intel-cpus/126146-what-fsb-termination-voltage.html Αυτο ειναι το buss voltage. http://www.blazingpc.com/forum/showthread.php/explained_nb_fsb_sb_voltage-8907/index.html Not much help really. Βαλε το PLL στο 1.3V και το FSB termination στο 1.25-1.3V DRAM VOLTAGE: Οι μνημες λενε πανω τους οτι λειτουργουν στα 2.00 Bαλτο σε οτι λενε οι μνημες επανω. Ποια ειναι η Northbridge, Southbridge, τι δουλειες κανουν και που χρησιμευουν? Northbridge Voltage, Southbridge 1.5 Voltage, Southbridge 1.1 Voltage ....????? Mεσω του North επικοινωνουν οι καρτες γραφικων και οι μνημες με την CPU, επισης στο North στεγαζεται ο memory controler. http://www.intel.com/Assets/Image/diagram/p45_Block-Diagram.gif Στο South βρισκεται ο sata controller, ethernet, usb ,audio,PCIs... Το North βαλτο στο 1.40-1.45V, το South αφησετο στο auto. Load Line Calibration, Αυτο κραταει το ρευμα για την CPU σταθερο για μην εχει vdroop, τουλαχιστον αυτο προσπαθει να κανει... CPU Spread Spectrum και PCIE Spread Spectrum τι τα κανω? Aυτα τα δυο και το DRAM Static Read Control βαλτα στο disabled. Ουφφφφ. Σας κουρασα αλλα εδω ειναι σχεδον ολες μου οι αποριες. Εφοσον θελω να ασχοληθω σοβαρα, θα εκτιμισω την βοηθεια σας. Ευχαριστω. Αυτο εννοουσα.... ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ!!!!:033: :033: Δεν ξερω αν ειναι μπουσουλας αλλα ειναι οτι καλλιτερο μπορουσα να κανω αυτην την στιγμη. Το link που εχεις στο πρωτο post μπορει να σου δωσει μια ιδεα σε τι πλαισια μπορεις να κινηθεις. PS.Αν καπου εχω λαθος ας με διορθωσει καποιος παιδια. stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Φεβρουάριος 9, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Μιά χαρά στα έγραψε ο stealth.Είναι υπέρ-αρκετά για να ξεκινήσεις τις αρχικές σου ρυθμίσεις ... και κατόπιν να μπείς στο στάδιο των δοκιμών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Φεβρουάριος 9, 2009 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 μια χαρά ο stealth και μπράβο του για όλα αυτά που σου έγραψε!!!άψογος!!!πήγαινε τα σιγά σιγά έτσι και κοιτά μετά τα setting σου πάντα τις θερμοκρασίες κατά προτίμηση orthos!!το βασικότερο!!!και οπός είδα τη σελίδα που ανέβασες με τις ρυθμίσεις εκεί είδη σε είχε κατατόπιση αρκετά!!!σίγουρα θα πετύχεις το στόχο από ότι είδα με τα 400χ9 άλλα κοιτά το αν είναι και σταθερό!!αν έχεις πρόβλημα εκεί που δεν νομίζω κατέβαζε σιγά σιγά fsb ώσπου να δεις που είσαι σταθερός!!!και για να μην ξεχνιόμαστε όταν σταθεροποιηθείς κάπου ανέβασε και κάνα test να δούμε αποτελέσματα!!και σίγουρα ότι άλλη απορία έχεις εδώ πέρα που είσαι και ρωτάς πιστεύω ότι θα την λύσεις και με το παραπάνω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 9, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Η μητρικη στα 400 fsb. Τρεχω orthos μολις του πω να αρχισει βγαζει 1-2 γραμμες τελος. Το pc κλεινει. ΕΠισης δεω γνωριζω κατι. Σε τι priority πρεπει να το βαλω? Το εχω σε 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 9, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Αυτες ειναι οι μνημες σου?http://www.overclockersclub.com/reviews/mushkin_4gb_xp26400/images/4.htmΕιπες οτι εχεις τις Mushkin DDR2 4 GB XP-6400,αυτες τρεχουν με 4-4-4-12 @ 2.0V στα 800MHz.Eσυ γιατι τις βαζεις στα 1114MHz να τρεχουν?