biller1442169134 Φεβρουάριος 8, 2009 Author #21 Φεβρουάριος 8, 2009 Καλό ψυγείο έχεις.Καλή αντλία έχεις.Γιατί τόσο μεγάλη θερμοκρασία?Αυτή είναι με full ανεμιστήρες??Η cpu είναι από 2.2 στα 3.3 (+50%)Οι ανεμιστήρες είναι ο ένας της Xigmatec και ο άλλος ανώνυμος...και δεν βγάζουν τον τρελό τον αέρα.Θέλω να πιστεύω ότι με ένα μεγάλο δοχείο θα φτιάξουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα γιατί αν κάνω προέκταση και στο chipset μάλλον θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.Τα λέω σωστά;
ThorLite Φεβρουάριος 8, 2009 #22 Φεβρουάριος 8, 2009 Οπως το εχεις στην εικονα το ψυγειο το μισο παει αχρηστο γιατι ακουμπαει πανω στο κουτι και απλα δε παιρνει αερα.Ολα τα αλλα ζεματανε γιατι δε εχεις καθολου αερα να κυκλοφορει πανω απο τη μητρικη βασικα την εικονα του συστηματος σου μαλλον προς το τραγικη θα τη χαρακτηριζα.Πρεπει να συμμαζεψεις τα καλωδια σωληνες και να βαλεις το καπακι στο κουτι,βαλε ενα 6αρι ή 4αρι πανω στο chipset και βαλε ανεμιστηρες μπρος πισω να εχει ενα airflow το συστημα.Να σηκωσεις το ψυγειο ωστε να παιρνει αερα και τους ανεμιστηρες να τους βαλεις να τραβανε αερα μεσα απο το ψυγειο...
biller1442169134 Φεβρουάριος 8, 2009 Author #23 Φεβρουάριος 8, 2009 βασικα την εικονα του συστηματος σου μαλλον προς το τραγικη θα τη χαρακτηριζα.Με κατέστρεψεςΓύρισα το ψυγείο στα πλαγια για να έχει μεγαλύτερη ροή ο αέρας.Οι ανεμιστήρες είναι γενικά πολύ ψόφιοι και θέλουν αλλαγή με κάποιους καλύτερους.Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν έχει μιλήσει κανεις για χρήση δεξαμενής...Αχρηστη αγορά θα είναι δεν θα βοηθήσει πουθενά;
ThorLite Φεβρουάριος 8, 2009 #24 Φεβρουάριος 8, 2009 Με κατέστρεψεςΓύρισα το ψυγείο στα πλαγια για να έχει μεγαλύτερη ροή ο αέρας.Οι ανεμιστήρες είναι γενικά πολύ ψόφιοι και θέλουν αλλαγή με κάποιους καλύτερους.Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν έχει μιλήσει κανεις για χρήση δεξαμενής...Αχρηστη αγορά θα είναι δεν θα βοηθήσει πουθενά;Αν ειναι πολυ ψοφιοι παρε κατι σε λιγο ποιο δυνατο γιατι εχεις και χοντρο ψυγειο.Η δεξαμενη σε μενα που το εχω 24/7 σε full load δεν εχει μεγαλη χρησιμοτητα.Εχω δοκιμασει χωρις καθολου οπως το εχεις εσυ μεχρι ενα μεγαλο μεγαλο κουβα.Ιδιες θερμοκρασιες ειχα σε full load και στις δυο περιπτωσεις με τον κουβα καθως υπαρχει πολυ νερο στο κυκλωμα φτανει πολυ ποιο αργα στη μεγιστη θερμοκρασια μεχρι να ζεσταθει ολος ο ογκος του νερου.Χωρις δεξαμενη εφτανε πολυ ποιο γρηγορα στη μεγιστη θερμοκρασια αφου το πολυ λιγοτερο νερο ζεστενεται πολυ ποιο γρηγορα.Αυτο παιζει σε μενα που τα εχω τα PC σε 100% CPU χρηση σε σενα ισως που δε τα εχεις σε 100% full load μια δεξαμενη δηλαδη παραπανω νερο στο κυκλωμα ισως εκανε μια μικρη διαφορα.
