Jump to content

GTX295 και X38

Jason83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μάγκες καλησπέρα!

Έχω την εξής απλή ερώτηση!!!

Έχω το Mobo Asus Maximus Extreme με το X38

Υποστηρίζει Crossfire και όχι SLI.:022:

Η GTX295 θα παίξει σε αυτό το mobo ή επειδή έχει 2 GPU θεωρείται SLI οπότε τρώμε άκυρο?

Λες ε? Το ρωτάω αυτό γιατί διάβασα το εξής σε μια παρουσίαση και με έβαλε σε σκέψεις!! "Once the card is installed we startup Windows. We install our driver, reboot and you should be good to go. The card will work straight out of the box, there's no need to enable SLI or anything as the Multi-GPU feature will be detected and enabled by default."

100% σίγουρος.

Οι "διπλές" ( διπλοπύρηνες για την ακρίβεια ) κάρτες και από την nVIDIA και την AMD ( ATi ) χρησιμοποιούνε τις τεχνολογίες SLI & CrossFire αντίστοιχα για να δουλέψουνε, αλλά έχουνε το "καλό" ότι λειτουργούνε σε οποιαδήποτε μητρική, δεν χρειάζεται να υποστηρίζει SLI ή CrossFire η μητρική.

Από την άλλη... για 24αρα οθόνη δεν θα πρότεινα διπλοπύρηνη κάρτα ( δηλαδή λύση SLI/CrossFire ) αφού την βγάζεις μια χαρά και με μια δυνατή μονή κάρτα και δίχως τα τζιτζιφλίκια που κουβαλάνε τα CrossFire/SLI ( περισσότερη εκκλυόμενη θερμότητα, περισσότερη κατανάλωση ρεύματος, Micro-Stuttering, ασυμβατότητες με μερικά games, etc ).

Αν ο χρήστης είναι απαιτητικός ( π.χ. δεν μπορεί να μην έχει έστω 2x Anti-Aliasing & 4x Anisotropic Filtering σε βαριά παιχνίδια π.χ. Crysis, S.T.A.L.K.E.R. Clear Skies, etc ) σε οθόνες με ανάλυση υψηλότερη από 1900x1000 [ π.χ. 1920x1080, 1920x1440, 2048x1536, 2560x1600 ].

Είτε αν δεν έχει τόσο πολύ "ανάγκη" να έχει πάντα το Anti-Aliasing ενεργοποιημένο τότε μόνο στις 2048x1536 & 2560x1600.

Παιδια ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον έμαθα αρκετά! Τελικά θα μεταβώ στην 295 αφού πουλώντας την 280 με +100Ε χτυπάω την 295. Έτσι για να γουστάρουμε κιόλας!!!

Αν είσαι "μιγιάγγιχτος" ή κόβει πολύ το μάτι σου, τότε καλύτερα να μην το κάνεις αν την θες για gaming.

Σε αρκετά games που το micro-stuttering υπάρχει βλέπεις "σπασίματα" στα καρέ και "tearing" παρά τον υψηλό ρυθμό fps.

Αυτό πάλι δεν το έχω ξανακούσει! Σπασίματα με τόσα fps??

Δεν νομίζω όμως να είναι σε τέτοιο βαθμό που να ενοχλεί πραγματικά και να σου κάνει το game unplayable.

Άντε πάλι σε σκέψεις μπήκαμε!!!

Επίσης να ρωτήσω και το εξής:

Το γεγονός ότι έχω 2 οθόνες 24" + 17" πόσο μπορεί να "κόβει" την κάρτα?

Παρατήρησα ότι η 280 με την 24" μόνη της παίζει idle στους 45C ενώ και με τις δυο 24"+17" παίζει idle στους 54C!

10C διαφορά? Πολύ δεν είναι για τετοια κάρτα?

Να περιμένω ίδια συμπεριφορά και από την 295?

1) Ανάλογα το άτομο και το μάτι.

Σε άλλους ενοχλεί σε άλλους όχι, και άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται καν.

Θα δω μήπως βγάλω κανά videάκι μετά που να φαίνεται το εν λόγω φαινόμενο.

2) Δεν έχω κοιτάξει αν έχει τίποτα το σημαντικό σε θέματα θερμοκρασίας GPU η χρήση 2 monitor στις νεότερες nVIDIA.

Ίσως το κοιτάξω μετά, αν και το λογικό είναι να υπάρχει μια πολύ μικρή αύξηση στο φόρτο του πυρήνα, και το περισσότερο ( 95% + ) στο nVIO ( DAC, etc ), οπότε λίγο υπερβολική μου φαίνεται η αύξηση της temp σου.

We'll see :)

Για αυτο βαζεις Vsync + D3D Overrider ωστε να μπορεις ενεργοποιεις tripple buffering και το παιχνιδι κυλαει σαν νερακι χωρις το παραμικρο σπασιμο στην κινηση και tearing.

Και ανάλογα το game μπορεί να αποκτήσεις input lag :p πάλι image tearing ( το micro-stuttering δεν έχει να κάνει με την "ροή" των καρέ ) καθώς μερικές φορές μεγαλύτερες πτώσεις στα minimum fps rates :p

• 4 weeks later...
Άντε με γεια μου!! Κούμπωσε και η 295 :098: !!!

Να και το Vantage!!

Δεν ειναι κακό ε?

3DMarkVantage.jpg

με τη ρολογια εισαι?και ο cpu?εχει πολυ ακομα σε vantage το δικο μου με αρκετο oc 24418

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.