Βαλε strap 400 και 696MHz και δοκιμασε να μπεις στα win,πρεπει να αλλαζεις ενα πραγμα καθε φορα για να βρεις τι σε κοβει.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 9, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Ναι αυτες ειναι. Θα δοκιμασω. Εν το μεταξυ ομως πειτε μου στα ελληνικα μπας και το πιασω καλυτερα, το fsb strap τι ειναι ακριβως.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 9, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Λοιπον, το καταφερα το πρωτο clock. 3.2 Ghz. Ετρεξα και ενα wPrime v2.032M - 26,734 sec (2142,2 Mhz Conroe B2)1024M - 857,515 sec (2142,2 Mhz Conroe B2)Γιατι δεν το βλεπει το overclock? Ή το βλεπει και δεν το βγαζει?:022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 9, 2009 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Ναι αυτες ειναι. Θα δοκιμασω. Εν το μεταξυ ομως πειτε μου στα ελληνικα μπας και το πιασω καλυτερα, το fsb strap τι ειναι ακριβως.Piece of cake:098: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=128913http://www.clunk.org.uk/forums/intel-overclocking/1830-need-some-info-fsb-strap-what.htmlhttp://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=50987 :046: Μεχρι πριν λιγο καιρο μπορουσες να τρεξεις τις μνημες σου μονο συγχρονα με το FSB η σε χαμηλοτερη ταχυτητα απο το FSB.Aυτο πρακτικα σημαινει οτι σε default FSB 266 που εχει ο επεξεργαστης σου η υψηλοτερη ταχυτητα που θα μπορουσες να τρεξεις τις μνημες σου ειναι 266ΜHz DDR2 532 και απο εκει να ξεκινησεις να ανεβαζεις το FSB για να πανε ψηλοτερα.Τωρα που υπαρχουν μνημες που μπορουν να τρεξουν ταχυτερα απο το FSB μπορεις να καθορισεις εσυ την internal operating frequency of the northbridge σε default FSB με το strap.Δηλ.σε default FSB 266 διαλεγεις strap 200 και πολλαπλασιαστη 1/2 και η υψηλοτερη ταχυτητα που μπορεις να τρεξεις τις μνημες σου ειναι 532 MHz DDR2 1064ΜΗz και απο εκει ανεβαζεις το FSB για υψηλοτερα.Ελπιζω να βοηθησα.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Φεβρουάριος 9, 2009 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 To fsb strap είναι στην ουσία οι χρονισμοί που δίνει ο κατασκευαστής(asus) στο northbridge.Να ξέρεις πως όσο μικρότερη τιμή έχεις,τόσο πιο σφιχτοί θα είναι οι χρονισμοί στο northbridge,οπότε θα πιάσεις χαμηλότερο max fsb στη μητρική.Συνήθως το strap το βάζουμε ανάλογα με το Bus του cpu που εχουμε . .Επισης , το fsb strap επηρεάζει τους διαιρέτες της μνήμης . Πρόσεξε το , γιατί μπορεί να σου πηγαίνει τις μνήμες ψηλά και γιαυτό δεν ξεκινάει.Ξεκινά με μνήμες στο 1:1 . Όταν έχεις 250FSB , να είναι οι μνήμες στα 500Mhz .To 200αρι strap είναι πολύ σφιχτό και δεν νομίζω να ξεκιναει η μητρική με αυτό οποτε μην το κανεις!!!προσπάθησε το και ανέβαινε σιγά σιγά όχι απότομα καρφωτά νούμερα και οι συγκεκριμένη μητρική δεν την έχω για μάπα δηλαδή τα 400 έπρεπε να πήγαινε.όποτε κάπου άλλου σε κόβει.και τα ρεύματα για αρχή του cpu άστα default και ανέβασε λίγο northbbridge μόνο!!!!