biller1442169134 Φεβρουάριος 8, 2009 Author #25 Φεβρουάριος 8, 2009 Ωραία σαν πρώτη κίνηση θα πάρω δυο καλους ανεμιστήρες 12cm και ένα block για το chipset.Αργότερα μπορεί να φτιάξω μια μεταλλική δεξαμενή που μπορεί να βοηθήσει.Τελικά οι μεγάλες θερμοκρασίες στο chipset πρέπει να είναι αυτό που με κόβει να ανεβάσω την cpu πιο πάνω.
pokemon6401442169101 Φεβρουάριος 8, 2009 #26 Φεβρουάριος 8, 2009 Καταρχάς biller, ναι συμφωνώ, το μικρό tank βοηθάει σημαντικά όλο το σύστημα γιατί 99% κόβεις την είσοδο της αντλίας και η αντλία δεν αποδίδει, επίσης την αντλία βάλε την να δουλεύει στο 50%.Το Waterblock στο Chipset θα σε βοηθήσει λίγο παραπάνω, αλλά συμπλήρωσε και ένα ανεμιστήρα στα mosfets(στην άλλη ψήκτρα στο motherboard) γιατί θα ψήνονται!Η σειρά είναι σωστή, απλά με το block στο Chipset θα το έχεις ως :τανκ-αντλία-Chipset block-cpu block-ψυγείο-τανκ.
biller1442169134 Φεβρουάριος 8, 2009 Author #27 Φεβρουάριος 8, 2009 Όλες οι ψήκτρες είναι κρύες σαν να περνάει νερό...Με εξαίρεση το Northbridge που αν δεν ήταν βαμμένο τώρα θα είχε γίνει κόκκινο. Καλύτερα δεν θα είναι να στέλνω πρώτα στην CPU και μετά στο North; Για να έχω το μέγιστο κρύο νερό στην cpu που με ενδιαφέρει περισσότερο; Το ψυγείο το γύρισα.
biller1442169134 Φεβρουάριος 22, 2009 Author #28 Φεβρουάριος 22, 2009 Ήρθε το τέλος. Να σας πω την συνδεσμολογία μου γιατί στην φωτό δεν φαίνεται καλά. δεξαμενή-αντλία-cpu-nb-ψυγείο-δεξαμενή. Η δεξαμενή πράγματι δεν έκανε και πολλά (όπως ειπώθηκε) αλλα μπήκε μαζί με το north έτσι δεν μπορώ να είμαι και πολύ σίγουρος. Η cpu έχει φτάσει από 2.2 στα 3.5Ghz (+60%) με ~1.4vcore για 24/7 και οι θερμοκρασίες είναι σε idle ~36C* και full load ~65. Από ότι είδα εδώ μέσα οι περισσότεροι από εσάς (αν όχι όλοι) έχετε προτιμήσει να στέλνεται από την αντλία στο ψυγείο και μετά στην cpu. Εάν το αλλάξω και το κάνω έτσι θα δω καμια βελτίωση η πάλι στα ίδια θα είμαι??? * idle 40C μετά από κάνα οκτάωρο.
viper1442169065 Φεβρουάριος 23, 2009 #29 Φεβρουάριος 23, 2009 Εγώ πάλι όταν βλέπω θερμοκρασίες με νερό πάνω από 40 βαθμούς, τότε θεωρώ ότι κάτι δεν είναι σωστό.Δηλαή με άερα που θα ήσουν?Στους 85???:087: :087:
biller1442169134 Φεβρουάριος 23, 2009 Author #30 Φεβρουάριος 23, 2009 Εγώ πάλι όταν βλέπω θερμοκρασίες με νερό πάνω από 40 βαθμούς, τότε θεωρώ ότι κάτι δεν είναι σωστό.Δηλαή με άερα που θα ήσουν?Στους 85???:087: :087:Ναι.Mε Xigmatec τόσο θα ήταν.Παρόλα αυτά δεν μου αρέσει και εμενα αυτή η θερμοκρασία.Και είμαι στα 1.4vcore και δεν μπορώ να δώσω άλλο λόγο θερμοκρασίας γμτ.Πιστεύω ότι είναι μονόδρομος αν θέλω να δω κάποια βελτίωση πρέπει να τα ξηλώσω και να βάλω.Αντλία-ψυγείο-blockCPU-blockNB-δεξαμενή-αντλία.Για αυτό ρωτάω την γνώμη σας αν θα δω διαφορα γιατί δεν είναι και τόσο εύκολα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.