Jump to content

sound blaster live! EMU10K1

serpico75

Recommended Posts

και εγω την ειχα τη καρτα αυτη αλλα πλεον δεν τη χρησιμοποιω.επι της ευκαιριας πεζει απροβληματιστα και την εχω με το πανελακι της και ολα και cd με drivers και αν καποιος τη θελει την πουλαω.συγνωη για το οφτοπικ απλα την πουλαω εδω και καιρο μιας και εχω παρει αλλη καρτα

Το έχω κάνει ήδη αυτό.

Ολοκληρώνει με επιτυχία το update (τουλάχιστον έτσι λέει), ζητάει επανεκκίνηση για να ισχύσουν οι αλλαγές, αλλά.. τζίφος!!

Δοκιμασε κατι ακομη...βγαλε την καρτα και τριψε τις επαφες με μια γομα να καθαρισουν,επισης καθαρισε και το slot απο τις σκονες.

Μετα βαλε την καρτα προσεκτικα στο slot,σιγουρεψου οτι παταει καλα και κοιταξε να δεις αν την βλεπει κανονικα στον device manager.

stealth

Έχω καθαρίσει ήδη με πινελάκι τις επαφές της κάρτας και έχω φυσίξει το εσωτερικό του υπολογιστή με ένα δυνατό φυσσερό. Έτσι, έχουν καθαρίσει σίγουρα όλα τα slot.

Άλλωστε, πέρα απ' το φυσσερό, καθάρισα με το πινελάκι και το pci slot.

Χωρίς αποτέλεσμα...

Έχω καθαρίσει ήδη με πινελάκι τις επαφές της κάρτας...

Οι επαφες δεν καθαριζουν με το πινελο,πιανουν επανω αυτην την βρομια που πιανει ο χαλκος,θελουν τριψιμο με γομα (με την μπλε πλευρα που ειναι για μελανι) για να καθαρισουν.

Δεν εχω κατι αλλο να προτεινω...

stealth

Έβαλα την κάρτα σε άλλο υπολογιστή, τη διάβασε αμέσως και την εγκατέστησαν τα Windows με δικούς τους drivers. Η κάρτα δουλεύει μιά χαρά.

Στον original υπολογιστή, άλλαξα PCI slot. Και πάλι τα ίδια.

Έκανα εγκατάσταση τους τελευταίους drivers του chipset. Τίποτα...

Έβαλα την κάρτα σε άλλο υπολογιστή, τη διάβασε αμέσως και την εγκατέστησαν τα Windows με δικούς τους drivers. Η κάρτα δουλεύει μιά χαρά.

Στον original υπολογιστή, άλλαξα PCI slot. Και πάλι τα ίδια.

Έκανα εγκατάσταση τους τελευταίους drivers του chipset. Τίποτα...

Τοτε το πιθανοτερο ειναι να εχει καποιο προβλημα η εγκατασταση σου των ΧΡ.

stealth

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, στην πρώτη εικόνα είναι εγκατεστημένες οι βασικές συσκευές ήχου που έχει κάθε μητρική.

post-1734-1442175403,0578_thumb.jpg

Και στη δεύτερη, φαίνεται η κάρτα ήχου SB Live! που εγκαταστάθηκε μετά την τοποθέτησή της.

post-1734-1442175402,9404_thumb.jpg

Στην τρίτη εικόνα, φαίνεται πως στον original υπολογιστή, κάτι δεν αφήνει να εγκατασταθούν (ή είναι εγκατεστημένες αλλά δεν αφήνει να ενεργοποιηθούν) οι βασικές συσκευές ήχου της μητρικής, και έτσι βγάζει την SB Live! με κίτρινο θαυμαστικό. Οι drivers είναι σωστά εγκατεστημένοι, αλλά η κάρτα δε μπορεί να παίξει λόγω της απουσίας των βασικών συσκευών ήχου.

post-1734-1442175402,8308_thumb.jpg

Σκέφτομαι κάποιον ιό ή ίσως καθαρισμό του μητρώου.

Τι λέτε;

Ακόμα και να διορθώσει το πρόβλημα, πιστεύω ότι ή θα ξαναπαρουσιαστεί ή κάπου αλλού θα κρεμάσουν τα Windows σε λίγο καιρό.

Δεν το εμπιστεύομαι!!

Ποιό θεωρείτε πολύ καλό πρόγρμμα για καθαρισμό του registry;

Ποιό θεωρείτε πολύ καλό πρόγρμμα για καθαρισμό του registry;

Δεν ξερω πιο ειναι πολυ καλο,εγω το Tune-Up Utilities χρησημοποιω.

Κανε απεγκατασταση τους drivers της καρτας ηχου και μετα reboot,καθαρισε την registry,ξανα reboot και μετα δοκιμασε να εγκαταστησεις τους drivers.

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.