θα ξεκινήσει που θα πάει υπομονή !!!εκτός αν έχει πρόβλημα κάτι άλλο !!!!ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν τα παιδιά!!!__________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 9, 2009 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Γιατι δεν το βλεπει το overclock? Ή το βλεπει και δεν το βγαζει?:022:Aυτο δεν το καταλαβα,ποιος δεν βλεπει το overclock και τι δεν βγαζει?Ανεβασε ενα CPU-Z στο CPU tab και ενα στο memory tab να δουμε τι παιζει.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 9, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Και να σας πω ρε παιδια. Ανεβηκα και αλλο ετσι? Τι προτεινετε για τεστ σταθεροτητας? Πως θελετε να ποσταρω αποτελεσματα? Αφου γινει αυτο, θα ηθελα να μπω και εγω στην H.O.T. και οποιο αλλο bench μπορω να συμμετασχω.Επισης, το εχω καταλαβει καλα το ολο benching θεμα? Παω στον driver της καρτας γραφικων μου και την βαζω max performance και ανοιγω το 3d-mark 2006 advanced (αυθεντικο με την μητρικη και εβαλα και το hotfix απο το site της futuremark, ειδαλως αν δεν υπαρχει προβλημα με τα αποτελεσματα μεταξυ αυθεντικου/πειρατικου να βαλω το Professional:033: ) και βαζω max αναλυση που μπορω βασει οθονης και ολα τα αλλα στο low? (anti-aliasing none, texture filtering optimal) και τρεχω ολα τα τεστ?Ουφ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Φεβρουάριος 9, 2009 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 τρεξε το orthos και κοιτά και θερμοκρασίες το βασικότερο και κάνα memtest ,prime 95!!!!τώρα όσο για τα αποτελέσματα τρέξε το wprime ,super pi,και βάλε και κάνα 3dbenchmark εγώ θα σου πρότεινα το 2001 σε free edition στην ανάλυση που που είναι 1024χ768!!και μετά ανέβασε κάνα αποτέλεσμα (βάλε τα εικονίδια στην σειρά στην επιφάνεια εργασίας πάτα το printscreen στο πληκτρολόγιο άνοιξε τη ζωγραφική επικόλληση και αποθήκευση ως jpeg και ανέβασε τα.όταν μπεις στην σελίδα εκει που ποσταρεις λίγο πιο κάτω κανε κλικ στο manage attachments και upload μετα submit reply και είσαι κομπλέ!!τα περισσότερα προγραμματα θα τα βρεις εδώ από αυτή τη σελίδα του forum!!http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=27πιστεύω να βοήθησα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Φεβρουάριος 9, 2009 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Γιατι δεν το βλεπει το overclock? Ή το βλεπει και δεν το βγαζει?:022:Στην τρίτη φωτό που έχεις βάλει παραπάνω ... έχει την επιλογή "Cpu Configuration"Ανοιξε αυτή την επιλογή ... και ανέβασε φωτό να δούμε τί ρυθμίσεις έχεις βάλει εκεί.editΠρέπει να έχεις αφήσει τις default ... και σου ρίχνει το multi στο 6x Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 10, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 Ειμαι στα 3.6 αλλα κλεινει μετα απο λιγη χρηση. Θα δωσω φωτος στο πιο πανω ποστ με τις νεες ρυθμισεις σε λιγο. Καλα για ορθος δεν το συζηταμε καν, μολις πατησω να αρχισει κλεινει κατευειαν. Οι μνημες απο οτι θυμαμαι στην παλια μητρικη πανε μεχρι και 1066.Εκανα ποστ τις φωτος στο πιο πανω ποστ. Εβγαλα τις παλιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.